Budu pracovat hodně tvrdě, slíbil Óscar po přestupu do Sevilly

30.08.2020, 14:05
Aktuality
Další krok ve své kariéře udělal Óscar Rodríguez. Dvaadvacetiletý záložník za sebou má hostování v Leganésu, ani letos by nepatřil do prvního týmu Realu Madrid a toho nakonec využila Sevilla. Klub z Andalusie ohlásil trvalý přestup, s hráčem podepsal pětiletý kontrakt...

Sevilla v tuto chvíli zaplatí 13,5 milionu eur a tato suma může být navýšena o dalších 1,5 milionu na základě bonusů. Bílý balet si ponechal čtvrtinu práv na Óscara.

"Jsem neuvěřitelně šťastný a pyšný na to, že budu hrát za Sevillu a nadále budu růst v týmu šestinásobného vítěze Evropské ligy," sdělil fotbalista na sociálních sítích.

"Velké díky patří Leganésu a jeho fanouškům za to, co pro mě všichni v uplynulých dvou letech udělali. A poděkovat za příspěvek k mému vývoji chci také Realu Madrid. Budu pracovat hodně tvrdě, jdeme na to," dodal.

O Óscara se zajímaly i Wolverhampton a Betis a na přestupu úspěšně pracoval Villarreal, který nakonec od transakce odstoupil. Ofenzivně laděný fotbalista si na své konto v sezoně 2017/2018 připsal jeden start za Real Madrid, uplynulé dvě sezony strávil na hostování v Leganésu.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Předpokládám, že je to náhrada za Banegu?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Largo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Těžko říct, jestli přímo na jeho pozici. Určitě tam může hrát, stejně jako o něco výš nebo na křídlech, je dost univerzální. Každopádně by měl nahradit jeho kreativitu, ať už bude kdekoliv.

Reagovat
Phillipinho

To by mel byt spise Rakitic.

Reagovat
Aldeano

U pepineros se mi líbil, čekám, že do Sevilly zapadne a bude se mu dařit

Reagovat
Largo

Reagovat
Ed_Hazard

Takze bez buyback option. Hm.

Reagovat
CHONG

Cena OK, setrvání v La lize, navíc pod Lopem, super, ale o zpětném odkupu na Marce ani AS žádná zmínka, což mě trochu zneklidňuje

Reagovat
Ed_Hazard

Ponechat si 25% prav je dost malo ak tam nie je aj spatna vykupka. V tom pripade cena 13.5M, resp 15 je sialena k jeho kvalitam. O rok max 2 pojde za 80M za Pepkom niekam..

Reagovat
Israha

Odegaard, Kubo, Reinier...není pro něj místo.

Reagovat
CHONG

Óscar > Reinier

Reagovat
Israha

To si netroufám posoudit, momentálně. Ale je jasné, že Reinier bude mít kvůli cenovce přednostní postavení.

Reagovat
CHONG

Bohužel no, nakonec ty španělské hráče odjebeme všechny

Reagovat
Israha

Já si furt myslím, že jediný, u koho to bude opravdu mrzet, je Reguilón. Ale uvidíme, těžko takhle odhadovat nějak moc dopředu...

Reagovat
Ed_Hazard

Hakimi, Morata, Llorente jeden aj druhy (stoper u RSSS)? A dalo by sa najst viac pripadov

Reagovat
Israha

Hodnotil jsem do budoucna, tedy jen ty, co aktuálně jsou nebo do letošního přestupáku byli součástí Realu Madrid. A stejně bych si troufl říct, že když se Hakimimu a Moratovi řekne, že nebudou mít jistý základ, ale budou se točit, nelze tp označit za "odjebání".

Reagovat
CHONG

Za mě je teda provar i Llorente a pokud to dopadne tak, jak se obávám, tak i Ceba a právě Óscar...

Reagovat
Israha

Llorente asi souhlas (ale dostat šanci on, zas by nebylo místo pro Valverdeho, třeba), ale viz reakce na Eda, hodnotil jsem jen možné budoucí či aktuální odchody, ne ty,co už proběhly dříve. Ceballos je bídák, tomu absolutně nevěřím.

Reagovat
CHONG

Nevím no, mně se Ceba zamlouvá, v Betisu byl skvělý, když jsem ho párkrát viděl v Arsenalu, tak patřil k nejlepším, akorát jako jeden z řady dojel na systém "Zidanových mazlíčků".

Reagovat
Israha

Jednoho stagnujícího motáka na balonu, co občas vystřihne světový výkon, už máme.

Reagovat
janinho

hlavne Reinier je na 2 roky v BVB a Kubo na rok vo Villareale takze hovorit o tom ci tu bude alebo nie pre neho miesto je v tejto chvili chujovina.

Reagovat
Israha

No však právě, dokonce i pro tyto dva zatím není místo, a přitom v hierarchii týmu evidentně mají před Oscarem přednost (jinak by šel znovu hostovat on a jeden z těch dvou byl prodán), ty chujovino.

Reagovat
janinho

picu vies ale reci mas najviac... chceš vedieť prečo nie je miesto pre kuba a reiniera??kvóta hráčov z mimo EU. Vinicius, Rodrygo a Jovic zaberajú 3 miesta takže jedine že by im bolo lepšie trénovať a zapasy tráviť na tribúne alebo pred telkou.

to tvoje interné poradie prednosti v hierarchii je len vyplod tvojej bujnej fantázie mojinko.

Reagovat
Israha

Mě poměrně nezajímají urážky od náhodných lidí na internetu, takže ty si nech pro známé v osobním životě. Nedělej machra a pojď se bavit k věci, co ty na to? Kvóta samozřejmě hraje roli taky, jak říkáš. Právě proto jsou ti dva zmínění na hostovačkách. Otázkou pak je, proč Óscar nešel na další hostovačku také, či nezůstal v týmu, a prodal se bez klauzule o zpětném odkupu? No tak asi se s ním nepočítá. Kdyby se s ním počítalo a s Reinierem a Kubem ne, prodají se ti dva a hostovat jde Óscar. To je celkem logické. Jestli to je správný či nesprávný krok a jestli Óscar bude lepší či horší, než ti dva, to zatím těžko říct. "Piču vieme" v tomhle ohledu tak nějak oba .

Reagovat
janinho

kde si prisiel na to ze sa Oscar predal bez klauzule?

"Španělská média pak dodávají, že Real Madrid získal 16 milionů eur za 75% práv a zbylými 25% a předkupním právem stále kontroluje budoucnost svého odchovance, pokud by se jej rozhodl vykoupit zpět."

od zaciatku ako sa hovorilo o odchode Oscara tak sa pisalo ze Real ho bez klauzule nepreda a som presvedceny ze tak aj urobili. to iste ako u Kuba, aj toho chceli nejake dalsie timy ale padlo to na tej klauzule a ta robi velky rozdiel. napr. aj Carvajal siel touto cestou a urcite to nebolo o tom ze by mu vedenie neverilo. ja nevidim do uctovnictva Realu a nerozumiem preco toto leto robime taky vypredaj ale tiez by som bol radsej keby Oscar siel na 2rocne hostovanie, ale neverim ze s nim vedenie vobec nepocita, lebo by museli byt slepi. Nepochybujem ze sa v Seville ukaze tak ze sa nakoniec vrati.

Reagovat
Ed_Hazard

Carvajal mal buyback option za konkretnu sumu. Tu je to iba o tom, ze ma Real moznost dorovnat ponuku ineho klubu (predkupne pravo) a ma 25% prav cize ak sa v buducnosti preda inam, tak 25% pojde do Madridu. Tak ci tak ale z toho skor vyplyva, ze s nim do buducna skor nepocitaju ako pocitaju

Reagovat
Israha

Kde čteš o tom předkupním právu? Nikde jsem to nenašel.

Reagovat
janinho

tak ak je to tak tak je to na <>. ja som myslel ze mame prave klauzulu na pevnu sumu ako u daniho alebo moratu...

tak to sme zase raz dali niekomu pekny darcek lebo Oscar podla mna v Seville bude patrit ku klucovym hracom.

Reagovat
Israha

Já tady v článku i na zahraničních zdrojích všude vidím jen to, že si Real ponechal 25% práv, o předkupním právu nic (spekulovalo se, že by bylo součástí dealu, ale potvrzené to nikde nevidím). Kdes to našel? Protože pokud tam to právo je, tak beru zpátky, pak se s ním počítá a to "pořadí ve frontě", o kterém jsem psal, nemá logický základ. Osobně si myslím, že za dva roky v Leganés ukázal méně, než Kubo za rok v Mallorce, takže bych chápal jeho upozadění...ale jak jsem řekl, to už jsou jen dohady.

Reagovat
janinho

https://merengues.cz/clanky/oficialne-oscar-rodriguez-prestoupil-do-sevilly-13198

ja som to cital akurat tu, ale nie je tam uvedeny zdroj takze som to bral s rezervou. ak je to tak ako pise Ed Hazard, ze mame akurat moznost dorovnat ponuku tak sme sa podla mna zase raz ojebali, lebo Oscar bude o 2-3 roky urcite patrit k tahunom Sevilly.

Reagovat
Israha

Působí to na mě tak, že si vedení myslí, že Odegaard a Kubo budou lepší (v čemž souhlasím), a předkupní právo je tam, kdyby se náhodou sekli v odhadu a Óscar se rozehrál až příliš dobře. No, každopádně je to nejspíš tak, že se s ním opravdu spíše nepočítá.

Reagovat
janinho

ja som bol ozaj v tom ze tam mame nejaku klauzulu s pevnou cenou. ak nie, tak mas asi bohuzial pravdu.

aby to zase neposobilo ze Martinovi a Kubovi neverim... lebo to nie je pravda. ale predsa len, zase predavame pod cenu spaniela a odchovanca, ktory by tu o 2 roky podla mna mohol hrat. ak nie zaklad tak sirsi zaklad urcite. ak sa tu tak dlho udrzal napr. lucas, tak oscar by ukazal podla mna urcite viac.

Reagovat
Ed_Hazard

To co som pisal hore je iba moj subjektivny pohlad, pochopil som to iba ako moznost dorovnania, resp. reagovania na pripadne ponuky. Ci sa pod tym predkupnym pravom mysli nieco ine, neviem. Iste je iba to, zesa nikde nespomina ziadna pevna ciastka za spatny odkup (buyback option). Aspon som na to nikde nenarazil.

Uvidime no, ako som pisal...ocakavam ze o take 2 sezony pojde za poriadnu raketu niekam k sejkom.

Reagovat
janinho

vidim to rovnako. takisto ako regui... sevilla je pre takychto hracov absolutne idealny klub a Lope im v raste strasne pomaha. ked si odmyslim rivalitu s realom, tak sevilla je pre mna osobne velmi sympaticky klub. vzdy hrali pohladny ofenzivny futbal a vedeli pracovat s mladymi hracmi. zapasy na sanchez pizjuan boli vzdy pre nasu obranu ciste peklo ale pre neutralnych fanuskov to bol skoro vzdy velky zazitok.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne nejjednodussi vyklad je ze Real proste muze Oscara privest zpatky za 75% ceny kterou v budoucnu nabidne jiny klub. Dejme tomu, ze City nabidne za 2 roky 80 mega. Sevilla bude muset Real informovat (to je to predkupni pravo) a cena pro Real bude 60 mega (80 mega snizenych o 25 %, ktery Real uz vlastni).

Reagovat
Ed_Hazard

Tak som to aj pochopil. A to je presne to co sa mi na tom prestupe nepaci Ak by bola pre nas vykupka za konkretnu vopred stanovenu cenu, tak by to bolo super. Mam pocit ze po Carvajalovi, Moratovi, Hakimim a pod nam tieto klauzule uz kluby nezeru..

Reagovat
CHONG

Jak Hakimim, ten ji taky nemá, ne?

Reagovat
Ed_Hazard

Myslel som angažmá v BVB, i keď tam bol na hosťovačke. Skôr mi šlo o to, že si po Európe nechávame rozohrať hráčov do perfektnej formy...a všetkých to už prestáva baviť Koniec farmingu

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci nic rikat ale mozna by sis mel zamest pred vlastnim prahem nez budes lidem rikat ze "picu vie". Jovic se urcite pocita jako EU hrac. Tim tretim je Militao.

Reagovat
janinho

moja chyba. ale pointa bola niekde trosku inde, debata bola o tom preco kubo a reinier chodia po hostovackach.

Reagovat
Jordi Alba

Tohle může Real ještě mrzet, minimálně z finančního hlediska. Na druhou stranu těžko říct, kolik by toho u vás odehrál.

Reagovat
Aldeano

Jo, to je mi líto....

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej

Reagovat
Messiáš

Výborná posila. Monchi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele