Bony není na prodej, upozorňuje manažer Swansea Garry Monk

29.07.2014, 11:51
Aktuality
Wilfried Bony přestoupil do Swansea minulé léto z Vitesse a v první sezóně na britské půdě dal jasně najevo, že jeho ambice jsou hodně vysoko. Není náhodou, že se v médiích spekuluje o jeho přestupu do několika slavných klubů. Manažer Swansea Garry Monk však svůj klenot prodat odmítá.

V anglických médiích se v souvislosti s reprezentantem Pobřeží slonoviny spekuluje především ve spojitosti s Tottenhamem a nově Liverpoolem, který měl políčeno na Loïca Rémyho z Queen's Park Rangers. Jeho transfer ale údajně ztroskotal na neúspěšné zdravotní prohlídce.

Podle novinových plátků se tak Reds mohou zaměřit právě na Bonyho, jehož reálná cenovka by se měla pohybovat okolo dvaceti milionů liber. Šéf Swansea se však svého kanonýra, jenž v minulé sezóně nastřílel ve všech soutěžích 26 branek, vzdát nehodlá. "O naše hráče se budou v průběhu léta zajímat mnohé kluby. Wilfried Bony ale zůstane u nás," řekl jasně v rozhovoru pro South Wales Evening Post.

"Každý fotbalista má nějaké ambice. Bylo by naivní chtít po hráči, aby chtěl zůstat celý život v jednom klubu. Měl jsem s ním však rozhovor a ujasnili jsme si to. Bony je hráčem Swansea a momentálně se neděje nic, co by to mohlo změnit. Jediné, na co se chce soustředit, je právě Swansea City," podotkl Monk.

Nevoli Velšanů prodat Bonyho podporuje i fakt, že už se velšský celek musel vzdát služeb ofenzivní hvězdy Michua, který odešel na roční hostování s následnou opcí do italské Neapole. "Nechceme to řešit do posledního dne přestupového období. Bony je náš hráč a tak to také zůstane," zdůraznil Monk.

Na závěr ale možnost přestupu nevyvrátil. Přiznal, že scénář vysoké přestupové částky, která by mu uvolnila ruce k rychlému sehnání kvalitní náhrady, existuje. "V případě, že se najde někdo, kdo bude chtít zaplatit astronomický balík peněz, není nic vyloučeno," dodal teprve pětatřicetiletý manažer, který za Swansea ještě v uplynulé sezóně nastoupil k jednomu utkání ligového poháru.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (441)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele