Ben Yedder: Díváme se jenom sami na sebe, jdeme zápas od zápasu

22.02.2021, 10:18
Aktuality
Wissam Ben Yedder (© AFP)
Francouzská liga je letos hodně vyrovnaná, boj o titul slibuje velké drama a účastnit se ho bude i AS Monaco. Knížecí celek se na přelomu roku dostal do skvělé formy a tu potvrdil i včera, když vyloupil Park princů a porazil Paris Saint-Germain...

Svěřenci Nika Kovače zvítězili 2:0 a povedly se jim úvody obou poločasů. Skóre rychle otevřel Sofiane Diop, krátce po změně stran se pak prosadil Guillermo Maripán.

"Z naší strany to byl velmi dobrý zápas a zvládli jsme ho především po fyzické stránce. PSG zahrálo skvěle proti Barceloně a to ho stálo nějaké fyzické síly," upozornil útočník Wissam Ben Yedder.

"Liga je stále hodně vyrovnaná a uvidíme, co týmy na prvních čtyřech místech předvedou v dalších kolech. My se díváme jenom sami na sebe a jdeme zápas od zápasu. Nejdůležitější bude nechávat na trávníku maximum. Na konci sezony uvidíme, na co to bude stačit," dodal.

AS Monaco naposledy prohrálo v polovině prosince s RC Lens, od té doby nepadlo jedenáctkrát v řadě a body ztratilo jen za remízy se Saint-Étienne a Lorientem. Celkem má 52 bodů a v tabulce je na čtvrtém místě, před ním jsou PSG (54), Lyon (55) a Lille (58).

"Další plány? Hlavním cílem je poskočit ze čtvrté příčky a poprat se o místo v Lize mistrů, tato výhra nás ke splnění dalšího cíle přiblížila. Ale PSG je stále před námi a jsou zde i Lyon a Lille, je před námi ještě spousta práce," uvědomuje si trenér Niko Kovač.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru, lequipe.fr

Komentáře (53)

Přidat komentář
Jolly Roger

To řekl velmi originálně, nikdo to takto ještě neformuloval.

Reagovat
Lojd

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Tak říct: "Doufáme, že ostatní budou ztrácet více než my" nezní lépe.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
8lampard8

Reagovat
junglist

Musíte do toho jít na 110% a soustředit se jen na svůj výkon. Jdeme zápas od zápasu, na body vůbec nekoukáme. Jak se říká, zajíci se počítaj až po honu. A že jsem dostal ocenení pro muže zápasu? Nehledím na individuální ocenění, pro mě je důležitější hra celého týmu, všichni jsme na tom makali a ocenení patří celému týmu. Že jsem dal hattrick? Na tom nezáleží, soupeř dal gólů víc. Všechny tři góly bych vyměnil že tři body pro svůj tým.

Reagovat
Zacique

Míč je kulatý a stát se může cokoliv. Jsou to taky jen lidi a každý zápas začíná za stavu 0:0.

Reagovat
Jolly Roger

Máte pravdu, ale podmínky byly pro oba dva týmy stejné.

Reagovat
BůhAnfieldu

Na tabulku nekoukáme, ve hře je ještě spousta bodů. Tým ukázal charakter. Rozhodly individuální chyby.

Reagovat
PH8

V čem si tenhle frajer přestupem do Monaca pomohl je mi dodnes záhadou.

Reagovat
Zacique

Třeba se teď fotbalem baví, tým na něj v útoku spoléhá a s Vollandem jim to fakt šlape.

Reagovat
PH8

Je to možný. A je doma no a může tam v klidu hrát další 4 roky. Možná to nakonec dopadne lépe, než kdyby 2-3 roky v té top formě hřál lavičku někde v Barceloně nebo v ManUtd.

Reagovat
Gazdo

Na akej lavicke? Nam tam hra Braithwaite toho by som posadil aj ja... to ze sme neskocili po Ben Yedderovi ked sme mohli bola chyba

Reagovat
PH8

Já si myslel, že Braithwaite hraje jen proto, aby lidi nenadávali, že Barca ukradla hráče zachraňujícímu se týmu a pak ho nechá na lavičce celou sezonu.

Já myslím, že by tam první sezonu hrál (pokud by se výkonnostně nesvezl s tou současnou mizérií) ale Barcelona by hned další sezonu hledala nějakou mladší a perspektivnější náhradu.

Reagovat
Gazdo

Nehladala lebo nemame za co

Reagovat
PH8

Tak vzhledem k tomu, že jste dali za Griezmana, De Jonga, Coutinha a Dembeleho 390M, pustili Suareze ke konkurenci za 5M a vyměnili Pjaniče za Arthura, tak Vás litovat nebudu

Reagovat
Gazdo

Ja nas tiez nelutujem. Som rad ze sme sa dostali tak kam sme sa dostali lebo uz to bolo potrebne. Bolo potrebne aby dostalo cez hubu ako vedenie tak aj niektori fans

Reagovat
Han střelil první

Trvalo jim to, bylo to komické, smrdělo to sestupem, ale nakonec to dali nějak dohromady. A překvapivě pod Kovačem.

Reagovat
jack_donaghy

az tak prekvapivo zase nie. Kovac je pre takyto klub velmi dobry trener

Reagovat
Han střelil první

Jako jaký klub?

Reagovat
jack_donaghy

Klub, ktory nejde primarne utocit na titul, klub ktory nemusi hrat nejako extra dominantne, klub ambiciozny, no nie uplna spicka.

Reagovat
Han střelil první

No já si myslím, že ambicí Monaka je hrát na špici.

Reagovat
jack_donaghy

Ano, Monako ma abmicie hrat na spcici L1 (v Europe na spici tak max EL) a jasne, ze chcu bojovat o titul, ale napr. 2. alebo 3. miesto je pre nich uspech a predpokladam, ze uplne naplnenie cielov. Verim, ze je jasne co tym myslim a nemusim tu pisat esej na temu "rozdiel medzi ambiciami Bayernu a Monaka".

Reagovat
Han střelil první

No tak jasně, Bayern je větší klub než Monako, to nijak nezpochybňuju. Jenom nevím, kde se bere ta jistota, že Kovač je dobrý trenér pro Monako, když nikdy klub podobné úrovně nevedl. Jinak Monako udělalo čtyři roky zpátky semifinále LM.

Reagovat
jack_donaghy

A tiez vtedy vyhrali aj celu ligu (alebo sezonu pred tym, uz si nespominam), ale urcite sa neocakavaju taketo vysledky kazdu sezonu. Frakfurt viedol dobre a Monako mi pride ako taky zdravy krok vpred (na rozdiel od skoku do Bayernu). Trochu by som ta poopravil iba v jednej veci: istota sa neberie nikde, iba to nie je prekvapenie.

Reagovat
Setwo

dobre si to vystihol

Reagovat
Han střelil první

No já bych řekl, že v Monaku takové ambice jsou a moc rádi by byli v pozici nejhůře druhého. Zatím se ukazuje, že by to Kovač mohl zvládnout, ale určitě jsem to od něj nečekal.

V Bayernu byl slabý a ve Frankfurtu dobrý, ale po jeho odchodu mi přijde Frankfurt ještě lepší. Prostě vzhledem k okolnostem a první polovině sezóny jsem od něj v Monaku úspěch nečekal.

Reagovat
vladino10

Tak takto. Keď v monaku vyhráš zápas po škaredom defenzívnom výkone, kritizujú ťa fanúšikovia a vlastní hráči? Pochybujem. Podobne vo Frankfurte. Keď sa ti toto isté stane s Bayernom, tak ta kritika príde, od vlastných hráčov aj od médií. Sú v monaku hráči typu Arjen Robben Thomas Muller alebo Franck Ribery, ktorí majú 100x lepšiu kariéru ako Kovač a keď ich náhodou posadis, tak ti začnú výrazne podkurovať a ešte aj mullerova manželka si dzubne na soc. siete, že si koreň? Nie, v monaku takíto hráči nie sú, v monaku môže mať Kovač rešpekt u hráčov už len preto, že v Nemecku vyhrával tituly. To v Bayerne asi toho Robbena jedným dfb pokalom čo vyhral s eintrachtom neohuril. V týchto ohľadoch má Monako oveľa bližšie k Frankfurtu ako k Bayernu. A úprimne si myslím, že trénovať to Flick v posledných rokoch Robbenovej a Ribéryho kariéry, keď bolo nutné tieto veľké ryby posadiť na lavičku, tak sa možno ani on neudrží dlhšie ako Kovač.

Je to kvalitný tréner, mňa neprekvapuje, že sa presadil. Na Bayern v situácii v ktorej vtedy bol to ale nebolo. Lenže v tej situácii si na Bayerne vylámal zuby aj oveľa skúsenejší tréner Ancelotti.

Reagovat
verv

Reagovat
jack_donaghy

Presne ako pises - "velmi radi by skoncili najhorsie na 2. mieste". Ale ak skoncia 4. nebude sa to v klube brat ako tragedia alebo neuspech. Skratka nemaju taku tu "dopredu jasne vytycenu priecku" kde musia skoncit ako niektore kluby. (toto vidime rovnako mam pocit, iba to inac opisujeme )

Frankfurt je teraz urcite lepsi, ale to je logicke. On prebral tim v nejakom stave, posunul ich a isiel dalej. Ak ma klub dobre vedenie je logicke, ze sa bude posuvat aj dalej (ak ma kam).

Presne v poslednej vete sa rozchadzaju nase nazory nevsadil by som barak, ze bude uspesny, ale urcite som to povazoval za pravdepodobnejsie ako, ze zhori jak papir.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
db18

Tak vedl chudší Frankfurt, ale přijde mi, že stylem hry si ti kluby nejsou až tak nepodobný.

(a ještě předtím teda vedl RB Salzburg, kde byl taky tlak na to, že musí vyhrávat)

Reagovat
Rudnevs

V Salzburgu trénoval len mládež tuším

Reagovat
jack_donaghy

Reagovat
PH8

Kovač je velmi dobrý trenér s jasnou koncepcí, který i přes svůj věk už má přes 10 let hodně kvalitních zkušeností s trénováním. WTF. Chápu, že třeba na Bayern neměl, ale to si nikdo nepamatuje jak si vedl ve Frankfurtu?

Reagovat
jack_donaghy

ja verim, ze on do nejakeho velkoklubu v buducnosti este zamieri

Reagovat
smazaný uživatel

Pripomina mi Moyese

Reagovat
PH8

To bych spíš chápal třeba Villas-Boase

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Před chvílí jsem četl článek o Opavě, tak jsem se nad tím Kova(á)čem trochu pozastavil.

Reagovat
Han střelil první

Byl to jejich úspěšný víkend. Taky jsem si to spojil

Reagovat
Jordi Alba

Jestli se Pochettino nedočká trofeje ani v Ligue1, tak to už musí bejt kampaň.

Reagovat
Čekám na brejk

Z toho smrdí 2. místo v lize a nějaké finále .

Reagovat
icemike

Rozjeta sezóna, nehodnotil bych

Reagovat
Bakary3

taky že nehodnotí

Reagovat
kilobyte

Pak už by chybělo jen zkusit Bayern a kdyby ani to nevyšlo, tak už jej kluby bez ambic na tituly. Třeba Tottenham.

Reagovat
stas87

Vollandovi sa dari dobre? Okrem golov aj asistencii hra dobre alebo ma skratka len cisla ale vykony by mohli byt este lepsie?

Reagovat
Kongo

Herně se mi nelíbí, ale čísla má super. Na to jak hrál první zápasy hrozně, tak je tam znát posun a asi si i zvykal na jinou ligu.

Reagovat
Zacique

Jsem neobjektivní, protože Vollanda nekriticky zbožňuju, nicméně - začátek byl fakt nic moc...na hřišti ztracenej, snažil se to lámat 1na1..

Ale teď je fakt dobrej. Levačku má skvělou, blbě se odstavuje od balonu a hlavně nic nevypustí. S technickým Yedderem skvělá dvojka.

Reagovat
Spalovač šancí

Snad udělají titul sympaťáci z PSG

Reagovat
Kongo

No ze začátku jsem předpovídal, že Volland bude provar a první zápasy tomu i napovídaly. Nakonec se ale docela rozjel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele