Bundesliga souhrn - 2. kolo

17.08.2007, 22:32, aktualizováno 19.08.2007, 19:15
Komentáře a souhrny
Druhé bundesligové kolo bylo hodně bohaté na branky. Nejvíce jich daly Schalke, které doma v derby smetlo Dortmund, a Bayern Mnichov. Bavorský velkoklub nedal šanci Werderu a ve šlágru kola si domů veze vysokou výhru 4:0. Premiéra za Wolfsburg se vydařila Janu Šimůnkovi, vstup do soutěže se naopak nepovedl mistrovskému Stuttgartu...







Karlsruher SC - Hannover 96   1:2
Branky:  37. Maik Franz - 55. Mike Hanke, 75. Hanno Balitsch

Vyprodaný stadion hnal domácí borce k prvnímu prvoligovému zápasu po devíti letech. V první půli byl lepší Hannover, paradoxně však skórovali domácí. Za hosty byl u všeho podstatného Brugging, který vymýšlel ofenzivní akce svého týmu. V úvodu se po Hankeho přihrávce dostal do zakončení, ve velké šanci byl v poslední chvíli zblokován. Brugging poté našel za obranou Balitsche, jeho lob však mířil o něco výš, než bylo potřeba. V 37. náhle udeřili domácí. Standardu kopal Hajnal, Franz utekl svému strážci Fahrenhorstovi a hlavou přesně zavěsil. Chvíli poté na půlce Hanke neférově stáhl k zemi Hajnala a mohl být rád, že nebyl vyloučen. Po přestávce útočili opět hlavně hosté a tentokrát už byli úspěšnější. Takřka identickou standardku, jako domácí v první půli, rozehrál v 55. minutě Brugging a hlavičkou se prosadil Hanke. O svém vítězství pak Hannover rozhodl za dvacet minut, když si Balitsch narazil s Hankem a prostřelil domácího brankáře.


Hansa Rostock - 1. FC Norimberk   1:2
Branky:  63. Junior Alves Orestes - 16. Tomáš Galásek, 25. Peer Kluge

Ambiciózní Norimberk jel do Rostocku napravovat úvodní nezdar s Karlsruhe a nakonec ze severu tři body odváží. Hosté přežili v úvodu nedorozumění brankáře Blažka s vlastními obránci a mohli se vrhnout do útočení. Vittekovu nebezpečnou střelu vyrazil Wächter o chvíli později si vzal slovo Tomáš Galásek. Hostující kapitán měl ve středu hřiště spoustu místa, nakonec se rozhodl vystřelit a nakonec se i díky zakrytému výhledu Wächtera trefil z třiceti metrů přesně k tyči. Podobným způsobem šel Norimberk brzy do dvoubrankového vedení, když Kluge z první trefil odražený míč a ten skončil taktéž přesně u tyče domácí branky. Zranění kotníku si na začátku druhé půle přivodil Charisteas a musel jít střídat. Domácí toho nedokázali moc vymyslet, přesto ještě udělali ze zápasu drama. V 63. minutě totiž přímý kop Beinlicha přistál na hlavě Orestes a byl z toho kontaktní gól. Žádný velký závěrečný tlak však Rostock vytvořit nedokázal. Z ojedinělé šance málem hlavou skóroval Schied, v závěru pak Pearce utekl Saenkovi a je těsně minul.


Schalke 04 - Borussia Dortmund   4:1
Branky:  11. Marcelo Jose Bordon, 31. Christian Pander, 59. Gerald Asamoah, 78. Kevin Kuranyi - 66. Nelson Haedo Valdez

Domácí prahli po odvetě za loňskou porážkou v Dortmundu, která je prakticky připravila o titul. A svému nenáviděnému rivalovi se také pomstili, svým výkonem nedali Dortmundu nejmenší šanci.

Od začátku hrálo Schalke s obrovským nasazením, bylo evidentní, že domácí moc chtějí zvítězit. Hned první přímý kop naznačil, že hosty nečeká vůbec snadná práce. Panderův přímák prolétl před Weidenfellera a volní Kordon hlavou trefil břevno, dorážku Kuranyiho se štěstím vyrazil brankář. Také hosté zahrozili přímým kopem, Petričův pokus pokryl Neuer. To už se však chystala frontální ofenziva Schalke. Po jednom z mnoha faulů opět nacentroval míč Pander, Klimowicz ledabyle hlídal Bordona a domácí stoper hlavou pohodlně překonal Weidenfellera. Následovaly další šance. Rakitič se protáhl mezi dvěma obránci a jeho pokus dobře vyrazil hostující brankář. Weidenfeller záhy pokryl i tvrdou ránu Ernsta. Jedinou příležitost Dortmundu neproměnil Klimowicz, když ani nadvakrát neprostřelil Neuera. Do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Schalke. Pander po faulu Kovače ze standardky necentroval, ale přímo střílel. A trefil perfektně, Weidenfeller plachtil zbytečně.

I po změně stran pokračoval tlak domácích. Dortmund působil zakřiknutě a srážel se množstvím nepřesností. Stále v permanenci byl Weidenfeller. Po jednom z rohů jen sledoval, jak Bordonova hlavička končí mimo. Velké emoce vyvolala další akce domácích. Kuranyi skvěle uvolnil Asamoaha, tomu však v nájezdu utekl míč a navíc skluzem trefil Weidenfellera. Na hřišti došlo k drobné potyčce, vše se však uklidnilo a pokračovalo se bez větších problémů dál. V 59. minutě přišla třetí branková radost domácích. Bajramovič našel přesným centrem ve vápně nekrytého Asamoaha a ten povedenou rybičkou rozvlnil síť. Poté se jedinkrát v lepším světle prezentovali hosté. Dedé se uvolnil na levé straně a na jeho centr si dobře naskočil hlavičkující Valdes. Poslední slovo však měli domácí. Střídajícího Lövenkrandse sice ještě vychytal Weidenfeller, v 78. minutě ale Kobiašvili nacentroval do vápna a tam stál nekrytý hlavičkář Kuranyi.


MSV Duisburg - VfL Wolfsburg   1:3
Branky:  88. Klemen Lavric - 41. Marcelo dos Santos, 52. Alexander Madlung, 72. Sergiu Radu

V úterý podepsal Jan Šimůnek s Wolfsburgem smlouvu a hned v sobotu se mladý obránce postavil do základní sestavy svého nového týmu. V první půli byli lepší domácí, Wolfsburg se soustředil hlavně na bránění. Jedinou větší šanci měl Schlicke, jehož hlavičku vykopl z brankové čáry Dejagah. V závěru půlky však nečekaně udeřili hosté. Filipescu špatně odkopl míč, čehož využil Marcelinho a levačkou poslal míč mimo dosah brankáře Starkeho. Podobně vyšel hostům i vstup do druhého poločasu. Marcelinho zahrával přímý kop a v pokutovém území vyskočil nejvíc Madlund. Až za nepříznivého stavu se dostal na hřiště Ailton. Někdejší král střelců Bundesligy si tak ve druhém kole odbyl svůj debut v dresu Duisburgu. Hosté však byly na koni a dařily se jim brejky. Po jednom z nich předložil zleva Marcelino míč před odkrytou bránu Raduovi a ten pohodlně skóroval. Wolfsburg poté polevil v koncentraci a samotném závěru využili domácí chyby v rozehrávce, když hlavou skóroval Lavrič.


Werder Brémy - Bayern Mnichov   0:4
Branky:  31. Franck Ribéry (pen.), 51. Luca Toni, 79. Hamit Altintop, 87. Andreas Ottl

Roli obrovského favorita Bundesligy znovu potvrdil Bayern. Na hřišti Brém předvedli hosté další výborný výkon a znovu zářily nové posily. Toni je na hrotu ohromně silný, největší star je však Ribéry, který domácí obranu doslova zesměšňoval.

Utkání předcházelo poděkování zástupců Werderu Miroslavu Klosemu za tři léta dobrých služeb. Fanoušci však svou bývalou modlu vypískali. Byl to předzvěst tvrdého a velice nervózního utkání. Hned v úvodu tvrdě sejmul právě Kloseho Naldo a mohl být rád, že uviděl jen žlutou kartu. Fotbalovější akci předvedl Ribéry a zakončil jí také první nebezpečnou střelou utkání. Do velké šance se pak na druhé straně dostal Sanogo, ale Vranjesovu přihrávku poslal jen do Kahnovy náruče. Na koně se dostal Bayern v 31. minutě. Ribéry zavezl míč na půlku soupeře, našel volného Toniho a ten po souboji s Pasanenem upadl. Přísnou penaltu sebevědomým dloubákem do středu branky proměnil Ribéry. Kromě tvrdé Pasanenovy střely byly k vidění v závěru poločasu i další ostré souboje. Naldo nejdřív podruhé v zápase sjel Kloseho a jen díky mírnosti rozhodčího unikl vyloučení. Svého spoluhráče pak pomstil Demichelis, když nabral zezadu za cenu žluté karty Almeidu.

Do druhé půle už pokopaný Klose nenastoupil, ulevil tím i své psychice, která musela snášet nenávist fanoušků Brém. Bayern se však i bez německého reprezentanta činil. Hosté odvrátili roh a dostali se do luxusního přečíslení čtyř proti jednomu obránci. Přes Ribéryho a Altintopa se míč dostal k Tonimu a ten přesnou ranou k tyči nekompromisně zavěsil. Domácí se poté snažili víc tlačit do útoku, ale byly z toho jen nůžky Diega, které Kahna nemohly ohrozit. Na druhé straně to bylo mnohem nebezpečnější. Po Ribéryho centru hlavičkoval těsně vedle Toni a Bommel z voleje přestřelil. V 79. minutě se zaskvěl Franck Ribéry. Před vlastní šestnáctkou! si šikovnými triky obehrál Schulze, předal míč Tonimu a na konci akce přesnou ranou skóroval Altintop. A povedenému odpoledni Bayernu ještě nebyl konec. Přestože se zápas víceméně dohrával, střídající Attl si našel pozici pro střelu a z pětadvaceti metrů zavěsil do růžku Wieseho brány.


Hertha Berlín - VfB Stuttgart   3:1
Branky:  51. Sofian Chahed (pen.), 65. Malik Fathi, 80. Solomon Okoronkwo - 15. Thomas Hitzlsperger

Trochu překvapivé vítězství si připsala Hertha. V první půli se hrálo podle not hosté, za domácí zahrozil jen dělovkou Dardai. Stuttgart se více snažil, šancí si však také moc nevytvořil. Na vedení to ale stačilo. V 15. minutě zavezl míč do útoku Hilbert, Hitzlsperger se před vápnem opřel do míče a byla s toho perfektní dělovka k tyči. Stejný hráč to zkoušel podobně ještě jednou, tentokrát zasáhl brankář Drobný. Domácím vydatně pomohla hodně přísná penalta nařízená krátce po změně stran. Pardo se postavil do cesty Lucíovi a ten se skácel na zem. K penaltě se postavil Chahed a poslal jí přesně k tyči. Hosté se ve druhé půli doslova vytratili ze hřiště. Jen Marica se jednou obtočil kolem obránce a vystřelil nad. Jinak to byli domácí, kteří byli nebezpeční. Dobrou palebnou pozici připravil Luciovi Pantelič, ale brazilského obránce vychytal Schäfer. Z dalších šancí už byly góly. Po rohu Lucia zůstal nekrytý Fathi a hlavou skóroval. Pojistku přidal v 80. minutě Okoronkwo, který všem utekl hned po výkopu Drobného.


Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt   2:2
Branky:  68. Radim Kučera, 80. Artur Wichniarek - 87. Alexander Meier, 89. Marco Russ

Domácí měli být po výhře ve Wolfsburgu na koni, ale byli to hosté, kteří v první půli diktovali tempo hry. Dvakrát se do výborné pozice narážečkami propracoval Streit, ale zakončení se mu příliš nepovedlo. Jednou hostům pomohl zaváháním Kučera, proti Thurkově střele se musel vytáhnout Hain. Až po přestávce se více začali ukazovat domácí. Po přímém kopu Masmanidise hned orazítkoval Eigler spojnici tyčí. Stejný hráč poté uvolnil Wichniarka, jenže ten z úhlu místo přihrávky lépe postavenému spoluhráči volil střelu. Akce však pokračovala a nakonec skončila gólem. Böhme zleva přesně nacentroval a v hlavičkovém souboji s Ocasem se prosadil Kučera. Za dvanáct minut vedli domácí o dva góly. Böhme s Eiglerem po levé straně založili akci a Wichniarek na jejím konci střílel do odkryté brány. Jenže v závěru se takřka zázračně probral soupeř. Streit posunul míč na Meiera, ten najednou stál sám před brankářem a Haina taky prostřelil. Frankfurt tlačil a zcela nekrytý Keller zblízka přestřelil. Vyrovnání se však hosté nakonec dočkali. Do odraženého míče se opřel Russ a povedenou bombu umístil přesně k tyči.


Energie Cottbus - VfL Bochum   1:2
Branky:  49. Ervin Skela - 14. Tommy Bechmann, 42. Tommy Bechmann


Hamburger SV - Bayer Leverkusen   1:0
Branka:  64. Rafael Van der Vaart (pen.)



Tabulka:
1. Bayern Mnichov22007:06
2. Hamburger SV22002:06
3. Schalke 0421106:34
4. Arminia Bielefeld21105:34
5. VfL Bochum21104:34
6. Eintracht Frankfurt21103:24
7. Hertha Berlín21013:23
Karlsruher SC21013:23
9. VfL Wolfsburg21014:43
MSV Duisburg21014:43
11. Hannover 9621012:23
12. 1. FC Norimberk21012:33
13. Energie Cottbus20111:21
14. Bayer Leverkusen20110:11
15. VfB Stuttgart20113:51
16. Werder Brémy20112:61
17. Hansa Rostock20021:50
18. Borussia Dortmund20022:70

Příští kolo
24.08.2007
20:30VfL Bochum - Hamburger SV
25.08.2007
15:30Borussia Dortmund - Energie Cottbus
15:30Arminia Bielefeld - Hertha Berlín
15:30VfB Stuttgart - MSV Duisburg
15:30Bayern Mnichov - Hannover 96
15:30Bayer Leverkusen - Karlsruher SC
15:301. FC Norimberk - Werder Brémy
26.08.2007
17:30Eintracht Frankfurt - Hansa Rostock
17:30VfL Wolfsburg - Schalke 04


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*FEROAS

prosim vas mozte mi niekto prezradit tu stranku kde sa daju pozerat online zapasy..bo sa mi dojebal PC a neviem ako sa ta stranka presne pise....nieco ako www.my2....atd neviem.....dakovala

Reagovat
smazaný uživatel

myp2p.eu

Reagovat
HOST*FEROAS

no od teba so teda pomoc necakal

ale dakujem velmi pekne.... a odkial si stiahnem napr. sopcast?

Reagovat
HOST*ital

pprecorder.com

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

a jak se jmenuje? no přece Bayern..

Reagovat
HOST*Arne

to je v p*deli....

ha ho he >>> HERTHA BSC

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

myslím, že tento rok je o titulu rozhodnuto..

Reagovat
HOST*

je to skutecne tak, bohuzel se bude bojovat uz jen od druhyho mista niz

Reagovat
HOST*Arne

bohužel ano. další důkaz, že momentálně peníze jsou ve fotbale (téměř) všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Blažek zas nejistý, Šimůnek ok, Bayern první gól po nasimulovaném pádu klátinohy Toniho. Ribéry fantastický, hlavně při akci vévodocí třetímu gólu, který dal Altintop. Navíc proměnil s přehledem penaltu (jako Tonda Panenka ). ten hráč by Realu hodně pomohl, ještěže jsou tak neschopní a nechtěli ho.

Reagovat
HOST*JJ

Jako fanoušek Bayernu vidím jen jednu vadu na kráse a to že Bayern nehraje LM....kua to bych nadšením nespal

Reagovat
HOST*ital

Já jako nefanoušek Bayernu taky říkám,že je to hrozná škoda.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Je to škoda, ale dáte tu UEFU, takže evr. pohár bude

Ale pozastavím se nad schopností vašeho vedení - dotáhnout takovýhle posily, ikdyž nehrajete LM, to chce fakt kumšt . A ani vás to relativně moc nestálo, když vezmu tu kvalitu

Reagovat
HOST*

Luuca Toni

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Bayern jasny mistr!! 2. misto Bremy,Stutgart nebo Schalke..

Reagovat
HOST*

ja vim ze se to po uvodnich kolech nehodi, ale Go löwen 1860 na postup!!!! po 2. kole plnejch sest bodu, z toho posledni zapad vyhra nad K'luaternem, to je parada!! a za rok budem tam kde si zaslouzime, v 1. lize... ja sem tak stastnej..

Reagovat
HOST*Arne

moc bych vám to přál, zvláště abyste to pak natřeli v derby Bavarii.

ale opravdu je na to moc brzy, taky se například nedá tipovat Werder, BVB nebo Stuttgart na sestup, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele