Bordeaux se nedaří, Tigana možná skončí ještě tento týden

24.01.2011, 13:56
Aktuality
Bordeaux se v letošní sezoně nedaří a vše by hodně brzy mohlo vyvrcholit odvoláním trenéra Jeana Tigany. K tomu by podle informací francouzských médií mohlo dojít ještě tento týden...

Tigana v létě nahradil Laurenta Blanca, který odešel k francouzskému národnímu týmu a s Bordeaux se mu zatím nedaří úspěšně útočit na ligový titul. V tabulce Ligue 1 je předloňský mistr na desátém místě s jedenáctibodovým mankem na vedoucí Lille, o víkendu se pak stejně jako spousta dalších prvoligových klubů už rozloučil s Coupe de France, když nestačil na Angers a podlehl 0:1.

Podle informací Sud Ouest Tigana už dvakrát nabídl svou rezignaci a u kormidla Bordeaux nepřežije tento týden.

Média již začala řešit otázku nového kouče a padají jména jako Elie Baup a Rolland Courbis. Vážným kandidátem pak má být kouč brazilského Sao Paulo Ricardo, který v Bordeaux dříve již působil a má zkušenosti i s PSG a AS Monaco.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

trenérem to není

Reagovat
smazaný uživatel

nemaji utocnika

Reagovat
domingo

Mají, Modeste dal už asi 10 gólů...

Reagovat
Pipo123

jak to je možné ? moc sa mu neverilo

Reagovat
smazaný uživatel

Tým hraje pič*, vyměníme trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je samozřejmě lepší vyměnit trenéra, když se týmu nedaří, protože je to mnohem levnější, než dokupovat a vylepšovat kádr, pokud se nějakej trenér takto chytne, je to jen o štěstí..

Reagovat
Robbie

ten zaním takhle zdálky vypadá jak Negredo

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře jim tak!

Reagovat
domingo

Když odešel Blanc, smál jsem se martymu, že určitě dotáhnou Baupa, tak že by? ...

Provařili toho Geretse, ten kdyby v létě přišel, tak by možná byli někde jinde... Geretsovi jsem věřil víc než Tiganovi... no co už.

Každopádně jeho největší chybou nejsou ani tak výsledky, ty se jednak dají zlepšit, jednak má omluvu v podobě odchodu Gourcuffa a jednak nijak závratně neztrácí a klidně může udělat ještě LM, ale spíš to, že neodkázal vtisknout mužstvu žádnou tvář, styl, bojovnost atd., prostě nic... v současné L1 hraje jen málo nevýraznějších, nudnějších a amorfnějších mužstev než GdB.

Na Tiganovu omluvu je nutno dodat, že měl šílenou marodku hlavně vzadu, ideální obrana se letos nesešla ještě ani jednou a rozdíl mezi Planusem a Saném je obrovský... na druhou stranu skoro všechny opory šly výrazně dolů s formou... výjimky jsou Carrasso, Plašil a asi i Trémoulinas, i když i ten už hrál lépe. Diarra má nezvyklé výkyvy a evidentně ho to přestává bavit, Ciani zapadl zase do průměru, Fernando se stal během půl roku z mimořádně oceňovaného a žádaného fotbalisty nuzákem na lavičku, FBK vyhořel, Wendela už to taky nebaví... Modeste hraje sice dobře, ale díky němu se občas jenom nakopávají balony, čímž trpí hráči jako Wendel, žejo... z funkčního a elegantního 4-2-3-1 je 4-3-3 s téměř nefunkčním přechodem ze zálohy do útoku, věží na hrotu a utopenýma křídlama.

Kdo by mohl přijít:

1) Stoper. Momentálně je jediný zdravý kvaitní stoper Ciani, v ideálním případě ho doplňuje ještě Planus, ale teď tam musí hrát Sané nebo Fernando. K Cianimu se hodí někdo inteligentní, někdo, kdo umí rozehrát a kdo po Planusově návratu mu bude dělat náhradníka... třeba Fofana, kterej v TFC stejně hraje jenom sem tam. Nebo zase zkusit toho Saviće, ale to by byl šílený risk a stejně, 4 stopeři jsou potřeba.

2) AM. Plašil je úplně jiný typ než bylo Bordeaux zvyklé, Jussiemu to tam nejde a najednou je oheň na střeše. Ideální hráč? Řekl bych Sessegnon, ale ten půjde po prachách z Anglie, takže jeden z dvojice Féret-Amalfitano. To jsou oba geniální a obrovsky podceňovaní, tudíž levní hráči, a oba by byli pro Bordeaux doslova požehnáním...

Nebo druhá možnost:

Nekupovat AM a prodat Wendela, který je sice výborný fotbalista, ale momentálně je v GdB obrovsky za svýma možnostma. Přesunout Plašila zpátky na jeho původní pozici, tj. na pravou stranu, a nalevo přivést posilu, která zapadne do zálohy více než Wendel (což je klasické křídlo), třeba Diarru... a bude z toho 4-4-2. Tahle možnost je sice taková neBordeauxovská, ale poměrně elegantně by vyřešila ten problém s AM, protože že současná sestava/rozestavení bez posily mezi zálohu a útok prostě lépe a efektivněji hrát nebude, to je jasné snad každému.

Tigana může tak za polovinu, něco ovlivnit nemohl (zranění), něco sice padá na jeho vrub, ale nikdo to nemohl čekat (vyhoření FBK) a něco vyloženě posral (držení Jussieho na AM). Každopádně to měl mnohem těžší než Blanc, protože musel nahrazovat Gourcuffa a navíc měl po ruce nejslabší soupisku za posledních několik let, kdy jedinými kvalitně a dostatečně obsazenými a zdvojenými posty byli gólman a střední záložník. Ale celkově se dá říct, že nepřesvědčil... z Bordeaux se stalo hrozně nudný mužstvo... takže by asi měl jít

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem ten článek viděl, tak si říkám, že bych měl to měl trochu rozebrat, rozkliknu a tady už je všechno napsaný

S tím 4-4-2 teda vůbec nesouhlasim.. To by musel odejít i Alou a celkově na to nejsou moc hráči..

Kdyby vyšlo všechno podle předpokladů... Feret, Gameiro + stoper, tak by se mělo začít hrát úplně jinak.. S tou nudností máš ale pravdu, na ty zápasy se nedá dokoukat..

Reagovat
domingo

To 4-4-2 je takový divný, no... ale fungovat by to asi mohlo, i když by to znamenalo dost výraznou změnu ve stylu hry, tudíž další půlrok zkoušení, nějaký 8. nebo 9. místo a na to vedení asi nemá nervy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevím, kdo by pak hrál na LM? Alou se do toho taky moc nehodí.. Mohlo by to být dobrý akorát pro Gouffrana, kterej by mohl hrát pod Modestem, což by mu mohlo vyhovovat.. Ale jinak fakt asi ne. Rozhodně je to těžší varianta, než ten kádr posílit tam kde je třeba..

Reagovat
domingo

No já navrhoval S.Diarru, zbytek by se doplnil z vlastních zdrojů Plašil, Alou, Fernando, Sigamary - Gouffran, Modeste

Ale souhlasím, že je to těžší varianta.

Reagovat
smazaný uživatel

takhle by to šlo.. A při zranění Plašila, nebo Diarry? BK, stejně jako Jussie by měli alespoň občas hrát..

Moje představa je jasná...

Chalmé------Planus(posila)-----Ciani(Sané)------Tremoulinas

----------Fernando(Ducasse,Plašil)--Alou(Sané)----------------

Gameiro(BK)----------Feret(Gameiro)-----------Wendel(Jussie)

-------------------------Modeste(Cissé?, Gameiro)----------------

Reagovat
domingo

Výborný. Hodně ofenzivní, ale to bylo Blancovo Bordeaux v první sezoně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to prostě změnu.. Na tu nudu se nedá koukat.

Reagovat
Godwinson

Velmi neskromné.

Reagovat
Langi

ve Francii najednou začínají být stopeři nedostatkovým zbožím

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mi to pripomína Liverpool pod Royom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele