Atlético na titul nemyslí

02.11.2007, 18:24
Aktuality
Konečně se začíná zdát, že Atlético Madrid našlo ztraceného vítězného ducha. V posledních letech to bylo pro fanoušky "Los Colchoneros" opravdové utrpení, ale letos tým šlape a dokonce se objevují hlasy volající po zisku titulu. Obránce Atlética Luis Perea je však jiného názoru.

"Vždy jsme měli o našich cílech jasno. Loni to byl Pohár UEFA, letos je to účast v Lize mistrů. Chceme nasbírat co největší množství bodů, abychom mohli hrát klidněji. Ale ani na okamžik jsme nepřemýšleli o boji o titul. Rveme se o účast v LM a doufáme, že se nám bude dařit i nadále," vysvětlil kolumbijský reprezentant.

"Opravdu si nemyslím, že bychom teď měli o tom mluvit, v současnsoti není titul naším cílem. Jdeme krůček po krůčku, pohybujeme se mezi třetím a čtvrtým místě a cokoli přijde navíc, bude vítáno."

Madridský celek je čtvrtý, což je pozice, kterou si v dalších kolech pokusí udržet: "Než jsme hráli proti Levante, někteří lidé se báli,že když jsme krůček od posunutí se na čtvrté místo, selžeme. Dokázali jsme tento důležitý krok zvládnout a to nám hodně pomohlo. Je potřeba zůstat nohama na zemi a neztratit hlavu," radí svým spoluhráčům Perea.

Neústupný obránce je rád, že Atlético dokáže potěšit své věrné fanoušky a zároveň odmítl kritiku obranné řady: "Potřebujeme podporu fanoušků, mezi nimi a týmem panuje dobrá atmosféra a snad to vydrží. Co se týče obrany, jsem klidný, obdrželi jsme jen deset gólů. Soupeři sice mívají nějaké šance, ale nejsou to žádné tutovky. Je ovšem pravda, že proti Seville nás zachránil útok. Dostali jsme tři góly a přesto vyhráli. Takže pokud budeme silní v defenzívě, máme velké šance zápasy vyhrávat, neboť vepředu je spoustu talentovaných střelců," ocenil Perea výkoyn Aguera a spol.

Velmi důležitý zápas čeká na Atrlético tuto neděli, když na stadión Vicente Calderóna přijíždí Villarreal. "Villarreal je opravdu silný soupeř, navíc náš přímý rival v boji o Ligu mistrů. Pokud zvítězíme, opět nám to dodá seběvědomí a pomůže zůstat mezi nejlepším," zhodnotil a dodal, že Žlutá ponorka je zcela odlišný soupeř než Sevilla: "Sevilla má jiný typ fotbalistů, hrají jinak, více napadají. Villarreal má zase lepší fotbalovou kvalitu. Bude to těžké, stejně jako to bylo proti Seville, Zaragoze či Levante. Jde nám jen o tři body, na nic jiného nemyslíme." Závěrem Perea ještě dodal, jak velká čest pro něj byla kapitánská páska, kterou měl několik minut proti Seville na sobě. "Jen pár lidí ji nosilo a všichni byli pro Atlético velmi důležití. Mám obrovskou radost z této důvěry, která mi byla dána. Nese to s sebou velkou zodpovědnost a i když to bylo jen na pár minut, užil jsem si to.

Autor: Petr Kilian / as.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*Madridista

No to je ovsem necekane, ze Atletico nemysli na titul

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Reagovat
HOST*Stegi

Atletico je černý kůň soutěže!!!Ještě se budete divit...

Reagovat
HOST*Cesc

Tak sice na to nemysli, ae ja si myslim ze na to maji dobre tym....letos hodne a hlevne dobre posilili

Reagovat
HOST*Madridista

Barcelona taky skvele posilila, ale nakup Henryho bych radil na stejnou uroven, jako prichod Beckhama do Realu. Herne zbytecny, predevsim marketingovy.

Reagovat
HOST*Stegi

Aquero je borec jako svině...

Reagovat
HOST*

přesně Aguero ne nej no

Reagovat
HOST*

Dejte Henrymu čásek a uvidíte tu show

Reagovat
HOST*Michal

presne,rekl bych tak za par zapasu uvidite ze thiery este nepatri do stareho zeleza... BARCA DO TOHO!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

LM bych jim ais přál, po hysterických výpadech netopýrů

Reagovat
-Kopy-

jen počkej zajíci

Reagovat
HOST*andy conceicao

bůh ti to zaplať

Reagovat
smazaný uživatel

Když nebude chtít fakturu, tak klidně...

Reagovat
HOST*andy conceicao

vítám články o Atléticu.. ať je jich co nejvíce.. potěšil mne ten Kyslík, kterého chce pár "lidumilů" zbít, kvůli jeho tipovacím schopnostem no a ještě bych tam pár chyb opravil, "Atrlético" si zaslouží opravdu těch pár do zubů

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to nebude jen kvůli tipovacím schopnostem...

Reagovat
HOST*andy conceicao

je pravda, že třeba takový Zé Castro zavinil dva goaly.. Měl by se ostříhat, ten culík se mi nezdá..

Reagovat
HOST*andy conceicao

pojďme Atletico!

Reagovat
HOST*Shevchenko7

Forza Atlétcio !

Reagovat
HOST*bary72

Jsem velice rád za tento článek, zase se o Atléticu začíná mluvit. Stačí si jen vzpomenout na nezapomenutelný rok 1996 !!! Samozřejmě, že letos jsou ambice zase o něco vyšší, už se nebude bojovat jen o Pohár UEFA ale přímo o LM. Plány a předpoklady jsou reálné vzhledem k současné situaci v klubu. Doba velkohubých prohlášení někdejšího prezidenta Jesuse Gila y Gila jsou naštěstí pryč. Vivat ATLĚTICO !!!!!!!!

Reagovat
HOST*andy conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Atleti ale!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele