Australané jsou nervózní. Kewell se pořád nerozhoupal

07.08.2011, 15:16
Názory a komentáře
Stále se ještě nedohodli. Kewell už dávno přetahuje ultimátum, které mu vedení Melbourne Victory dříve dalo a podle něhož měl ve čtvrtek konečně podepsat. Rokování, která se s hvězdným volným hráčem táhnou již od začátku června, tak neberou konce. Přestože vedení australského klubu má jasno, že 32letý ofenzivní klenot nakonec získá.

Melbourne Victory FC se letos stalo symbolem trpělivosti. Ještě spolu se Sydney rozběhlo začátkem června jednání s Harrym Kewellem, kterého už po třech letech přestali chtít v Galatasarayi. K někdejší opoře Leedsu bylo přitom velkorysé - nabízí mu 70 procent ze všech zisků členské základny i pokladen na stadionu a navrch 80 procent z výnosu lístků prodaných na venkovní klání. Takovou nabídku ještě žádný jiný hráč od australského celku neobdržel. Nikdy v historii. O Kewellův návrat do vlasti se navíc zasazuje i sama Australská fotbalová federace, která mu nabízí 250 tisíc dolarů.

I proto Kewellovo otálení bere dech. Už 13. července se měl Melbourne slavnostně představit před přátelským zápasem se Skotskem. Neučinil tak, místo toho jeho agent Bernie Mandic doslova uvedl, že jeho klient "do Austrálie hrát nepůjde". O měsíc později bylo ticho jako po pěšině. A pak vedení Melbourne vydalo jasné stanovisko - že Kewell ve čtvrtek 4. 8. učiní definitivní rozhodnutí, zda mužstvo posílí. Zase se nedočkalo. Australská legenda jen toho dne pozdě večer zavolala do klubového centra a požádala o mírné prodloužení "deadlinu".

Ani nyní, v neděli 7. srpna, ovšem není o ničem rozhodnuto. Melbourne akorát vydalo alibistické prohlášení, kde prý "může potvrdit, že s hráčem dospělo do finální fáze jednání". Jenže to zní daleko spíš jako odklad trapného konstatování, že se Kewell do rodné krajiny minimálně prozatím nevrací. Koneckonců minulý týden, kdy se ještě bývalý hráč anglického Liverpoolu slunil na dovolené v Dubaji, se hlavně diskutovalo o jeho možném přesunu do Al-Ahli.

A přeci jen - z úst Kewella nikdy nezazněla slova, která by aspoň vzdáleně naznačovala touhu vrátit se. Místo toho se ví, že se Australanovo stěhování ze severoanglické rezidence značně komplikuje, protože jeho manželka čeká za pět měsíců už čtvrté dítě. A dá se očekávat, že Kewell se ženou opět budou chtít novorozeně vychovávat v Anglii. Že by tedy nakonec připadalo v úvahu i to QPR?

Autor: Tomáš Daníček / theaustralian.com.au, soccernet.espn.go.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Estli odmítne tak je hloupej v Austrálii bude za hvězdu každej mu bude zobat z ruky

Reagovat
justcall

já četl Kewell se pořád nevykoupal

Reagovat
skteel

Tak to si nezabil.

Reagovat
smazaný uživatel

ty taky ne

Reagovat
Biozdenda

co má znamenat ten první odstavec?

Reagovat
fantomas

Jen mi vypadlo "podepsat"..

Reagovat
Biozdenda

aha. Ja jsem po víkendu hloupý, tak jsem si to nedomyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě spolu se Sydney rozběhlo začátkem června jednání s Harrym Kewellem, kterého už po třech letech přestali chtít v Galatasarayi. K někdejší opoře Leedsu bylo přitom velkorysé - nabízí mu 70 procent ze všech zisků členské základny i pokladen na stadionu a navrch 80 procent z výnosu lístků prodaných na venkovní klání. Takovou nabídku ještě žádný jiný hráč od australského celku neobdržel. Nikdy v historii. O Kewellův návrat do vlasti se navíc zasazuje i sama Australská fotbalová federace, která mu nabízí 250 tisíc dolarů.

Ts to je prostě neskutečný

Reagovat
RC

Do Liverpoolu jako nějaký trenér nebo scout!

Reagovat
smazaný uživatel

hloupost,at se radsi vrati do leedsu nebo to zkusi ve fulhamu.

Reagovat
Horcmen

jen pojď do Austrálie

Reagovat
madridcan

Za take peniaze by som isiel do Australie aj na šlapadle...

Reagovat
Filipow

Ten plat..

Reagovat
smazaný uživatel

On byl vždycky vyžírka. Mu to příde ještě málo možná.

Reagovat
Filipow

Tak to vím.. ale aby jeden hráč měl pomalu větší příjem za rok, jak tým?

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný fotbalista, rád bych ho ještě viděl v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

v Leedsi

Reagovat
fantomas

Nevim, kdo to sem furt hlásí, ale Konno expreska NENÍ podruhé. První byla týden zpátky o tom, že má jít na testy, druhá je o tom, že na ně nakonec nešel a do Dijonu rozhodně nepude. Prosim radši dvakrát měřit, než budem řezat. Díky.

Reagovat
fantomas

Aha, tak pardon, překouk sem se.

Reagovat
Josifek

"Prosim radši dvakrát měřit, než budem řezat"

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc hráč vysokej plat zbytečně sou mnohem lepší australani

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc hráč vysokej plat zbytečně sou mnohem lepší australani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc hráč jo? By ses divil vole ten je stokrát lepší jak celej australskej tým

Reagovat
Biozdenda

ja si taky myslim, ze to byl one season wonder..

Reagovat
Danny Larkin

ať to ještě zkusí v Anglii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele