Breznaník si umí představit společnou ligu

11.11.2012, 15:18
Aktuality
Michal Breznaník po prestupe do ruskej ligy v kádri Permu pár zápasov odohral, v prvom dokonca skóroval, ale následne sa zranil. Vďaka tomu zrejme nebude môcť zasiahnuť do priateľského duelu Slovenska s Českom. Práve ale spojenie ligy dvoch kedysi spoločných štátov si ale vie predstaviť...

Už dva mesiace sa v Amkare Perm usadzuje najnovšie aj reprezentačný záložník, či obranca Michal Breznaník. Do dvoch duelov zasiahol na plnú minutáž, do troch na maximálne 50 minút. V ostatnom súboji s Rostovom však musel predčasne striedať kvôli zraneniu. V prípravnom zápase s Českou republikou tak zrejme hrať nebude: "Nevidím to ružovo, môj štart je asi vylúčený. Na zraz ale letím, chcem, aby ma pozreli reprezentační doktori. Verím, že to nebude nic vážne a že budem čoskoro fit. Uvidíme, čo sa udeje na ihrisku, ale verím, že to bude v pokojnom a priateľskom duchu. Tešia sa na to všetci hráči a verím, že aj diváci," povedal a pokračuje v nádeji, že práve spojenie líg českej a slovenskej by privítal:

"Som presvedčený, žeby to úroveň zvýšilo. Takú súťaž by som si rád zahral. Problémom by mohlo byť cestovanie. V úrovni futbalu nie sú väčšie rozdiely. Niektorí tvrdia, že česká liga je rýchlejšia, ale keď si vezmeme Slovan, alebo Žilinu, hrajú, myslím si, rovnako rýchly a kvalitný futbal. Najväčši problém je v tom, že v Česku chodia ľudia na futbal viac, ako u nás. Bolo by to dobré pre Čecho i Slovákov. Keď sa obnovia súboje medzi poprednými mužstvami, prospeje to obom stranám," uviedol bývalý hráč Slovana Bratislava, či Slovanu Liberec.

To sa už ale Breznaníka týkať nateraz v prípade vzniku ligy nebude, pôsobenie ho podľa vlastných slov v Rusku ale neprekvapilo: "Je tu normálny život, ako na Slovensku. Celkom rýchlo som sa adaptoval. Najskôr som sa bál lietania, ale už je to v pohode. Extrémom bolo, keď sme leteli osem a pol hodiny na pohárový zápas do Chabarovska a cestou sme ešte museli dotankovať, pretože sme mali malé lietadlo. Tam sme prehrali a osem a pol hodiny sme leteli späť. Jednoducho parádny deň," uvádza s úsmevom.

Čoskoro dvadsaťsedemročný hráč sa ešte raz vrátil k trpkému koncu v Slovane Bratislava: "Vedel som, že som urobil chybu, ale bol som sklamaný z toho, ako sa zachoval klub. Čakal som pokutu, všetko by som prijal, ale to, že ma preradili do béčka, čím dali najavo, že so mnou nepočítajú, ma zasiahlo. Nezastal sa ma ani tréner Jankech. Potom pre mňa prišlo vykúpenie v podobe odchodu na hosťovanie do Liberca," dodal na margo momentu, keď proti Stuttgartu v Európskej ligy poslal hráča hlavičkou k zemi a oslabil tím červenou kartou. Slovan stratil vedenie 2:0 a do ďalšej fázy nepostúpil. Breznaník sa však posunul oveľa ďalej a je svetlým zjavom a prísľubom v slovenskej reprezentácii. Dokázal to napríklad v súboji s Gréckom, i keď na Pasienkoch vyhrali hostia.

Autor: Ľubomír Hudačko / Denník Šport

Komentáře (58)

Přidat komentář
AjaxFans

Vůbec

Reagovat
Neuro

proč motat dva SAMOSTATNÉ státní útvary do jednoho? jen kvůli historii? hele, co takhle udělat jugoslávskou ligu? nebo rovnou spojit Rusko atd a udělat sovětskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Však v košíkové,házené a ledním hokeji už jsou takové ligy celého bývalého socialistického bloku-VTB-liga,SEHA-liga,KHL

Reagovat
db18

a stejně je ELH atraktivnější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

jenže ty ligy (třeba KHL) jsou atraktivní a návštěvnost velká.. pochybuji že by tohle přilákalo víc fanoušků.. možná na domácí utkání ale na výjezdy bych tomu moc nedával..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jistě,ale mohl by se udělat takový pohár mistrů a vítězů pohárů bývalých a současných socialistických zemí,třeba by se to mohlo hrá turnajově na 1 místě,po vzoru závěrečných turnajů MS a ME

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo zajímavé porovnání kvality čínských,kubánských,ruských,slovenských atd. klubů

Reagovat
Neuro

zase kdo ví jak by to bylo.. jestli sem přiletí z daleka na zápas KHL spousta fanoušků aby se dívali na rychlý agresivní hokej, sem tam nějakou šarvátku nebo jestli by jeli Plzeňáci do Košic natěšení a tam se dívali na ťukec na půlce..

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeňaci nejezdí ani do Ostravy, tak mi řekni proč by jeli do Košic(který by tam stejně nehráli)

Reagovat
PetersCZ

A jé, už zase mele z hladu...

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytecny cestovani a pochybuju ze by to zvedlo navstevnost, me treba slovenska liga absolutne nezajima..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by se ligy spojily,byla by to katastrofa pro český fotbal...Corgon liga je neuvěřitelně slabá...

Reagovat
Manik...

Ne, ne a ještě 1 ne!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zas sa tu zisli z kindergarten klubu deticky co vedia velke kulove. Spolocna liga mala neuveritelny naboj, zapasy Slovana, Slavie, vtedy i Dukly , Sparty, Trnavy, svojho casu Interu a nemozem zabudnut i na vtedajsi Presov boli obrovskym lakadlom a hladiska boli vacsinou plne (teda na urcitych stadionoch), uroven ligy bola neporvnatelne lepsia ako teraz za Gambaca , nehovoriac o Corgoni. "Nase" kluby boli pravidelnym postrachom v Europe, liga mala tradicny regionalny naboj , spolocnym statom este viac atraktivnejsi. Ak ste to nezazili, nemelte nezmysly.

Reagovat
rufus

Jenže ty časy jsou už pryč. Dřív měl obrovský náboj i zápas Sparty s Brnem. A zkus se podívat dneska na jejich vzájemný zápas. Ten rozdíl bude obrovský..

Reagovat
smazaný uživatel

Si naivní, jestli si myslíš, že jenom mladší ročníky jsou proti společný lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ,tak byla aspoň konečně nějaká změna,už je to nuda,když se to hraje pořád dokola stejným systémem,ta naše liga

Reagovat
Neuro

no jasně a pak se můžu divit že možná bude prezidentem tupec s potetovaným ksichtem když Češi uvažují stylu "už je to nuda.."

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,toho bych zas taky nechtěl

Reagovat
AjaxFans

Klaus je rozhodně větší tupec,než ten potetovaný.K našemu cirkus státu by se avatar hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

že zrovna ty o někom kdo má VŠ říkáš, že je tupec

Reagovat
AjaxFans

Už nyní je problém pro některé jet 200-300 km na výjezd, natož co by bylo potom.A fotbal se hraje pro diváky,neé?Atraktivní by to bylo tak půl sezony, pak amen.Myslím,že corgon nemá všeobecně gamrimusu co přinest.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ostatni su len slepi alebo iba nacionalisti. Ziaden relevantny dovod by k tomu nemali.

Reagovat
Neuro

co třeba ten nejrelevantnější důvod jakým lze argumentovat? že Česko ať si má svoji ligu a Slovensko svoji..

Reagovat
JacoBee

Nebo ty si idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, uz nastupuju urazky, to si nechaj pre svoju vlastnu mater s otcom. Nemas argumenty, len predsudky a primitivizmus. Nazdar.

Reagovat
smazaný uživatel

a co si tady předvedl ty? Každého kdo má jiný názor si hned odsoudil tak na co si tady hraješ

Reagovat
AjaxFans

Je to despota

Reagovat
smazaný uživatel

Drz hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Urazal som? Je poukazanie na nacionalizmus urazka? Aky si rocnik , aby si ty dokazal posudit to , co si tu ligu nepamataju. Ja som argumenty uviedol, vy iba primitivizmus a nasledne prikivovanie. To nie je nazor.

Reagovat
smazaný uživatel

já upozornuju na tvé chování, když tady vtrhneš a automaticky napíšeš, že kdo s tebou nesouhlasí je dítě a blbec a pak se snažíš moralizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbec si maximalne ty, nikde som nenapisal ze je niekto blbec, tak mi tu neprekrucaj. A ze je niekto dieta,je proste fakt, len sa s tym nevie nik zmierit. Ako si mozes z niecoho utvorit nazor, co si ty nemozes pamatat? Proste milujem ked sa niekto k niecomu vyjadruje bez argumentov a podlozenia vlastneho nazoru, kde jedinym arguentom su stereotypy.

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš vážně mimo, přijdeš sem neuznáš jiný názor než ten svůj a chceš moralizovat, mimochodem já tě nikde neurazil takže od tebe to beru jako pochvalu, když naštvu takovou nulu pa.

Reagovat
smazaný uživatel

Este raz a pekne pomalicky, na zaklade coho je ten (vas) nazor nespochybnitelny? Nikomu som nenadaval, len som napisal, ze nik si z vas to nemoze pamatat ako fungovala liga a pritom aj tak tocite svoje kraviny. Ani ja sa nevyjadrujem k niecomu co nemam nicim podlozene, len svojim pocitom, je to trollovanie. Tak teraz ty: na zaklade coho vlastne ta liga by nemala zmysel, ked na nu chodilo pravidelne viac divakov ako teraz v oboch rozdelenych ligach? Pamatas si to?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak niekto niekomu prekrucuje slova a zamerne ich vytrhava z kontextu len aby ho znemoznil, je blbec. Rovnako neprijimas nazor druhych.

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ja by som to skusil na zaciatku s poharom (ak by sa dalo)

Vasa Ondrasovka a nas Slovnaft aj tak moc nelakaju a takto by sa to mohlo vyskusat a urcite by to zvysilo naboj.

(alebo na zaciatok aspon dohodnut spolocny superpohar)

Reagovat
smazaný uživatel

Jé už zase... Nasrat!

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo udělat samostatnou českou a moravskou ligu a ještě udělat jednotnou celoslezskou

Reagovat
smazaný uživatel

A co takhle přestat vymýšlet píčoviny?

Reagovat
smazaný uživatel

A co takhle vymazat tvůj příspěvek za vulgarismus?

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo pro českou ligu velké plus

Reagovat
twerp

Jestli dělat nějaké nové soutěže, tak buď nějaký trošku prestižní mezinárodní pohár v zimní přestávce nebo zavést ještě jednu evropskou soutěž k LM a EL.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska ale nejde o to si zahrat a porovnat svou kvalitu s jinymi hraci........ve sportu jde dnes ka jenom o byznys a treti evropska soutez by se klubum nevyplatila, stejne jako Intertoto, ktery byl kvuli tomu zrusen, kluby to povazovali za trest tam hrat

Reagovat
twerp

Jo já vím. Každopádně kdyby se to spojilo s koeficientem, třebas jenom klubovým, tak by to mohla být dobrá motivace.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm, nevim. koeficient je pekna vec, ale kdyz z toho nevytriskas nejake prachy, za koeficient si majitel novou jachtu nekoupi......bohuzel je to tak, jak to dneska je

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm, nevim. koeficient je pekna vec, ale kdyz z toho nevytriskas nejake prachy, za koeficient si majitel novou jachtu nekoupi......bohuzel je to tak, jak to dneska je

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec. EL má mizerné návštěvy už teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Míchat obě ligy je asi nesmysl. Nevěřím, že by zůstala třeba pro Slováky atraktivní. Nechci nikterak snižovat jejich kvality, ale u nás mezi ty "lepší" domácí týmy patří: Plzeň, Sparta, Bolka, Jablonec, Olomouc, Liberec a taky se drží Teplice a Slavia a na Slovensku jsou konkurence schopní jen Slovan Bratislava a Žilina a to taky jen někdy... podle mého názoru, kdyby se spojili naše ligy, tak by v ní figurovalo tak maximálně 5 slovenských týmů... a pokud by to mělo být snad půl na půl, pak by to bylo značně nespravedlivé... Osobně si myslím, že by to většina slovenksých fanoušků ani nechtěla... a já v tom taky nevidím žádný prospěch... zlepšit naší úroveň můžeme jen s lepšími soupeři... naopak to prostě nejde. a Slovensko nemá týmy, se kterými bychom se měly srovnávat... koukněme se raději u našich ostatních soupeřů a dostaňme se na jejich úroveň... toť můj názor na tenhle nesmyslný nápad...

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatních soupeřů myšleno třeba u našich jiných sousedů...

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy to bylo 10+6

Reagovat
smazaný uživatel

no taky Spartak Trnava (aj ked tuto sezonu nic moc), Senica by hrali urcite to iste co vase Teplice, Olomouc.

Ale zbytocne sa o tom bavit kedze UEFA by nam to nedovolila a rozdelovanie priecok do poharovej europy by vyzeralo asi dost zvlastne.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze hlavne at to snema nespojime nemame kdovi jakou ligu ale urcite lepsi jak jejich Corgon liga prospelo by to jen slovakum nam by to nic nedalo

Reagovat
smazaný uživatel

buď spojit, nebo zůžit Gambáč na 12 týmů

Reagovat
Rišan

To je obrázek naší vulgárně kšeftařské společnosti. Liberec byl potrestán za to, že si dovolil vyhrát ligu před Spartou a Plzní odprodejem dvou nejcennějších hráčů. A to i za cenu, že Breznaník odešel do okrajového týmu kamsi na Ural. Ale někdo na tom vydělal - o to přeci jde!

Reagovat
smazaný uživatel

fet dělá z lidí pitomce...

Reagovat
smazaný uživatel

zdihnúť kvalitu môže len viacej eur a kvalitnejší hráči, za posledných 20 rokov od rozdelenia ani české ani slovenské tými v európe veľa vody nanamútily a nič nevyhrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele