CAFU CHCE ZŮSTAT V AC MILÁN

12.04.2006, 15:14
Aktuality
Brazilský obránce Cafu ani ve svých 35 letech nepatří do starého železa a sám si toho je velice dobře vědom. Na pravé straně stále prohání i o více než půl generace mladší protihráče. Pokračovat v tom hodlá i nadále, a to v pruhovaném dresu AC Milán.

"Já opustit Milán? Nikdy jsem definitivně neřekl, že odcházím. Cítím se tady šťastný. Chci zůstat a opravdu myslím, že se mé přání stane skutečností," má o své budoucnosti jasno jedna z největších postav světového fotbalu posledního desetiletí.

"Čelíme pár věcem, které musíme vyřešit, máme na to 20 dní, jsem si jist, že dospějeme k dohodě," prohlásil dále v rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport Cafu, který se nijak netají úmyslem zakončit svou bohatou profesionální kariéru v rodné vlasti.

Cafu se v únoru tohoto roku podrobil operaci kolena a svému zaměstnavateli několik týdnů chyběl. Rekonvalescence ale probíhala nad očekávání rychle a ve víkendovém ligovém utkání proti Chievu se Brazilec již objevil v základní sestavě Rossonerri.

Dobrý zdravotní stav dává Cafuovi téměř stoprocentní jistotu účasti na blížícím se mistrovství světa. Kapitán brazilské reprezentace si před ním dělá velkou čárku na to, že si zahraje již ve čtvrtém po sobě jdoucím finále šampionátu, čímž by ještě vylepšil svůj vlastní rekordní zápis.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (38)

Přidat komentář
HOST*

Nevim nevim jestli na Cafu zůstane místo v brazilské repre, možná kdyby tam nebyl hráč jménem Cicinho a ten je v současné době lepší.

Reagovat
sansiro

Aby ses ještě nedivil. Cafu bude dost možná vést br. repre jako kapitán.

Reagovat
Kily

já mám za to, že jako před čtyřma rokama bude kapitán, navíc podle mě dostane přednost před Cicinhem, mnohem líp si totiž plní defenzivní povinnosti, co jsem viděl, tak Cicinho kvůli ofenzivním výletům hodně často chybí na pravý straně obrany

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pravda ale kupodivu z toho nejsou branky...on má docela obrovský fyzický fond a je dravý stejně jako Cafu za mlada...no nevím nevím kdo dostane přednost

Reagovat
smazaný uživatel

S tím plněním defenzivních úkolů jsi se zřejmě vrátil o pár let dozadu. Cafú totiž půl roku nehrál a hned jak nastoupil, tak zavinil gól proti Chievu.

Reagovat
Kily

ten gól jsem neviděl, ale dalo by se to trochu přičíst na vrub lehčí nerozehranosti, každopádně podle mě by na pravý straně obrany měl za brazílii hrát Cafu, čistě můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

To je v pořádku. Otázkou zůstává, jestli se do formy za těch zbývajících 5 zápasů vůbec stihne dostat, když ji marně hledá už 2 roky. Docela pravidelně býval hodnocen jako nejslabší obránce AC, takže už ani nehrál pravidelně.

Chápu, že ho mají skoro všichni fans na celém světě rádi, ale Brazilci budou hrát kromě radosti ze hry i o zlato.

Reagovat
HOST*

Nevím jak někdo může vůbec uvažovat o Cafuovi.Je to stále jednoznačně nejlepší pravý bek.Tu fyzičku by mu mohli mladší hráči závidět.On a Paolo Maldini jsou opravdu nezničitelní,ostatně tak jako celý Ac Milán.Tak inteligentní a nechybující obránce je vidět jen málokdy.Hráči v naší lize by se od něj měli učit.Proto už se velmi těším na zápasy mezi Ac Milán a Barcelonou.Sám mám z toho rozporuplné pocity.Jsem už dlouho velký fanoušek Interu,ovšem absolutně nesdílím antipatie k největšímu konkurentovi tedy k Ac Milán.Naopak je velmi obdivuji a uznávám a musím i když s těžkým srdcem konstatovat,že Ac Milán je mnohem lepší,než Inter.Naopak Juventus,další rival obou milánských klubů považuji za slabší celek,než tato dvě mužstva.Zároveň se mi samozřejmě nemůže nelíbit skvělá a atraktivní hra Barcelony.Bude to velmi vyrovnaná partie,ale na postupujícího tipuji Barcelonu.To v druhém semifinále se utkají dva týmy.která jsou překvapením tohoto ročníku ligy mistrů.Myslím si,že postoupí určitě Arsenal.Villarreal měl velké štěstí už při postupu přes Inter,ale tentokrát ho proti Arsenalu,který hraje mnohem rychleji a kreativněji,než Inter mít nebudou a vypadnou.Takže ve finále se utká Barcelona s Arsenalem.Těžko soudit kdo vyhraje,ale po dlouhé ůvaze musím říct Barcelonu,která má mnohem kvalitnější kádr a o se projeví.Výsledek bych viděl 3-1 pro Barcelonu.Velmi obdivuji práci trenéra Arsenalu Arséna Wengera,kter s mladými hráči a jen několika zkušenýma hráčema dokáže trápit i ty největší giganty.Ale jen mladá dravost nedokáže vítězit.Na to si budou muset ještě počkat.Je škod,že nepostoupil Inter,i když si to prohrál sám.Myslím,že Inter by dokázal Barcelonu porazit.Měli by obrovskou touhu všem dokázat,že patří mezi nejlepší.Škoda,ale i nadále ůstávám velký fanoušek Interu i Ac.Tyto dva kluby spolu s Barcelonou,Chelsea a Realem,i když ten je v posledních letech dlužen své pověsti,patří mezi pět nejlepších klubů současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Inter i Juve mají lepší obranu než AC. Pokud se nezbavíte právě těchto staříků, tak můžete na scudetto zapomenout.

Reagovat
HOST*GATTUSO

Cicinho, že je lepší než Cafú ??? tak to by na sobě musel ještě hodně zapracovat, v současné době je lepší možná proto, že byl Cafu od února zraněný...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať tam hezky zůstane... Co se týká brazilské repre, tak bych tam nejradši viděl Cicinha a asi to tak dopadne, v tom případě bychom viděli skvělý útočný koncert. Kapitánem by tedy byl někdo s trojice Roberto Carlos, Emerson (který měl být kapitánem už na MS 2002), případně Ronaldinho... Jenomže se může stát, že oba nastoupí spolu v jedný jedenáctce, Cafú jako bek a Cici jako záložník.

Reagovat
HOST*

dodateček... je pravda, že Cafu válel nejvíc za dob působení v AS, teď už se dva roky hledá...

Reagovat
smazaný uživatel

i podle myho nazoru by mel Cafu dostat prednost.. je stale jeden z nejlepsich obrancu..

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně hráč to pořád je.

Ať žije Sigma Forzy Milán

Reagovat
HOST*stam

pre ACM paradna sprava...Cafu urcite nepatri do stareho zeleza..teraz sice dlho nehraval ale zas zacal ..takze jak sa to toho dostane pred majstrakom njaky Cicinho nema nadej

Reagovat
Marv

Nepatri do staryho zeleza. a do jakyho teda??Nejakyho hodne,........................staryho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byl teda duchaplný příspěvek hodný korunovaci na největšího debila.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký Cicinho???? viděl jsi ho vůbec hrát že ho soudíš???asi moc ne...

Reagovat
HOST*stam

nj samozrejme Cicinho je dobry..ja len hovorim ze jak sa dostane Cafu do formy Cicinho si nezahra.

btw: s tym "nejakym" som to myslel ironicky tak klidek hosani

Reagovat
smazaný uživatel

Marv: jasne ty sa tomu rozumies...nemozes sudit len podla veku..Cafu ma uz svoje roky( a neni ich malo ) ale stale hra dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se vás "odborníků" zeptat, kolik jste od něho v poslední době viděli dobrých zápasů, když je to údajně pořád velký borec? Vždyť z těch jeho čtrnácti ligových zápasů (05-06) odehrál jen pět celých! Jinak pouze střídal, nebo byl střídán pro špatný výkon.

P.S. Nijak se tím nechci zastávat Cicinha, ale tohle od mnohých smrdí spíš osobními sympatiemi než objektivitou

Reagovat
smazaný uživatel

merengues: Tak aby bolo jasne, nesedel na lavicke ale bol dlhodobo zraneny ty "odborniku" tak preto tolko malo startov

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch jeho čtrnácti ligových zápasů (05-06) odehrál JEN pět celých, nenapsal jsem, že odehrál JEN 14 zápasů. Snad jsi to pochopil Podle nicku asi sám dobře víš, koho Ancelotti stavěl v těch důležitějších zápasech na pravého beka.

Ještě k Cicinhovi. Viděl vůbec někdo Pohár FIFA, kde nahrál na 4 góly (na 2 ve finále proti Argentině), ani jeden nezavinil a patřil k nejlepším hráčům turnaje?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže na druhou stranu MS je trochu něco jinýho... Navíc Cafú je lídr, sice by ho mohl nahradit Emerson v roli kapitána, ale jestli se z Brazilců někdo těší největší úctě, tak právě Cafú.

Reagovat
smazaný uživatel

Vo veku 35 rokov je vždy len otázka pár týždňov, možno dní, kedy sa kariéra prelomí smerom dole, a to Cafú dobre vie. To pre tých, čo o ňom uvažujú ako o naj obrancovi / pravom / sveta bezozbytku.

No a aj práve preto je to jeho posledný veľký turnaj, čo naznačuje , že bude mať prednosť. To pre tých, čo si myslia, že bude hrať Cicinho.

Ja myslím, že to bude zasa kompromis. Skúsia Cafúa a keď to nepôjde, dajú Cicinha a povedia, že Cafú bol dlho zranený. Noa keď to pôjde, je to jasné.

Reagovat
HOST*stam

merengues: nasadzoval Stama pretoze musel....Cafu bol out

vazquez: jj suhlasim..35 je na futbalistu vysoky vek a vela hracov uz konci s karierou,..ale pozri si Maldiniho,Costacurtu a nasli by sa aj iny hraci ktori su este starsi ako Cafu a stale dokazu hrat futbal na vrcholovej urovni .

Cafu ma tu nevyhodu ze bol dlho zraneny takze Cicinho ma sancu...ale jak si powedal jakmile sa Cafuovi nebude darit-spravi njaku chybu tak pod zamienkou zranenia nasadi trener Cicinha

Reagovat
smazaný uživatel

Cafú byl out až někdy od listopadu. Sezónu začal normálně v základu, ale v době, kdy se zranil, už do něj nepatřil. Ty důležitější zápasy v lize i v LM hrál Stam.

Reagovat
HOST*

prosím tě cicinho nesahá cafuovi ani po kotníky.cicinho je takový carlos 2 , ale v o hodně slabším vydání.střelu nemá ani z 10 procent takovou a rychlost taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud napíšeš, že mu nesahá ani po kotníky, tak se asi nemáme o čem bavit Ale přesto, vyjmenuj mi aspoň ty nějaké zápasy, které mu za poslední rok vyšly.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by hrát Cafú, do sestavy jsem dal sice Cicinha, ale to bylo proto, že jsme na Cafúa úplně zapomněl, což je ostuda, když je to můj oblíbený hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

nj sam som zvedavy jak to nakonec dopadne..

Reagovat
smazaný uživatel

Naivně očekávám, že se tu objeví skutečně jen možné sestavy Italů a ne Kamerun 1990, nebo americký basketbalový dream team z Barcelony 1992

Jsou tam v podstatě tři otazníky:

- druhý krajní bek k Zambrottovi (Lippi favorizuje Zaccarda a Grossa)

- Camoranesi nebo De Rossi

- Gilardino nebo Inzaghi

-------------------------BUFFON-------------------------

-----------NESTA------------------CANNAVARO--------

PANUCCI----------------------------------ZAMBROTTA

--------------------------PIRLO--------------------------

-----CAMORANESI-------------------GATTUSO--------

--------------------------TOTTI--------------------------

------------TONI----------------------INZAGHI---------

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to dal asi stejně, akorát toho De Rossiho...

Reagovat
HOST*sansiro

Ta sestava je přesná, jen je nejistý ten krajní bek. Camoranesi bude základ. A k Tonimu bych dal spíše "malého" Del Piera. Možná, že jim to spolu půjde. Gilardina určitě ne, to spíš toho Inzaghiho.

Jak se na to koukám tak:

golman extratřída, možná nejlepší světa

stoperská dvojce podle mě jasně nejlepší na světě

zambrotta super player

záloha taky vynikající (Gattuso s Pirlem vzadu a Totti jako podpora útoku)

jen s tím útokem si nejsem jistý, Tonimu by to ale mohlo vydržet

No, uvidíme. Naši je ale musí porazit A pak se setkat třeba ve finále

Reagovat
HOST*Bake

---------------------BUFFON--------------------------

GROSSO----NESTA----CANNAVARO--ZAMBROTA

---------------------PIRLO---------------------------

---------CAMORANESI------DE ROSSI-------------

----------------------TOTTI--------------------------

------------TONI----------------INFAGHI------------

Reagovat
HOST*

Omlouvam se, samozřejmě INZAGHI

Reagovat
Shevchenko

Inzaghi se ale už dlouho neukázal v repre.. no uvidíme.

......................Buffon....................

Grosso..Nesta..Cannavaro..Zabrotta

.......................Pirlo......................

...........Gattuso..........De Rossi.......

.......................Totti......................

............Toni.............Gila...............

Reagovat
smazaný uživatel

Taliani maju vzdy nadupanu 11-ku ale tie vykony nic moc..maju aj dost smoly..dufam ze to tento rok prelomia...a som fakt zvedavy jaky bude utok..zdalo sa jasne ze Toni-Gilo..ale Pipo este budde miesat kartami

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele