BEST STÁLE V OHROŽENÍ ŽIVOTA

21.11.2005, 23:24
Aktuality
Stav jednoho z nejlepších fotbalistů, který kdy hrál za Manchester United, George Besta (59), zůstává i přes téměř dvouměsíční hospitalizaci kritický a při životě ho drží prakticky pouze přístroje...

Ač se jeho stav předtím na nějakou dobu zlepšil, v pátek se mu opět přitížilo a musel se vrátit na jednotku intenzivní péče. "Pořád se drží, ale je velmi nemocný. Doufáme v jakékoliv zlepšení, protože takto přežívat ze dne na den nemůže," sdělil novinářům Roger Williams, Bestův ošetřující lékař.

George Best za svůj zdravotní stav vděčí letitým problémům s alkoholem. O život mu šlo už v roce 2002, tenkrát mu ho zachránila transplantace jater. Do nemocnice ho tenkrát přivedlo vnitřní krvácení způsobené infekcí. V neděli vyšly v britském bulvárním deníku News of the World exklusivní fotografie vyzáblého a žlutého Besta pod titulkem "Neumírejte jako já". O fotografování prý požádal sám George Best svého dlouholetého přítele Phila Hughese, aby veřejnosti poskytl odstrašující příklad toho, jak může dopadnout dlouholetý alkoholik.

Fotbalistův syn, Calum Best, se při odchodu z nemocnice v pondělí k večeru krátce vyjádřil pro novináře: "Mohu vám říci jen to, co jsem říkal už včera a předevčírem. Je mu o trochu lépe. Má veškeré pohodlí a já vám ještě jednou děkuji za vaši podporu."


Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je to smutné, ale drogy a závislosti nerozlišujú medzi slávnymi a obyčajnými.Prial by som mu vyzdravenie, aj keď vyzerá to skôr na koniec.Bohužiaľ.

Reagovat
HOST*Praotec Čech

Zajímavé je,že ti nejtalentovanější fotbalisté jsou většinou nějakým způsobem postižení(chlast,drogy,hazard),všimli jste si toho také?Např.Best,Přáda,Gazza,Maradona,Honza Berger,L. Mistr,Šimák,Tony Adams,Skuhravý.Nevíte čím by to mohlo být?

Reagovat
smazaný uživatel

Tim, ze tolik vycnivaj nad ostatni a to hlavne ve veku kolem 18ti let - kazdej se s nima pachti, nebizi sklenicku, pridej si k tomu, ze fotbalisti nejsou zrovna myslitele a pak uz je to jen krucek k zavislosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak.Ale s L. Mistrom čo sa stalo, to ani neviem?To je ten bývalý Sparťan?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale musel to zabalit, mel koleno/a uplne v prdeli... Mam pocit, ze jeste hraje nekde nejakej prebor nebo co, ale to bylo v Hattricku uz pred par lety, nejak se na nej zapomnelo, coz me dost udivuje, pac technicky byl vynikajici a na takovy hrace se vetsinou nezapomina...

Reagovat
smazaný uživatel

A on tiež prepadol nejakému svinstvu?

Reagovat
smazaný uživatel

mam pocit ze ne...

Reagovat
HOST*Praotec Čech

Ale ano propadl chlastu,což si nevzpomínáte na ty průsery už ve Spartě(vymlácená hospoda v Modřanech,rozbití huby své vlastní holce atd.).Ještě před 3 lety hrál krajský přebor za Nymburk,teď hraje 3.třídu za Kosoř,dělá tam poskoka nějakýmu právníkovi a spokojeně leje.

Reagovat
HOST*cokoliv

Tak ja sem o nem neco videl v Maximu. Docela zajimavy typek. Tech operaci nohou co mel, tolik snad nemel ani Jackson plastik... Bylo tam i ze na to ze ma potrhany vazy v kotniku mu prisli kdyz byl na rehabilitaci po operaci kolena a kotnik mu lital sem a tam. Rika ze ho to nejak nebolelo...

Reagovat
HOST*Tomik10

Šimák je sice talentovanej ale neprodal ho a proto pochybuju o jeho zařazení sem a co dělal Mistr????????

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Georgi, drž se! Věřim že to s nim dobře dopadne.

Reagovat
HOST*Rebel

Obávám se že pro něj už bude smrt vysvobozením

Reagovat
HOST*Tomik10

Jen at chcipne dedek unitedskej

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses hovado, skoda kazdyho slova v primitivni diskuzi s tebou

Reagovat
Bayern +

Reagovat
HOST*Desteros

"Zajímavé je,že ti nejtalentovanější fotbalisté jsou většinou nějakým způsobem postižení(chlast,drogy,hazard),všimli jste si toho také?"-s tímhle úplně nesouhlasím,protože když je na drogách nebo chlastu někdo známej tak se o tom píše a vědí o tom všichni,ale o ostatních lidech se nikdo nezminuje.Ovšem je na tom něco pravdy podle mě,když je někdo talent a "celebrita"(známý),tak je kolem něho samozřejmě víc lidí,novinářů,popularita a celkově větší humbuk a někteří se s tímto nedokážou vypořádat.

Reagovat
HOST*cokoliv

Videl sem o nem film tak z 80. let kdy se dostal do ManU a vyhral s nema LM i PL. Finale LM bylo proti Benfice myslim a on dal rozhodujici gol. Pak se utrh z retezu, namluvil si nejakou kurvu, zacal hrat a chlastat a i na zacatku dalsi sezony byl jejich nejlepsi hrac, prestoze bulal casto treninky a parkrat dostal volno. Pak udelal nejakou volovinu, nedostavil se k soudu a nevychazel z domu a sedel par mesicu. Pak ten film myslim skoncil. Bylo to jednou na CT2 a menovalo se to myslim jednoduse "Best" . Mozna to taky nekdo z vas videl.

Je to ale fakt skoda, Takovych hracu moc neni a kdyz uz sou tak se casto utrhnou z retezu...

Reagovat
Jarek252

Ten film jsem viděl, mám ho i nahraný.

Reagovat
HOST*Maniac

To bylo, jak jezdil s tim dokumentem po různých městech a dělal tam rozhovory?.....

Reagovat
Jarek252

Jo, to je ono.

Reagovat
HOST*Andy

Jo to jsem taky viděl, docela mě to zajímalo, jelikož jsem ho nezažil. Jen to potvrzuje, že alkohol je metla lidstva. Udělal z něho trosku. Ale je fakt, že měl asi slabší psychiku. Škoda ho, něco jsem slyšel, že hrál jenom do 28. Těď už je to jedno, je mrtvý a nikdo to nevrátí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele