Bayern po 17 zápasech ve skupině Ligy mistrů nevyhrál, penaltu sudí odvolala

30.11.2023, 11:40
Aktuality
Konrad Laimer a Thomas Müller (© AFP)

Po 17 zápasech nedokázali fotbalisté Bayernu Mnichov vybojovat vítězství ve skupinové fázi Ligy mistrů. Jejich úspěšnou sérii přerušila středeční bezbranková remíza s FC Kodaň. Přemožitel pražské Sparty z 3. předkola udržel v Allianz Areně v Lize mistrů čisté konto jako první tým od dubna 2018, kdy se to povedlo ve čtvrtfinále Seville. V nastavení francouzská rozhodčí Stephanie Frappartová odpískala pro Bayern penaltu za ruku Petera Ankersena, ale po zhlédnutí videa ji zase odvolala.

"Včera (v Paříži) se penalta nejdřív nekopala, ale po kontrole videa se kopala. Dneska nejdřív byla a pak zase nebyla," divil se záložník Thomas Müller v rozhovoru se streamovací službou DAZN. "Já sám bych to jako penaltu za ruku taky neodpískal. Ale pravidla to umožňují," prohlásil.

Podle mistra světa z roku 2014 jsou současné výklady kolem hraní rukou nešťastné. "Podle mě se snaží o to, aby to pravidlo bylo objektivní, ale to nejde. Ať to rozhodují sudí jako při faulu. Nechte je rozhodovat subjektivně na základě několika kritérií. Dejte rozhodčím moc. Jinak se s pomocí videa dostaneme tam, kde jsme dnes. A myslím si, že momentálně není spokojený nikdo. Nevím, jestli kluci a holky ve FIFA sedí doma a říkají si: Páni, to pravidlo ruky je teď vážně skvělé," řekl čtyřiatřicetiletý vítěz Ligy mistrů z let 2013 a 2020.

Za ztrátu bodů si ale podle Müllera mohli domácí sami. "Hráli jsme málo odvážně. Proti hlubokému bloku, v jakém bránili, je to těžké," uvedl.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Kejza

"Včera (v Paříži) se penalta nejdřív nekopala, ale po kontrole videa se kopala. Dneska nejdřív byla a pak zase nebyla," divil se záložník Thomas Müller.. Inu, svět je plný překvapení a o náhody v něm není nouze, Thomasi.

Reagovat
Moshe Dajan

proč má Bayern na dresech obrys Afriky?

Reagovat
PBLead

Chtějí afričany do Německa. Teď je to tutový! Sdílejme to, než to smažou!

Reagovat
kilobyte

Protože tam má celý svět.

Reagovat
Mönchengladbach

Tuchlomajzna

Reagovat
kilobyte

To bylo úplně jasný. Teď United v posledním zápase povedou 3:0 ještě v 85. minutě a v druhém zápase Kodaň/Gala dá v nastavení z penalty vítězný gól. United nakonec prohrají 3:4.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele