Berardi má přetrženou achilovku, vynechá i mistrovství Evropy

04.03., 15:15
Aktuality
Zraněný Domenico Berardi (© AFP)

Sassuolo bude ve zbytku sezony bojovat o záchranu v Serii A, čehož se pouze jako divák zúčastní Domenico Berardi, který musí na operaci s přetrženou Achillovou šlachou. Devětadvacetiletý křídelník přijde také o start na evropském šampionátu.

Osmadvacetinásobný italský reprezentant se zranil ve včerejším zápase na půdě Hellasu Verona (0:1), do něhož přitom nastoupil po šesti týdnech, kdy léčil meniskus. Berardi odstoupil po hodině hry a již první prognózy nasvědčovaly vážnému zranění, což se nyní potvrdilo. Rodák z Cariati má před sebou operaci a zhruba šestiměsíční rehabilitaci, kromě jiného to znamená, že nepomůže italské reprezentaci na letním mistrovství Evropy.

"Vyšetření, které dnes ráno podstoupil Domenico Berardi, potvrdilo kompletní poškození Achillovy šlachy na pravé noze," stojí v prohlášení Sassuola. "V úterý ráno se podrobí operaci u lékaře Stefana Zaffagniniho v Casa di Cura Toniolo v Boloni," dodal italský klub.

Sassuolo ztrácí hlavní ofenzivní zbraň, což potvrzuje devět vstřelených gólů a tři asistence během 17 ligových zápasů v sezoně. Neroverdi bez Berardiho prohráli pět z minulých šesti utkání (0-1-5) a po porážce s Hellasem Verona se propadli na předposlední místo italské nejvyšší soutěže.

Berardi je odchovancem Sassuola, jemuž v sezoně 2012/13 pomohl k postupu do Serie A. Celkem za Neroverdi odehrál 370 soutěžních zápasů s bilancí 142 branek a 94 asistencí.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
pawels

Tak tím asi padá letní přestup a příští rok možná Serie B? To by bylo s jeho kvalitami docela crazy :D

Reagovat
djwenca

Proč nikdy nepřestoupil do lepšího?

Reagovat
milan78

asi tušil, že na víc nemá.., v šamšulu je hvězda

Reagovat
GrimeBaller98

Tak a teď mám o Sassuolo celkem strach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele