BARCA? XABI ALONSO A SNEIJDER

11.02.2007, 19:06
Aktuality
V Barceloně se již přemýšlí o podobě týmu pro nadcházející sezónu a v hledáčku katalánského velkoklubu nechybí dvojice záložníků Xabi Alonso a Wesley Sneijder. Právě tito dva by měli oživit skomírající zálohu "Blaugranas", která v této sezóně ztratila mnoho ze svého lesku dřívějších let.

Nizozemec Wesley Sneijder je předmětem barcelonského zájmu již delší dobu. Není se co divit, záložník Ajaxu Amsterodam splňuje představy Barcelony do puntíku - je fyzicky skvěle disponovaný, může hrát levou i pravou nohou a má skvělý tah na bránu (v probíhající sezóně zaznamenal již 9 gólů ve dvaceti zápasech). Skvěle by se tak mohl doplňovat s tvořivějšími Iniestou, Decem a Xavim. Jeho cena přitom není přehnaně vysoká, spekuluje se o částce dvanácti milionů eur.

I proto se o 22letého reprezentanta zajímají také Manchester United či AC Mil8n, nicméně je to právě Barcelona, která má k angažování Sneijdera nejblíže. V případném souboji o hráče by totiž mohla počítat s pomocí Henka Ten Cateho, současného trenéra Ajaxu a bývalého Rijkaardova asistenta v Barceloně. Sneijder navíc patří mezi velké oblíbence Johana Cruyffa, který se v Nizozemsku těší obrovskému respektu a patří mezi poradce barcelonského prezidenta Joana Laporty.

Dalším na seznamu případných posil je Xabi Alonso. Frank Rijkaard není spokojen s výkony Edmilsona a Thiaga Motty na postu defenzivního štítu (vše dospělo tak daleko, že se na jejich místo vrátil Rafael Márquez, který celou loňskou sezónu odehrál v obraně) a záložník Liverpoolu se zdá být ideální náhradou. Xabi je skvěle technicky vybavený, dokáže dobře držet míč, vyniká v hlavičkových soubojích a díky svému působení v Anglii vylepšil i svou defenzivní činnost. 25letý záložník by tak mohl navázat na úspěšnou baskickou tradici v Barceloně. Právě tým okolo Basků přinesl v devadesátých letech katalánskému klubu největších úspěchy a do historie vstoupil jako Dream Team.

Hlavním problémem se zdá být neochota Liverpoolu pustit jednoho ze svých klíčových hráčů. Barcelona by nejspíše musela nabídnou hodně přes dvacet milionů, protože "Reds" získali španělského reprezentanta ze San Sebastianu za 18 milionů eur a jeho cena se během působení v anglickém klubu ještě o něco zvýšila. Připomeňme, že Xabimu (stejně jako Sniejderovi) vyprší stávající kontrakt v roce 2009.

Ať už jednání o obou hráčích dopadnou jakkoli, jisté je jedno: V Barceloně nás čeká rušné léto. Spekuluje se o minimálním počtu třech posil a v případě špatného závěru sezóny by změn v kádru mohlo nastat ještě více.

Autor: Petr Kilian / mundodeportivo

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Xabi, když do španělska tak do Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ano, ano. Sneijder by byl super a Xabi by se taky neztratil. Aba už maj jméno a prokazují už min. 3 sezony výkonnost a přitom jsou oba ještě perspektivní. Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi i Sneijder jsou jednoznačně hráči pro Barcu! V takových jménech vidím posily pro Barcu.

Sneijder (Xabi), Abidal, Palácio a budu spokojen

Reagovat
HOST*Tavo

...rozumná jména. I když v příchod Xabiho nevěřím. Na druhou stranu v případě Sneijdera stačí projevit zájem a nebýt tak zoufale impotetní jako v případě Javiera. Jinak zájem o Lamparda už nějakou dobu stagnuje a opadává, takže věřím, že "megapřestup č.1" se

neuskuteční a Fergusson je naštěští majetnickej, trvdohlavej a ješitnej chlap - takže se neuskuteční "megapřestup č.2". Tím pádem jsme asi zachráněni, i když Laportova výdrž mě fascinuje. Nicméně dvě noční můry jsou, doufám, zažehnány a dále se přemýšlí o něčem reálném, co by nám doopravdy prospělo.

Vedení konečně pochopilo, že nemůže žít z jednoho přetupového léta deset let... Mám radost. Chtělo by to anchora a krajního beka. A pokud Pibito odejde do Itálie (pokud ho necháme odejít), tak by bodnul možná i ten Palacio. I když tady nevim. Každopádně Ezquerro s Gudjohnsenem by měli začít nakupovat nepromokavé oblečení, protože pěvně věřím, že kluci se v létě budou stěhovat do Anglie.

Reagovat
PJ

"Ferguson je naštěští majetnickej, trvdohlavej a ješitnej chlap" ???

Já bych spíš řek že jen neni blbej, nic víc. Nebo když neprodá svýho nejlepšího hráče současnosti a obrovskou perspektivu do budoucna, tak je majetnickej a tvrdohlavej??

Reagovat
HOST*Tavo

To samozřejmě - je v tom inteligence, vždyť je to taky už x let nejuznávanější manažer!!! Ale tu štiplavou poznámku jsem si prostě nemoh odpustit... jinak Fergusson je majetnickej, tvrdohlavej a ješitnej chlap - a možná proto je tak dobrej.

Reagovat
Bender

Já bych bral do Barcy Van der Vaarta, ten je výbornej a myslim si, že bude chtít z Hamburku odejít...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je jak Luque chudák, věčně v Barce a přitom nikdy...

Reagovat
HOST*Tsigi

Vaart půjde z Hamburku na 99% mně by se líbil v Manchesteru místo děsnýho Carricka

Reagovat
smazaný uživatel

D. Alvés, Xabi, Sneijder a Koné.

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost, ti dva se tam na DM nehodí .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Sneijdera nikdo na DM netlačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, nečetl jsem to celý , i když dávat sem věci z Munda .

XABI na DM - není to sice úplně to samé jako s Iniestou, ale už byste mohli vědět, že by vám to takhle asi moc dobře nefungovalo - viz některé nepřesvědčivé výkony svaté trojky, ale třeba taky esp repre, měl by tam být někdo jako Edmilson nebo Vrahoun

SNEIJDER na CM - fajn, dobrá náhrada za Bommela, jenže Bumla přišel zadarmo, takže mu byla lavka souzená, Sneijdera vidím na 15, už jsem totiž četl i o zájmu Realu a Chelsea, ale hlavně, on by asi chtěl v nejlepších letech hrát!

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápasy Iniesta- Xavi -Deco co byly docela fungovaly.

Když bdue chctít hrát, musí si to místo vybojovat, když bdue dostatečně dobrý, nikdo mu to nebdue zakazovat, stejěn jako to nikdo nezakazoval Iniestovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Iniesta bere čas Decovi a Xavimu, což by dělal i Sneijder - to už je trochu moc kohoutů na jednom smetišti. Ale když to chcete .

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše je jich teď málo, navíc jsou si moc podobní, typ jako Bommel nám chybí... Jeho práce proti AC či jiným byla nenahraditelná...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si ale vem, že proti AC nasadíte Sneijdera s Decem a Xaviho s Iniestou necháte sedět. Iniesta je daleko ambicióznější než loni, navíc ani jeden z těchto hráčů nebývá moc často zraněný.

Sneijder je zkrátka typově ideál, ale vám se tam spíš hodí levnější, starší a zkušenější, který ovšem unese pozici náhradníka. Proto mi přišlo jako nesmysl, že jste chtěli v létě Vieiru, to vám není podobný. Stejně jako vyšoupnutí Giulyho za dos Santose s tím, že se půl roku počká a pak se uvidí. To by si Giuly nezasloužil.

Zkusil jsem zapátrat po vhodné volbě a vyšel mi Marcos Senna .

Reagovat
smazaný uživatel

Levnější hlavně z toho důvodu, že máte minimálně dva posty, do kterých se vyplatí investovat víc - CM vaše slabina rozhodně není. Senna by pak mohl fungovat i s Xabim na DM, i když SENNA, XAVI, XABI, EDMILSON, INIESTA, DECO by už byl zbytečný luxus.

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuje mkvalitní hráče, le ne hjvězdy, tím přesně Sneijder je. Když bdue chtít hrát základ, ať si ho vybojuje, to samé Iniesta, to samé Xavi. Pokud budou lepší, nikdo jim bránit v hraní nebude, tak co... Opravdu nevidím nic na tom, že někdy bude Ineista s Xavim sedět... Konkurence být musí a ne jen do počtu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu proc zas ty posily, jako by Barcelona mela malo svych vlastnch hracu. A potom to vypada, ze Fabregas a Pique odejdou jinam, tak proc porad kupovat, kdyz je Barcellona ma! No tedka uz je nema.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele