BLATTER ZKRITIZOVAL LEVERKUSEN

13.03.2003, 22:00
Aktuality
Prezident FIFA dnes zkritizoval přístup Bayeru Leverkusen k úternímu zápasu Ligy Mistrů proti Barceloně. Loňský finalista šel do utkání na Nou Campu bez jediného bodu a kouč Hörster se netajil tím, že prioritou je pro něj záchrana v Bundeslize...

Německý tým nastoupil plný náhradníků a Barceloně, která si výhrou 2:0 zajistila postup z prvního místa ve skupině, nemohl čelit. "Není to dobré pro fotbal," řekl Blatter. "Cílem je vítězství a kdo nechce vyhrávat, neměl by se ani účastnit. Nestačí se obhajovat tím, že se zaměřujete na záchranu v domácí lize," vzkázal Leverkusenu šéf světové fotbalové organizace. Úterní duel Blatter přirovnal k zápasu Německo – Rakousko na mistrovství světa v roce 1982. Oba týmy už měly zajištěn postup a nezáživné utkání skončilo 1:0 pro Německo.

Generální manažer Leverkusenu Reiner Calmund však má na celou věc jiný názor. "Nemáme se za co stydět. Prvních 30 minut jsem viděl to, co jsem chtěl vidět – bojovný výkon. I po druhém obdrženém gólu tým ukázal svůj charakter," reagoval Calmund.

K této zprávě připojím i svůj osobní názor. Jsem si jist, že každý trenér by raději volil boj o záchranu v domácí lize, než koncentraci na Ligu Mistrů, v níž už téměř není šance na postup. Podobně se chovají týmy s opačnými starostmi – kdo má zajištěný postup, zpravidla nechává své největší opory odpočívat. Postup měly před pátým kolem zajištěny dva týmy – Manchester United a AC Milán. Oba postavili značně oslabenou sestavu a anglický tým tím dokonce podpořil outsidera, daroval Basileji bod, na který by proti Manchesteru v plné síle ani při nejlepší vůli nedosáhla. Pak mi postavení "béčka" v dresu Leverkusenu přijde jako menší zlo, než v případě Manchesteru...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele