Cabaye pokračovat nebude, rozhodl se ukončit kariéru

20.02.2021, 13:40
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Yohan Cabaye. Pětatřicetiletý záložník byl po letním odchodu ze Saint-Étienne bez angažmá a nového zaměstnavatele již hledat nebude...

Cabaye je odchovancem Lille, kde se postupně zařadil k důležitým hráčům a kromě jiného byl součástí úspěšného týmu, jenž v sezóně 2010/11 vyhrál ligu i domácí pohár.

Následně se francouzský záložník přesunul za novou výzvou do Newcastlu United, kde však vydržel jenom dva a půl roku, aby se vrátil do Francie, do ambiciózního Paris Saint-Germain.

Zde sice Cabaye přispěl k zisku dvou titulů v Ligue 1, domácího poháru a dvou Ligových pohárů, natrvalo se však neprosadil, proto v létě 2015 přestoupil do Crystal Palace.

U Eagles patřil francouzský středopolař tři sezóny k oporám, posléze si ještě vyzkoušel exotické angažmá v Al Nasru a jeho posledním působištěm bylo v loňském ročníku Saint-Étienne.

Mezi lety 2010 až 2016 byl Cabaye součástí francouzské reprezentace, za kterou nastoupil do 48 mezistátních zápasů s bilancí čtyř gólů. V roce 2016 se stal s Francií vicemistrem Evropy.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (9)

Přidat komentář
FC Porto FC

Jeho přímaky

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zajímavý vidět hráče, kteří nejvíc rozkvetou v klubu, kde jsou za hvězdu hlavně oni a pak tu jsou hráči, kteří rozkvetou jen vedle dalších skvělých hráčů v TOP klubu.

Reagovat
shawntee9

Dodneška se nám za něj nepodařilo najít pořádnou náhradu.. Skvělej hráč díky

Reagovat
ACSMan

Ten přímáček proti MU

Reagovat
shawntee9

a

Reagovat
shawntee9

*ještě na Anfieldu měl památnej gól

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, třeba Příbrami by ještě měl co dát

Reagovat
Csaplárova past

To aj té tvojí Spartě ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele