BLATTER: HRAJTE I PŘES LÉTO!

04.12.2006, 15:33
Aktuality
Další doslova revoluční změnu by uvítal prezident světové fotbalové organizace FIFA Sepp Blatter. Rád by, aby se evropské ligy hrály i během letních měsíců a měly delší zimní pauzu.

Systémem podzim - jaro se fotbalové soutěže ve většině Evropy hrají odnepaměti. To by nyní hlava fotbalového světa chtěla změnit. "Sezóna by měla začít koncem února a skončit v listopadu," řekl německému magazínu Kicker.

"Nabídl jsem to klubům - hrajte přes léto. Hráči by měli více času na zotavení a v zimě by mohly být tři týdny pro reprezentační zápasy," navrhuje Blatter. A dodává, že velké kluby tuto myšlenku podporují.

Podle Blattera by se mnohdy zahuštěnému kalendáři mohlo ulehčit ještě jednou, už ne tak drastickou změnou. Skupiny evropské kvalifikace, ať už na MS nebo na Euro, by mohly mít méně týmů a hrálo by se tak méně reprezentačních zápasů, což je věc, po které velké kluby už dlouho volají.

Autor: Petr Starý

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*Igis

Castecna zmena ci uprava systnemu podzim - jaro by podle meho nazoru byla jedine ku prospechu. Zduraznuji slovo "castecna", na uplnou zmenu systemu vetsinovy fanousek se jen tezko zvykne...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

naprostý nesouhlas s Blatterem... absolutně se mi jeho návrhy nelíbí, jak ta chce třeba vyřešit s Mezinárodními akcemi moula jeden

Reagovat
Shevchenko

ale má to jeden háček, co by udělali s tím půl rokem, kdyby to měnili, to jako by se půlrok nehrálo ??

Reagovat
smazaný uživatel

3 měsíce, to máš stejné jak teď v létě, skoro...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on podle mě myslel přechod, například že by podle dnešního systému končila sezona někdy na konci května a další začínala až po novém roce?

Reagovat
Shevchenko

jj, že by se hrály třeba jen poháry je podle mě blbost

Reagovat
HOST*Andy Conceicao
Reagovat
smazaný uživatel

Keď by sa na to prešlo citlivo a bolo by to dobre premyslené, som jednoznačne za. Hráči sú presilení, unavení, cez leto moc neoddýchnu, cez zimu tiež nie, kalendár je prehustený, je to rozumný návrh. Veď veľké kluby sú za a fanúšik by bol za tiež. Lepšie sedieť na tribúne v teple, jak vo vetrovke.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by byla asi záležitost minimálně tří let, museli by doladit poháry atd. Jsem hodně konzervativní fanoušek, ale pokud se to klubům líbí, tak taky rozhodně nejsem proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.

Reagovat
HOST*nofan

To by měli hráči určitě velkou radost, kdyby mohli mít dovču v zimě. Lyžovat nemůžou, všude je kláda. A v létě pěkně když by mohli za svoje prachy cestovat po světě tak by dřeli na staďíku - to by se jim určitě líbilo. A fanoušci jakbysmet. V zimě když není co dělat tak nebude tuplem. Mám pocit, že mu poslední dobou hráblo.

Reagovat
smazaný uživatel

No, v podstate máš aj pravdu, ale za tie prachy , čo berú, môžu teraz hrať a dovolenkovať po skončení kariéry až do dôchodku. A to celý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči Slovácka těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Tí dovolenkujú aj cez vlastné zápasy, takže tým to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že je to blbost přece jenom když je zima tak není fotbal a mě se ta přestávka zdá hodně dlouha v létě se hrajou aspoň přípravná útkání takže to jde a hlavně ve 40 stupňovém vedru sedět doma a čumět na fotbal nebo jít na fotbal by se mi moc nechtělo

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že některé týmy nemají takové stadiony aby na nich mohli v zimě hrát protože pan Blatter za rok by chtěl stihnout dvě sezóny a více

Reagovat
smazaný uživatel

A co to slibované přejmenování poháru konfederace? Bude nebo stačily tři roky?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele