Brazílie našla nového trenéra, do Ruska má tým dovést Tite

21.06.2016, 11:16
Aktuality
Brazilská fotbalová konfederace odtajnila jméno nového trenéra pro svůj národní tým. Kormidla se podle očekávání ujal Tite, který vystřídal neúspěšného Dungu. Tite hodlá například střídat kapitány a o pásku tak přijde útočník Neymar...

Bývalý reprezentační záložník působil v roli trenéra národního týmu už podruhé a v jihoamerické zemi se na něho snášela kritika. Brazilci nezvládli loňský turnaj Copa América a vypadli ve čtvrtfinále, letos pak neúspěšně usilovali o nápravu reputace, když ve Spojených státech amerických skončili už v základní skupině.

55letý Tite za sebou má třetí angažmá u týmu Corinthians, před sebou pak úkol v podobě kvalifikace na mistrovství světa do Ruska. Brazilci nezačali příliš dobře, ze šesti zápasů vytěžili jenom devět bodů a v tabulce jsou až na šestém místě.

"Soustředíme se na postup na mistrovství světa, je zde riziko, že bychom se nemuseli vůbec kvalifikovat. Pokud toto nepřijmete, budete bojovat proti realitě. Jsem zde, jelikož se naneštěstí nedostavily výsledky, ale je tady potenciál dalšího růstu a posunu na postupové pozice. Chci, aby brazilský tým vyhrával a hrál dobrý fotbal. Byl by to způsob, jak rozradostnit brazilské fanoušky," řekl Tite po svém jmenování.

Tite před sebou má náročný začátek, své angažmá totiž začne v září těžkými kvalifikačními zápasy v Ekvádoru a doma s Kolumbií. Koncentrovat se bude pouze na ně, jelikož bude působit výhradně u seniorské reprezentace. Jeho předchůdce Dunga měl být rovněž trenérem olympijského výběru, zde ho ovšem nahradí Rogerio Micale.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
johan14

No som zvedavý, hádam vráti Kanarikov tam kam patria, do svetovej špičky! Hlavne treba nájsť útočníka na hrot, bez toho to nepôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Diego Alves - Rafinha,T.Silva,Marquinhos,Marcelo - Luiz,Casemiro - Neymar,Coutinho,Souhlas - Hulk

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva žádnej Souhlas, ale Douglas...

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PP

až na Hulka a Luize super.. Otázka je - koho jiného na hrot?

Reagovat
KKralik77

Firminho může nastoupit na hrotu.

Reagovat
PP

akorát Livpoolské duo Couts - Firminho jsou labilní a některé odchozené zápasy zvlášť u Coutinha jsou na facku..

Reagovat
KKralik77

Naprostý souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Hulka bych tam dal kvůli jeho tvrdosti,aby se tam pral. Jinak hrotaka nemáme, možná Gabigol časem, ještě je mladej. Poslední útočník byl Ronaldo, od ty doby se to lepilo Fredem, Jô, Adrianem a tak. Základ by měl hrát i Lucas Moura...

Reagovat
Kovi81

ja bych do toho pivota dal urcite luize gustava

Reagovat
smazaný uživatel

Mas tam ještě Fernandinha atd. .Jako brazilci fakt můžou udělat v klidu další 11ku která bude hrát o titul..

Reagovat
Han střelil první

Ale ani s jednou ho nezískají.

Reagovat
PP

Zato Francouzi kdyby postavili dvě 11ky, tak můžou taky hrát finále Francie A a Francie B..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele