Bordeaux posílil talentovaný útočník Modeste

14.08.2010, 12:54
Aktuality
Webó, Gameiro, Rémy, Trézéguet, Brandão, dokonce i český reprezentant Tomáš Necid. Ti všichni byli spojováni s nahrazením Marouana Chamakha v Bordeaux. Girondins ale nakonec zalovilo v těch nejbližších vodách - z Nice vykoupilo talentovaného útočníka Anthonyho Modesta.

Stále teprve dvaadvacetiletý Modeste přišel do francouzské metropole zhruba za 3.5 milionu eur, v novém působišti pak podepsal čtyřletou smlouvu. Mladý forvard se přitom v konkurenčním Nice nikdy natrvalo neprosadil: v nejvyšší francouzské soutěži nastoupil ke dvaačtyřiceti zápasům, v nichž se ale trefil pouze třikrát. Výrazněji na sebe upozornil až v minulé sezoně, na hostování v druholigovém Angers si připsal obdivuhodnou statistiku. Dvacet branek v sedmatřiceti utkáních. "Hodně mi pomohl tamní trenér. Věděl, že jsem citově založený a také na mě tak pohlížel. Pro první ligu jsem potřeboval asi více času, v Angers jsem se ale vyhrál. Za to děkuji."

Po přestupu se radoval také nový trenér Bordeaux - Jean Tigana. "Několikrát jsem ho sledoval osobně. Je to přesně typ hráče, který potřebujeme. Dodá našemu útoku potřebnou rychlost, je velice silný v šestnáctce," rozplýval se kouč, jenž před začátkem ligy urgentně sháněl náhradu za Marouana Chamakha, jenž zdarma odešel do londýnského Arsenalu. "Marouanovi gratuluji, hrál zde fantasticky. Tvrdě pracoval a na to chci navázat i já. Chci co nejvíce hrát a zlepšovat se," odpovídal na otázku ohledně jeho nahrazení sám hráč. "Žádný speciální tlak by na mě neměl být vyvíjen. Jsme přeci jen jiní hráči, máme jiný styl. Rád bych jednou dosáhl toho co on, nebo ho i překonat," myslel již na budoucnost.

Pro ty, co francouzskou nejvyšší soutěž nesledují se může jednat o docela neznámého hráče, Modeste je ale ve Francii uznáván jako jeden z nejtalentovanějších útočníků. Vždyť je stálým mládežnickým reprezentantem Francie. Přes výběry do 17, 18 a 19 let se dostal až do jednadvacítky, v níž ve třinácti zápasech našel síť soupeře hned pětkrát. "Je to mladý hráč s úžasným potenciálem. Je to pro nás opravdu skvělá zpráva," říkal krátce po přestupu prezident bleděmodrých Jean-Louis Triaud, který následně dodal "Pokud žádný hráč neodejde, žádný také nepřijde. Myslím, že máme dostatečně silný kádr."

Hlavní slovo v přestupu měl sám kouč Girondins Tigana, jenž mladého útočníka sám kontaktoval. "Když mi volal, byl jsem nadšený. Bordeaux je skvělý klub. Trenér Tigana mi navíc telefonoval osobně, to mě hodně potěšilo. Nevěděl jsem, jestli se mnou v Nice počítají, a tak jsem ihned řekl ano," popisoval. "Navíc tady znám několik hráčů. S Kévinem Olimpou se známe z mládežnických výběrů, znám také Yoanna Gourcuffa a Gouffrana."

Mladý útočník by se v dresu Bordeaux mohl objevit již tento víkend proti Toulouse, přestože v přípravě utrpěl menší zranění. "Měl bych být k dispozici. Jsem asi na 60 až 80 % svých možností. Vše rozhodne trenér a lékař."

Pro Bordeaux se jedná teprve o druhou letní posilu, již dříve zamířil na Stade Chaban-Delmas z Crvené Zvezdy talentovaný srbský obránce Vujadin Savić. Modeste bude oblékat dres s číslem 22.

Autor: Anna-Marie Kroupová / girondins.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Pro Bordeaux dobře, zato Nice bruslí na hodně tenkým ledě...

Reagovat
smazaný uživatel

tak furt je tam remy..

Reagovat
smazaný uživatel

ten tam dlouho nepobude

Reagovat
domingo

Právě, stačí, aby odešel Rémy, a mají útok na úrovni Arles.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo.. ale mylsim, ze tuhle sezonu ho jeste udrzi.. ale jestli prodaji i jeho, tak sou solidne na sestup. uz s remym to nebylo nic slavnyho..

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

o boje o titul bych čekal lepšího snipera...

Reagovat
Losinho

Necida

Reagovat
domingo

Tak Modeste není do základu, tam je Cavenaghi. Modeste bude právě ideální volba na lavičku, mladý, talentovaný a gólový hráč, bude de facto suplovat roli, kterou měl převzít vyhořelý Saivet. V případě hry na dva hroty nebo zranění/ztráty formy jsou v záloze Gouffran a Bellion.

Reagovat
smazaný uživatel

tak bylo to myšleno hlavně jako náhrada za Chamakha, tudíž jsem čekal něakého podobnějšího hráče, třeba i do základu...

Reagovat
domingo

Cavenaghi je ale lepší než Chamakh Navíc Modeste může být klidně lepší taky. On to fakt není žádný nýmand. Ale jestli na to má hned, se uvidí...

Reagovat
smazaný uživatel

no, teda cavenaghi se v prvnim zapase dost silne zastreloval. navic se ted spekuluje o odchodu belliona..

Reagovat
domingo

Irek se zastřeluje taky, máš začátek sezony, navíc Fernando toho loni moc nenahrál, musí nabrat sebevědomí a herní pohodu. V noze to má, o tom se snad bavit nemusíme, jeho dosažitelný potenciál je top 10 útočníků v lize.

Bellion pryč? Wow To je teď asi ve Francii nějaká móda, hrát na 14 hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

cetla sem neco o zajmu nice.. mohla by to bejt hezka vymena..

Reagovat
domingo

Ale možná i jo, tam by se docela hodil, stejně na velkej klub nemá... Nice má momentálně 3 hráče, kteří je můžou zachránit od sestupu, posílit musí, jestli chcou do středu tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Lyon titul

Reagovat
SunFells

OT: Gueïda Fofana zatím sice hraje pouze druhou ligu za Le Havre, smělými cíli se ale netají. "Zajímají se o mě věhlasné kluby. Zeptám se vedení, zda mohu odejít. Rád bych si zahrál v Arsenlu či v Chelsea, kde hrají mí spoluhráči z mládežnické reprezenace," připomněl teprve 19letý záložník.

Byl by vítán

Reagovat
smazaný uživatel

titul je jasně v Paříži.. PSG nikdo nezastaví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no co... jednou už to musí přijít

Reagovat
smazaný uživatel

no, nevim.. psg bude zas v druhy polovine tabulky..

Reagovat
domingo

Ani jedno, bude na hranici pohárových příček, doufám, že skončí tak osmí.. ale tipovat je do spodní poloviny je hodně odvážné

Reagovat
smazaný uživatel

Znalci Ligue 1 se shodli na sestem miste, tak uvidime..

Reagovat
smazaný uživatel

vsadim se, ze budou nejlip jedenacty..

Reagovat
smazaný uživatel

ale né tenhle rok ne! tipuju tak 3. až 5. místo.. ten titul byl přehnanej

Reagovat
smazaný uživatel

Po Zabakovi za rok nestekne pes.

Reagovat
smazaný uživatel

no, aby po nem nestekali v londyne..

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dobrý útočník, snad se ihned prosadí !

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, ze se objevi v sestave hned o vikendu..

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér Blanc opustil potápějící se loď.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele