Bosna a Hercegovina má nového trenéra, reprezentaci převzal Milošević

29.09.2023, 17:54
Aktuality

Bosna a Hercegovina má v průběhu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy už třetího trenéra, tým povede bývalý srbský reprezentant Savo Milošević. Bosně se v kvalifikaci zatím nedaří, má však jistou účast minimálně v březnovém play off.

Národní tým od ledna trénoval Faruk Hadžibegić. V srpnu ho vystřídal Meho Kodro a podepsal smlouvu do března příštího roku. Na lavičce však absolvoval jen dva zápasy, než byl po necelých dvou měsících odvolán.

Bosenští reprezentanti jsou čtyři zápasy před koncem čtvrtí v tabulce své šestičlenné skupiny. Pokud neobsadí jedno ze dvou postupových míst, budou mít možnost bojovat o start na ME v play off, které si zajistili vítězstvím v Lize národů B. K němu Bosnu dovedl Ivajlo Petev, jeden ze čtyř koučů týmu za poslední rok.

Bývalý útočník Milošević, jenž naposledy trénoval před dvěma lety slovinský klub Olimpija Lublaň, si odbude na lavičce bosenské reprezentace premiéru v říjnových duelech v Lichtenštejnsku a doma proti Portugalsku.

Padesátiletý bosenský rodák zahájil kariéru v Partizanu Bělehrad a později působil na příklad v Aston Ville, Zaragoze a Parmě. Na kontě má Milošević více než 100 startů za reprezentaci, za niž si pod hlavičkou Jugoslávie zahrál na ME 2000 a za Srbsko a Černou Horu na MS 2006.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
vladino10

Vitaj, Slobodan!

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
St. Pauli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele