BITVA SE BLÍŽÍ...

08.10.2005, 15:25
Aktuality
Je to tady! Pro náš národ utkání roku! Česká reprezentace se ve veledůležitém kvalifikačním utkání dnes od 20:30 utká s tradičním soupeřem, Nizozemskem. Tři body nám zajistí minimálně účast v baráži, kdybychom porazili i Finsko, je šance, že nás nemine přímý postup.

Čechy však před klíčovým zápasem trápí četná zranění, která vyřadila ze hry nepostradatelné články základní sestavy - Jankulovského, Bolfa a Kollera. Jejich místo tak nejspíš zaujmou Jiránek, Rozehnal a Štajner. Spekulovalo se o možném návratu Nedvěda, záložník Juventusu ale své rozhodnutí skončit v reprezentaci měnit nehodlá, přestože návrat opět zvažoval. Dále pak chybí Šmicer, Plašil a Lokvenc. Uzdravil se však Milan Baroš, kterému se proti Nizozemsku střelecky daří.

Právě obrana by měla být nejslabším článkem domácího týmu, Grygera i Rozehnal si v reprezentaci počínají nejistě a dopouštějí se mnoha chyb. Ujfaluši střídá dobré výkony s těmi horšími... Záloha je takřka kompletní až na levou stranu, kde se zatím nenašel vhodný nástupce za Nedvěda. Proti Nizozemsku nastoupí Brücknerův tým zřejmě s jedním útočníkem, Barošem, kterého by měl podporovat Štajner nebo Heinz. Česká reprezentace bez Kollera musí změnit herní styl, který byl šitý přesně na Kollerovu míru. Podle Rosického by v tomto mohla být malá výhoda. "Budeme pro ně nečitelní, nemůžou se na nás připravit."

V táboru hostí panuje pohoda, Tulipáni jsou už jednou nohou na mistrovství světa, trenér Marco van Basten však upozorňuje před silou svého soupeře. "Český tým odehrál skvělé EURO, kde patřil vůbec mezi nejlepší mužstva. Také na začátku kvalifikace si udržel vysoký standard. Třeba v zápase u nás měli dost smůlu a my naopak hodně štěstí. I přesto, že má teď Česko dost zraněných hráčů, není horší než dřív. Stále má k dispozici fotbalisty, jako jsou Poborský, Rosický nebo Čech."

Nizozemsku chybí jen zraněný Cocu, který je klíčovým hráčem mužstva. Z ofenzívy hostů jde upřímně strach, hlavně trojlístek Nistelrooy, Robben a van der Vaart hraje v parádní formě. Ani sebevědomí Nizozemcům nechybí. "Přijeli jsme si do Česka pro tři body," tvrdí například Robben.

S tímto soupeřem máme v posledních letech lepší bilanci, i když poslední zápas vyhráli právě oni, a to 2:0. Teď máme jedinečnou šanci jim porážku oplatit, nebude to ale procházka růžovou zahrádkou... Každopádně, kdybychom vyhráli, přiblížili bychom se tak kýženému postupu na mistrovství světa do Německa, vždyť naposledy jsme se na tento velkolepý turnaj dostali před patnácti lety!

Pravděpodobné sestavy
Česko: Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jiránek - Poborský, Galásek, Rosický, Polák, Štajner - Baroš
Nizozemsko: Van der Sar - De Jong, Boulahrouz, Opdam, De Cler - Sneijder, Davids, Boateng, Van der Vaart - Van Nistelrooy, Robben

Utkání se hraje v Praze na Letné, začátek je ve 20:30. Řídit jej budou francouzští sudí, hlavním bude Alain Sars, asistenty Vincent Texier a Frederic Arnault.


Autor: David Kubáň

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj tip:

1:3

Reagovat
sansiro

1:0, 2:1

Reagovat
HOST*pepa

ktera adresa visila?

Reagovat
smazaný uživatel

http://asiaplate.com/live.today.htm

Tady máš on-line tv, radio nevím.

Reagovat
Mr.Jindros

S touhle sestavou je naše šance dost malá.

Reagovat
HOST*Dollis

Jsem chlapek,co zije ve Skotsku a vim jednu vec,ze celemu slavnemu Nizozemi nakopeme pr.....

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu vyhrajeme ale jen o gol

Reagovat
HOST*

Dulezity je ovsem vysledek a vim,ze nasi na to maji,protoze par zapasu pred tim jim nebylo prano. A odveta nas dnes ceka.

Reagovat
smazaný uživatel

OMG zase ctu na netu spoustu optimistu/fantastu jak kricej, ze je dostaneme... To si nepamatuje nikdo zapasy se SWE a ROM? Proti Armenii to taky nebylo, ason v 1. polocase kdovico, to ste uz zapomneli? Uz by se to chtelo vzpamatovat: zapadame do prumeru, to je proste fakt! Navic Bruckner opomiji hrace s nejlepsi formou ( D. Jarolim - konecne ho vzal, Gabriel, Repka ) a stavi drevaky a hrace bez formy typu Rozehnal, Bolf, Heinz, Jun, Zelenka ( tentokrat bohudik chybi ), Poborsky, Stajner ( , omg 1-2 zapasy mu vyjdou a je zase v repre ), Polak snad bude hrat jako v poslednich zapasech za repre a ne jako v Norimberku. No proste cekam 0:2, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Poborskýmu věřím. Na Holanďany zahrál vždycky dobře a na Letné bude chtít ukázat, že ho vyhodili neprávem.

Reagovat
smazaný uživatel

ono totiz NEZBYVA nic jinyho nez verit ze vyhrajeme...

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, sem Slavista, takze na to "nezby nez verit" uz sem zvykej ...

Reagovat
smazaný uživatel

omg, zahozena penalta a gol z protiutoku, to nam to zacina...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 dpc, to muzem zabalit s takovouhle hrou...

Reagovat
smazaný uživatel

tak nas opet v dulezitym zapase zarizly rozhodci - uz je to klasika, ta penalta az na treti pokus, pak nam neuznali bez jakychkoliv debat regulerni gol Stajnera

Reagovat
smazaný uživatel

že regulerní dvě penalty

Reagovat
smazaný uživatel

ano, presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

na rozhodčí se prosím tě nevymlouvej. Rozhodčí za vše nemůžou, naše hra postrádá nápad a zaslouženě prohráváme. Takže si ty blbosti typu "zařízli nás rozhodčí" nech pro sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak podle tebe, ale podle me je neuznani regulerni branky v takhle dulezitym zapase docela zavazna vec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš ais fakt rudo před očima

Reagovat
smazaný uživatel

To měl písknout tři penalty? A ten gól ani pořádně neukázali, ale ofsajd to asi byl

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz by piskl hned prvni zakrok tak by se ty dalsi dva zakroky pochopitelne nestaly :) takze odpoved zni: ne

Reagovat
HOST*RM

Můžeme si za to sami. Jsme horší.

Reagovat
smazaný uživatel

ja nechcem ako slovak do toho rypat, ale podla mna penalta mala byt len a len za ten druhy faul,kde Bolhorouz stiahol rukami zo zadu.toto sa nepyskalo. ostatne fauly boli podla mna len osobne suboje kde sa obaja pretlacali ale pyskat by som to nepyskal. to by bolo moc prisne a Baros to podla mna neustal.

ten zapas je dost zaujimavy a vzdy sa rad pozeram na suboje ciech vs holandsko. pekny futbal. dlhodobo fandim Holandsku i Portugalsku.Bruckner celkom rozumne dal taktiku kolmych pasov.ironia je, ze Rosicky neda penaltu a vzapati padne gol. no dnes je futbal o drobnostiach

este sa vratim k tomu stajnerovmu golu, ktory neplatil. neviem presne pravidla, ale Jiranek stal v ofside ale do hry nezasiahol. podla mna vsak branil pohybu obrancovi a to sa povazuje za ofside.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, přesně to píšu nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

no a aby ste sa na mna ako slovaka nehnevali, tak povazujem slovenske zatial uspesne postupovanie kvalifikaciu ako velku haluz a nema narok na dlhodoby uspech. dufam ale ze sa aspon do baraze dostaneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva, místo těch našich červených dresů jsme měli hrát v hnědých, bo jsme posraní od první minuty. Nizozemci nás jasně přehrávají a nebudu se divit, když nám přidají ještě tři branky.

Naši klíčoví hráči hrajou úplné hovno, daří se jenom Barošovi, ale ten vše sám nezvládne, kde Štajner mrví jednu přihrávku za druhou.

Rozhodčí píská normálně, dal nám pentli. V několika případech to prostě Baroš přifilmoval. Opravdu proti NÁM ZAUJATÝ NIKDO NENÍ....

Bez Jankulovskeho, Kollera a spol to prostě nejde, takový kopyt Rozehnal se Štajnerem je prostě nahradit nemůže. Nevím proč nehraje Jarolím, Bruckner prostě neví, je úplně mimo v tomto ohledu....

Je možné, že tu televizi vypnu předčasně, na tu tragédii v našem podání se nedá dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak hrajeme v bílích asi, ted vidím vše červeně...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím se vším.

Reagovat
smazaný uživatel

A vytvořit si v prvním poločase jedinou brankovou šanci, a to penaltu Rosického - to hraničí s tragikomedií

Reagovat
smazaný uživatel

Ted už je to lepší, Holanďany tlačíme, štěstí se nám ale obrátilo zády. ach jo...

Jarolím se mi zamlouvá Nasazení Štajnera byla tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

Narození Štajnera byla tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je to v prdeli, celé tři roky hrajeme parádní fotbal, naše reprezentace patří k nejlepším na světě, a pak příjde kvalifikace na mistrovství, kde podáváme dobré výkony do zápasu s Rumunskem. Pak se to s náma veze, forma hráčů, zranění klíčových hráčů. A teď jsme, tam kde jsme být neměli. V PRDELI.Ssnad se naši v klíčovém utkání ve Finsku nesesypou, a ukážem těm vořežprutům, že nejsme žádná ořezávátka. Baráž pak bude nevyspytatelná, což mě docela sere.

Druhý poločas už se mi líbil více, vytvořili jsme si nějaký šance, bohužel produktivita nulová. Ale i hosté měli jasné golovky...

Dobře hrál Jarolím, Baroš, Galásek a pak i Rosický. Jinak vše stálo za starou belu... Nejvíce mě nasral

Snad bude všechno ALLES GUTE

Reagovat
HOST*ja-cz

Tak a je konec. To co hrali nekteri jedinci by sotva stacilo na Andorru a podobny fotbalovy liliputy natoz na Nizozemce. Vemu to poporade. Peta zachytal dobre, 1. gol skoro mel, na druhej nemel narok a pak vychytal Nistelroye, takze myslim ze ten jako jeden z mala zaslouzi pochvalu. Dobre hrali jeste Baros (ten delal problemy celych 90minut coz je s podivem), Rosicky (neztracel balony a snazil se vymyslet), Heinz taky nebyl spatny a hodne me prekvapil Smicer. Na svy pomery hral dobre... Prumerne hrali Polak, Galasek, Ujfalusi, Jarolim (nemel moc casu neco ukazat). Zezacatku opravdu tragicky byl Rozehnal, pak se polepsil a jaks taks to slo.

A ted k holandske zakladni trinactce. Tam se budu venovat zejmena dvoum prekvapenim v sestave a to byl Stajner a rozhodci Sars. Tak treba Stajner. Trener van Basten na to sel chytre, nastrcil svy nejvetsi kopyto Cechum aby jim to kurvil a pomahal holandanum co to slo. Stajnerovi se to vskutku darilo, zkurvil na co sahl. Jediny zablesk ceskeho obcanstvi byl ten neuznany gol. Docela by me zajimalo Proc ho Kleky Peta nechal tak dlouho hrat. Asi mu pak znami napsali SMSku ze se na to neda koukat a jestli by nebyl tak hodny a nevystridal ho. A rozhodci to byl teda player. Penaltu odpiskal az na potreti, pri ctvrtem faulu dal raci zlutou Barosovi aby uz todle nezkousel, ofsajdy piskal jak zrovna foukal vitr a karty rozdaval za spatny pohled.

Secteno a podtrzeno, zapas sme vyhrat mohli, ale to by Holandani nesmeli hrat ve 13 a my jen v 10 a museli bychom mit trochu toho stesti (penalta, brevno).

A co se tyce postupu, tak si myslim ze k rokum po ktere se na svetovy sampionat muzem pricist dalsi 4. Protoze jak to tak vidim, tak jestli Kleky Petr neudela radikalni zmeny a bude si tam stavet dal svy "hvezdy" tak ve Finsku dostanem tri fiky a s brekem pojedem domu. Adios

Reagovat
HOST*ja-cz

K rokum na po ktere se na sampionat nepodivame muzem pricist dalsi 4.

Myslim rychlejc nez pisu

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako každý jsem se zatajeným dechem sledoval výkon Jirky Štajnera. Bruckner tak zcela podtrhl svůj rok plný omylů a nesmyslných nominací. Štajner to pěkně slízne, za repre už si nejspíš nekopne, ale bohužel na to doplatil celý český fotbal. Dopředu tragéd, dozadu týmu jen škodil, ke všemu dostal super úkol od Brucknera zdvojovat Kuyta, to už fakt nevím, kdo tam pak měl útočit. Zřejmě asi Rosa, který hrál pod hrotem asi po třech letech, v Dortmundu se tam pěkně trápil. A pokud byl Hřebík kritizován, proč na to místo cpe Zelenku, tak je na místě zmínit, že Bruckner pos... nejen nasazení Štajnera, ale taky celé rozestavení. Galásek s Polákem selhali, kdyby tam byl jeden, tak by to bylo mnohem lepší, spíš asi Polák, Galáskových minel už mám dost. Rosa by hrál na svém místě, ve druhém poločase tam ostatně ožil. Stejně nás jejich záloha přehrávala, i když měla o dva hráče méně, naši se zmohli jen na styl "Milaně běž !" Baroš určitě obstál, je tam ten problém se střelbou, ale kdyby se všichni rvali jako on, tak jsme neprohráli. Grygera neměl na pravém beku vůbec co pohledávat, vždyť jaký důkaz chce Klekipetra víc než naprosté Robbenovo školení na Euru. Těžko říct, který český obránce by ho byl schopen uhlídat, ale třeba takový Řepka by ho dvakrát nakopl a možná by byl klid. Řepka už měl rok v nároďáku být, repre se sice původně vzdal, ale loni jasně řekl, že případnou pozvánku přijme. Jenže ho měl Bruckner vyzkoušet už dávno a nedávat tam Hubschmany a Rozehnaly, kteří by už pozvánky dostávat neměli. To samé se týká i ofenzivních hráčů, kdyby povolával raději Jarolíma místo Sionka nebo Pospěcha místo Juna, tak by neměl strach je do takového těžkého zápasu nasadit.

Trenérovi už prostě nevychází to, kvůli čemu jsme ho tak dlouho obdivovali. Už nemá ani to štěstí, co měl třeba na Euru v obracení zápasů. Evidentně některé hráče protěžuje a na formu se, narozdíl od van Bastena, bohužel nedívá. Nechal bych ho dohrát tuto kvalifikaci, po dnešku věřím, že zřejmě neúspěšnou a pak sbohem!

Reagovat
smazaný uživatel

s tim souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

presne tka, uz sem to psal snad po zapase s Rumunskem nebo se Svedskem - proste ma svy oblibence a ty tam budou, i kdy hrali sebevetsi hovno. A potvrdil se muj strach, ze Polak budu hrat jako za Norimberk a ne jako posledni zapasy za repre. Ale nastesti sem pri tom pracoval na pocitaci, takze aspon ta hruza rychle utekla...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jde taky o to, že v tom prostředku zálohy jich bylo moc, Galásek si to šéfoval dozadu a Rosa dopředu. Polák tam byl úplně k ničemu. Raději měl hrát druhý útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

styl "Milane běž !"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele