Bayern pomůže vzájemným zápasem zadluženému Kaiserslauternu

10.05.2019, 17:20
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
Heresy

Bayern zachranil i dortmund a myslim ze jeste nekoho ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

3. odstavec, poslední řádek.

Reagovat
Heresy

To sem cetl ale myslel jsem tim jeste nekoho z 1 ligy

Reagovat
Rudnevs

FC St. Pauli, VfB Chemnitz, Union Berlin, Darmstadt, Alemannia Aachen, Hansa Rostock, Dynamo Dresden, Offenbach - s týmito klubmi a možno ešte niekoho som zabudol hral Bayern benefičné zápasy.

Inak, dosť podporovali (benefičnými zápasmi, zbierkami a pod.) Jerzyho Hawrylewicza, ktorý hral kedysi za Oldernburg a začiatkom 90. rokov na nejakom zápase dostal infarkt a x rokov bol v kóme. Taktiež odohrali benefičný zápas pre Krzystofa Nowaka, to bol bývalý hráč Wolfsburgu, ktorý mal ťažkú chorobu a začiatkom tisícročia zomrel.

Akože Bayern moc nemusím, mnohými vecami sú nesympatickí, ale toto je na nich fajn (obzvlášť na Ulim, ktorý za tým všetkým stojí).

Reagovat
Heresy

Doufal jsem ze nam to zrovna ty priblizis

Reagovat
Zark

Reagovat
kiciN

Reagovat
Strojmír

Reagovat
db18

Reagovat
Keboto

Reagovat
eleven11
Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem tehdy ještě ani fotbal nesledoval, ale je zajímavé vidět jak málo stačilo k tomu aby BVB (minimálně v tehdejší podobě) zaniklo. A malou měrou za to mohl i ten titul získaný z Ligy mistrů v roce 1997. Poté se vylepšovali hráčům smlouvy a začalo se masivně utrácet. Výše dluhu se uvádí různě, nicméně se většina zdrojů shoduje v tom že to bylo něco kolem 100 mil liber (takže cca 120 mil eur). Ve chvíli kdy BVB už nemělo na zaplacení hráčů, tak Bayern poskytl půjčku ve výši 2 mil eur, což teda tehdy prý neslo vedení těžce, ale tyto peníze jim tehdy mohli pomoci a tak je zoufale přijmuli. Mám pocit, že se jim to splatilo skoro do měsíce. Je sice pravda, že 2 miliony z těch 100 nejsou moc, a tak je často slyšet, že se o žádnou chrabrou "záchranu" klubu nejednalo, ovšem Bayern nikdy neměl povinnost klubům, které byly někdy ve finanční nouzi pomáhat a přesto to udělal. Za to jim patří obdiv. Následně Borussia změnila svoji strategii s transfery a začala investovat do odchovanců, změnila se také práce s finančním managmentem a Watzke si tehdy dal za úkol co nejdřív celý dluh splatit. I proto je Klopp v Dortmundu tak moc nedotknutelný. Veškeré své úspěchy totiž měl i přes omezené možnosti v přestupech a musel taky bezpodmínečně zapojit mladé hráče, protože prostě Borussia drahé hráče kupovat nechtěla.

Jak to dopadlo dobře víme Následně i kvůli těmto temným "včerejškům" je BVB dost neochotné skupovat drahé hráče na trhu, jednou se jim to málem krutě vymstilo a do této situace se už nikdy nechce dostat, ikdyby to znamenalo, že by se nemohli rovnat těm největším evropským gigantům (doufám, že se tady trošku chápeme, moc dobře vím, že BVB není na účovni RM nebo Barcy). A i proto je stále jejich nejdražším nákupem doteď André Schurrle (meh). BVB je skvělý příklad, jak dostat správně nastavenou strategií a schopným vedením dostat klub ze sraček zpátky na pomyslný vrchol.

Reagovat
Corleone

Reagovat
Rudnevs

BVB do tej krízy vtedy doviedli Gerd Niebaum a Michael Meier, dvaja diletanti vo vedení. Meier bol potom ešte v Kölne a tam spravil tiež poriadny bordel. A súhlasím s tým, že Bayern nezachránil Borussiu, bolo to od nich pekné, ale postaviť to tak, že ich zachránili je blbosť.

Ona tá cesta Lauternu vlastne začala podobne, titulom v roku 98, po ktorom nasledovali megalománske nákupy. Akurát Dortmund sa z toho dostal a problémy Lauternu pretrvávajú doteraz. Uvidíme, na zaplatenie licencie by to malo stačiť, ale budúcnosť vyzerá stále zle, dlhy sú veľké a ohľadom tých investorov som bol nižšie možno až tiež prehnane optimistický - teraz som čítal viac a ono za tým celým je v pozadí vo vedení boj o moc a momentálne si netrúfam povedať, či je Lautern na dobrej alebo zlej ceste, resp. či momentálna situácia má ešte vôbec nejake dobré východisko. Uvidíme.

Dúfam, že podobne nedopadnú i iné tradičné chaos kluby... Trebárs Stuttgart, Schalke a pod., tí majú ešte stále čas na to, aby sa spamätali. Ale trebárs také HSV je už tiež v slušnej kaši.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke je jeden z mála dá se říct ještě známějších týmu, ktery většinou v posledních letech končil na konci roku ve finančním plusu.

Reagovat
Liquid

je to škoda jak dopadl jediný konkurent Lipska v měřítku největšího oživení bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to moc dluhy nemaj, když jeden zápas je z toho dokáže dostat :D

Reagovat
Thelvin

Ty seš vtipnej jak zaschlej lógr...

Reagovat
Rudnevs

Ani ich z toho nedostane.

Reagovat
risk je zisk

Takovej koment . Čtu si všechny komentáře a rikam si, jo to bude celkem v klidu diskuze a pak narazím na tohle

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavejšie je, že sa objavila skupina regionálnych investorov (zatiaľ ostávajú v anonymite), ktorí chcú do 1. FCK investovať. Za 10 % z kapitálu klubu zaplatili 3 Mio. €, čo znamená, že licencia pre Lautern je zachránená. A údajne chcú do klubu investovať dlhodobo.

To je parádna správa. Najmä sa to vynorilo v dobe, keď si investor Becca kládol podmienky, že investovať bude iba v prípade, ak odíde ten človek a ten a ten človek dostanú nový kontrakt. Lautern stál medzi zlým a zlým rozhodnutím a zrazu prišlo toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelé!

Aspoň čiastočný návrat k princípom a významom lokálnych komunít, by výrazne prospel nie len svetu futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať pošlou money rovnou na účet.

Reagovat
db18

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
ratusek

Palcohoniči

Reagovat
HSV1887

Dalsi na rade HSV..

I kdyz my na tom (zatim) tak spatne nejsme..

Reagovat
db18

Tak zatím vám pomáhají jinak. Wintzheimer zadarmo, Arp pryč za prachy.

Reagovat
Rudnevs

Snáď nie, hoc tá finančná situácia je dosť zlá, dlhy vraj okolo 85 Mio. € a teraz to asi trochu narastie vďaka nižším príjmom v 2. BL.

Ale je pozitívne, že sa toho momentálni ľudia vo vedení chytili. Výdavky sa dosť zoškrtali, kvôli šestreniu sa zaviedol nový spôsob skladania vreckoviek vo VIP, kde si po novom musia rodinný zástupcovia hráčov miesta platiť, hráči si nesmú meniť dresy a trebárs pre klubových zamestnancov sa nebude kupovať symbolický darček v podobe kvetov a nebudú nosiť klubové obleky.

A už sa škrtá i na kádri. Začalo to už minulú sezónu a bude sa pokračovať (ono to samozrejme nemôže prebehnúť všetko naraz). Po sezóne Holtby, Lasogga preč, Wood asi tiež, vraj sa s ním radšej dohodnú na odstupnom než aby mu tú raketu vyplácali do 2021. Nikto neni nepredajný, HSV naslúcha všetkým ponukám. A platový strop má byť 2 Mio. €.

To sa mi páči, príde mi, že takýmto spôsobom bude možné sa z toho postupne dostať, ale len v prípade, že budú dobré športové výsledky. Prinajlepšom by to chcelo postup už túto sezónu. Mimochodom, o tom, že HSV už myslí trochu inak, svedčí i to, že si nechali Wolfa. Staré HSV by ho už dávno vyrazilo.

Reagovat
HSV1887

Pykame holt za chyby, ktere tam byly napachany za posledni roky. Mame stesti, ze nam financne pomaha Kühne, bez jeho pomoci bychom na tom byli jeste hur. No Wolf by stejne mel po sezone vyletet, at uz sezona dopadne jakkoli. Nechapu, proc jsme vyhazovali Titze.. Skoro nas zachranil, jo ve 2. lize se mu par zapasu nepovedlo, ale sezona byla furt na zacatku. Wolf zpocatku okay, udelal asi 6 vyher v rade. Jenze prislo jaro a katastrofa.. Nerikam, ze za vsechno muze on, ale normalne bychom uz trenera vykopli. Jenze tim bychom meli na vyplatnici dalsiho trenera (momentalne Gisdol, Hollerbach a Titz, nastesti jen do konce sezony). Dneska veledulezitej zapas v Paderbornu, vyhru vsak necekam..

Reagovat
Rudnevs

S tým Kühnem by som bol opatrný. Neviem, kde by HSV bolo bez neho, ale práve on tomu nejak moc nepomáhal. Všetky tie peniaze, čo tam nalial, boli prakticky vyhodené z okna, a to najmä vďaka nemu (resp. jeho ľuďom), lebo do toho zasahoval, hoc tomu očividne nerozumel. Našťastie do chodu klubu už Kühne nezasahuje.

Wolfa by som nechal, ono s Titzom by to nebolo o nič lepšie... Obaja sú kvalitní tréneri, ale k tomu, aby niečo hrali, potrebujú mať i trochu nejaky materiál, a to HSV moc nemá. Väčšinu tímu tvoria mladíci, a tí, čo by to mali viesť, sú ešte naplaveniny z BL. Je pravda, že normálne by už bol Wolf preč, ale aj tak vyhadzov trénera nikdy k ničomu nepomohol, teraz by to chcelo vyskúšať i tú druhú cestu. A podľa mňa si ho nechajú, Becker vravel, že Wolf v HSV proste zostarne.

Reagovat
Kepy_FCB

ale jinak ničí 1.BL

Reagovat
manuelo neuero

jak?

Reagovat
20fredy20

Vraj vykupujeme bundesligu a oslabujeme konkurenciu , keby sme kupovali zahranicnych place sa ze zahranicni nebudu pre repre. Dortmund sa stale citi ukrivdeny ako ich vykupujeme vsak Hummels odchovanec, Gotze je uz spat a jedine Levandowski, to je neuveritelne vykupovanie.

Reagovat
manuelo neuero

navíc by jinak ti hráči stejně odešli do zahraničí

Reagovat
smazaný uživatel

Robo bol zadarmo :D žiadny nákup

Reagovat
blackhawk88

A pritom BVB skupila viac hracov od konkurentov z BuLi ako Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledkově ano jsi bystrý chlapec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele