Atmosféra v kabině Lyonu není dobrá, prozradil zraněný Govou

15.01.2009, 17:04
Aktuality
Olympique Lyon získal sedm titulů francouzského mistra v řadě a v současné době je znovu na čele tabulky Ligue 1, atmosféra v kabině tomu ale příliš nenapodívá. Prozradil to smolař Sidney Govou, který si přetrhl achilovku a přijde o celý zbytek letošní sezony...

"Dobrou atmosféru si v kabině nemůžete vymáhat. Buď je, nebo není a v našem případě dobrá atmosféra chybí. Byli jsme zvyklí na něco jiného, ale hráči se změnili a stejně tak jejich mentalita," řekl Govou v rozhovoru pro magazín France Football.

Lyon letos nepůsobí vůbec přesvědčivě a jeho pronásledovatelé v tabulce mu již dýchají na záda. V posledních šesti zápasech jenom jednou vyhrál a získal na své poměry pouhých šest bodů. Problémem klubu je útok, ve dvaceti zápasech hráči nastříleli pouhých 24 branek.

"Je pravdou, že nehrajeme dobře, ale věřím v kvality týmu a hráčů a v to, že se vše otočí již v příštím utkání v Grenoblu," řekl prezident OL Jean-Michel Aulas.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vida

Reagovat
georgeo

alespon francouzská liga přinese trošku většího vzruchu než tomu bylo za posledních x let...konečně má Lyon nějaké konkurenty a nevypadá to, že by se měl od nich nějakým způsobem odtrhnout...bude to zajímavé až do posledního kola což je jenom dobře

Reagovat
božský John

a v posledním kole bonbónek...OM vs. Rennes

Reagovat
smazaný uživatel

a co Bordeaux?

Reagovat
božský John

v Caen

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, letos to není moc dobré. Základní sestavu útoku by chtělo kompletně vyměnit, Fred je naprosto trapný a Govou letos snad ani jednou neodehrál dobrý zápas.

Nejlepší možná sestava by asi byla Wendel - Cavenaghi - Benzema, ale o tom můžu leda tak snít.

Vhodná reálná sestava by mohla být N'Zogbia(pokud přijde,jinak Pjanic nebo Ederson) - Benzema - Keita(Delgado), s touto sestavou by to tam mohlo začít padat. Já již dlouhodoběji toužím, že by levou stranu mohl pozvednout právě Wendel, ale ten není moc reálný, navíc vedení se o něj asi ani nezajímá, tak aspoň ten N'Zogbia, z jehož průniků a příhrávek by mohl těžit Benzema. A také by to chtělo prodat Piquionna a Freda a místo nich nějakého slušného náhradníka za Karima (Gomis, Asamoah, Gignac, Savidan, Briand), který by byl schopný rozhodnout zápas, případně vyztužit útočnou vozbu, s Fredem či Piquionnem to je pouze o jednoho zbytečného hráče v poli navíc.

Ale také by se hodil nějaký kvalitní krajní bek, nejlépe nějaký, který by byl schopný brousit oba kraje, protože letos jsou permanentně minimálně 2 krajní beci out, takže pak musí hrát např. v tak důležitých zápasech, jako proti PSG nebo Bayernu dorost. Škoda, že Fanni nechce odejít, chtělo by to se porozhlédnout jinde, třeba Bojan Jokic na hostování by mohl být zajímavý, v Sochaux hraje dost pěkně letos.

Jinak snad se ten výkon na jaře zvedne, Puel je dobrý trenér, ale měl by lépe volit hráče, kteří budou hrát, mnohdy hrají ti, kteří zrovna nemají nic moc formu, chtělo by se nebát posadit pár hvězd, které už mají základní místo předplacené...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak vůbec hraje ten Ederson? přicházel tuším s velkou pompou a za slušnej balík...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím spíš hledá tu formu z loňska, ale snaží se, navíc dostává méně šancí, než by bylo záhodno, on dost často hraje většinu zápasu Juninho, aniž by něco předvedl (ke konci podzimu už občas ani nedokázal pořádně kopnout přímák) a Ederson pak má většinou jen tak 10-20 minut, aby předvedl něco lepšího.

Jinak v poslední době se vcelku dost chytá, v posledním kole se i prosadil střelecky, leč to k výhře nevedlo, i proti Bayernu jeden z nejlepších na hřišti, myslím, že v budoucnu může být vynikajícím hráčem.

Reagovat
smazaný uživatel

aha...tak snad se do toho dostane, vypadal dost nadějně. díky za info

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavne s tym Wndelom plne suhlasim, rovnako tak s Puelom. Co Fred? Nejake ponuky na prestup? Ak beriem, ze som viac ci menej nezainteresovany divak, tak sa celkom tesim, ze je to konecne vyrovnane a vobec by ma neprekvapilo ak by titul neskoncil v Olympique (ci uz Lyonnais alebo Marseille)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Fred si letos vybudoval tak silnou pozici, že je pro jiné týmy výhodnější, když bude nadále hrát za Lyon, nicméně já doufám, že se v létě najde nějaký "mesiáš", který by po něm sáhl, navíc on by se dle mě i mohl navrátit do své staré formy, ale ne v Lyonu, na to potřebuje změnit vzduch.

Jinak titul může letos skončit kdekoli, já bych docela věřil vedle Lyonu a Bordeax i těm Rennes a PSG letos také jedou jako už dlouhá léta ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux + Gourcuff = titul

Reagovat
božský John

Bordeaux-(Gourcuff+Cavenaghi): Wendel=3xy + Blancův um..a počítej..kolik je x a kolik y?

Reagovat
smazaný uživatel

23, 52

Reagovat
božský John

špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Ja za to nemozem, y si dal taku hlupu rovnicu

Reagovat
božský John

to víš..já sem rozenej matematik(jo a propos,z matiky mam něco mez 3 a 4...)

Reagovat
smazaný uživatel

To se zatím rovná 2. místu s 38 body, ale podle aritmetický posloupnosti by se měl dostat k bodům asi 80 a pěknému kulatému 1. místu..

Reagovat
smazaný uživatel

už by letos mohli skončit aspoň druhý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele