CAFÚ CHCE DOMŮ

19.11.2006, 20:08
Aktuality
Šestatřicetiletý Marcos Evangelista de Moraes, fotbalové veřejnosti známý pod jménem Cafú, se nechal slyšet, že by svou kariéru rád zakončil v brazilské nejvyšší soutěži. Zmínil dva možné termíny svého přesídlení z Milána do Brazílie - leden nebo až konec roku 2007.

Dvojnásobný mistr světa Cafú letos z rodinných důvodů ukončil podzimní část sezony dříve a vrátil se do Jižní Ameriky. Hráč cítí, že dny jeho fotbalové slávy končí a chce se rozloučit s brazilskými fanoušky. Listu La Folha de Sao Paulo řekl: "Chci být více se svou rodinou. Už jsem s některými kluby mluvil o případném angažmá, ale zatím není nic konkrétní. Všem děkuji za nabídky. Nyní je na mě, abych si vybral."

Jako nejpravděpodobnější cíl směřování brazilského obránce se jeví slavný FC Sao Paulo, tedy tým z města, kde se Cafú narodil, kde žije jeho rodina a kde vstoupil do velkého fotbalu. V tomto klubu strávil pět let, během nichž třikrát slavil zisk Poháru osvoboditelů. Poté v roce 1994 odešel do Evropy, konkrétně do Zaragozy, odkud se přes Palmeiras a AS Řím dostal až do AC Milán.

Za svou bohatou kariéru odehrál Cafú zatím 142 reprezentačních zápasů, v nichž vstřelil pět gólů a čtyřikrát se zúčastnil světového šampionátu. Celkem strávil v reprezentaci neuvěřitelných šestnáct let a ještě nekončí.

Po Baresim a Maldinim se stal dalším z milánských zadáků, kteří si udrželi vysoký herní standard i v relativně vysokém fotbalovém věku. Uvidíme, jak dlouho to ještě potrvá.

Autor: Jan Švestka

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Marty

neskutečnej borec...sledovat ho jak lítá pode lajny nahoru dolu..a ty pasy....no comment...škoda že už má věk...v AC se bude těžko nahrazovat...

Reagovat
HOST*1860

OMYL!! uz se spatne nahrazuje nyni...

Reagovat
Shevchenko

Bonera je úplně jinej typ, je to spíž obranářskej a skřídla vůbec nezaútočí, byl by dobrý na stopera

Reagovat
smazaný uživatel

však on je stoper, prý chcete Odda, hlavně by to ale chtělo vyměnit Gallianiho, je hrozně neschopnej

Reagovat
HOST*

To je ten podhrot z juniorky?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

klídek...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborné hráč

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*mark

Cafu je "numero uno"Pravej obrany na celom svete.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele