Bundesliga preview - 4. kolo

30.08.2007, 23:03, aktualizováno 02.09.2007, 10:46
Previews
Tradiční dvě nedělní dohrávky udělají tečku za čtvrtým kolem německé nejvyšší soutěže. Obhájce trofeje ze Stuttgartu se zatím trápí a trochu pošramocenou pověst si pojede napravit do Karlsruhe, daleko zajímavější zápas ale bude k vidění v Hamburku, kam zavítá zatím suverénní Bayern...








Schalke 04 - Bayer Leverkusen (pátek 20:30)
Domácí sice v dosavadních třech zápasech hned dvakrát ztratili body, přesto málokdo pochybuje o tom, že budou patřit k nejvážnějším konkurentům Bayernu. Zmíněné ztráty přišly v těžkých zápasech na hřištích soupeřů, doma už musí být Schalke stoprocentní. "Leverkusen se už rozehrál. Má velice silnou ofenzivu, bylo otázkou času kdy se rozstřílí," varuje před soupeřem trenér Slomka. Ten postaví osvědčenou sestavu, otazníky jsou pouze v záloze. Chybějí Larsen s Varelou.

V Leverkusenu věří, že střelecké trápení z úvodu sezóny je překonáno. Tři góly do sítě Karlsruhe dodaly týmu na sebevědomí a hosté chtějí na Schalke bodovat. "Respektujeme sílu soupeře, ale s poraženeckou náladou jsme rozhodně nepřijeli," hlásí trenér Skibbe. "Souhlasím s tím, že jsme měli v tuto chvíli mít víc bodů, naštěstí to byl jen začátek. V dlouhé sezóně se musí kvalita projevit." Ani kouč Leverkusenu nechystá v sestavě závažnější změny, k dispozici má kompletní kádr.
Pravděpodobné sestavy: Schalke 04: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajič, Pander - F. Ernst - Jones, Bajramovič - Rakitič - Asamoah, Kuranyi.  Bayer Leverkusen: R. Adler - Castro, Haggui, M. Friedrich, Gresko - Ramelow, Rolfes - B. Schneider, Barnetta - Kießling, Gekas. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.60
Tip eurofotbal.cz: 1
MSV Duisburg - Arminia Bielefeld (sobota 15:30)
Euforii po výhře v Dortmundu vystřídala tvrdá realita po dvou následujících porážkách a pro Duisburg je tak důležitý každý bod. "Škoda, že nezvládáme určité pasáže zápasů," rmoutí trenéra Bodmera. "Z našich výkonů ale mám dobrý pocit, a věřím, že dokážeme pravidelně sbírat body." Před zápasem s Bielefeldem však musí Bodmer řešit problémy se sestavou. Defenzivní štít Tararache byl ve Stuttgartu vyloučen a další stabilní hráče Grliče s Lavričem trápí zranění. Mimo hru je stále i Mokhtari.

Skvělý vstup do sezóny se podařil Bielefeldu a Arminia nyní drží druhou příčku v tabulce. Německá média Bielefeld z legrace pasovala na největšího konkurenta Bayernu. Hosté mají pro zápas v Duisburgu speciální motivaci – pokud vyhrají, vystřídají minimálně na 24 hodin Bayern v čele tabulky. "Tým vypadá dobře," těší trenéra Middendorpa. "Samozřejmě je hezké srovnávat nás s Bayerem, ale není to na místě, dodal." V Duisburgu nenastoupí zranění Ahanfouf, Zuma a Rau.
Pravděpodobné sestavy: MSV Duisburg: Starke - Lamey, Filipescu, Schlicke, Caceres - Grlic, Georgiev - Tiffert, Maicon, Idrissou - Ishiaku.  Arminia Bielefeld: Hain - Kirch, Mijatovic, Langkamp, Schuler - Kucera - Tesche, Böhme - Masmanidis - Eigler, Wichniarek. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.75
Tip eurofotbal.cz: 0
Hansa Rostock - Borussia Dortmund (sobota 15:30)
Na návrat Victora Agaliho se těší v Rostocku. Nigerijský útočník obleče dres Hansy přesně po 2296 dnech. "Určitě bude v základní sestavě," potvrdil trenér Pagelsdorf. "Je to bijec, žádný beránek. Jsem si jistý, že nám pomůže. Je silný ve vzduchu a dobrý na balónu," zhodnotil Pagelsdorf posilu. Rostock posilu do útoku nutně potřeboval, jelikož se Hansa krčí na dně tabulky, dosud nezískala ani jediný bod. Za domácí nemůžou nastoupit vůdce Rydlewicz a dlouhodobý marod Dorn.

Dortmund konečně zabral v posledním kole, když porazil Cottbus. "To byl takový malý nový začátek," prohlásil trenér Doll. "Ale my musíme v takových výkonech pokračovat. Nikdo si nesmí myslet, že teď už půjde všechno hladce." Doll se vrací po letech jako trenér do Rostocku, kde před lety hráčsky vyrostl. "Stále mám k Hanse speciální vztah, ale ten bude přes tento víkend zapomenut," říká. Dolla netěší stálá absence střelce Freie, nenastoupí ani Kehl, Ricken, Gordon a Weidenfeller.
Pravděpodobné sestavy: Hansa Rostock: Wächter - B. Lense, Sebastian, Orestes, Diego Morais - Beinlich - D. Langen, Rahn - Kern - Agali, Schied.  Borussia Dortmund: Marc Ziegler - P. Degen, Brzenska, Wörns, Dede - Tinga - Blaszczykowski, Kringe - Petric - Klimowicz, Valdez. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.25 - 2.10
Tip eurofotbal.cz: 2
Energie Cottbus - 1. FC Norimberk (sobota 15:30)
Energie nezačal sezónu vůbec dobře a na rozdíl od loňské sezóny má na svém kontě po třech zápasech pouhý jeden bod. "Tento zápas je pro nás ohromně důležitý," ví před utkáním s Norimberkem trenér Sander. "Hráči musejí být dobře připraveni. Jde o to ukázat ty kvality, které nám chyběly v Dortmundu," dodal. Žlutočernému týmu nakonec Cottbus podlehla hladce tři nula a Sander chystá změny. V základní sestavě se nejspíš objeví veterán Baumgart. Da Silva je v trestu, nejistý je start Riviče.

Ani Norimberk za sebou nemá oslnivý start. Jedinou výhru si tým trenéra Meyera připsal v Rostocku, doma dvakrát prohrál, naposledy s Brémami. Fanoušci se navíc strachují o zdraví střelce Charistease, nejdražší klubové posily, který má problémy s kotníkem. "Pokud by nastoupil v Cottbusu, byl by to malý zázrak," prohlásil Meyer. Kromě řeckého útočníka ještě laboruje s třísly Jacobsen. Do tréninku se naopak vrátil Pinola, který se nejspíš hned objeví v základní sestavě.
Pravděpodobné sestavy: Energie Cottbus: Piplica - S. Angelov, Kukielka, I. Mitreski, Cvitanovic - T. Rost, Bassila - D. Sörensen, Skela, Aloneftis - Kioyo.  1. FC Norimberk: Blažek - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Pinola - Galasek, Mnari - Kluge - Vittek, Kennedy, Saenko. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.50
Tip eurofotbal.cz: 0
Hannover 96 - VfL Bochum (sobota 15:30)
Porážka na hřišti Bayernu se dala očekávat, proto po výsledku nula tři nikdo v Hannoveru nepanikaří. "Bayern byl favoritem, proto si musíme vzít ze zápasu to dobré. Nesmíme příště udělat tolik chyb jako v Allianz Aréně," prohlásil trenér Hecking. Proti Bochumi už má jeho tým jiné cíle, než před týdnem v Mnichově. "Potřebujeme znovu zabrat. Bochum sice začala výborně, ale my se soustředíme na se a chceme tři body." Domácí se musejí obejít bez Brdariče, Viniciuse a potrestaného Laly.

Dvě výhry a jedna remíza ve třech dosavadních zápasech katapultovaly Bochum až na průběžné třetí místo tabulky. Euforii po skvělém startu však krotí trenér Koller. "Postarám se o to, aby v týmu nezavládlo uspokojení," prohlásil. "Stále jsme nesplnili náš cíl, kterým je zisk minimálně pětačtyřiceti bodů." Dobrou zprávou pro Kollera je, že útočník Epalle překonal problémy s kotníkem a bude připraven nastoupit. Mimo tak jsou pouze Concha, Mieciel a dlouhodobý marod Schröder.
Pravděpodobné sestavy: Hannover 96: Enke - S. Pinto, Kleine, Fahrenhorst, Tarnat - Cherundolo, Balitsch - Rosenthal, Bruggink, Huszti - Hanke.  VfL Bochum: Laštůvka - Pfertzel, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Sestak, Zdebel, Dabrowski, Grote - Bechmann - Epalle. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.50
Tip eurofotbal.cz: 0
Hertha Berlín - VfL Wolfsburg (sobota 15:30)
V plné síle vyběhne domácí Hertha do zápasu s Wolfsburgem. "Všichni hráči trénují," potvrdil trenér Favre. Znamená to, že pryč jsou problémy s nohou kapitána Friedrich, také Pantelič překonal zranění kotníku. Ke svému debutu bude připraven Andre Lima, kterého Hertha nedávno získala. "Musíme si dát pozor na Marcelinha, je to skvělý hráč," varuje před bývalým špílmachrem Herty Favre. "Ale kvůli jednomu hráči nebudeme měnit náš systém. Ubráníme ho," dodal.

S Marcelinhem ve svém středu se chystá do Berlína Wolfsburg. Brazilský záložník strávil v Hertě pět let, při první návštěvě Olympijského stadionu v dresu Vlků však byl nemilosrdně vypískán. "Přestože nyní hraji za Wolfsburg, fanoušci by neměli zapomenout, co jsem pro Herthu udělal," říká Marcelinho. Na hřiště bývalého klubu se spolu s ním vracejí i Madlung a Dejagah. Hosté budou postrádat potrestaného záložníka Josueho, zraněni jsou obránci Van der Heyden s Costou a záložník Santana.
Pravděpodobné sestavy: Hertha Berlín: Drobný - Chahed, A. Friedrich, von Bergen, Fathi - Ebert, Dardai, Gilberto, Lucio - Pantelic, Grahn.  VfL Wolfsburg: Jentzsch - Riether, Šimůnek, Madlung, M. Schäfer - Quiroga - Gentner, Krzynowek - Dejagah, Marcelinho - Radu. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.05
Tip eurofotbal.cz: 0
Werder Brémy - Eintracht Frankfurt (sobota 15:30)
Domácí nezačali sezónu vůbec dobře. V Bochumi ztratili dvoubrankový náskok a pak je doma vypráskal Bayern. V posledním týdnu to bylo lepší – v sobotu výhra v Norimberku a ve středu úspěšná odveta předkola LM v Záhřebu. "Zlepšovali jsme se každým dnem, tým se dostal do rytmu," hlásí trenér Schaaf. "Chceme v tom pokračovat i proti Frankfurtu," dodal. Brémy však trápí nemenšící se marodka. Zraněni jsou Womé, Fritz, Frings, Borowski, Klasnič, Owomoyela, Hunt a Carlos Alberto.

Veliká spokojenost s úvodem sezóny panuje ve Frankfurt. Aby Eintracht uspěl i v Brémách, vypravil se trenér Funkel do Záhřebu na předkolo LM místního Dinama proti Werderu. "Hráli velmi dobře, bylo vidět, jak hodně do Champions league chtějí. A hráli také chytře, Diego byl hráčem, který tvořil rozdíl mezi týmy," zhodnotil zápas Funkel. Frankfurt chce pokračovat ve sbírání bodů. "Chceme alespoň jeden bod," vyhlásil kouč. Mezi zraněnými jsou Ochs, Preuss, Heller, Chris a Zimmermann.
Pravděpodobné sestavy: Werder Brémy: Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosic - Baumann - Vranjes, D. Jensen - Diego - Sanogo, Hugo Almeida.  Eintracht Frankfurt: Pröll - Mahdavikia, Russ, Kyrgiakos, Spycher - Inamoto, M. Fink - A. Streit - A. Meier, Köhler - Amanatidis. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 5.90
Tip eurofotbal.cz: 1
Karlsruher SC - VfB Stuttgart (neděle 17:00)
Na velké derby se těší Karlsruhe. "Bude to jako válka," říká obránce Maik Franz. "Lidé už celé týdny nemluví o ničem jiném. Ve hře bude mnohem víc, než tři body." 500 policistů bude nasazeno, aby oddělili dva znesvářené tábory fanoušků. "Doufám, že všechno proběhne pouze ve sportovní rovině," prohlásil domácí kouč Becker. "Musíme se po posledním výkonu zlepšit. Přidáme na agresivitě, ale musíme udržet chladné hlavy," dodal. Domácím stále chybějí jen Dick a Buck.

Stuttgart nevstoupil do sezóny úplně přesvědčivě. Jako obhájce titulu nyní potřebuje zabrat, přivést z Karlsruhe tři body a udržet kontakt s čelem tabulky. I hosté vnímají atmosféru blížícího se derby, ale nepřikládají mu takový význam, jako domácí. "Tyto zápasy jsou vždy speciální, ale nesmíme se tím nechat unášet," prohlásil kouč Veh. "Navíc bychom měli mít některé výhody. Rozhodně sem necestujeme s poraženeckou náladou." Stuttgart bude oslaben o zraněné Bastürka, Delpierreho, Boku a Cacaua.
Pravděpodobné sestavy: Karlsruher SC: M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, Aduobe - Timm, Hajnal, Carnell - Freis.  VfB Stuttgart: R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Magnin - Pardo - Hilbert, Khedira - Hitzlsperger - Marica, Gomez. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.25 - 2.00
Tip eurofotbal.cz: 2
Hamburger SV - Bayern Mnichov (neděle 17:00)
Domácí se už třesou na nedělního soupeře, z tábora Hamburku se však na Bayern line samá chvála. "Hrají překrásný fotbal," říká trenér Stevens. "Můžeme se jim jen poklonit za angažování skvělých hráčů, kteří to vracejí skvělými výkony. Ale pokusíme se jejich sérii přerušit." Ani Hamburk nerozjel sezónu zle, nebýt porážky s Bochumí, měli by domácí na kontě také plný počet devíti bodů. Demel s Kompanym jsou v trestu, Fillinger s Benjaminem zraněni a Sorín se teprve vrací do tréninku, takže také hrát nebude.

Bayern začal sezónu impozantně a asi nikdo nepochybuje, že Bavoři kráčejí za titulem. Tři jasné výhry a žádný inkasovaný gól – to je dosavadní bilance hostů. V podobném duchu chce Bayern pokračovat i v Hamburku. "Jedeme vyhrát," hlásí trenér Hitzfeld. "Ale musíme být opatrní. Loni jsme tu prohráli a v předkole Poháru UEFA Hamburk naznačil, že může hrát opravdu dobře." Bayernu se ztenčila marodka, přesto je stále znatelná. Nehrají Toni se Schlaudraffem a dlouhodobě zraněný Sagnol.
Pravděpodobné sestavy: Hamburger SV: F. Rost - Brecko, B. Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Jarolím, de Jong - Castelen, van der Vaart, Trochowski - Zidan.  Bayern Mnichov: Kahn - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - van Bommel, Zé Roberto - Hamit Altintop, Ribery, Schweinsteiger - Klose. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.45 - 1.80
Tip eurofotbal.cz: 2

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*sestinozen

Schalke vyhraje 2:0... Jsem rád že konečně bude v TV i v domácím zápase, páč doma hraje skvěle a líbí se mi Auf Schalke Arena (vůbec ČT4 mi dělá radost - 2 zápasy ze 4 kol bylo Schalke v TV ) a vůbec bych se nezlobil po výsledku ze sezony 05/06 kdy Schalke doma přejelo Leverkusen 7:4 Ale to se nestane... Schalke na Leverkusen moc neumí, ale tentokrát jim věřim... Vyhrál sem pár drobnejch dneska (cca. 300,-) tak dám ze srandy přesnej výsledek 2:0 nebo možná Schalke v handicapu :)

Muj tip je ale

FC Schalke 04 - FC Bayer Leverkusen 2:0 (1:0)

Branky: 17.Kuranyi, 70.Rakitič

Reagovat
HOST*Richmond

Když tak neni to Auf Schalke Arena ale Veltins Arena, avim to protože sem tam byl na zápase Česko : USA

Reagovat
HOST*nofan

To je hezký 7:4. A že minulej rok s LEV 2 x prohráli, to si opoměl. A to, že je to místní derby to zase autor přehlédl. Hoši hoši

Reagovat
Shevchenko

05/06, chápeš?

Reagovat
HOST*nofan

No, ja vim, no. Ale 06/07 prohráli oba duely. Taky jim to mohli znovu nandat 7:4 a nenandali. Takhle - zase já.

Reagovat
Shevchenko

Však on ale napsal: Ale to se nestane... Schalke na Leverkusen moc neumí, ale tentokrát jim věřim...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl, dokonce jsem na to vsadil.

Reagovat
Shevchenko

Jj, podle mě jasná 1.

Reagovat
HOST*

0:2 oba góly Gekas

Reagovat
HOST*sestinozen

podle mě taky, mám je na tiketu za padíka:) ale je to špatný, Krstajič si právě nejspíš poranil vazy v koleni toe špatný, oba stopeří mýho milovanýho Schalke sou teď v hajzlu a LM za dveřma

ale Rakitičova střela do tyče byla nice action a 100% golovka, to musí dávat!!

Reagovat
HOST*sestinozen

gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool Kevin ====== Kuraaaaaaanyyyyyyyyyyyyyyi

Reagovat
smazaný uživatel

ČT neděkuj, ti si zajistili páteční přenos a tím to končí. Kdo bude hrát, to vůbec nezáleží na nich.

Reagovat
HOST*sestinozen

Tak takle hloupě ztracený body nás budou mrzet

Reagovat
smazaný uživatel

To teda, Leverkusen snad jedinou šanci. Minimálně pět gólovek jste měli, takový zápas se prostě vyhrát musí.

Reagovat
HOST*sestinozen

byla tam i ta neodpískaná penalta v 89.minutě za ruku tušim Kießlinga, ale na to se nedá vymlouvat, jestliže ze strkanice před bránou trefime jednou Kuranyiho a 2x jejich obránce, z jasný golovky trefíme tyč atd. atd., pak sme si asi nezasloužili vyhrát... je to špatný, takle ten titul nezískáme

Reagovat
HOST*

dortmund a norimberk budou bodovat naplno a Bayern poprvý klopýtne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele