Barcelona počítá ztráty, Piqué může přijít o zbytek sezony

23.11.2020, 10:10
Aktuality
Velké ztráty po sobotním večeru počítá Barcelona, která padla na půdě Atlética Madrid a navíc přišla hned o tři hráče. Mimo hru jsou Sergi Roberto, Ousmane Dembélé a také Gerard Piqué, jehož problém je nejvážnější, někdejší španělský reprezentační obránce má zraněné kolenní vazy a v krajním případě mu hrozí konec sezony...

Piqué z utkání odstoupil v 62. minutě a včera absolvoval testy, které potvrdily podezření na poškození předního zkříženého vazu. Ten sice není přetržený, i tak se jedná o vážný problém a vyžádá si dlouhý klid. V optimálním případě by se mistr světa i Evropy mohl na trávníky vrátit za dva měsíce, horší prognózy hovoří o tři až pět měsíců dlouhé absenci a ty nejčernější dokonce až o osmiměsíční pauze.

Piquého zranění je pro Barcelonu o to nepříjemnější, že mimo hru je aktuálně i Ronald Araújo a problémy s kolenem dlouhodobě má také další obránce Samuel Umtiti.

Vedle Piquého je nově na marodce Sergi Roberto, záložník či krajní obránce si natrhl stehenní sval a k dispozici bude až v roce 2021. Zraněné rameno má navíc Ousmane Dembélé a koleno doléčuje Sergio Busquets, dva posledně jmenovaní vynechají zítřejší souboj s Dynamem Kyjev.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (74)

Přidat komentář
Gazdo

Tak Dembs len rameno to je pohoda

Reagovat
LAM

Odehrál s nim celej druhej poločas,tak to asi nebude tak hrozný.

Jinak do Kyjeva bych určitě nebral Messiho,kterej vypadal po repre pauze hodně unaveně(stejně nejde o nijak důležitej zápas)a Umtiti už dva tejdny trénuje na plno,tak snad ho tam dají(Araujo by mohl bejt už o víkendu)

Stegen-Alba,Lenglet,Umtiti,Dest-De jong,Alena(bude Sergio)-Dembele,Coutinho,Trincao-Braitwaite.

Reagovat
Gazdo

Tak aj keby to bolo na operaciu rameno nie je pre futbalistu nic vazne takze som kludny

Reagovat
Petrinho17

Veľmi by si sa čudoval aké sú ruky a ramená pri futbale dôležité

Reagovat
Gazdo

No oproti kolenu je rameno uplna pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyz bude celkem mesic mimo tak je jedno jestli s ramenem nebo se sulinem...

Reagovat
roman1978

Bus nebude

Dembele na 90% taky ne

Umtity - tomu nevěřím

Bude Pedri, Pjanič,

Reagovat
roman1978

jo a Griez

Reagovat
eder

Šakirolízka měli prodat na pokusy dokud měl nějakou cenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Divim se, ze to neni konec kariery. Kazdopadne, jestli si ho Barca necha a bude ho stavet dal do zakladu, tak hotovo. Chybujici, nepresny, ale hlavne pomaly. Barcelona by ho mela prodat nekam do USA, nebo do Ciny. Na TOP ligu uz nema. Hlavne po rychlostni strance. Ramos ma sice o rok vic, ale je jistejsi a rychlejsi. Pique uz nemuze hrat v obrane v klubu, ktery ma ty nejvyssi cile. Pokud je Barcelona tedy stale ma a chce vyhravat tituly.

Reagovat
ADM

Stale je to nas najlepsi stoper...

Reagovat
Y.N.W.A

ale není přece, i ten Araujo je lepší... hraje strašně bohorovně, profesorsky, pak udělá nějakou krpu, hlavně ten tým potřebuje nějakýho Puyola, který ostatní podpoří... a ne Piqueho, kterej už všechno vyhrál a jen se tam tak loudá...

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
krupa1919

Reagovat
king23

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Porad jejich nejlepsi stoper a mozna uz jedinny srdcar.

Reagovat
oli9

Reagovat
LAM

Bejt to přetržený,tak to bylo asi na konec kariéry,takhle očekávám,že v březnu bude zpátky.Snad bude Araujovi už držet zdraví a v lednu přijde ten Garcia.

Reagovat
Diskostu

Barca to ani nepocíti majú široký kader budú valcovať ďalej... Horšie je na tom Real ty ešte bojujú s Covid

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš byť nejaký neaktualizovany android. Inak si to neviem vysvetliť .

Reagovat
Lifted

konec

Reagovat
Vopi11

Zkus Chrome, Explorer trochu vázne

Reagovat
2miguel1

Musia sa teraz ukazat Dest a Araujo. Ousmane dufam bude v poriadku, je to nas najlepsi hrac. Messiho nech nechaju odpocinut si

Reagovat
Studni

Ideální čas pořídit v lednu Mustafiho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměnit Messiho za Součka. Leo je lenochod a ta obrana a záloha je na nic. Ono by se mnohé zlepšilo. Leo by nemohl sabotovat.

Reagovat
cink

Jasně Messi ve West HAMU

Reagovat
smazaný uživatel

On by si tam nekopl. Tam by k němu nikdo nevzhlížel jako k nějaké legendě.

Reagovat
roman1978

ne no, west ham má lepší hráče a větší legendy.

Reagovat
valloire

Nooo, přinejmenším hodně slušný legendy - mistry světa, dokonce kapitána mistrů světa. Moore a Hurst, kterej dal ten slavnej gol jsou legendy.

Reagovat
roman1978

stejně to gol nebyl. a ani moore a ani hurst jsou nic v porovnání s messim. vlastně nikdo, kdo kdy hrál v anglii se mu ani nepřibližuje a vlastně ani nikde a nikdy.

Reagovat
magnat7

best

Reagovat
roman1978

ale rozhodně ano, to byla nadsázka

Reagovat
roman1978

jo a hlavně jsem měl na mysli aktuálně hrající

Reagovat
smazaný uživatel

A Coufala jako novýho Daniho Alvese.

Reagovat
smazaný uživatel

Alexe Krále do zálohy a Barca zase bude lítat jako dřív.

Reagovat
ttopi

Chtěl bych být takový lenochod. A Souček by to chtěl taky.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom dost pochybuju. Možná, že by se Součkovi líbily Messiho peníze, ale výkony se mu líbit nemůžou.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
letitfly

Je to fakt zvláštní sezóna. Bylo jasný, že to bude po těch všech mimofotbalových událostech dost složitý. Ale herně to vypadalo ve vícero zápasech daleko líp než v posledních 2-3 letech. Bohužel obrovská impotence v útoku, zbytečný chyby v obraně, absence MAtSe v celým úvodu sezóny, lpění Koemana na dvou defenzicních záložnících, absence hráčů kvůli zdravotním problémům, nespokojenej Leo - to jsou asi ty hlavní faktory, který se podepisujou na tý výsledkový bídě. Jo, není jich zrovna málo

Reagovat
king23

Obrovská impotence v útoku je teď náš společný problém

U vás to bylo víceméně jasný, že to nastane, protože po odchodu Suareze a zhoršujícího se Messiho (+ jeho pochopitelná nasranost) tam ty jejich góly prostě chybí. U nás je to po odchodu Ronaldo pořád jenom o doufání, že se ten nebo onen chytne.

Reagovat
letitfly

Je to divný období pro oba kluby. Zdá se mi, že náš tým je na tom slušně co se týče kádru a jeho potenciálu a taky jakýhosi uvědomění, že ten kádr je potřeba i nadále omlazovat. Na druhou stranu jsme teď v solidní prdeli s financema a se samotným fungováním klubu U vás problém s fungováním a financema nejspíš není, ale na druhou stranu ten Váš tým je podle mě zralej na totální přestavbu. Jestli se tam dá stavět na Valverdem, Odegaardovi a těch dvou klucích z Brazílie z útoku, tak jsem možná až moc optimistickej...

Reagovat
king23

Ti dva kluci z brazílie jsou úplně tragicti, aspoň teda já jim už vůbec nevěřím, takže optimista jsi To už spíš věřím, že se bude stavět na Asensiovi než na nich. Jestli chceme být tým co hraje v Evropě prim, tak musí přijít nějaký bombardak jako Mbappe či Haaland, ideálně oba. Jestli jsou na to ekonomické podmínky, to těžko říct, ale o Haalandovi se mluví, že má nějakou klauzuli a Mbappemu snad pomalé bude končit smlouva v PSG. Experimentům s neostrilenymi 18 kluky už nějak nevěřím

Reagovat
letitfly

Taky mě ti vaši kluci úplně nepřesvědčili, proto je asi jediná možnost vysypat pokladničku a zatáhnout přestupy Kyliana a Erlinga. Pak je ale potřeba, aby Ramos hrál aspoň do 40 na minimálně stejný úrovni, protože v obraně je to bída

Reagovat
Boban

v lete prodlouzil na dalsi 3 roky se "snizenym" platem... proc by tedy koncil karieru?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože by to Barceloně prospělo.

Reagovat
Bakary3

Prý si vážně poranil vazy v koleni, což v jeho věku může být problém docela, viz : https://www.eurofotbal.cz/clanky/barcelona-pocita-ztraty-pique-muze-prijit-o-zbytek-sezony-483795/

Reagovat
cink

Boj o konferenční ligu bude tuhý

Reagovat
king23

To se divím, že se Barca nehlásí do soubojů o Alabu. Kvůli platu? No, tak jestli po sezoně odejde Messi, tak se pár drobných uvolní ne?

Reagovat
veikko

Tak ono by bylo docela zvláštní, kdyby se v současné situaci, kdy je na pokraji bankrotu, hlásila o jakéhokoliv hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona jako velkoklub skončila.

Reagovat
blaugrana

Nie, neuvolni. Dlh je vraj 840 mega, takze ak vôbec Barca toto ustoji, tak urcite bude riadne utahovanie opaskov a buduce roky budu hodne krusne a stred tabulky hodne realny.

Reagovat
Kenneth

Nemas nejaky clanek o tom jak se Barca za ty roky dokazala do takovych sracek vubec dostat? Nejaky shrnuti posledni let.

Reagovat
blaugrana

Mozno daco je, ale do sraciek dy dostala najmä vdaka nechutnym platom, uverom no a tie losledne tri transfery Coutinha, Dembeleho a Griezmanna boli asi poslednym klincom do rakve. Nehovoriac o ich platoch.

Reagovat
2miguel1

Vobec to nieje tak ako sa prezentuje. Pred kovidom sme boli v takej kondicii ze nam nerobilo problem kupit Griezza Dembeleho Coutinha. Tento rok nas kovid zasiahol no stale sa hovori len o Barcelone, tieto problemy maju vsak aj ostatne kluby. Pred kovidom sme zaznamenali najvyssi prijem cez milardu eur a hospodarili sme asi piaty rok so ziskom. Zisk sme museli ale drzat nieco okolo nuly nakolko Barcelona sa sklada z tisicov akcionarov. Kovid spravil skrt cez rozpocet vsetkym klubom, no akonahle kovid odide, Barcelona akozto komercny klub sa bude dostavat z kovidu najlahsie.

Reagovat
2miguel1

Najlahsie spolu s dalsimi velkymi klubmi ako Real ci United. Cim mensi klub, tym vacsie tazkosti po kovide. Ak pride dobry manazer, za 4-5 rokov sa klub moze ocitnut zas v dobrej financnej kondicii.

Reagovat
LAM

Asi tak no.Měli jsme sekeru 90mega euro stejně jako třeba Juve.

Takový AC Milán nebo AS Řím mělo 200mega i s tim,že mají asi poloviční příjmy.Já se osobně divim,že nevyhlásili bankrot hned.

Reagovat
2miguel1

Kde Barcelona dost utrpela mozno najviac zo vsetkych klubov je prazdny stadion. Vela klubov ma naviazane naklady na vyplaty hracov prave na vstupenkach z domacich zapasov, preto bolo aj take velke halo ohladom toho ze hracom sa musi siahat na plat. Je uplne ine ked je zrazu prazdny Nou Camp s kapacitou 99 000 ako Anfield s 45 000. Barcelona ma po Dortmunde najvyssiu priemernu navstevnost na domacich zapasoch a co sa tyka priemernej ceny vstupenky na zapas tam bude istotne taktiez vysoko, mozno aj najvyssie aletak dopyt stale je kedze Barcelona sa stala neuveritelne komercny klub. Len si porovnajte pocty sledujucich na IG Barcelony a Realu..je tam velka diera a az potom nasleduju Juve ci United.

Reagovat
Foppy

Tak částečně je to pravda, ale otázka je, jak dlouho ta situace bude trvat. Obecně se dá u klubů ve Španělsku podle mě říct, že čím více je klub závislejší na TV příjmech, tím lépe covid snáší - a to přesto, že TV práva jsou nastavena tak, jak jsou (tj. Real, Barca a pak někde vzadu zbytek).

Reagovat
Foppy

Btw nevíš, jak je na tom za loňský rok Real? Já jsem k tomu nic nedohledal, ale je pravda, že moc času jsem tomu teda nedal. Poslední relevantní info mám z předchozí sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

coronavirus

Reagovat
Foppy

Jsem četl, že váš dluh je €488 mega s tím, že se dluh za rok prakticky zdvojnásobil z €217 mio

Reagovat
Foppy

Teď koukám, že to mají uvedeno i přímo na ofiko webu (The net debt on 30 June 2020 was 488 million euros.)

https://www.fcbarcelona.com/en/news/1856468/the-201920-economic-year-ends-with-losses-of-97-million-euros-caused-by-the-effects-of-covid-19

Reagovat
king23

Ano, ale ty pises o "net debt", to neni celkovy dluh, ale dluh minus cash na uctech, kratkodobe cenne papiry a krátkodobé pohledávky. Chtělo by to vidět celou rozvahu no....

Reagovat
Foppy

Jj, vím. Já jsem to bral jako více vypovídající ukazatel, ale máš pravdu, že blaugrana asi neměl na mysli net debt.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
roman1978

Takže zítra bez Messiho, Piqueho, Buse, Roberta, Arauja a asi i Dembeleho.

Tipuji to takto:

MATS

Alba - Frenkie - Lenglet - Dest

Alena - Pjanič

Trincao - Tonda - Pedri

Martin

Přeji si:

MATS

Alba - Mingo - Lenglet - Dest

Alena - Frenkie - Riqui

Trincao - Griezman - De la Fuente

Reagovat
smazaný uživatel

Frenkie má tež volno

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona nutně potřebuje hroťáka a stopera. Žádný techniky, ale silný hovada s dobrou fyzičkou.

Reagovat
El Campeon

To je spíš výhoda, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele