Budeme bojovat až do konce, říká Szczęsny

14.02.2014, 10:38
Aktuality
Mladý brankář londýnského Arsenalu je připraven hrát o vše a případnou trofej pro vládce Premier League ještě nezavrhuje. I když poslední dobou Kanonýři ztrácí důležité body, podle polského brankáře ještě není vůbec nic ztraceno.

Talentovaná jednička mezi třemi tyčemi Arsenalu si je jistá, že její tým ještě může překvapit a ujmout se své role favorita na titul. A to přesto, že poslední dva výsledky rozhodně této pozici nesvědčily.

Nejprve Arsenal utrpěl debakl od Liverpoolu a sám Szczęsny inkasoval pětkrát. Poté se na Emirates Stadium představil slavný Manchester United, ale ani tento zápas nepomohl reputaci šlágru. Relativně nezajímavé utkání s bezbrankovou remízou zklamalo nejednoho příznivce Premier League. S nulou na kontě vyšel z utkání právě mladý polský brankář, který věří, že jeho tým ještě má šanci na první místo.

V rozhovoru pro deník The Sun se Szczęsny svěřil: "V minulých dvou kolech se nám příliš nedařilo a ztratili jsme důležité body. To znamená, že mnoho týmů se k nám přiblížilo a čelo tabulky je teď dost blízko sebe. Bude to dost náročné, ale věřím, že pokud ukážeme náš charakter a zapojíme do těchto posledních dvanácti utkání všechno, můžeme to dokázat a stát se mistry. Budeme bojovat až do úplného konce, protože přesně to se dá očekávat od hráčů Arsenalu FC. Ukázali jsme vnitřní sílu a začali se vyrovnávat s debaklem od Liverpoolu, a i když nás čekal těžký soupeř, snažili jsme se neutrpět znovu. To se nám trochu povedlo. Teď je ale čas zapojit zpátky vše potřebné a znovu se do toho opřít," dodává bojovně mladý brankář.

Rodák z Varšavy, jehož k fotbalu přivedl otec stejného povolání a dokonce i pozice, neskrývá, že remíza s Manchesterem United je promarněnou šancí. "Trochu nás mrzí, že jsme z toho utkání nedokázali vytěžit víc, protože jsme určitě měli na výhru. Na druhou stranu, i remíza a čisté konto proti takovému vekloklubu je určitým úspěchem," uznává Szczęsny. Mladý brankář se také vyjádřil ke svému zřejmě klíčovému zákroku zápasu, když vychytal hlavičku někdejšího spoluhráče Robina van Persieho. Holandský útočník se na Old Trafford přesunul v pečlivě sledovaném přestupu právě z Londýna, takže měl tváří v tvář Szczęsnymu jistou výhodu. Tu ale neproměnil a zmiňované utkání skončilo bez branek.

"Robin za své působení tady moc gólů hlavou nedal, takže jsem se zas tak nebál. Chtěl jsem se ale ujistit, že nevstřelí první branku utkání. Byl to obtížný zákrok, který se mi sice povedl, ale stejně jsem nebyl spokojen - nepomohl nám totiž ke třem bodům," smutně dodala polská naděje s rodinnou brankářskou tradicí. Další šanci předvést se bude mít v FA Cupu proti Liverpoolu.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (420)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele