BBC: Fotbal v Anglii je stále dražší

19.10.2012, 10:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (285)

Přidat komentář
Usty

Arsenal

Reagovat
Wat

Za kvalitu se platí.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim nazorem naprosto souhlasim.....ale jenom s nim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

ty jsi blb

Reagovat
fantomas

Proč jako? Za tohle si palec jednoznačně zasloužíme..

Reagovat
herbage

protože tomu rozumí jak koza petrželi. Jsou zkrátka důvody, proč tomu tak je a ty lze těžko změnit. Narozdíl od Manchestru, Chelsea či Liverpoolu se Arsenal před lety rozhodnul investovat do nového stadionu, který navíc stojí na velmi drahých pozemích. Stačí porovnat cenu Edenu a Emirates Stadium. Jen na úrocích zaplatíme za 20 let 100 milionů liber navíc. Londýn není dělnické město a měl vždy vyšší nároky na živobytí, stejně tak Arsenal měl vždy výrazný podíl diváků z vyšších společenských vrstev. Ano, platí se dost, ale taky za to divák dostane parádní podívanou v nádherném prostředí, k tomu špičkový fotbal, který jinde v Anglii není k vidění. K tomu repreznetujeme jisté hodnoty, což nedělá z Arsenalu jen anglický klub, ale světový klub. Proto je taky svátek pro lidi z celého svěšta podívat se na Emirates Stadium a vidět své milované hráče. A pokud na to nemáš, můžeš chodit na méně atraktivní zápasy, jezdit na výjezdy (máme s přehledem nejlepší away fans v celé PL), sledovat zápas v hospodě s kamarády nebo doma v TV. Zkrátka být na Emirates stadium je privilegium a ne samozřejmost. Že to nevidí Usty, který fandí paklubu, který vlastní bohatý kriminální živel z Ruska, to chápu, ale že to nevidíš ty, který by tady přeplácel vlastní hráče a zároveň chtěl snižovat cenmy vstupenek, tak to nechápu. Buď nevíš nic o řízení klubu či o zákonech logiky nebo si myslíš, že ty prachy se někam ztrácí. Neztrácí a je to jen a jen zásluhou našeho vedení, že po finanční stránce vedou klub tak dobře. Proto je třeba přinést některé oběti a jedním z nich je vyšší cena vstupenek. Ale i tady se vedení snaží fanouškům vyjít vstříc, viz různé cenové skupiny zápasů dle atraktivity soupeře

Reagovat
r.mrazik

"Ano, platí se dost, ale taky za to divák dostane parádní podívanou v nádherném prostředí, k tomu špičkový fotbal, který jinde v Anglii není k vidění." ....nehul to uz

Reagovat
vladis271

a toto "(máme s přehledem nejlepší away fans v celé PL)"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Akorát bych teda ještě dodal, že ať už je se vstupenkama v Arsenal situace jakákoliv, potřebujeme útočníka typu Matíase Suáreze.

Reagovat
herbage

bite me

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Svatej

Proboha

Reagovat
Usty

The awkward moment, when you find out your life was wasted so far.

Reagovat
herbage

je rozdíl řídit tříkolku a klub s ročním obratem 400 milionů liber. Vím že s tím prvním zkušenosti máš, ale s tím druhým nikoliv, tak nemusíš svojí hloupost a neznalost dávat tak na odiv

Reagovat
Usty

To je komický, jak se ze mě snažíš udělat blbce ... Očekávám teď dětinskou odpověď typu: To ani nemusím.. Takže se nemusíš obtěžovat s něčím podobným nebo dalšími zbytečnými staťmi o Arsenalu..

Reagovat
herbage

no to vážně nemusím. Prvně jsem tě nazval blbcem, protože napsat tohle jako fanoušek Chelsea, tak musíš být buď pokrytec nebo blbec a protože si nemyslím, že bys byl pokrytec, tak jsem zvolil to druhé. Tys mohl dokázat, že pro to cos napsal máš nějaký důvod a hlubší pochopení souvilostí, místo toho jsi jen zvolil dětinskou uraženou reakci. Já alespoň své názory dokáži zdůvodnit, ty ne

Reagovat
smazaný uživatel

ty si komediant :D

Reagovat
cristiano.K.

kdybych si to přečetl a neviděl nick, hned člověk ví o koho jde. Je tedy vidět,že děláš svou práci dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, herbe, co jsi kouřil?

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je veselo.

Reagovat
kiwwi

preco sa vsetci smeju...az na par drobnosti je to vsetko pravda

Reagovat
herbage

protože jsou to ignoranti nebo děti, co jiného čekat

Reagovat
miky10

Mě řadíš do obou skupin?

Reagovat
herbage

přirozeně

Reagovat
smazaný uživatel

na mě teda zbyl ten ignorant, no ...

Nicméně prostě jsi to napsal krásně ... fandovsky. Je jasné, že je pro tebe privilegium být na staďáku tvého oblíbeného klubu, když tam hraje tvůj oblíbený tým. Ale věř, že stejně to vidí 99 % fandů 99ti procent ostatních týmů. A vůbec to není omluvou pro to, že máte takhle drahé lupeny.

Já to vidím tržně a z pohledu klubového vedení - nevidím důvod, proč by měly být lupeny "za lidovku", když dokážu staďák vyprodat i za dvoj- troj-násobnou cenu. Pokud tyhle prachy pak dokážu v klubu protočit a změnit v úspěšné nákupy a pak přinesu trofeje, tak to fandové pochopí.

Takže - jestli má Arsenal vyprodáno i za tyhlety ceny, není na tom z ekonomickýho pohledu vůbec nic špatnýho. Ale opravdu bych to neomlouval nějakým privilegiem. To sorry, to bylo jak od zkouřence ...

Reagovat
herbage

ne Jirko, kdo dokáže reagivat i jinak než smajlíky, tak to ocením. Tohle bylo primárně na Ustyho, které neumí argumentovat, nezná souvilosti, ale kecat umí. Jsem rád, že ty chápeš alespoň to ekonomické hledisko, ale i já s z fanouškovského pohledu jsme rád, že klub dokáže i za takovou cenu ty lístky prodat a vydělat si tak sám na své živobytí. Já byl také jednou na výjezdu na obřím stadiou, kde byla výborná atmosféra, ale fotbal nebyl zrovna nic moc. Když jdeš na Arsenal, tak krom výborné atmosféry můžeš čekat i parádní podívanou díky dlouhodobé klubové filosofii. Nebo myslíš si, že sleduji pouze Asenal a pak Barcelonu jen tak pro nic za nic? Ne, jsou to totiž kluby s procentuálně minimální fluktuací performancí, kdy předem víš, co můžeš čekat za výkon, že tvůj klub chce vždy vyhrát, vždy být ten herně lepší a že hráči jsou technicky patřičně na úrovni. Tomu jsou schopni konkurovat snad jen BVB, Bayern, MU a Real, ale tam ty výpadky výkonů jsou větší, hlavně pověstný MU luck, kdy to ukopou jen silou vůle a nepovedených nemastných neslaných výkonů Realu bych našel také dost. A za tuto jistotu si holt připlatíš. Pochopitelně je mi také líto těch fanoušků, kteří fandí Arsenalu po celé generace a permanentka není pro ně cenově dostupná, ale dokud není splacený stadion, tak je to zkrátka nutné zlo. Navíc v dnešní době, kdy každý zápas Arsenalu běží živě v TV, můžeš si za pár liber předplatit Arsenal TV, můžeš s kamarády do hospody, tak to nevidím nikterak tragicky a naopak když máš tu čest být přímo při tom na stadionu, tak je to pro tebe svátek a víc si to užiješ, než když jsi tam každý zápas. Vím, že vedení dělá věci dobře, neplýtvá penězi a dokáže je i vydělat. My se teď zbavíme přebytečných hráčů, podepíšeme nové sponzorské smlouvy, tak uvidíme, jak se to promítne do ceny vstupenek v budoucnu. Arsenal totiž o své fanoušky opravdu pečuje

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

Je to celé blbost. Tak vysoké ceny lístků má Arsenal proto, protože si může dovolit nasadit "londýnské" ceny, a taky proto, protože jsou na ES široké sedačky a stadion tak má menší kapacitu. Proto se platí víc, aby se kompenzovala ztráta z případných dalších deseti tisíc lidí. Ty ceny jsou obří, ale kdyby Chelsea měla majitele který uvažuje alespoň trochu ekonomicky, nebo byl Tottenham trochu větší klub, tak by možná ani nebyly nejvyšší v Londýně. Ergo, až Tottenham postaví ten nový stadion, tak Arsenal klidně v cenách dožene. Nějaká kvalita fotbalu, fanouškovská struktura a něco jako "být na stadionu je privilegium" s tím nemá co dělat. Majitelé Arsenalu prostě rýžujou fanoušky protože můžou. A to o "s přehledem nejlepších away fans" beru jako nepodařený vtip. Už jenom Tottenham má fanoušky o třídu lepší.

Reagovat
kiwwi

vsak to vsetko tam pise herbage...a s tymi away fans, alebo najkrajsi futbal, to je len herbagov troling

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, on se snaží chladnokrevnou ekonomiku vydávat za nějakou auru výjimečnosti. Kdyby to tak bylo, tak má Man United ještě vyšší ceny. Nemá je jenom proto, protože je mět nemůže. Respektive stadion by se zaplnil aji tak, ale ekonomicky by to klubu neprospělo.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ronaldo.com

hm trošku vysoký ceny dat 60 táců za permicu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale taky si vem kolik je tam taková průměrná mzda. I jen obyčejný skladník, který si u nás vydělá cca 17,- čistého, tak v Anglii je schopen si vydělat 27-30,- v přepočtu na naše.

Reagovat
smazaný uživatel

Až tady budou vstupenky za 50 Kč, nebudu gaučář. Více nejsem ochoten.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rodice vic nedaj, co?

Reagovat
eibe
Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. A jakožto chudý student si pravidelné návštěvy nemohu dovolit, ačkoli bych chtěl.

Reagovat
Pokahontas

Což není nijak radikální požadavek,ještě před takovými 5-6 lety to bývalo na mnoha našich stadionech docela běžné.

Pak se ale mnohde zbláznili,resp.začali zvenčí přejímat jako obvykle to nejhorší-např.v novým Edenu nejprve slibovali vstupný za 80,pak zneužili euforie z titulu k zaokrouhlení na kilo,po dalším titulu na 150 a teď už je to za 160-a to jen na ty méně atraktivní zápasy.A ostatní se s tímto trendem svezli (resp.zatímco dříve se často předražovalo jen pro hosty,tak nyní tuto diskriminaci odstranili tím,že začli předražovat pro všechny )

Sympatickou výjimkou je v tomto směru Jablonec-za bránu se tam dá jít za 60,a to hrajou už hezkých pár sezón docela na špici.

Reagovat
JarousFCB

Baník má taky nejlevnější lístek za 60...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodit 985 liber šterlinků za permicu takového paklubu, jakým je Arsenal, to už není ani legrační.

Reagovat
afc

A zapas co zapas je vypredane

Reagovat
smazaný uživatel

paklub? uz to nehul

Reagovat
smazaný uživatel

Nauc se cesky, pak se nauc trollovat a pak se vrat. Zatim vypadas jen jako blbec.

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rickroll

Reagovat
smazaný uživatel

To mi nějako neštimuje. Nejlevnější permanentka na Emirates Stadium vyjde na 985 liber, což je výrazně více než kolik si účtují například Wigan (255 liber) a Manchester City (275). Nejdražší permanentku na Wigan fanoušci pořídí za 310 liber.

Reagovat
Arbiter

co přesně ti neštymuje?

Reagovat
smazaný uživatel

No ty příšerný ceny na Arsenal, na to, že to má být lidový klub.

Reagovat
Ronaldo.com

no tak oni v tom právě mají i pár těch pohárových zápasu ale i tak sou to neskutečný částky

Reagovat
smazaný uživatel

No je to 3x víc no

Reagovat
smazaný uživatel

I pres tu cenu jsou stadiony vyprodany a atmosfera skvela. Kdyz na to prijde tak se s clovekem co sedi vedle da i smysluplne na urovni pokecat a ten celkovy dojem ze zapasu je tak vyborny at uz dopadne jakkoliv.

Reagovat
JozkokozleJ

Nejlevnejsi listek na Arsenal = 26 Ł

Nejlevnejsi pernamentka na Arsenal = 985 Ł

Z toho mi vychadza, ze na miesta, na ktore sa predavaju najlacnejsie listky, sa nepredavaju pernamentky.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to spíš myšlený tak, že to místo stojí 26 liber třeba na zápas se Saints, ale na zápas s MU bude třeba 3 dražší?

Reagovat
JozkokozleJ

Je to mozne, ba i pravdepodobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na zapas se Saints sem platil 45 liber za vynikajici misto Na CHL to bylo za 55 za uchazejici misto

Reagovat
herbage

to je právě proto, aby si vstup na stadion mohli dovolit i méně movití fanoušci. Nově jsou kategorie zápasů A, B a C a podle toho jsou i cenově odstupňované vstupny. Navíc v ceně permanentky nejsou jen vstupny, ale i další výhody

Reagovat
herbage

*vstupenky, ale hned 2x

Reagovat
JozkokozleJ

Davalo to zmysel aj so slovom "vstupny"

Reagovat
herbage

to by tam muselo být v 1. případě vstupné, v druhém sedí jen vstupenky

Reagovat
DelPiero137

Prave kategoria zapasov nie miest na stadione. Chudobnejsi fanusik si na TOP zapas potom nepride.

Reagovat
herbage

btw. permanentka, od slova permanentní

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou brutální ceny. Hodně to vynikne při porovnání s jinéma fanouškovskéma proprietama. Za 30 liber se dá dostat na stadion, za 50 liber se dá koupit dres. Čili buď jednou dres, nebo dvakrát na stadion. U Sigmy je to buď dres, nebo permanentka, obojí stojí kolem devíti stovek. Sice je těch zápasů o čtyři míň a nejsou žádné evropské poháry, ale stejně je to pořádný nepoměr.

Reagovat
smazaný uživatel

Zober si ekonomiku v UK a v CZ....Porovnávaš neporovnateľné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je jednoduché porovnání "spotřebitelského koše". Akorát místo obligátního hamburgeru, tam dám jednou fotbalový dres, a podruhé vstupenky.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Tak především je obrovský rozdíl jaký sportovní produkt (konkrétně např. sportovní výkon týmu, atmosféra na stadionu,...) za vstupné dostaneš v ČR a v UK. U těch dresů rozdíl tak radikální neni, i proto takový poměr cen dresů a lístků.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím proč je tam takový rozdíl v cenách. Tohle má jenom ukázat jak obrovský je.

Reagovat
DelPiero137

Mozno v Olomouci to maju zle nastavene a ceny vstupeniek by mali byt vyssie (ale to zase nedovoli ekonomika statu).

Je to priepastny rozdiel ale ked chces vidiet kvalitu tak za nu musis zaplatit. Rovnako ako klub musi za kvalitnych hracov a stadion zaplatit.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Když tak sleduju ten vývoj, tak pořád nechápu proč se FA tak brání místům na stání. V Německu to funguje, a určitě by se z toho dal vzít příklad. Kapacita stadionů by tím skokově narostla, a ceny vstupenek by mohly jít dolů, alespoň částečně. Dortmundu takhle na ligu přibude skoro 14 000 míst. Hamburku 6000, a tak dále.

Reagovat
Mindas

Pořádný fanoušek stejně stojí, i když má za zadkem sedačku.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je pochopitelně další argument pro.

Reagovat
Mindas

Reagovat
DelPiero137

ovela lepsia atmosfera sa da navodit ked banda fans stoji vedla seba.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak .

Reagovat
Pokahontas

Pokud ho za to okamžitě nevyvedou stewardi,jak se stalo bohužel v PL zvykem...Nemluvě o tom,že v kotli ty debilní sedačky prostě překáží,nevejde se tam kvůli nim ani zdaleka tolik fandů,kolik by mohlo...

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně se o tu debilní sedačku můžeš přerazit, když při fandění trošku dovádíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to není v jejich zájmu, aby na fotbale lidi stáli.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze v pripade nejakyho pruseru je to o zivot. Naddimenzuje se sektor, zacne treba horet nebo staci donutit lidi panikarit a uslapou se. Znam to z Turecka, kdyz se zacne drtit celej sektor, neni to prijemny. A to se nedeje nic extra.

Reagovat
fenixLFC

neviem ci sa to nezakazalo prave po hilsborough....

Reagovat
vodka

to nemůže projít už kvůli těm tragédiím... od té doby tam jsou takové zákony, FA by s tím myslím neudělala nic...

Reagovat
kiwwi

treba ist po vzore Nemecka - ako financne, tak aj fanusikovstvom

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych žil v Anglii, tak ty prachy za permici dám, i kdybych neměl co do huby

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Mindas

Když by v té ceně byl tedy i ten koláček s čajem, tak by si zabil dvě mouchy jednou ranou. Jen by si to musel zkrátka dva týdny vydržet do dalšího jídla.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Everton stojí nejdražší (!) permice nějakých 20 000,-, to už by člověk s radostí dal... Ty vole ta představa, že vidíš pomalu týden co týden PL na vlastní oči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
A Seleção

Reagovat
Swarley

jednoznačně

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
miky10

Reagovat
eibe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

špatný přístup...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Manažer Liverpoolu Brendan Rodgers neuvažuje o tom, že by v zimě stáhnul z hostování ve West Hamu Andyho Carrolla. "Abych byl upřímý, tak jsem na to ani nepomyslel," uvedl Rodgers, který má nyní nedostatek útočníků.

No ty kokso

Reagovat
smazaný uživatel

A načo by nám bol? Veď to bolo od začiatku jasné, že nepríde. Nepasuje do štýlu hry, pre Brendana je "mrtvy" Radšej sa kúpi niekto kto bude pre klub prospešný ako niekto kto sa bude trápiť.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak..lolkac ma jednoznacne pravdu..

Reagovat
vladis271

keby to bolo také jednoduché. Musí prísť útočník s veľkým Ú. Žiadny Stiridge na hosťovanie ani podobne hovadiny nič neriešia.Musí!!!!!! prísť minimálne 20 milónový útočník, radšej 25.

Reagovat
gocii

takže ty bys kupoval podle ceny ja? co je pod dvacet je pro lpool pendrek :)

Reagovat
vladis271

áno kupoval podľa ceny, pretože potrebujem preverenú kvalitu a nie, že možno motyka vystrelí. A tá kvalita bude niečo stáť.

Reagovat
smazaný uživatel

Aky naozaj spickovy utocnik by teraz k nam podla teba prestupil?

Reagovat
M0rb1D4S

My vám toho Sturridge za 20 klidně prodáme.. A můžete říkat, že máte 20 milionového šutéra..

Reagovat
smazaný uživatel

a koho by sis tak představoval? už vidím nějakou hvězdu za 25, jak se k vám hrne

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte Downinga na hrot, cenove tam patri

Reagovat
tomasinho

Stačí Demba za 7.

Reagovat
vodka

a pokud bude mít druhou polovinu sezony stejnou jako loni....

Reagovat
tomasinho

Loni byl tak nějak mimo od návratu z APN, nemyslím, že by se to mohlo přihodit i letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz ted je mi z toho na bliti

Reagovat
vodka

kdo by tam jako šel v momentální situaci? by ste ho museli přeplatit...

Reagovat
cristiano.K.

k jinému hernímu využití,což už dnes se jeví jako problém

Reagovat
tomasinho

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal pekne doji fandov, ako kravky

Reagovat
cristiano.K.

aneb kdo chce vidět mladé,nadějné uprchlíky za hodně peněz ať jde na Emirates........nebo si je může prohlédnout sice už starší, ale za levno v dresu city

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

A menej zaujímavý. Výnimka z pravidla bola minulá sezóna.

Reagovat
smazaný uživatel

Šéf exekutivy Manchesteru United, David Gill, byl jmenován více-prezidentem FA (Anglického svazu)!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jaky jsou v Anglii platy, že? To přepočítávání na naše koruny je nesmysl...

Reagovat
M0rb1D4S

Když se chceš ty vydat jako fanoušek za fotbalem do Anglie, tak tě tyhle přepočty zajímají.. Samozřejmě né permice, ale samostatné listky..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to bral z pohledu fanouška v británii...jim to nemusí připadat až tak brutální...a pokud bych já se chtěl vydat na Arsenal, tak bych počítal s tím, že se prohnu, ale pokud to není pravidelně, tak to nevadí...

Reagovat
M0rb1D4S

Ale taky jim to vezme nějaké prachy navíc.. Pokud to jsou skalní fans, tak jim to neublíží vůbec, ti radši fotbal než cokoliv jiného. Ti ostatní.. I když vlastně, ti ostatní by tam chodit nemuseli, stejně jen sedí a tupě čumí..

Reagovat
SunFells

Ale ani ti permanentkáři, tedy především londýňané, s tou cenou na Emirates spokojení nejsou.

Reagovat
vodka

tak jistě, kdo by chtěl mít nejdražší lístky v anglii...

Reagovat
SunFells

A to je tuším měli nejdražší už i před touhle sezónou, kdy se ta cena ještě navyšovala.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdily nejsou takovy jak myslis. Permice na fotbal je momentalne i v UK velkej zasah do rozpoctu a fans se to prestava libit.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: One day Roman Abramovich, Terry and A.Cole were walking on the street in Madrid. Suddenly a Spanish blonde arrived in front of them. Seeing the footballers, she become excited and wanted their autographs.

Spanish Blonde : Cole can u sign on my boobs?

Cole : Ya sure babe

Spanish Blonde : Terry will u sign on my pu**y

Terry : OMG bring it on babe(licking his lips)

Spanish Blonde : Roman, can sign anywhere u want ?

Roman : BITCH PLEASE ! ! I'm not going sign anywhere cuz the last time I signed a SPANISH BLONDE it costed me 50 million pounds.

Reagovat
kiwwi

Sir Alex Ferguson : "Behind Valencia, Ashley young is probably our best winger even if it has to split our fans down the middle. he does has a fantastic goal scoring records & assists in the past four years of the premier league and if he can hold his fitness, I'm sure he will continue his consistent return.

hmm Fergie uz s Nanim nepocita?

Reagovat
xfox88

vyzerá to tak.....

Reagovat
I am Mancunian

Nani pojde prec, je to skoda ale..

Reagovat
Eric_The_King

Spíš ho momentálně bere jako 3. volbu. A taky je to jeho klasické vyjádření na podporu hráče, tentokrát Ashleyho.

Reagovat
kiwwi

Ashley lepsi ako Nani? To ani v pripade, keby chcel Ashleyho neviem ako vyzdvihnut

Reagovat
tomasinho

Reagovat
fantomas

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

ale preco? ..ja som nepostrehol, zeby Nani nieco urobil, akurat bol trochu z formy, ale takto ho odstavit?

Reagovat
hefy

Wigan.

Reagovat
smazaný uživatel

Drahý lístky = špatná atmosféra

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšem nikdy se nestalo, že by na Emirates byli Gooneři překřičeni. Za to away Gooners to dokážou na cizích stadionech v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

to souhlasim, aways jsou slyšet parádně ,ale zkrátka na Emirates ta atmosféra dost pokulhává

Reagovat
smazaný uživatel

100. proti fetkám, bezdomovcům a nepřizpůsobivé menšině

Reagovat
kiwwi

aj ked tych bezdakov nemozes hodit tiez do jedneho kosa

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych je tam klidně hodil... Těch, kteří neskončí na ulici svojí vinou a mají snahu se sebou něco dělat, je naprostý minimum...

Se fakt těším na zimu, až si zas budou hřát prdele v metru a tramvajích

Reagovat
kiwwi

je ich naproste minimum, ale su, no

kazdopadne, po precitani tohoto clanku uz nedam nikomu ani halier

http://branik.blog.sme.sk/c/308353/Otroctvo-v-uliciach-Bratislavy-stale-hlbsie-v-bahne.html

Reagovat
Darren Fletcher

tyyy moj tiket, dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Však jsem níže napsal, že ne všichni za svou situaci mohou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to rozviň, co tě tak šokovalo

Reagovat
smazaný uživatel

No že jsi to napsal ty. Měl jsem o tobě lepší mínění teda.

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na nesnášení fetek, bezdomovců a nepřizpůsobivých občanů špatnýho? Mně normální slušnej cikán nevadí, huliče za fetky nepovažuju a bezdomovci jsou ubohé, páchnoucí a žebrající trosky, který dle mě obtěžujou každýho. Nebo jim snad nějak pomáháš?

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, to je furt dokolečka tady a nevím jestli tady chci každý druhý den rozebírat problémy společnosti. Působíš na mě jako vzdělaný člověk, takže bych prostě čekal kapku pochopení a porozumění. Mezi kamarády jsem měl spoustu dobrých kluků a holek, kteří nebyli nijak špatní, ale podmínky, kamarádi, finanční suituace, rozmaslenost...zkrátka život je nějakým způsobem přivedl k drogám a i když s nima už nejsem v žádném kontaktu, tak je mi jich hlavně líto, než že bych jima nějak opovrhoval a to dokážou být občas pěkně otravní. A myslím tím i alkoholiky, protože tvrdý alkohol=tvrdá droga. Bezdomovci...ty vole lidi končí na ulici po takových situacích, že bych ti ze srdce nepřál aby se ti něco takového stalo. A o nepřizpůsobgivých cikánech už tady opravdu rozbíhat debatu nebudu, protože na to nemám náladu ani čas. Řešil jsem to tady už asi stokrát a fotbalové fóra žel bohu prostě nejsou plné lidí s bůhvíjakým pochopením. Někdy je život prostě těžký a totální dno si dobrovolně vybnere málokdo, i když se může zdát, že ti lidi jsou takhle šťastní. Někdo holt prostě nemá tu sílu v životě udržet ten správný směr. Když to tak píšu, tak si uvědomuju, že to může znít jako snůžka hippie keců, cliché nebo vypadat jako nějaká póza, ale není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Holt to každej vnímáme jinak no... Já nejsem nějakej moralista... Na fetky se vždycky budu dívat skrz prsty a budou pro mě absolutní odpad, k bezdomovcům jsem se vyjádřil již výše, může být zlomek těch, kteří za svou situaci nemohou, ale zbytek jsou ubozí ztroskotanci... Každej, kdo jen trochu chce, tak na ulici neskončí a když už jo, tak tam dlouho nebude chtít být... A k cikánům se vyjadřovat nebudu, ty nehodnotím podle barvy kůže ale podle chování, který je mi absolutně proti srsti a zkušenosti s nima mám jen a jen negativní...

Ale souhlasím s tím, že tohle na fotbalový fórum nepatří, neměl jsem to psát...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dokážeš pochopit, popřípadě nějakým způsobem se v cítit jen do kůže člověka, který si své problémy nezpůsobil sám? To si myslím, že ani nemůže být pravda. Drtivou většinu svých problémů si lidi způsobují sami, ať už svým chováním, nebo třeba jen způsobem jak přemýšlí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokážu se vcítit (no vcítit, já zas tak moc empatickej k cizím lidem nejsem) třeba do člověka, který kvůli nějaké události (jako třeba povodně, zkrachování apod.) přijde o střechu nad hlavou a nemá blízké, kteří by mu pomohli. Ale těch je minimum a věřím, že se stejně snaží začlenit zpět do společnosti. Zbytek bezdomovců jsou ubožáci, kteří skončili tak jak skončili jen kvůli způsobu života, kterým žili...

K fetkám ti nemám co říct, pro mě prostě člověk, co si píchá nebo šňupe nebo jakkoli bere nějaký svinstvo a nezvládne to ukočírovat, je odpad a jeho osud mu přeju...

Ale dost už, nechci aby mě tady lidi hodnotili podle toho, jaký mám názory na lidi a svět kolem nás, ale dle mých názorů na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

To musí být krásný mít tak jednoduchý život.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký si to uděláš, takový to máš... Ale chápu, že je pro spoustu lidí snazší se vymlouvat na vše okolo a vinu házet na vše ostatní...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš to vypadá, že žiješ v nějakým filmu.. Život je nepředvídatelná věc, stejně tak jako každý člověk je nepředvídatelný. Tohle škatulkování neplatí nikdy. Ale je pravda, že je strašně jednoduchý na takové věci pohlížet povrchně. Na druhou stranu musí být i tobě pak trapně jít s takovým názorem ven, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak však jsem napsal, že můžou být i výjimky, které za svůj osud nemohou... Jinak prostě snaha tvrdit, že jsou to všichni chudáčci, které bychom měli spíše litoval než odsuzovat mi přijdou směšný...

A proč by mi mělo být trapně jít s takovým názorem ven?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč rovnou litovat? Ty vidíš všechno takhle černobíle.. Stačí to pochopit. Někomu není zhůry dáno, nemá dostatečnou sociální inteligenci, nedostatečnou výchovu a hned je dle tebe nuzák, kterým se má opovrhovat, může být mentálně nevyrovnaný, poznamená ho životní ztráta... To jsem si myslel, že už je společnost trochu dál, než aby takhle škatulkovala. Jestli je někdo, koho bych opovrhoval, tak je to ten, který odsuzuje lidi jen podle toho, jak mu na první pohled přijdou..

Reagovat
Kaze

Jenže to taky můžeš vytáhnout do extrémů, třeba že Ted Bundy vlastně za to nemůže, akorát se narodil s jistým psychickým defektem. Nebo že nějakému muslimskému teroristovi nebylo zhůry dáno a tak se odpálil na náměstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Extrémní případy existují, ale je jich dost málo, nemyslíš? Nebo snad se každý Arab odpaluje na náměstích? Každý zločinec je sériový vrah s nekrofilními sklony? :) Na tyhle případy tu máme zákony, které "odsuzují"..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak lidi kteří ubližují sami sobě a lidi kteří ubližují, nedej bože pozabíjejí lidi ve svém okolí, to je zase sakra rozdíl. Ten Homelessák, tě fakt může otravovat maximálně svým smradem nebo tím, že bude chtít cígo nebo drobák...

Reagovat
smazaný uživatel

Však mě opovrhuj, já se s tím nějak srovnám...

Jenom se tě zeptám, když tě zastaví nějakej špinavej, ožralej bezdomovec, nebo fetka, která bude mimo a bude po tobě něco chtít, budeš s to mu vyhovět a pomoci? Nebo budeš rád až budeš mít to nepříjemný setkání za sebou?

Reagovat
vodka

*mnou

Reagovat
smazaný uživatel

nn vezme ho domu na polívku a nechá ho u sebe přespat. Ono totiž hraní si na moralistu a ještě odsuzovat lidi za to, že mají jinej pohled na věc, je taky pěkně idiotská věc. V čem tomu člověku pomůžeš, když ho budeš litovat? Úplně stejnej výsledek jako když ho odsoudíš za jeho život a nebo, že je feták.

Reagovat
frankiefcb

Hmmm až na to, že to někteří opravdu tak dělají. Znám rodinu, která má deset dětí a jsou hodně chudí, ale v místní vesnici kromě nich žijí 3 bezdomovci a oni i z toho mála jim podávají zadarmo polívku. Ale na druhou stranu jsou to jenom mizivé příklady, protože hodně lidí jsou sobecké svině, co se na každého, kdo není podle jejich představ podívají a řeknou, že jsou to ubohé socky, které si to zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Když mě bude přímo otravovat, tak mu vyčílím.. Když ne, tak mu odpovim.. Rozhodně ho nezačnu soudit, protože o tom, jak se k takové situaci dostal, vim hovno.

Reagovat
vodka

a jinak normálně ho odpálkuju, právě protože je ožralý, špinavý, mimo. Ale dost bezdomovců nejsou špinaví ožralové a fetky. Třeba za VUT kolejama bydlí jeden týpek ve stanu, ale je to pohodář, prostě mu ten jeho styl vyhovuje. Poslouchá hudbu, chodí na pivo, stará se o psa a s každým si v pohodě pokecá, neni to žádné mešuge...

Reagovat
Swarley

"To jsem si myslel, že už je společnost trochu dál.." kde jako dál? lidé jsou tlačeni do toho bodu, kdy se starají jen o sebe a o své blízké...zbývá čím dál méně času a prostředků na starost o jiné...tím nechci říct, že s tím souhlasím, ale vezeme se v tom takhle drtivá většina...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslel jsem, že je společnost tolerantnější..

Reagovat
frankiefcb

Já jim to závidím. taky bych chtěl mít tu vlastnost, netrápit se cizími neštěstími a nejlépe jimi opovrhovat.

Reagovat
smazaný uživatel

a jaká situace přiměje člověka fetovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Je toho málo, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

nic mě nenapadá

Reagovat
vodka

odpálíš se, aby ses dostal z depresí třeba...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Deprese, ztráta motivace žít, nevyrovnání s úspěchem/neúspěchem.. Někdo dokonce ani nemá sílu se otočit ke skupině zády a holt to "musí" zkusit s kamarády.. Začne s lehčími drogami, zvládal je a pak se dostal za čáru... Těch možností je nepřeberný množství. Ne každej je silnej člověk, kterej si umí stát za tím, co je..

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná z těch situací člověka ale nenutí fetovat a zkurvit si život, to se na mě nezlob... Přece i když se dostanu do nějaký blbý situaci, tak to nebudu řešit tím, že spadnu ještě do větších sraček...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty třeba ne.. Já třeba taky ne.

Ale každý má jinačí sociální inteligenci.. Je to stejný jako s "normální" inteligencí. Stejně jako ty uděláš nějakou těžkou zkoušku s klidem za 1, tak druhý člověk se může snažit sebevíc a stejně dostane za 5 a propadne.. Takoví lidé přece taky mají právo žít a nebýt takovým způsobem souzení.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud žijí jako prasata, tak ano

Reagovat
smazaný uživatel

To už je prostě o subjektivních pocitech, ty nedokážeš pochopit, že dokážu takový lidi odsoudit, já zas nechápu, že ty hledáš furt nějaký důvody, proto je litovat a chápat...

No nic, takhle bych to asi ukončil, názor mám furt stejnej a mizím z práce

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusíš a nemůžeš přestat...

Reagovat
smazaný uživatel

A to ho mam pak litovat? To je snad jeho problém, že ze sebe udělá fetáckou trosku ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo tu nemluvil o lítosti? Nebo ty snad máš v "empatický" zásobě jen buď lítost, nebo opovržení? To jsi pak stejný sociální invalida, jako ti, které tu kritizuješ..

Reagovat
smazaný uživatel

A tobě to jako přijde normální? Já mám rozhodně soucit, ale s lidmi co si ho zaslouží. Ne s lidmi co svůj boj vzdají. Začnou radši fetovat, denně vožralý po krabičáku, okrádat a podobný hnusy. Ono je to totiž jednoduší, než se sebou začít něco dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednodušší to je, no.. Proto to třeba právě dělají, třeba nejsou tak inteligentní jako jsi ty, aby si v tomhle dali dvě věci dohromady..

Reagovat
smazaný uživatel

A víš co je nejhorší? Když člověk s názory jako ty, chce pomáhat těmhle lidem a nakonec se akorát spálí. Znám pár lidí...sice se nemá škatulkovat, ale prevence je prevence...tak to prostě je.

Reagovat
smazaný uživatel

Názory člověka se vyvíjejí. Nemůžu vědět, co si budu myslet za 10 let.. Každopádně nejsem takovej blbec, abych po jednom spálení to vztahoval hned na celou skupinu.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
kiwwi

vsak to napisal dobre

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejnej clanek, jinej server, jinej nadpis:

Arsenal konečně něco vyhrál. Má nejdražší lístky v celé Anglii!

deniksport opet nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nadpis se mi ale líbí

Reagovat
exse

A lidi v ČR si budou stěžovat na drahý lístky na GL. Průměrná cena lístku na naši ligu je zhruba 10x menší než na PL a ten produkt rozhodně není 10x horší. Každopádně jediná věc, kterou nechápu, je jak můžou být všechny týmy PL v mínusu, když mají takový příjmy ze vstupenek, práv, fanouškovských předmětů atd. V bundeslize jsou skoro všechny týmy v plusu a to i přes to že jejich příjmy z těchto věcí jsou určitě nižší, navíc co se týče fotbalové kvality, tak jsou na tom taky podobně, takže to není tím že by týmy PL museli dávat více peněz za hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Produkt není rozhodně 10x horší?

Podle čeho to počítáš?

Reagovat
exse

To je čistě subjektivní hodnocení.

Reagovat
SunFells

Já bych raději zašel na jakýkoliv jeden zápas Premiere League než na 10 v GL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Ano, ale tebe tu nejde, protože pro tebe ten jeden zápas bude mít jiný význam než pro angličana, který chodí pravidelně. Porovnávám angličany, kteří chodí pravidelně na zápasy PL a čechy, kteří chodí pravidelně na zápasy GL a ten poměr toho produktu, který dostanou, rozhodně není 10:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ne.

Reagovat
Puskas

tak pokud bych měl jít na ČB- Slovácko, nebo Hradec-Teplice, tak jo, ale za Baník bych asi neměni...

Reagovat
clinger

já ne

Reagovat
smazaný uživatel

El-Hadji Diouf o Gerrardovi:

"I respect him as a footballer, but there is nobody more egotistical than him. He does not care about others. I spoke to the major figures at Liverpool and nobody can stand him. And I am not talking about (Jamie) Carragher."

Reagovat
SunFells

Moc bych tomu nevěřil ani kdyby to neřekl právě El-Hadji

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

A přesto má mezi fanoušky napříč fotbalovým spektrem úžasnou pověst, nepochopitelné...

Reagovat
tomasinho

Zrovna ten čuráček se má co ozývat, jemu bych nevěřil ani nos mezi očima.

Reagovat
kiwwi

takze to zavrhnes len preto, ze to hovori Diouf?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna v tomhle případě s klidem celkem. Diouf je člověk, kterej se snaží zviditelnit jen.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
tomasinho

Ano, kdyby to řekl někdo s mozkem, tak bych nad tím mohl uvažovat.

Reagovat
soukup

zrovna u Dioufa to jde udělat naprosto bez výčitek Ty taky nebereš v potaz když něco řekne Terry a u blba Dioufa chceš dělat závěry?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherně.

Reagovat
kiwwi

ale ja nerobim ziadne zavery, tie ste urobili vy

Reagovat
fantomas

Samozrejme, moc vetsich vypatlancu v PL nebylo, jestli nejakej.

Reagovat
kiwwi

ja viem, ze je to vypatlanec, ale to zasa neznamena, ze vsetko co povie je kokotina a automaticky je to vymysel, nie?

Reagovat
Rssa

Toto třeba kokotina je. Když ti desítky lidí bude říkat, že někdo je super povaha a pak přijde osoba důvěryhodnosti Diufa....tak předpoklad je, že lže.

Reagovat
fantomas

Pochopitelne, ale aby zrovna on smahem smetl neci auru jako tu Gerrardovu? To je tak absurdni...

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard o Dioufovi:

"I wasn't Diouf's number one fan. Being around Melwood and Anfield I knew which players were hungry, which players had Liverpool at heart. Diouf was just interested in himself. His attitude was all wrong. I felt he wasn't really a***d about putting his body on the line to get Liverpool back at the top."

Reagovat
Tomekcz

rekl pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Stará známá věc, Lampard je prostě o třídu výš

Reagovat
smazaný uživatel

To ví že jo.. rovnou o několik tříd.

Reagovat
miky10

Oproti letošnímu Gerrardovi určitě.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Trand

Blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard na me obcas pusobi strasne arogantne, treba jak odhanel Dalglishe ze hriste, nebo nektery jeho reakce na spoluhrace kvuli spatne vyresene situaci... Nerikam, ze je to curak, ani nerikam, ze ma Diouf pravdu, ale neco na tom proste je.

Reagovat
ďuriLFC

Dneska Gulacsi nechytá za U21 , takže Pepe sa asi nedá do zajtra dokopy . Snáď sa Brad chyti šance.

Reagovat
smazaný uživatel

202. pro feťáky, punkáče, anarchisty, antifašisty, bezďáky, Romy, zkrachovalé existence a důchodce!

Reagovat
smazaný uživatel

Ups, ještě k tomu 204.

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

chudáci důchodci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnu si.. Feťák a zkrachovalá existence.

Reagovat
herbage

pomocný učitel a negramota, tak asi to druhé

Reagovat
Rssa

Vedle A průměrného elektrikáře s češtinou fotbalisty po mozkové obrně si nevšímej

Reagovat
smazaný uživatel

Herbage je Mikolanda?

Reagovat
herbage

to zase prr. Průměrného elektrikáře jako urážku ještě vezmu, ale Mikolanda už je přes hranu

Reagovat
Rssa

Není, Mikolanda je o metr vyšší.

Reagovat
SunFells

Reagovat
herbage

jen o půl

Reagovat
vodka

Reagovat
soukup

Reagovat
herbage

budoucnost fotbalu patří stejně skřítkům

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Jmenovitě: Jimmiho Hendrixe, Sida Viciouse, S.K.Neumanna, Kubu Juráka, Jarouška z Brna, Emira Kusturicu, Charlese Buckovského a Miloše Zemana

Reagovat
smazaný uživatel

Hank

Reagovat
Mada

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Ak tím dokáže vychovať obrovské množstvo absolutných futbalových fanušikovských psychopatov tak môže dať ceny vstupeniek akékoľvek a ten fanušik kým bude mať čo jesť si to vstupné zaplatí. Som veľmi rád, že nie som "veľký fanušik" veď je to len zábava nesmie sa to zvrhnúť do fanatizmu, vysoké vstupné bude len dovtedy dokedy ho ľudia budú ochotný platiť.

Reagovat
stiflerovamama

FA

Reagovat
alcantara

Dam ctvrtak.

Reagovat
Counter

To je na nic článek. Jako i kdyby byl lepší, tak to stejně nikdo nečte, ale i tak

Nedávno sem Bozz dával souhrn všech cen vstupenek a permanentek v PL, který poskytne mnohem více informací a (na rozdíl od tohohle pahýlu) všeobecný přehled.

http://is.gd/AuyJ8Z

Jedna z věcí, která mě vždycky zarazí, je šílená cena vstupenek na Tottenham. Jejich nejdražší permice vyjde na 1845 liber, což se Arsenalu skoro vyrovná. Přitom u AFC je v ceně i dalších 7 pohárových zápasů, zatímco u Spurs ne. Taky z toho jde vyčíst, jak moc vysoké jsou ceny Londýnských klubů oproti ostatním. Třeba na West Ham se platí 2x víc než na ManCity... Takže na závěr se zase opakuju - Arsenal sice vede, ale ne tak drasticky, jak se v tomto článku jeví.

Reagovat
vodka

tak tottenham ma nejakych 15 000 cekatelu na permici. City melo ceny listku vyssi, vyrazne klesly po prichodu ADUG.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele