Bolestivé rozhodnutí pro Sassuolo, rozloučilo se s trenérem Dionisim

26.02., 11:28
Aktuality
Alessio Dionisi (© AFP)

Sassuolo rozhodně neprožívá klidnou sezónu. Vedení klubu se tak v neděli rozhodlo propustit po sérii neuspokojivých výsledků trenéra Alessia Dionisiho. Celek z Emilie-Romagny se po poslední prohře s Empoli stále nachází v sestupovém pásmu a začíná mu pořádně téct do bot. Dočasně tým přebere padesátiletý Emiliano Bigica, jenž do této chvíle působil u mládeže.

Pokud do statistik zahrneme i působení v Italském poháru, vyhrálo Sassuolo jedinkrát z posledních třinácti případů, porážku utrpělo za toto období desetkrát. I Neroverdi nemají ve zvyku propouštět své kouče, tentokráte se však funkcionáři přece usmysleli, že je změna potřeba. "Je to nejbolestivější rozhodnutí, které nikdo nechtěl udělat,” stálo v jednom z komentářů italského sportovního listu La Gazzetta dello Sport.

Dionisi podle jeho informací nedostal vyhazov kvůli tomu, že by vybočoval od nastolené koncepce či že by zanedbával prvky předváděné hry. Na vině je prostě neuspokojivé postavení v tabulce. Za to může hlavně samo mužstvo, které "výhradně díky individuálním chybám” inkasovalo dosavadní góly, a ty neplynuly z Dionisiovy práce. V kabině je zkrátka potřeba nový impuls, protože se nezdá, že by hráči "dobře chápali vážnost situace” a hrozbu pádu do Serie B.

V kuloárech se už objevují spekulace, kdo by na lavičku Sassuola mohl usednout. Osloveni už měli být Fabio Grosso, který naposledy vedl Lyon v Ligue 1, Davide Ballardini, který také nemá angažmá po konci v Cremonese ze září loňského roku, a Leonardo Semplici, jenž je na volné noze už od června, kdy se rozloučil se Spezií. Problémem ovšem je, že všichni zmínění chtějí smlouvu až do roku 2025, Sassuolo přitom hledá spíše krátkodobé řešení do konce ročníku. Skloňuje se také jméno Davideho Possanziniho, aktuálního šéfa lavičky třetiligové Mantovy.

Autor: Patrik Sandev / gazzetta.it

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pozor skluz!!!

To rychle přebolí.

Reagovat
Kluivert9

Klasika, všechno se rozprodalo a teď strašný překvapení, že nejsou výsledky

Reagovat
Kucka

Bylo na čase - ta obrana je dlouhodobě hrozná, Ruan a Erlić jsou časované bomby a Consigli nemůže pochytat všechno. Se zraněním Berardiho šel do kopru i útok, nechápu letošní propad Laurientého.

Reagovat
Salfovic

Proč bolestivé ?

Reagovat
Kapřík

Teď se konečně můžou odrazit ode dna.

Reagovat
10

až teda od zítra, no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele