Bergamo navždy zůstane v mém srdci, rozloučil se Muriel s fanoušky Atalanty

13.02., 13:46
Aktuality
Luis Muriel (© AFP)

Atalanta se rovněž v letošní sezoně může chlubit jednou z nejproduktivnějších ofenzív celé italské ligy, v útoku je velká konkurence a někdo musel z kola ven. Volba nakonec padla na kdysi nejdražší posilu v historii klubu Luise Muriela.

V případě kolumbijského reprezentanta se už několik dní peče jeho transfer do Orlanda City. Kluby našly společnou řeč během minulého týdne a fotbalista odcestoval do Spojených států amerických, kde se včera podrobil zdravotní prohlídce. Co nevidět pak podepíše tříletý kontrakt, ten v Itálii mu končil a Atalanta dostane alespoň jeden milion eur.

"Už nyní bych velmi rád poděkoval za báječné roky, které jsem v Bergamu prožil..." vzkázal na Apeninský poloostrov.

"Bergamo navždy zůstane v mém srdci, stalo se mým druhým domovem. Moc děkuji za zprávy z uplynulých dní. Doufám, že moje výkony budete se zalíbením sledovat i během nového dobrodružství v Orlandu," dodal.

32letý Muriel míval s italskou ligou zkušenosti díky působením v Udinese, Lecce, Sampdorii a Fiorentině a do Atalanty přišel v červenci 2019 ze Sevilly. Vedení za něho tehdy zaplatilo 21,2 milionu eur a udělalo z něho nejdražší posilu v historii, o tento primát Muriela až loni připravil El Bilal Touré.

Muriel v Bergamu nezklamal, zvládl 184 soutěžních zápasů a nastřílel 68 gólů. V probíhajícím ligovém ročníku se v 25 startech trefil šestkrát.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Gól nebo asistence každých 76 minut v Atalantě 7300 minut 68+28

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Deki

Skvělý hráč. Bude mi v calciu chybět. Ať se daří, Luisi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele