BARCA VYHRÁLA I V LA CORUNI

01.03.2004, 01:10
Aktuality
Barcelona pokračovala ve vítězné sérii a po nádherném zápase si odvezla tři body i z Riazoru, kde sídlí Deportivo La Coruna. Hrál se ofenzivní fotbal, diváci viděli pět gólů.

Hosté nastoupili v osvědčené sestavě, za domácí dostal na hrotu útoku příležitost opět Diego Tristán. Barca vyhrála už pošesté v řadě a stáhla náskok v tabulce třetího Deporu na čtyři body. Přestože hosté vedli v průběhu zápasu už o tři góly, byli nakonec rádi za těsnou výhru, když v posledních minutách spálil obrovskou šanci Luque.

V první půli se hrál zajímavý kombinační fotbal. Barca byla lepší a vytvořila si územní převahu i dvougólové vedení. Nejprve se před Molinou objevil nabíhající Saviola, ale brankář La Coruni mu včasným vyběhnutím míč ukopl. Na druhé straně zblokovali hostující obránci střelu Tristána. Ta však i přesto dopadla nebezpečně na horní síť Valdésovy branky, stejně jako Víctorova sražená střela těsně vedle. Hodně se domácí zlobili, když rozhodčí neposoudil Cocuho souboj s Tristánem jako penaltový. Udeřilo před brankou domácích. Agilní Xavi z trestného kopu našel ve vápně nepokrytého Ronaldinha a Brazilec přesnou hlavičkou k tyči poslal hosty do vedení. Barca byla při chuti, po Davidsově přiťuknutí hlavou střílel nad Saviola. Po pěkné kombinační akci dal Saviola druhý gól zápasu. Před branku mu poslal přízemní přihrávku Xavi a Saviola z první nedal Molinovi šanci. Domácí se probudili, Valeronův gól však neplatil pro ofsajd. Xaviho střela šla vedle, v milimetrovém ofsajdu byl zachycen Luque.

Do druhé půle vystřídal Tristána Pandiani, Víctora Fran a Davidse Motta. I její úvod vyšel lépe Barce. Míč putoval po ose Saviola, Luis García, Ronaldinho a posledně jmenovaný efektně zakončil tuto krásnou akci gólem do prázdné branky. Domácím se povedla blesková odpověd. Romero zleva nacentroval a Pandiani hlavičkoval přesně k tyči. Z dalšího gólu v síti hostí se mohli fanoušci domácích radovat už za necelých pět minut. Byla to akce jako přes kopírák. Po levé straně si naběhl hluboko na polovinu Barci krajní obránce Romero, centrem našel Pandianiho, ten hlavou vystřelil a angličanem snížil na rozdíl jediného gólu. Trenér Barcelony Rijkaard tak raději posílil pravou stranu o Gabriho. Stadion ožil, diváci hnali svůj Depor do útoku. Puyol se hodně rozčiloval na Maura Silvu za přifilmovaný pád, následný trestný kop proletěl nebezpečně pokutovým územím Barcy. Po pravé straně si naběhl do šance hostující Gabri, jeho střelu však Molina vyrazil.

Pak přišla kontroverzní situace, kdy se hráči hodně hádali, zda Oleguer stáhl či nestáhl Valerona před vápnem na zem. Souboj vypadal jako čistý, Motta dostal za protesty druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Žluté karty za protesty dostali i trenér Rijkaard s delegátem Barcelony Navalem. Barca nerezignovala na ofenzivu, Xavi trefil technickým obloučkem přes Molinu břevno. Po tečovaném centru střílel domácí Luque vedle. Gabri nejlepší možnost k zakončení prováhal a střelu mu obránci zblokovali na rohový kop. Pak spálil obrovskou šanci Luque. Dostal ideální přízemní centr na malé vápno a asi sám nevěděl, jak mohl o míč zakopnout a zblízka přestřelit. Ofenzivě Barcy neúnavně velel Ronaldinho, řítil se i na jediného obránce Deporu, ale zakončit nedokázal. Domácí kontrovali přízemním centrem Sergia, který ale prošel netknut mezi jeho spoluhráči a do zámezí.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (8)

Přidat komentář
antimadrista

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme nejlepší!!!

Visca el Rijkaard! Visca el Laporta! Visca el Blaugrana!

Reagovat
antimadrista

Řikal jsem,že Fran je dobrý trenér

Reagovat
HOST*Barcafan

Jo, zatím to vypadá dobře. Teď jsem zvědav, koho v létě koupíme. Prý by to mohl být Luque.

Reagovat
HOST*FANS OF BARCA

JEN AŤ TO VYDRŽÍ CO NEJDÝÝÝL

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Luque,to by mohl být dost dorý kup!! Útok Luque-Saviola-Ronaldinho. To by byla věc!

Reagovat
antimadrista

Nevim nevim, jestli by nedopad jako Dani.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš. Já myslim,že ne,Luque je mnohem talentovanější. Hraje za reprezentaci a už má i nejaké zkušenosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele