Atlético, hrrr na ně!!!

16.01.2008, 10:35
Aktuality
Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte! Tak nějak to Javier "Vasco" Aguirre asi řekl svým svěřencům v pátek 11. ledna po tréninku. Atlético de Madrid totiž čekal týden pravdy. Možná rozhodující v této sezóně! V neděli v lize Valencia, dnes již víme jak zápas skončil. Ve středu zaťuká na vrata ve Valladolidu, jde o postup v Copa del Rey. A pak již přijde "nepřítel" číslo 1!

"Tak Valencii máme zdárně za sebou, tři body jsou doma, držíme se na příčce znamenající postup do LM. V Poháru jsme doma nedokázali vyhrát, ale bezbranková remíza není zase až tak špatná. Real? Tento zápas přijde až později...!" říká trenér Atlética.

Copa del Rey je stejně důležitý jako ligové zápasy. Nejinak je tomu ve většině zemí Evropy a Jižní Ameriky. Snad se také my dočkáme, že jednou budou brát naše kluby onen nudný Pohár ČMFS důstojněji, než je tomu v současnosti...

Javier Aguirre po skončení zápasu s Valencií (1:0) přehodil výhybky svých myšlenkových pochodů a vlak zvaný Atlético se přesunul z ligového nástupiště na to pohárové. Zápas na stadiónu Nuevo Zorrilla je podle jeho slov mnohem důležitější, než derby s Realem. V případě neúspěchu s Valladolidem se totiž letošní cesta Pohárem končí. Prohra s Realem v prvním "jarním" kole se dá ještě mnohokrát napravit.

Stačí dát gól, taková je filozofie Atlética. Za přiklad slouží první skončený duel. Barca v Seville remizovala 1:1, odveta na Camp Nou, nudná až k zoufání, branku nepřinesla. Madridští hrají v "obráceném gardu". Tu první plichtu 0:0, na Vicente Calderón, již mají za sebou... "Musíme mít zájem na vstřelení branky. Nezajímá mne, zda budeme útočit celý zápas, nebo vystřelíme jen jednou. Důležitý je ten gól. Tady nepůjde o tři ligové body. Jde o postup v tak prestižní soutěži, jakou Copa del Rey je!” jsou další Vascova slova.

Nelze pochybovat o tom, že tento Mexičan na trenérské lavičce Atlética vyznává útočný fotbal a raduje se z každého gólu. Valladolid jeho svěřenci v lize porazili 4:3. Snad se až příliš střelecky vyčerpali a přes celou řadu šancí si ani jeden míč z jejich kopaček cestu do sítě stejného soupeře v Poháru nenašel.

A co si Aguirre myslí o svém soupeři? "Hrají velice nepříjemně, neustále obtěžují protihráče, nenechají tě snad ani svobodně dýchat. Jak je obejdeš, snažíš se jim utéci, bum, faul, pošlou tě k zemi!" Co ho opravňuje vyslovit tuto kritiku? V ligovém utkání s Atléticem rozhodčí odpískal Valladolidu 25 nedovolených zákroků, v Poháru ještě o tři více! Hra tohoto týmu je založena na jednoduché taktice: nedovolit soupeři rozvinout akci, nepustit ho do blízkosti branky. Přerušit za každou cenu! A že se jim to daří ukazují předešlá čísla - každé tři minuty faul...

Poslední výsledky Atlética na stadiónu Valladolidu by měly vrýt další vrásky do čela Aguirreho. Ale on tvrdí, že ho to prostě nezajímá. "Podívejte, já Vám to řeknu asi takto: všichni mi nadhazovali, že jsme neporazili Depor tam u nich již já nevím kolik sezón. Stalo se... Pak jsem zase na každém rohu slyšel, že Valencia nás poráží šest let... To všechno jsou jen čísla, statistiky. Každý zápas je jiný. Ve středu vyběhneme na hřiště, začne první minuta úplně nového a jiného zápasu. Po jeho skončení budeme vědět na čem jsme a samotné utkání se stane dalším údajem do archivu."

A jak to vypadá na zimním přestupovém trhu? Něco se již hnulo, tedy lépe řečeno prodalo. Odešel Maniche do Interu Milán. "Suso (sportovní ředitel Atlética Jesús García Pitarch) řekl, že o příchodech a odchodech, posílení a oslabení, bude mluvit na konci měsíce. Jistě se ho zeptají také na "případ" Maniche. Já můžu říct jediné: bylo to moje rozhodnutí, vedení klubu mě podpořilo a hotovo. Byla tam jediná neshoda, nejednalo se osobní spor!" Tak mluví Aguirre o prozatímním hostování Portugalce Nuna Manicheho ve vedoucím týmu Serrie A. "Já mu přeji hodně štěstí, co se stalo, to se stalo, není o čem mluvit. Není mi nepříjemné bavit se o tomto případu, ale žádné jiné vysvětlení neexistuje!"

Přijde někdo? Odejdou další? "Ještě je čas. Po utkání s Realem Madrid si v klidu sedneme a zhodnotíme situaci. Budeme vědět, zda pokračujeme v Copa del Rey, zda jsme se přiblížili čelu tabulky, nebo naopak. Pěkně to probereme, zranění, únava, forma. A uvidíme-li nutnost někoho sehnat, pokusíme se o to," zamlžil trenér Javier "Vasco" Aguirre otázku okolo přestupů.

A zápas s Realem Madrid? Prý až ve čtvrtek ráno ho toto utkání začne zajímat....

Když ne trenér, tak někdo z hráčů musí být sdílnější! Co třeba takový Diego Forlán? Napovídal toho víc než dost, ale my to shrneme do pár vět. Před derby ještě dostane slovo!

Proti Realu pořád někdo něco má, kritizuje ho, ale to je asi normální. Je první, má jasný náskok!

Všechna derby chcete vyhrát. Toto derby nebude výjimkou.

Je to velký tým. Hráč za hráčem, vynikající fotbalisté. Když se díváte na jejich zápasy, zdá se Vám, že je soupeř tlačí do obrany. Ale pak utečou a gól. Jejich útok je nebezpečný.

Mluví se o tom, že mají mezi sebou problémy. To jsou kecy! Výborní fotbalisté, vedou ligu, sedm bodů náskoku, dlouho se jim takhle nedařilo. Tak proč by se asi hádali?

Casillas? Jeden z nejlepších brankářů světa. Ale je to jen další souboj, já se snažím dávat góly, on má za úkol tomu zabránit. A tak je tomu v každém zápase, proti každému gólmanovi.

Thiago Motta? Vrací se po zranění, je zkušený, má kvalitu, přehled, bude na něm hodně záležet, zda budeme mít střed pole. Nehraje Jurado, odešel Maniche, jak jsem řekl, je to na něm!


Do utkání Atlético de Madrid - Real Madrid chybí 4 dny. Ještě se k němu vrátíme, že?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (33)

Přidat komentář
Slejdy

v poharu to daji ... s tim realem asi remiz ... ikdyz mozna i vyhra

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

atletico to musi dat

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico má nejlepší tým od sezóny 1995/96, kdy jindy když né teď?

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím, jenže tehdy ho měli daleko lepší (nebo Real a Barca horší?). LM jim bude příští rok slušet, otázkou je, jestli to tradičně neodnese liga.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že tak vyrovnaný byli ty kádry . . . Na 3. místo letos maj! Máš pravdu, že to liga vodnese a to bych řekl že určitě!

Reagovat
smazaný uživatel

To by se bohužel mohlo stát, ale snad už se z chyb nedávné minulosti poučí !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by, ale tak jednoznačně bych to neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas je buzna nick!!

Reagovat
smazaný uživatel

co to tu zcestně plácáš ???

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak věřím, že v poháru půjdou dál .. a Real dostane

Reagovat
alegre

Tak to je zbožné přání všech z Klubu přátel antiReal!

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

To je přání všech týmů v soutěži! Kromě Barcelony, zápasy s Realem mají vždy zvláštní příchuť...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se podívám na nadpis a už vím kdo je autor článku.

Reagovat
alegre

Moje nadpisy, mé podpisy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico Madrid, go go go.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

"Snad se také my dočkáme, že jednou budou brát naše kluby onen nudný Pohár ČMFS důstojněji, než je tomu v současnosti..."

Alegre nevim jestli si myslel nudný Pohár z pohledu fanouška (tvojeho) nebo nudný Pohár z pohledů hráčů. Pokud z pohledu hráčů tak dobře, pokud ale z pohledu fanouška v tom případě si ta věta vlastně odporuje. Nazývat pohár nudným a přitom chtít aby ho kluby brali důstojně.

To jen tak na okraj, že mě to hned udeřilo do očí. Jinak ale článek fajn a Real taky

Reagovat
smazaný uživatel

Real

Atlético

Reagovat
alegre

Nudný Pohár? Dokud hráči budou mít přístup k těmto zápasům jako k nutnému zlu, tedy unuděně, dokud trenéři a vedení klubů se budou "modlit" už aby to bylo za námi, divák na tyto zápasy chodit nebude a Pohár bude považovat za nudný. Tím myslím ligové kluby, ne ty z malých měst, případně vesnicí, kde se jedná o svátek...

Reagovat
rufus

Když to bylo myšleno z pohledu hráčů, tak v tom případě s tebou samozřejmě souhlasim. Já totiž když jsem to přečetl poprvé, tak mě to napadlo z pohledu fanouška který pohár považuje za nudný. Takže ten můj předchozí příspěvěk jakoby nebyl..

Jinak by opravdu ligový týmy měly věnovat poháru větší zájem, navíc ty průměrný bez ambice skončit na špici tabulky mají z poháru větší šanci nakouknout do Evropy (viz. Jablonec).

Reagovat
alegre

Přesně tak. Další věcí je to, že hráči, kteří pravidelně nenastupují v lize za první tým, by se měli snažit ukázat. Ale na druhou stranu se mi zdá, že trenéři je tam postaví jen aby se neřeklo, nebo aby šetřili ty "hvězdy", a i kdyby hráli sebelépe, v kádru A týmu se neobjeví. A to je další a dost podstatný rozdíl proti jiným zemím.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, byl jsem na Slavii, když hrála pohár v Brně-Líšni. Naprostá tragédie, Šourek, Vorel, Gaucho

Reagovat
smazaný uživatel

ATLÉTICO MADRID !!!!!!!!!!!!!!!!!! Vivat Colchoneros !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
alegre

Vyšlo to! A Real je ze hry!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

navite nekdo jak mam sehnat listky na real - valencie 23.3. diky za radu

Reagovat
smazaný uživatel

když koupíš i jeden pro mě, tak bych něco našel...

no zkus juknout na web realu.

no dneska skvělej den: postup Atlético, Espanyol, ale hlavně Realisti vypadli z poháru, to se může v neděli promítnout

C'mon Atlético!

Reagovat
smazaný uživatel

sakra nemohly by tu bejt i nějaký preview pohárovejch zápasů? ...aspoň nějakejch

Reagovat
alegre

Nebo taky naopak Real to bude chtít napravit. Ale jinak: treble nebude, co? Ale oni asi postoupit nechtěli...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdmýcháváš tu nenávist k Realu pěkně, Alegre, jen tak dál a zřejmě se přestanu krotit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele