Bezútěšná realita na Old Trafford. United klesají na nové dno, nadějí může být drsná zkouška

14.12.2023, 13:57
Aktuality
Old Trafford (© AFP)

Old Trafford dnes zdaleka není oním Divadlem snů. Fanouškům Manchesteru United přináší v posledních letech spíš ponurou dávku těžké a bezútěšné reality. Kdysi neohrožený tým v úterý potupně vypadl i z evropských pohárů a o víkendu ho čeká další přetěžký test.

Probíhá sezona, v níž United prohráli již polovinu ze svých 24 zápasů napříč všemi soutěžemi. Na nové dno je ale poslala domácí prohra 0:1 Bayernem Mnichov, kdy jen jedinkrát vystřelili na bránu.

Svěřenci Erika ten Haga se kvůli ní ocitli na posledním místě skupiny A. United v ní získali pouhé čtyři body, což je jejich negativní historický rekord ve skupinové fázi Ligy mistrů. V šesti odehraných zápasech také inkasovali 15 gólů, což je pro změnu nejhorší bilance ze všech anglických týmů v historii prestižní soutěže.

Potřetí za posledních sedm sezon United vypadli v Evropě ve skupinové fázi, tentokrát jim útěchou není ani Evropská liga, zůstali poslední a dívají se na záda týmů FC Kodaň i Galatasaraye. Je zkrátka konec.

Co přinese Anfield?

Erik ten Hag musí otočit list a začít psát novou kapitolu. O víkendu totiž čeká jeho tým náročný výjezd do Liverpoolu, který vede Premier League. Při vzpomínce na poslední vzájemný zápas na Anfield Road fanoušky mrazí, v minulé sezoně tam United prohráli 0:7. Otázek je hned několik. Není nyní rozpoložení v týmu ještě horší? Nezhorší se situace v případě dalšího neúspěchu? A kolik vlastně času zbývá Ten Hagovi na to, aby se pokusil situaci dostat pod kontrolu a zvrátil vývoj do pozitivních momentů.

"Fanoušci už projevili určitou míru trpělivosti, teď však panuje obrovské zklamání," řekl Steve Bruce, bývalý obránce klubu v podcastu BBC Football Daily. "Ten Hag se teď musí pokusit zvednout všem náladu a jediný způsob, jak to může udělat, je uhrát dobrý výsledek v Liverpoolu. United jsou ale v zoufalé situaci," dodal.

První měsíce přitom byly pro nizozemského manažera relativně pozitivní. Bývalý trenér Ajaxu na úvod získal Ligový pohár, vůbec první trofej pro klub za posledních šest let. Pak vrátil tým do Ligy mistrů, když v Premier League obsadil třetí příčku.

Ten Hagovi tyto počiny vynesly spoustu pochvalných slov. I fanoušci za ním zatím z velké části stále stojí, ale další progres nepřichází.

Pravdou je, že od jeho příchodu se utratilo za nové posily 400 milionů liber, United však dál vypadají jako spolek, kterému chybí jasná vize nebo směr.

Kritika od krajana

Někdejší stoper klubu a Ten Hagův krajan Jaap Stam dokonce pronesl, že se o trenéra začíná bát. Zmiňuje informace z některých médií, ve kterých se objevily zmínky o nedobré náladě v kabině, i to, že někteří hráči nizozemského trenéra nerespektují. "Potřebujete mít klid. Nemůže věnovat tolik pozornosti věcem, jako jsou třeba nálady hráčů nebo pomluvy v tisku," myslí si vítěz Ligy mistrů, který s United v roce 1999 vyhrál treble.

I sám Stam ale pochybuje o dobrých tazích United na přestupovém trhu. "Vše má souvislost i s tím, kolik se investovalo peněz a jací hráči se přivedli. Ale jsou to ti správní hráči? Můj názor je, že nejsou," říká nekompromisně Stam.

Zatímco se mluví o nové investici do klubu ze strany šéfa firmy INEOS Jima Ratcliffa, která vypadá pro fanoušky velmi pozitivně, bezprostřední starostí Erika ten Haga je cesta na Anfield Road. Tam budou United postrádat vykartovaného kapitána Bruna Fernandese i zkušené obránce Harryho Maguirea a Luka Shawa, kteří se zranili v posledním utkání proti Bayernu. "O tom se ale vůbec nesmí přemýšlet," nabádá bývalý brankář United Peter Schmeichel.

Autor: Livesport.cz / Reuters, Patrik Dempsey

Komentáře (202)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Tipuju 7:0 pro scousery a pleška nepřežije Vánoce.

Reagovat
Busby babes

0:3, Jonny Evans hattrick.

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Nizzie

Neblázni, ještě to tu někteří budou brát vážně.

Reagovat
Freedo

Reagovat
kardous

Nebudeme si nic nalhávat, klesli jsme do průměru. Ted je otázka,kde je problém. Nekvalita kádru, trenér nebo něco jiného? Chápu, že jsme měli velkou marodku a chyběli tahouni týmu a do toho neforma hráčů, ale stejně bychom měli hrát lépe. :/

Reagovat
Rudnevs

Tréner asi nie. Skôr United dlhodobo nevie hospodáriť, resp. problémy rieši tak, že na ne proste hodí peniaze, bez nejakeho systému alebo premysleného scoutingu.

Reagovat
Salfovic

Kteří tahouni chyběli ?

Ono je vůbec otázkou, kdo je letos tahounem.

Reagovat
andkoo

Martinez a Casemiro chybaju, Amrabatovi chvilu trvalo kym sa ako tak chytil

Reagovat
Salfovic

Martinez bez debat. Case s jeho letošní formou tahounem určitě nebyl.

Reagovat
Neutron

To sice nie, ale aj s hroznou formou je v zalohe uzitocnejsi ako McTom.

Reagovat
andkoo

aj ked mal Case horsiu formu, stale je to nas jediny hrac co vie dat gol zo standardiek

Reagovat
Strakosha

Amrabat se chytil maximálně tak za hlavu

Reagovat
Hachim Mastour

Za tú plešinu

Reagovat
kardous

Měl jsem na mysli Rashe, Kterej měl být tahoun po minulé sezoně, Martinez a iCase, bohužel jeden zraněný druhý když hrál taky bez formy

Reagovat
kattos

Vždyt to není horší než to bylo před pár lety, minulá sezona byla dobrá... však tady není nic nového proč se tomu někdo diví?

Reagovat
Man__United

opakuje se to stále dokola, přijde nový trenér, chvíli se daří a pak to zajede do tohoto stavu

Reagovat
Strakosha

Za současný stav může současný trenér

Reagovat
Man__United

Na Liverpool by bylo lepší ani nejezdit, protože kontumační prohra 3-0 bude milostivá, ta aktuální marodka a forma je něco hrozného

Reagovat
YNWA__MSN

Liverpool 6 zraněných (Allister, Matip, Thiago, Bajcetic, Robbo, Jota)

United 8 zraněných (Lindelof, Mount, Case, Maguire, Shaw, Martinez, Eriksen, Malacia)...Martial a Rash měli jen rýmu (spíš mimo, protože hrajou píču), Bruno karty, Sancho na ten váš bordel sere

Ale už ted se budete vymlouvat na marodku

Reagovat
avicii

Mat ich marodku tak som s toho na nervy, nezlahcoval by som to, je to veľký faktor prečo hrajú tak ako hrajú, tiež by sme sa na to "vyhovarali"

Reagovat
YNWA__MSN

To je vlastně pravda...Kdyby byli všichni fit, tak po tom letním posílení kádru (Onana, Mount, Amrabat, Reguillon, Hojlund) by už ted měli tak deseti bodový náskok na čele PL To je Newcastle prakticky bez zraněných hráčů oproti nim

Reagovat
bbbauch

Ty mas konzistentne skvely nazory, cenim

Reagovat
avicii

Blbosť ale není všetko bud čierne alebo biele

Reagovat
Neutron

Ty si velmi mudry chlapec.

Reagovat
iamek

Reagovat
TheTopFootbaler

Yes, konečně, díky moc za rozumnej názor od vás. Já fakt nevím, vy jste doslova minulou sezónu skončili mimo top4ku právě kvůli tomu, že jste na tom do ledna byli jako my, ten výsměch mi přijde fakt mimo. Navíc, když vy jste očividně dobře fungující klub se zdravým zázemím, kterému se daří jakž takž popasovat s debilitou svých majitelů, což se o nás teda říct nedá. Ten Hag je zázrak, to že na tom nejsme jako Chelsea je díky němu a zbavovat se ho by byla chyba. Jasně, není dokonalej, někteří hráči ho zklamali, ale věřím v Ten Hagovo setrvání do konce sezóny. Ten deadwood, co se tam nasbíral od sezóny 2016/17 potřebuje dát najevo, že nemůžou vyhazovat manažera tím, že na to začnou srát.

Reagovat
avicii

Tiež mi príde ze sa zabúda na tu našu situácia na stoperskom poste vtedy

Reagovat
iamek

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
iamek

Reagovat
Neutron

Neverim, v zivote by som nepovedal, ze nieco taketo napises

Reagovat
avicii

Sem tam trosku trolujem alebo nastavím zrkadlo ale inak sa považujem za objektívneho futbalového experta

Reagovat
Neutron

Heh, to vacsina uzivatelov mam pocit

Reagovat
iamek

Reagovat
Man__United

Kromě Allistera a Robertsona to jsou všichni hráči které v pohodě nahradite

Naopak pro nás jsou absence Martineze, Shawa, Casemira, letos i Maguira naprosto klíčový hráči a velký důvod proč hrajeme jak hrajeme

Reagovat
TheTopFootbaler

Jota a Bajcetic jsou náhradníci a Thiaga jsem u nich ve středu hřiště neviděl už tak sezónu. Matipa ještě beru, jeho kvalita je velká, ale jednak je taky skleněnej a druhak taky není skálopevná opora.

Reagovat
Cobra

Stejnou optikou... Maguire a Malacia jsou lavičkový hráči, stejně i Lindelof (asi, nevím?). Shaw je skleněnka, Case tuto sezónu podprůměrný hráč, stejně jako Mount, takže kdo ví, jestli by vůbec hráli. Z toho mně vychází, že vám vlastně chybí dva hráči (Eriksen a Martinéz), kteří by vás zvedli. To už se dá porovnávat se ztrátou hráčů jako Robbo nebo Jota ne?

Reagovat
Benzema

Reagovat
TheTopFootbaler

To je fér Ale teda je fakt, že Case a Mount zrovna měly být ty hvězdy zálohy a pilíře, bez nich je ta kvalita prostě na úrovni Champu. No a k tomu se přičte, že naše řešení ofenzívy je koupit Hojlunda a doufat, že dá 20 gólů za sezónu. Já chápu, že s těmi zraněními bojuje víc týmů kolem nás, ale přijde mi, že jsme masivně nejhůř vybavení s nimi bojovat, což je teda do určitý míry i Erikova chyba, ale těžko říct jak moc, no. Antony je průser, kterej nikdy neměl přijít.

Reagovat
Salfovic

Tak trovna Casemiro hrál letos příšerně.

Reagovat
Likan7

V plný sestavě máte sestavu lepší, o tom se nikdo nehádá. Ale základ je prakticky jen Allister a Robbo ne? U nás je to Case, Maguire, Shaw, Martinez...dost možná Eriksen nebo Mount, jeden by hrál. jsme rozmrdaný, o tom žádná, ale těch 8 zraněných má pro nás mnohem fatálnější dopady než pro vás, i protože jste lepší a máte kvalitnější tým.

Reagovat
Salfovic

Před sezonou se s BigMagem do základu určitě nepočítalo a tojka Case, Eriksen a Mount by se tam taky nevešla.

Reagovat
SunFells

*Toika

Reagovat
Miguel19

Takže v záloze by hrál sám Bruno nebo?

Reagovat
Salfovic

Bruno by byl na lavičce protože by v záloze hrála trojice Case, Eriksen, Mount.

Reagovat
Likan7

Reagovat
Likan7

BigMag je Maguire? Teď je náš nejlepší stoper...takže by určitě hrál základ. A Case je hrozný, ale i tak by hrál základ, protože Amrabat je možná ještě horší. Hag si 100% vysnil trojku Case, Bruno, Mount...co tam máš dál.

Reagovat
Salfovic

Teď jo, ale asi mi nebudeš tvrdit, že si ho Hag vysnil.

Reagovat
Likan7

Harryho? Ne...jenže na 2 posty máme out volbu číslo 1 (nebo 2, záleží jestli Varane nebo Licha), 3 a 4, pak číslo 1 na DM, Mount byl kupovaný taky pro základ. Já neobhajuju současný stav zraněními, to ani omylem. Jen je fakt, že by ta sestava asi vypadala dost jinak. A taky dost možná by ta hra stála za hovno úplně zrovna tak

Reagovat
forrest

Jinymi slovy, Liverpool ma vlastne vic zranenych, nez Man. Utd. Urcite bych jeste par hracu nepocital a naopak k vam pridat jeste zranene z rezervy…

Reagovat
xjert02

Liverpool zase tak suverenni letos neni. Neni duvod stahovat kalhoty, kdyz brod je jeste daleko.

Reagovat
Rudnevs

Chudák Hojlund, v pár zápasoch LM mal dobré akcie... snád neskončí vdaka celkovej neforme tímu ako další flop, ked mu to tam nemá kto pripravovať.

Reagovat
Freedo

Skutečnost, že v polovině prosince nemá na kontě jediný ligový gól, mluví za vše. Šancí měl spoustu, ale vždy trefí brankáře nebo to jde vedle. Už bych to nenazýval smůlou, nevěří si a je to vidět. Vysoká cenovka a s ní spojený tlak ve 20 letech, to taky nepomohlo. Musím na něm ale ocenit pohyb a bojovnost, v tom před Martialem jednoznačně vede. Furt věřím, že to zvrátí.

Reagovat
Rudnevs

Určite tá cenovka nie je optimálna pre tak mladého hráča, ktorý prichádza do rozbitého tímu. Tlak je tam obrovský. Preto kluby ako United či Chelsea toľkokrát vyhadzujú peniaze na prázdno bez výsledku. Ešte že je v PL toľko prachov a taká inflácia...

Reagovat
Salfovic

Jo, dalo se čekat, že se z toho posere.

Reagovat
Man__United

https://twitter.com/Muppetiers/status/1735296428396741037?t=E3Za0l2OPNUtxAKw5EbztQ&s=19

Současné vedení prostě ETH nevyhodí a INEOS si nejprve všechno bude analyzovat

Reagovat
Busby babes

presne. jinak me bavi dnesni drby okolo Pottera s vysvetlenim, ze by INEOS vedel, ze v Chelsea byl bordel a tak ten neuspech neni uplne jeho vina.

Pritom by u ETH, ktery je uspesnejsi manager a mozna i lepsi nez Potter, jen ted pusobi v nefunkcnim klubu, tohle v potaz nevzali.

Reagovat
avicii

Ten zápas bude hlavne o nás, ak k tomu pristupime s plnou vážnosťou tak musíme doma vyhrať a využiť všetky problémy ktoré United majú..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bbbauch

Samozrejme, ze pristoupite. Proti nam se vzdycky nahecujete a my se pro jistotu posereme uz v autobuse

Reagovat
avicii

Trochu mam obavy aku jednoznačnú záležitosť vsetci čakajú, to sa zvykne pekne otočiť každopádne áno, posledné zápasy proti vám sme my slušne odmakali pričom naopak United odovzdaný ako dobytok na bitúnku

Reagovat
neyto

Pokud byste chtěli využít VŠECHNY problémy, tak na to nestačí 90 minut.

Reagovat
SunFells
Reagovat
LyEX

Zhrnul to pekne, škoda len, že úmysel toho bola príprava pôdy pre svoj neúspech a ospravedlnenie výsledkov.

Reagovat
Herbmeister

Bohužel, pravda. Lidi tady budou vyhazovat trenéra, ale to, že za posledních 10 let to jde neustále z kopce nebude chyba ETH.

Jsem zvědavej na INEOS, jestli to zvedne nebo ne, protože sportovní stránka klubu je opravdu hrozivá

Reagovat
Strakosha

Proto ETH prisel,aby to zvedl,ale evidentně na to nemá. A kolík milionů vyhodil doslova z okna o tom raději nebudu mluvit. Plus jeho chování k hráčům.... Čím dříve skončí, tím lépe

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Neutron

O tom chovani k hracom by si sa mohol rozpisat

Reagovat
Greaber

Na konci to zabil a bohužel, při těchto jeho slovech jsem si jako první vzpomenul na nás

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Busby babes

no jen ten kontext byl, ze se Mourinho spis vymlouval no. ale je dobry, ze jste se tomu tenkrat vysmivali, ale ted se to hodi jako argument.

Reagovat
SunFells

Cheers Geoff

Reagovat
TheTopFootbaler

Jinak mám pocit, že některý články jsou tu čistě jenom proto, aby se otvírala diskuze Protože tohle je jedno velký shrnutí všech tweetů a eurofotbal diskuzí za poslední měsíc. Ale beru, moje chyba že čtu články no...

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Jordi Alba

za sebereflexi

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Gunner14

Prime dno

Reagovat
Busby babes

proc tu neni clanek o Newcastlu? skoncili posledni, jsou pod nama v lize, nejbohatsi klub sveta...

Reagovat
Salfovic

Protože neskončili za Galatasaraym a Kodaní.

Reagovat
mistr129

Reagovat
VTID94

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
YNWA__MSN

Ty jsi šašek...

Newcastle v LM po x letech

Většina hráčů v LM poprvé

Tabulka smrti BVB, AC, PSG X Kodan a Gala

Marodka Newcastlu větší a dlouhodobější než MU

Nejbohatší klub světa .... MU má net spend za poslední 2 roky větší, takže moc nechápu tvůj argument

A po víkendu budou nad váma v lize ...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
YNWA__MSN

Copak? Nerozumíš tomu? Nemáš slov a tak jebneš smajlíka a zalezeš

Reagovat
Busby babes

jj, uplnej underdog fairytail ten Newcastle.

Reagovat
Posledni Kovboj

ani napsat to neumis

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Bandita_Harry

Fakt sa chcete skryť za neúspech druhých ?

Reagovat
Benzema

Reagovat
Neutron

Reagovat
iamek

Vetsi a dlouhodobější . Pořad ten shit jede . Si spocitej kolik zápasu chyběli hraci nám a kolik jim

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kissak

dobrej sarkasmus

Reagovat
Salfovic

Chelsea se chystá zúžit kádr. Na prodej jsou podle tisku Disasi, Cucurella a Gallagher.

Dva hráči základu a jeden na hraně, to bych tedy čekal jiné adepty-

Reagovat
vitasrp

Jj, protože to je z neskutečně seriózního zdroje, že jo.

Reagovat
Salfovic

Z eurofotbalu, co bys chtěl víc.

Reagovat
jk

Gallagher Spurs, jedem.

Reagovat
icka

Reagovat
eder

Tak snad pan Erik TEN Hag konečně v neděli dostojí svému jménu...

Reagovat
martin.b

Tyhle predikce jak od nás dostanou naloženo nevěstí nic dobrýho

Reagovat
Greaber

Jak na tom vůbec Liverpool teď je? Já pořád v souvislosti s nima čtu hlášky jako: Utrpěli jsme výhru, měli jsme štěstí, Allison je bůh a najednou jsou na prvním místě PL, jako mávnutím kouzelnýho proutku.

Reagovat
martin.b

tak na čele jsme souhrou okolností no, City jsou v určitým rebuildu, navíc bez Kevina, Arsenal zas jede první sezonu (po dlouhý době) naplno na více frontách. My defacto ve třech případech udělali z téměř jistých nula bodů tři, takže jsme mohli být klidně někde na pátým fleku vedle United. Herně to není ideální, ale daří se nám zatím neprohrávat a kromě Lutonu i zvládat zápasy kde jsme jasným favoritem.

Reagovat
janinho

ten APN velmi vyrazne zamiesa kartami. som zvedavy jak si LFC poradi bez Salaha a dalsie kluby to iste.

Reagovat
Bandita_Harry

Pre nás asi najväčšia strata, už bude spať Jota tak sa to snáď nejako zalepi

Reagovat
Bakary3

A nebo sedmičku, no

Reagovat
avicii

Presne

Reagovat
Rudy

Bohate bude stacit dnes posetrit utok a o vikendu je vypustit na obranu United Musim videt

Reagovat
Hai

Reagovat
Hachim Mastour

Cirkus United

Reagovat
SunFells

An independent Regulatory Commission has found the charge against Mikel Arteta for an alleged breach of FA Rule E3.1 to be not proven.

EXCLUSIVE: Sam Allison will become the first Black referee in the Premier League for 15 years - and only the second ever - when he takes charge of a match later this month | @MirrorDarren

Reagovat
SunFells

Rebecca Welch is to become the first-ever woman to referee a PL game, appointed to take charge of Fulham vs. Burnley on Saturday. Trailblazing Welch already became the PL's first woman 4th official this season.

Kks asi byl taky audit

Reagovat
Busby babes

spis se na tohle nadava roky, ze cernosi nebo teda obecne minority nedostavali zadne sance piskat

Reagovat
SunFells

neříkej

Reagovat
Salfovic

Tak asi jsou ještě horší než ta bílá jelita.

Reagovat
Golasso

Zase tím zaměstnáváním zrakově postižených to z pohledu rovných šancí docela dohání.

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, zrovna u Anglie bych čekal, že tam daji nějakého nworda klidně i na sílu.

Reagovat
Salfovic

Měli by mít jen černé rozhodčí, ty by pak bílí trenéři nemohli kritizovat, protože by to byl rasismus, takže by tím zabili několik much najednou.

Reagovat
LaVolpe

Arteta si je podal.

Reagovat
AlvaroLorata

Jako fanda Chelsea s nima i docela soucitim a chybí mi ty časy, kdy se tyhle dva kluby přetahovaly o čelo BPL...

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/elvisrockysly/status/1735287988978880885

Dnesni mediawatch skvelej. Oda na Newcastle.

The comparison between their full-blooded, careening exit and United’s meek and lifeless one against Bayern Munich 24 hours earlier is both obvious and valid. But it’s also a very low bar; let’s not pretend this European campaign is anything other than a disaster. No other English team with Newcastle’s resources would get this kind of press for finishing bottom of their Champions League group. But Newcastle? So brave, so magical. The Saudis really did know exactly what they were doing with this one, didn’t they?

https://www.football365.com/news/mediawatch-magical-newcastle-champions-league-graham-potter-man-united

Reagovat
Busby babes

jinak jak nekdo psal pod tim zapasem, zajimavy, jak na City, PSG nebo Chelsea se opovrzlive plivalo, ropaci a tak, tak Newcastle, kterej ma daleko nejhorsi majitele, tohle vubec nezaziva nebo v daleko mensi mire. naopak obdivne komenty, jak krasne ten fotbal delaj.

Reagovat
Salfovic

Tak třeba protože si tam nechali trenéra, který je zachránil, přestože to není žádné velké jméno a že jejich přestupy mají hlavu a patu a zas tak moc to s nimi nepřehání.

Reagovat
J0EL

vazne ide tu niekto porovnavat aktualny Castle so zaciatkami u Chelsea ci City ved to je zatial diametralne odlisny pristup. Co sa moze zmenit samozrejme, ale zatial celkom idu na to s rozumom no

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Swarley

Koncepce no, v City to taky kdysi pry delali..

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Herbmeister

Reagovat
Neutron

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
VTID94

Reagovat
Neutron

Tak ale potom je otazka co vam vlastne vadilo na City a Chelsea zjavne nie ropa, ale rozsafnost.

Reagovat
Busby babes

zas jako, realne o zachranu ten rok nehrali, takze zachranil... no nevim. meli spatnej vstup do sezony, Howe je lepsi nez Bruce, takze to je fajn. rok predtim skoncili 12., prvni sezonu Howe 11. od nejakeho 25. kola uz v boji o zachranu rozhodne nebyli.

Utraci chytre, ael utraci i hodne, prakticky na max, co jim regule dovoli. btw Chelsea to treba taky delala chytre kdyz prisel Roman a nikdo to neresil. byli to ropaci. coz jim mohlo byt fuk, kdyz Mourinho do dvou let udelal dva tituly, ze jo...

Reagovat
Salfovic

Když přišel do Newcastlu, tak byli po jedenácti kolech předposlední. Tohle není reálné hraní o záchranu ?

Jeho první posily, před příchodem Mourinha, byli ale taky pěkná divočina, viz Crespo, Veron a další.

Reagovat
Busby babes

Mourinho prisel po prvni Abramovichove sezone. a hned dal titul, takze bych rekl, ze to delali chytre taky.

Reagovat
ashburtongrove

Tak taky utratil za to leto skoro 160m € v te dobe (po nejakem easy zapocteni inflace by to bylo na dnesni penize asi 260m €)

vs Howe -> v lednu 101m€ a v lete 136m€

ted kdyz jsem to napsal tak tam ten rozdil zas takovej neni

Reagovat
Herbmeister

Protože nejsou mezi prvními, co mají ropné majitele a už se to stává "normou".

Taky to byl marnej klub a zvedají to chytře malými postupnými kroky. Kdyby stejní majitelé koupili někoho z top klubu PL, tak by se na to plivalo

Reagovat
Busby babes

good point, asi jsme otupeli. je treba ten hejt rozjet.

Reagovat
Herbmeister

Jj

Podle mě do toho šlápnou od příštího přestupáku, aby se už "navždy" dostali do LM. Pak přijde přirozeně hejt i od fanoušků jiných klubů, kterým teď připadají "sympatičtí"

Reagovat
Salfovic

Spíš až se naučí vojebávat FFP.

Reagovat
YNWA__MSN

Tohle píše fanoušek MU, který má net spend mnohem větší než Newcastle

A porovnávat Newcastle s PSG a Chelsea (třeba se to změní, ale ted total mimo)

Tvl MU předvedl nehoráznou ostudu pro PL a ty se budeš vymlouvat na nováčka Newcastle

Reagovat
Busby babes

v cem je to jiny? vlastni je stat stejne jako PSG nebo City. zadnej rozdil tam neni, naopak, vlastni je jeste horsi rezim.

Reagovat
YNWA__MSN

Jakej režim? Co to kurva meleš...jako by politika patřila do fotbalu...A když má někdo prachy tak si to koupí (nebo ty raději starý režim všechno všech)

Já tady narážím na to, že to dělají normalním koncepčním systémem a ne jako třeba PSG a Chelsea co nakupují jak vyjebaný, vyhazujou trenéry jak na kolotoči atd...

Reagovat
Busby babes

jakej rezim. tvl ty ses fakt kaspar. Majitelem Newcastlu je Saudska Arabie.

Reagovat
Hlahart

Tak to ale vedeš diskuzi úplně mimo téma, že jo...

Reagovat
Neutron

Jedes Pepo, do nich!

Reagovat
Čenda

Reagovat
AlevsakNevadi

niekedy je lepšie nereagovať na každý príspevok. Ľahko sa potom ukazuje vzdelanosť, rozhľad a hlavne nadhľad

Reagovat
forrest

A takhle, mile deti, vypada “koncepcni debil”

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

nechces si presednout? evidentne si sedis na kabelu

Reagovat
iamek

Ty jsi bizar

Reagovat
bbbauch

Ty ses normalne muj novej oblibenec jed dal

Reagovat
JohnnyBravo

Takhle to dopadá, když vyhodíš dítě a vychováš placentu

Reagovat
Čenda

Reagovat
supporter

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
kissak

Nemáš starosti s vlastním klubem a tak sis vybral dnes nás?

Reagovat
andkoo

Newcastle hral LM prvy krat (po dlhej dobe), hraci bez vacsich skusenosti s poharmi, vtedy je to vzdy tazke...naproti tomu United, co maju skusenych hracov kopu a proti lahsim timom, tiez by som sa ako novinar oprel hlavne do nich

Reagovat
John Obi Mikel

Časy se mění, Mourek byl za obdobné (možna i lepší výsledky) vyhozen, teď dávají trenérovi šanci. Situace se buď zlepší, zhorší nebo zůstane stejná.

Reagovat
Busby babes

Mourinho zacinal svoji 3. sezonu a rozhadal se uplne s kazdym v klubu. a byl teda po 17. kolech o bod horsi no.

ale slo teda hlavne o tu kombinaci toho, jak se choval jako kokot a k tomu vysledky nic moc.

Reagovat
John Obi Mikel

Ale zase postoupil z LM skupiny

Reagovat
Sandstorm

Kdyby se nechoval jako kokot tak by ho třeba nevyhodili.

Reagovat
Busby babes

uprimne, v tuhle chvili me LM nejak moc netrapi. meli jsme tym na to to vyhrat? nemeli. i kdybychom postoupili, tak bychom vypadli nekde v dalsim kole nejspis. Ostuda to je, ale uplne ze by to melo byt zasadni pro to, jestli ETH nechat nebo ne, to si nemyslim.

Reagovat
Busby babes

nam nezbyva nez doufat, ze Ineos zacne ten klub ridit nejak lip no. To je zasadni a je to videt i na jinych managerech a klubech.

Potter byl skvely v Brightonu, protoze Brighton funguje vyborne jako klub. Pak prisel do vaseho chaosu a najednou nic nefungovalo. ale preci pres noc nezapomnel fotbal (to same se da rict i o hracich). Podobne Arsenal, Emery vypadal blbe, Arteta na zacatku taky, protoze ten klub taky nefungoval idealne. postupne to zmenili a vysledky se dostavuji. Rice vypada skvele, protoze prisel do tymu, kterej slape, to je pak daleko snazsi nez kdyz hrac prijde do nefunkcniho prostredi jako je treba u nas nebo ted u vas.

City je tohle taky dobrej priklad. Ake nebo Akanji, najednou vypadaji jako naprosto spickovi hraci, protoze jsou v tymu co dlouhdoobe slape. prijit k nam, tak si ted pisem ze jsme vyhodili prachy za strasny prumeraky no

Reagovat
Kixi Syhimour

za Akého s Akanjim, tu situaci si dokážu živě představit

Reagovat
aramaki

Reagovat
Neutron

Reagovat
kaja900

Vyhodit Ten Haga.. vždyť ta jejich hra nemá žádný systém v lize jsou nějakým zázrakem 6. i přes to že dali 18g za 16 zápasů, v lize mistrů zase poslední v lehký skupině... jiný trenér by už letěl

Reagovat
Neutron

Reagovat
Greaber

No jasný, protože Potter nebo Lopetegui je obratem vynesou na vrchol. Dejme tomu, kdyby ukecali Xabi Alonsa, ale ten půjde k vám, takže bohužel.

Reagovat
Man__United

Xabi Alonso by za rok pod stejným vedením byl na tom stejně jako ETH teď

ETH od nynějšího vedení výpověď nedostane, protože ti lidi budou brzo taky vyhozeni jakmile INEOS dokončí nákup klubu, ten následně udělá analýzu proč manažeři neustále selhávají a až potom se bude řešit přímo manažer

Reagovat
forrest

Bylo by hezky na Anfieldu vyhrat. To by tady ta banda kokotu (ne vsichni, omluva ostatnim fans Poolu), co tady pod kazdym clankem o United tento tyden predvadi, neprezila…

Reagovat
Grahf

čo som pozeral, tak za posledných 8 zápasov na anfielde sme strelili 1 gol

Reagovat
forrest

Hrozná bilance...

Reagovat
avicii

Reagovat
Greaber

Jako pod článkem United vs Bayern se tam na vás pěkně sesypali, to od nich nebylo hezký

Reagovat
forrest

Dva dny na to Pool prohrál v EL někde... a v komentářích nikdo nic... To je jak ten vtípek, co se říká v Praze o Brňácích...

Reagovat
J0EL

Tak Poolu o nic neslo a hralo tam becko. Neviem ci je to porovnatelne na smiech s tou vasou ucastou

Reagovat
Front hell

To je jak porovnávat Nicholase Wintona s Pol Potem

Reagovat
J0EL

Imagine my surprise

Reagovat
forrest

Vy dva spolu mate urcite prima vztah. Chodite spolu i na zachod?

A kde jste vlastne v utery byli? Tam jste docela chybeli…

Reagovat
J0EL

Klasicky infantilne

Reagovat
forrest

Abys tomu rozumel, no…

Reagovat
Front hell

Jiná křeč

Reagovat
Kixi Syhimour

Úplně scestné porovnání

Reagovat
J0EL

Aj ty s nami chodis na zachod?

Reagovat
Kixi Syhimour

Spíš vůbec nerozumím, co do forresta vjelo, že se vydal na takovou křížovou výpravu ve jménu United. Za poslední dekádu je to pořád ta samá písnička o zlepšení a následných sračkách, ale tentokrát je tu výrazně aktivnější než kdysi . Nicméně nechápu, čemu se diví, když je banter mezi fanoušky úplně normální, ještě když se připočte historie United a LFC.

Reagovat
eder

Smůla příteli, tady ta banda kokotů nevyhraje na Anfieldu ani tentokrát...

Reagovat
nani92

najhoršie je, že už aj ETH sa na tlačovkách nedá počúvať, resp. jeho skreslenie reality 90 minút, ktoré každý vidí je už do neba volajúce

Reagovat
Herbmeister

Pokud by řekl, že jsou všichni na vyhazov, tak by se mu na to vykašlali a musel by postavit juniorku. Není blbej ani slepej (doufejme )

Reagovat
nani92

nemyslím teraz konkrétne o hráčoch, to mi je jasné, že nemôže povedať, že sú všetci nekvalitní kokoti, ale skôr ide o hodnotenie zápasov

Reagovat
Herbmeister

Zatím se to snaží nakopnout optimismem, no. Dej tomu pár týdnů, přestane ho to bavit a bude na všechny nadávat na styl Mourinha atd.

Reagovat
SunFells

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Hachim Mastour

bald fraud

Reagovat
pingla

poslední vyjádření po zápase s Bayernem je skoro na odvolání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele