Bordeaux ukázalo na Gouvernnecova nástupce, stal se jím Poyet

21.01.2018, 09:53
Aktuality
Bordeaux bude z neobyčejného srabu tahat Gus Poyet. Uruguayský trenér prý po návratu z Číny hledal nějaký dlouhodobý projekt a byl spojován s postem manažera druholigového anglického Sheffieldu Wednesday, nakonec vzal zavděk první nabídkou práce ve Francii...

Bývalý záložník nejvíce zkušeností s trénováním posbíral v Anglii, kde dlouho v druhé lize vedl Brighton a potom v sezoně 2013/14 heroicky zachraňoval v Premier League Sunderland. Poté už mu ale pšenka nikde nekvetla. Krátce se zdržel v Athénách, vyhořel v Betisu a neslavně po necelé sezoně rezignoval na post trenéra Shanghaie Shenhua.

Nyní se Gus Poyet bude pokoušet napravit si svou reputaci v Bordeaux, a už teď je jasné, že ho nečeká nic jednoduchého: les Girondins jsou až dvanáctí, když od konce září prohráli rovnou deset ligových zápasů. Včera sice Bordeaux uspělo na hřišti Nantes, přesto však klub Jocelyna Gouvernneca odvolal.

Následně se hovořilo o Michelovi Preud’hommeovi či Eliem Baupovi, nakonec však u vedení velice brzy zvítězil Poyet, který má vzhledem ke svému jihoamerickému původu přispět k udržení, potažmo nastartování hvězdných Brazilců Malcoma, Otávia a Jonathana Cafúa.

Poyet se do Francie vrací po téměř třiceti letech, když koncem 80. let rozjížděl svou hráčskou kariéru v Grenoblu.

Autor: Tomáš Daníček / lequipe.fr

Komentáře (7)

Přidat komentář
tony223

Reagovat
fsada

No zajímá mě, jak se s tou tíhou dokáže popasovat.

Reagovat
Bucky

Chvíli to vypadalo, že by mohlo jít o trenéra s velkým potenciálem, ale pomalu to začíná vypadat, že měl buď štěstí nebo ho to přestalo bavit.

Reagovat
Thundeus

Tipuju, že do konce sezóny bude odvolaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera byl na domácí Nantes dlouho kurs 1.97, ale v sobotu náhle stoupl až na 2.20. A Nantes opravdu " překvapivě " prohrálo. No, pro někoho asi ne. Ať nikdo nezvrdí, že v tomhle zápase bylo vše čisté a férové.

Reagovat
ManUnited

když to neunášíš tak nesázej!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele