Bundesliga preview - 2. kolo

16.08.2007, 23:29, aktualizováno 19.08.2007, 11:33
Previews
Bundesliga má na programu dvě dohrávky druhého kola. Od pěti hodin změří síly jednobodoví Chotěbuz a Bochum, daleko zajímavější ovšem bude druhý souboj, v němž se střetnou pohároví adepti Hamburk a Leverkusen...







Karlsruher SC - Hannover 96 (pátek 20:30)
Nováček soutěže odstartoval do sezóny výborně, vybojoval nečekané tři body na hřišti Norimberku. Trenér Edmund Becker dokonce hned dostal nabídku na prodloužení smlouvy a také ji do až roku 2009 podepsal. "Jsem potěšen důvěrou, která je ve mně vložena," prohlásil Becker. "Chceme pokračovat tak, jak jsme začali, ale je důležité, abychom si udrželi čistou hlavu." Na první domácí zápas se ohromně těší fanoušci - po devíti letech uvidí své borce v Bundeslize. Nebudou hrát pouze zranění Porcello a Dick.

Hannover má za sebou naproti tomu zklamání z úvodního zápasu sezóny. Proti Hamburku sice herně nepropadl, ale body odvezl všechny soupeř. "Chci zdůraznit, že to nebylo třicáté, ale první kolo," klidní situaci trenér Hecking. Do týmu Hannoveru se po prvotním nezdaru začala navážet média, což týmu může jenom uškodit. "Nerozumím tomu. Žádná panika není na místě, čeká nás zápas v Karlsruhe a na něj se připravíme," dodal Hecking. Ten do sestavy nemlže počítat s trojlístkem Vinicius, Brdarič, Rosenthal.
Pravděpodobné sestavy: Karlsruher SC: M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, Aduobe - Timm, Hajnal, Carnell - Kapllani.  Hannover 96: Enke - Cherundolo, Kleine, Fahrenhorst, Tarnat - Balitsch, Lala - Lauth, Bruggink, Huszti - Hanke 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.80
Hertha Berlín - VfB Stuttgart (sobota 15:30)
Těžká sezóna dost možná čeká Herthu. Po úvodní prohře ve Frankfurtu potřebuje berlínský tým co nejrychleji bodovat, v sobotu na něj však čeká obhájce titulu Stuttgart. "Věděli jsme, že toto bude sezóna změn. My však z naší cesty neustoupíme," prohlásil trenér Favre. "Jen doufám, že se ještě posílíme. Čas na to je," dodal. Jednu posilu už klub získal – stal se jí obránce von Bergen. Ten možná hned nahradí v základní sestavě Simuniče, který si odpykává trest za červenou kartu.

Zranění dvou klíčových útočníků stále trápí Stuttgart. Maria Gomeze trápí zranění stehno, Cacau laboruje s tříslem. "Je to smůla, že oba mají problémy," říká trenér Veh. "Mario hodně chce hrát, ale my nebudeme nic riskovat. Postavíme ho pouze, když doktoři řeknou, že je všechno v naprostém pořádku." Stuttgart chce po remíze se Schalke vyhrát a pomoci má debutující záložník Bastürk, který v Berlíně několik let hrál. Hostům bude chybět potrestaný Gledson a zranění Boka s Delpierrem.
Pravděpodobné sestavy: Hertha Berlín: Drobný - Chahed, A. Friedrich, A. Schmidt, Fathi - Ebert, Mineiro, Gilberto, Lucio - Pantelic, Piszczek.  VfB Stuttgart: R. Schäfer - Hilbert, Tasci, Fernando Meira, Magnin - Pardo - Khedira, Hitzlsperger - Bastürk - Marica, Cacau. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.20
Tip eurofotbal.cz: 2
Werder Brémy - Bayern Mnichov (sobota 15:30)
Brémám se zatím příliš nedaří. Remizovaly v Bochumi a v předkole Ligy mistrů taktak zdolaly Dinamo Záhřeb. Nyní je čeká Bayern. "Možná, že tohle je ten zápas, kdy se všechno otočí k lepšímu," věří kapitán Baumann. "Dáme do hry všechno – ohromné nasazení a agresivitu. Navíc poslední sezóny jsme se také déle rozjížděli, dodal." Brémy stále trápí rozsáhlá marodka. Trenér Schaaf nemůže počítat se zraněnými Fritzem, Womém, Huntem, Owomoyelou, Klasničem, Fringsem a Borowskim.

Na horkou půdu Brém se chystá Bayern a zraky budou upřeny především na Miroslava Kloseho. Vytáhlý útočník nejen, že čeká na stý bundesligový gól, ale hlavně v Brémách dlouho působil a nerozloučil se s nimi úplně v nejlepším. "Jsem si jist, že se dobře vypořádá s tlakem," věří trenér Hitzfeld. "Už to není dítě a svoje dobré nervy prokázal v létě během světového šampionátu." Také Bayern trápí velká marodka. Nehrají zranění Podolski, Sagnol, Ismael, Jansen a Schlaudraff.
Pravděpodobné sestavy: Werder Brémy: Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, C. Schulz - D. Jensen, Baumann - Diego, Carlos Alberto - Hugo Almeida, Sanogo.  Bayern Mnichov: Kahn - Lell, Demichelis, Lucio, Lahm - van Bommel, Zé Roberto - Ribery, Schweinsteiger - Klose, Toni. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.25 - 1.90
Tip eurofotbal.cz: 0
MSV Duisburg - VfL Wolfsburg (sobota 15:30)
Snový začátek budou chtít před domácími fanoušky potvrdit fotbalisté Duisburgu. Trenér Bommer pravděpodobně na hřiště vyšle stejnou sestavu, jako v Dortmundu, což znamená, že kanonýr Aílton začne opět na lavičce. Hráči si jsou vědomi, že po skvělém startu budou doma fanoušci nároční. "To je jasné. Fanoušci očekávají, že předvedeme stejný výkon jako v Dortmundu a to bude ohromně těžké," říká střelec dvou branek Ishiaku. Duisburg se stále musí obejít bez zraněného záložníka Mokhtariho.

Premiéra na lavičce Wolfsburgu pořádně zhořkla Felixi Magathovi a ten se nyní snaží zbavit svůj tým tlaku, který je na něj vyvíjen. "Jet do Duisburgu je pro nás lepší, než hostit Bielefeld," prohlásil Magath. "Nejsme favoritem, tím je po výhře v Dortmundu Duisburg." Bývalý kouč Bayernu nebyl spokojen s hrou obrany a vedení mu sehnalo novou posilu – Jan Šimůnek hned naskočí do základní sestavy. Zraněni jsou stopeři Van der Heyden s Costou, jinak jsou Vlci kompletní.
Pravděpodobné sestavy: MSV Duisburg: Starke - Lamey, Filipescu, Schlicke, Caceres - Grlic, Tararache - Tiffert, Georgiev, Idrissou - Ishiaku.  VfL Wolfsburg: Jentzsch - Riether, Šimůnek, Madlung, M. Schäfer - Santana - Gentner, Baier - Marcelinho - Džeko, Radu. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.60
Tip eurofotbal.cz: 0
Schalke 04 - Borussia Dortmund (sobota 15:30)
130. Vestfálské derby bude ještě o něco vyhecovanější, než obvykle. Domácí totiž nemohou svým rivalům zapomenou loňskou porážku, která Schalke možná stála titul. "Moc dobře víme, proti komu hrajeme. A nemyslím si, že kdokoliv z hráčů zapomněl na poslední derby," prohlásil trenér Slomka. Domácí pravděpodobně na Dortmund vyrukují se třemi útočníky, o místo pod hrotem si výkonem ve Stuttgartu řekl Rakitič. Schalke je téměř kompletní, chybějí jen Abel, Varela a Larsen.

S velkým očekáváním vstupoval do sezóny Dortmund, jenže na úvod přišla nečekaná domácí prohra od nováčka z Dortmundu. "Byl jsem velmi zklamaný," nezastírá trenér Doll. "Potřebujeme se proti Schalke zvednout. Postavím tým, který se na hřišti bude prezentovat v lepším světle," dodal. Doll však nejspíš znovu vsadí na obrannou dvojici Kovač, Wörns, která minulý týden příliš nestíhalo. Špatnou zprávou je nové zranění střelce Freie, které oddálí jeho návrat na hřiště.
Pravděpodobné sestavy: Schalke 04: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajic, Pander - F. Ernst, Kobiashvili - Rakitic - Asamoah, Kuranyi, Lövenkrands.  Borussia Dortmund: Weidenfeller - Kringe, Wörns, Kovac, Dede - Kehl - Blaszczykowski, Tinga - Petric - Smolarek, Klimowicz. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.20
Tip eurofotbal.cz: 1
Hansa Rostock - 1. FC Norimberk (sobota 15:30)
Očekávanou porážkou na hřišti Bayernu vstoupil do sezóny Rostock. "Nemyslím si, že prohra nějak poznamenala naši psychiku. Ostatní týmy prohrají v Mnichově ještě větším rozdílem," říká trenér Pagelsdorf. Ten nebude v sestavě dělat velké změny, v brance nastoupí znovu Wächter, přestože se v Allianz Aréně podepsal pod jednu z branek. "Náš soupeř taky nezačal sezónu nejlíp a bude pod tlakem. My budeme hrát ofenzivněji než v Mnichově," plánuje Pagelsdorf. Jeho tým je kompletní, až na útočníka Dorna.

V prvním kole doma nečekaně zaváhal Norimberk a podle médií se kouč Meyer na hráče hodně zlobil. "Nemyslím si, že bych na ně byl nějak tvrdý. Kritika je součást mé práce," prohlásil. Netajil však, že pro zápas v Rostocku udělá nějaké změny. Pravděpodobně se však nebudou týkat postu brankáře, přestože Blažek výrazně chyboval. "Změny budou, stále hledáme optimální sestavu," uvedl Meyer. V základní jedenáctce se rozhodně neobjeví Pinola, který je po operaci kolena.
Pravděpodobné sestavy: Hansa Rostock: Wächter - B. Lense, Sebastian, Orestes, Pearce - Beinlich - M. Stein, Rahn - Yelen - Cetkovic, Kern.  1. FC Norimberk: Blažek - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Kristiansen - Galásek - Mnari, Misimovic - Vittek, Charisteas, Saenko. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip eurofotbal.cz: 2
Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt (sobota 15:30)
Nečekanou výhrou ve Wolfsburgu odstartoval sezónu Bielefeld. Fanoušci už tým vidí na čele tabulky, jelikož Arminia má pro začátek sezóny spíše slabší soupeře. "To mě absolutně nezajímá," odmítá takové myšlenky kouč Middendorp. "Zatím jsme vyhráli jeden zápas, zbývá jich 33. Musíme se hlavně soustředit na Frankfurt." A sobotnímu soupeři má Bielefeld co oplácet, loňská domácí porážka ho málem poslala do druhé ligy. Do sestavy se vrací Rau, chybějí Kauf, Borges a Ahanfouf.

Dobrý vstup do sezóny prožil také Frankfurt, jenže se mu zranil střelec Amanatidis. Pro útok Eintrachtu je to druhá tána, chybí také Japonec Takahara. Šanci tak dostane Michael Thurk, který se loni příliš neprosazoval. "Je to dobrý hráč, může ukázat, co v něm je," prohlásil trenér Funkel. Tomu samozřejmě neunikl poslední dobrý výkon soupeře. "Bielefeld zahrál ve Wolfsburgu opravdu dobře, budou mít velké sebevědomí." Hosté budou postrádat kromě dvou útočníků také Galinda, Kellera a Chrise.
Pravděpodobné sestavy: Arminia Bielefeld: Hain - Korzynietz, Langkamp, Mijatovic, Schuler - Kučera - Tesche, Böhme - Nkosi - Eigler, Wichniarek.  Eintracht Frankfurt: Pröll - P. Ochs, Russ, Kyrgiakos, Spycher - Inamoto, M. Fink - Mahdavikia, A. Meier, A. Streit - Thurk. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.20
Tip eurofotbal.cz: 1
Hamburger SV - Bayer Leverkusen (neděle 17:00)
V Hamburku se momentálně řeší především situace ohledně Rafaela Van der Vaarta. Největší hvězda týmu chce za každou cenu odejít do španělské Valencie, jenže vedení klubu ho nechce prodat. A trenér Stevens s ním na nedělní zápas počítá. "Rafael nikdy nepodvedl klub. Slíbil mi, že pokud bude zdravý, odvede pro Hamburk vždy sto procent," prohlásil. Stevens vsadí na hodně podobnou sestavu té, co minulý týden uspěla na hřišti Hannoveru. Chybějí zranění Sorín, Fillinger a Benjamin.

Trochu smolně vstoupil do sezóny Leverkusen, když doma jen remizoval s Cottbusem. "Hráli jsme dobře, měli spoustu šanci a zasloužili jsme si vyhrát," prohlásil trenér Skibbe. Napravit poslední ztrátu se jeho svěřenci pokusí na hřišti silného Hamburku. "Myslím, že Hamburk bude hrát zezadu. Stevensovi hodně záleží na udržení čistého konta," očekává Skibbe. "My možná uděláme nějaké změny." Leverkusenu stále chybějí Ramelow s Freierem, kteří se po těžkých zraněních dávají do pořádku.
Pravděpodobné sestavy: Hamburger SV: F. Rost - Demel, Kompany, Mathijsen, Atouba - Jarolím, de Jong - Olic, van der Vaart, Trochowski - Zidan.  Bayer Leverkusen: R. Adler - Castro, Haggui, M. Friedrich, Greško - Vidal, Rolfes - Kießling, B. Schneider, Barnetta - Gekas. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.20
Tip eurofotbal.cz: 0
Energie Cottbus - VfL Bochum (neděle 17:00)
Domácí fanoušky zneklidňují problémy kolem prodloužení kontraktu s oblíbeným koučem Sanderem, podle posledních informací by už však k dohodě brzy mělo dojít. Sander pro první domácí utkání může počítat s Bulharem Angelovem, který si na levé straně odbude premiéru. "Nesmíme od něj čekat zázraky," krotí kouč optimismus ohledně nové posily. V brance bude opět stát Piplica, přestože v týdnu utrpěl při tréninku lehký otřes mozku. Za domácí určitě nenastoupí potrestaný da Silva

Na povedenou druhou půli proti Brémám se pokusí navázat hosté. "Jedeme do Cottbusu s velkou sebedůvěrou," hlásí trenér Koller. "Naším cílem je vždycky vítězství. V tomto zápase pro nás bude důležité zůstat trpěliví a vytěžit maximum z minima šancí," dodal. Sestava Bochumi bude s velkou pravděpodobností úplně stejná, jako minulý týden proti Brémam. Chyba při druhé brance Werderu pozicí brankáře Laštůvky neotřásla. Zraněni jsou Schröder a Mavraj.
Pravděpodobné sestavy: Energie Cottbus: Piplica - S. Angelov, Kukielka, I. Mitreski, Cvitanovic - Skela, T. Rost - Rivic, D. Sörensen, Aloneftis - Kioyo.  VfL Bochum: Laštůvka - Concha, Maltritz, Yahia, Meichelbeck - Sestak, Dabrowski, Zdebel, D. Fuchs - Bechmann, Epalle. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.95
Tip eurofotbal.cz: 0

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*

Karlsruhe-Hannover 0:2 Bruggink,Hanke

Reagovat
HOST*exmafie

hmmm, nebo remíza, nemyslím, že Karlsruhe vyhraje...

Reagovat
HOST*sestinozen

Stuttgart, Bayern, plichta, Schalke, Norimberk, plichta

Reagovat
HOST*

Bayern,Norimberk oba výhra

Reagovat
HOST*kolp

fulfam-Middlesbrough

Newcastle-aston Villa

Tottenham-Derby

Baník-Liberec

Lorient-Lyon

Alkmar-Venlo

Brémy-Bayern

Reagovat
HOST*pikl

viděl bych to

1

1

1

1

2

1

2

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*

0

1

1

0

2

1

2

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy - Bayern 0. Narodí se překvapení!

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení bude - výhra domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele