Benzema se chce zviditelnit

07.08.2007, 18:59
Aktuality
Karim Benzema, mladý útočník ve službách šestinásobného francouzského mistra, Olympique Lyon, doufá, že se v této sezóně hodně zlepší a konečně si vybojuje stálé místo v základní sestavě svého týmu. Bude to mít ale hodně těžké. V Lyonu je totiž na postu útočníka velká konkurence a Benzema zatím nastupuje nepravidelně.

Teprve devatenáctiletý střelec byl na turnaji Peace Cup v Koreji vyhlášen nejlepším hráčem. Poté se sice zranil, ale ani to ho nezastavilo. Do úvodního zápasu francouzské nejvyšší soutěže Ligue 1 se dal dohromady a proti Auxerre se trenérovi za důvěru odvděčil druhým gólem, který v neděli na Stade Gerland znamenal pro Lyon pojistku. Spoluhráč Milana Baroše by byl podle svých slov hodně rád, pokud by nastupoval pravidelně. Chce hrát ve svém klubu důležitější roli než doposud.

"Nechci se dostat do stejných potíží jako minulý rok," oznámil při jednom z rozhovorů Karim Benzema. "Hodně jsem se v poslední době změnil. Znám již svoje tělo a vím, co potřebuje. Jím pouze vhodnou stravu, hodně piji a také dostatečně odpočívám. Doufám, že se to někde projeví. Již na sobě cítím, jak jsem se zlepšil v rychlosti a také ve hře hlavou. Doufám, že to takhle bude pokračovat a já se budu stále zlepšovat."

Benzema si současně pochvaluje, že konečně hraje na pozici, která mu vyhovuje. "Samozřejmě. Jsem velice šťasný, že hraji středního útočníka. To je můj post. Bohužel se zranil Fred, který na tomto postu hrál nejčastěji. Otevřela se mi tak ale velká příležitost a já jsem připraven jí pevně chytnout."

Jiné starosti má nyní další hráč Lyonu. Sylvain Wiltord je na odchodu. Řeší se pouze, kam odejde. Podle sportovního ředitele Olympique Lyon Wiltord neodejde ani do Paris Saint Germain, ani do Rennes, jak se psalo v médiích. Bývalý francouzský reprezentant tak stále zůstává na Stade Gerland. "Asi se již viděl v Paříži, ale jednání nedopadlo dobře,a tak bude dál trénovat s námi. V Lyonu má stále platnou smlouvu," řekl Bernard Lacombe.

Autor: Ondřej Štícha / skysports.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

ušoplesk..

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*já

dobrej ušoplesk!!!

Reagovat
Shevchenko

Jak dlouho bude zraněný Fred? Dokud se nevrátí, tak by útok mohl vypadat takhle:

----KEITA----BAROŠ----BENZEMA----

Jinak je parvda, že ten Lyon vyhrál ve své historii jen 6 titulů a to vše za sebou?

Reagovat
Shevchenko

ten smajlík se nepovedl Měl tam být

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Abdul Kader je nakutý borec..

Reagovat
Shevchenko

To teda je.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jo.

Reagovat
HOST*Avatar

trpaci

Reagovat
HOST*anonym

jo je a taky partri mezi elitni svetovy kluby je to tym co s Barcelonou Mu a chelsea je dva roky a ted jiz tretim rokem nejvetsi favorit LM

Reagovat
HOST*univerzální ptakopysk

favorit možná, ale byl vůbec někdy v semifinále?

Reagovat
HOST*

Ne, jenom vzdycky vyradi Real a pak vypadne.

Reagovat
HOST*

Svatá pravda.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Luis

no líp bych to nenapsal.......

Osobně si myslim, že z toho kluka něco bude!!!

Reagovat
HOST*

Dlouhý a věcný příspěvek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele