AS Monako má převzít ruský miliardář Rybolovlev

14.12.2011, 10:09
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: Radim Šantrůček, ČTK

Komentáře (127)

Přidat komentář
smazaný uživatel

93. nejbohatsi clovek na svete? To je celkem chudy ne?

Reagovat
REPLIKATOR

Ne. Ani ten tisící není celkem chudý.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně 10.nejbohatší člověk v Rusku

Reagovat
smazaný uživatel

Aka je sanca ze tam nebude davat miliardy a neznici tak ten klub? :/

Reagovat
REPLIKATOR

Ten klub už je teď zničený. Horší to snad být nemůže.

Reagovat
vodka

jak zničí? neni už v dost velkých sračkách?

Reagovat
j_mrazik

Tady jde spíš o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim tim to ze donho zacne liat peniaze a skoncia ako City alebo Anzhi.

Reagovat
soukup

jako, že budou hrát o trofeje a udělá z nich světový velkoklub, ale nebude je mít nikdo rád? Radši tohle zničení než současný stav, kdybych byl jejich fanda a měl si vybrat

Reagovat
smazaný uživatel

no jo. Ale mohol by sa krotit a nejak ja neviem. Rozmyslat pri tom a nie len nakupit vsetko co vidi. Nieco na sposob Malagy :)

Reagovat
soukup

Ta slavná Malaga dělá úplně to samý co ostatní, jen má za sebou zatím málo přestupových oken. MCFC nevypadali po dvou přestupových oknech a pod Hughesem taky tak nenazřaně jako teď

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fandům Monaka to je asi jedno protože většina ostatních klubů ve francii je nemá rádo už dnes protože v Monaku jsou skoro nulové daně což je při lákání hráčů do klubu v porovnání s Francií kde ti daně sežerou tak 40 procent dost rozdíl.

Reagovat
j_mrazik

U tohohle klubu bych zahraničního majitele čekal jako u jednoho z prvních.

Reagovat
shitcool

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
soukup

Reagovat
DelPiero137

Samotne knieza nema zaujem zachranit tento klub? Alebo taketo prepojenie tam nie?

AS Monaco si zasluzi lepsi osud ako hrat 3 ligu...

AS sa mi vrylo do pamati ked tam hrali Tiery a David, ale hlavne ked im Alex zatocil nadherny priamy kop v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Já pamatuji časy kdy za Monako hrál Adebayor, Evra, "El Moro", Chevantón, Maicon, Saviola, Kallon, Squillaci ... jo to byly časy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pršo , Giuly , Rothen , Marquez

Reagovat
smazaný uživatel

Plasil

Reagovat
cervo

Morientes a v brane Fabien Barthez

Reagovat
AnthonyR

On by kníže zájem měl, jenže ve Francií, potažmo v Monacu, platí zákon o tom, že se jakkoliv politicky zainteresovaní jedinci nesmí podílet na chodu profesionálních sportovních klubů. Jinak Albert a celá knížecí rodina mají fotbal, sport a kulturu celkově ohromně rádi.

Reagovat
Rssa

Tak čistě vzato, pokud by ten tým nekoupil samotný kníže Albert II. nebo někdo z jeho rodiny, tak vždy bude patřit zahraničnímu majiteli .

Reagovat
smazaný uživatel

V Monacu žije dost milionářů na to aby žádného zahraničního majitele nepotřebovali. Nějakých 6000 obyvatel Monaka jsou přímo Monačani.

Reagovat
Rssa

To neznamená, že jsou domácí...můžou tam pouze mít trvalé bydliště. Abramovič má v Londýně taky nějaké sídlo, ne? A taky se bere za zahraničního majitele.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jinak 6000 lidí se tam narodilo a jiné občanství nemají. Zbytek tam musí bydlet určitou část v roce aby tam mohl platit daně, což se hodně přísně kontroluje. Tahle skupina dělá podstatnou část z toho zbytku který chybí do 30 000 obyvatel.

Reagovat
Rssa

Ale to já vím . Jenže z těch rodilých Monačanů si může vlastnit klub dovolit snad jen ten kníže. Ti ostatní jsou jen přistěhovalci, kteří jsou sice obyvatelé, ale ne domácí - právě kvůli té příznivé daňové politice.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že klubu peníze prospějou, potřebujou lepší fotbalové ikony. Guily už je jen přeci dost starý ...

Reagovat
smazaný uživatel

Stade Louis II skvost medzi stadionmi !

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Monaco zachrání, a ne že se pokusí vybudovat nové Man City a nebo PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

Tak keď do PSG prišli peniaze, tak je to zlé. Ale do MONACA, to je v poriadku. Ach jaj, to sú názory

Reagovat
mike.84

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si blbý a nebo navedený? Píšu že doufám že Monaco akorát zachrání, ne že začne rozmařile utrácet a okamžitě vyhlásí útok na titul.

Reagovat
Rssa

Což o to, vyhlásit útok na titul v druhé lize nezní zas tak troufale.

Reagovat
smazaný uživatel

No to ne. Ale aji když je Monaco hodně specifické a nedá se počítat s nějakou akademií vlastních odchovanců, tak stejně doufám že majitel maximálně zaplatí dluhy - jsou li nějaké, a pak dá vypracovat strategii která se bude podobat té Hoffenheimské. To je pro mě příklad toho jak se dá vést malý klub ve velké lize aniž by nutně potřeboval neustálé dotace od majitele.

Reagovat
soukup

tobě nevadí Hoffenheim? Dyť je to ukázkovej příklad klubu, kterej je tam kde je jen díky miliardářovi za zády

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jo, ale mohlo to dopadnout mnohem "hůř". Když už ho majitel vytáhl do ligy, tak postavil stadion a začal cpát peníze do akademie, nezačal lít do kádru stovky miliónů každý rok, ani nevyhlásil že chcou každý rok titul a LM. První rok o to fakt bojovali, ale spíš díky nadšení než čemukoliv. Ten tým byl dobře postavený, slušně fungoval. Neskupoval superhvězdy, ani se nesnažil přetahovat hráče soupeře. Z těch ukrutně bohatých majitelů je vlastník Hoffenheimu jeden z těch nejrozumnějších.

Reagovat
soukup

takže tobě vlastně zas tak nevadí, když je klub dotovanej majitelem pokud si to šolíchá ve středu tabulky, tobě vadí jen, když hraje o titul. To je ovšem dost zvláštní přístup

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, mě vadí když majitel převezme klub s tím že do něho musí ročně lít prachy jinak klub padne. Pokud majitel přistoupí ke klubu tak že řekne "jo, sme v BL, a já mám prachů že nevím co s nima, takže postavím akademii, postavím stadion a sednu si tam na sedadlo a budu fandit", tak mě to nevadí. Jde o to že majitel by se měl starat o chod klubu a tvořit ty nejlepší možné podmínky pro A tým, ne se snažit z toho klubu udělat na to co nemá záplavou peněz. Až bude stadion, až bude akademie, až budou nějaké dílčí úspěchy, až bude jisté že hráči dostanou svoje peníze aji kdyby se majitel zítra rozhodl že fotbal je dílo ďábla se kterým on nechce nic mět, tak klub může jít nahoru - pod rozumným vedením trenéra pochopitelně. Na Hoffenheimu mě štve jak se dostal do BL - aji když jenom předpokládám že ho majitel dost dotoval. Ale od té doby co se tam dostal se chová přesně jako by se podle mě majitel chovat měl. Takže jsem ho vzal na milost.

Reagovat
soukup

MCFC zlevnili vstupenky, vrazili neskutečný peníze do zázemí a akademie, mají v plánu být i v tomhle ohledu nejlepší na světe, takže dle tebe, kdyby nejdřív udělali tohle a pak začali investovat do kádru místo toho, aby to udělali oboje zároveň, tak ti moc nevadí?

Já kdybych byl miliardář, tak neváhám s koupí Zbrojovky ani minutu a samozřejmě bych pro ni chtěl co nejvíc, chtěl bych pro ni i tituly a aby byla špičkou ligy v co největším množství ohledů, samozřejmě včetně zázemí, akademie. Ty bys s Olomoucí, kdybys měl ty možnosti tohle nechtěl? Držel bys ji ve středu tabulky s tím, že pokud samovolně nepůjde nahoru, tak ty se do toho nebudeš plést a budeš klidně plout v průměru, ačkoli klub miluješ a mohl bys mu dopřát víc?

Reagovat
smazaný uživatel

Man City by vůbec nemělo investovat do kádru, respektive by neměli kupovat hráče které si nemůžou dovolit. Protože peníze se rovnají hráči a hráči se rovnají úspěch. To že kluby nebudou lít peníze do A týmu je jediný způsob jak z toho sportu může zůstat pořád ještě hlavně sport. A co se týče Sigmy, tak ne, nechtěl bych to. Respektive nechcu to, Lébr má dost peněz na to aby mohl Sigmu držet na špici a nejspíš aji v boji o titul, ale nedělá to a já mu to schvaluju. Páč aji když prý fandí Sigmě spousty let, tak nechcu aby můj klub byl závislý na libovůli jednoho člověka. Protože pak sice může jít rychle nahoru, ale ještě rychlejš dolů. Sigma má tuším aji ve stanovách že nikdo nemůže vlastnit většinu akcií, aby si nemohl dělat s klubem co chtěl. Město tohle může kdykoliv zablokovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže City ze sebe dělají tak obrovský klub, že je v plánu, aby se po čase živil zcela sám.. Dostal jen injekci do začátku, kterou podle mě zatím využívají výborně.. Jak píše Soukup.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenomže už ten začátek je prostě špatně. Zjednodušeně to ber tak, že sem se ztotožnil s FFP, dřív než ho UEFA vymyslela.

Reagovat
PJ

Po čase - to je právě ono. Podle mě jde prosperovi o to, aby klub dotovanej bohatym majitelem byl schopnej přežít i kdyby si to majitel najednou rozmyslel. Tj klidně do něj pumpovat peníze, ale takovym způsobem, aby klub nepoložilo to, když se pumpovat přestane. Což je ukázkovej případ City - když si to teď šejk rozmyslí a odejde, tak půjdou ke dnu hodně rychle, tušim že jsem někde čet roční ztrátu (bez nákupů) kolem 150 mega. Totéž byla ze začátku Chelsea, teď už možná bude v černých číslech, nevim nemam přehled. A muj názor je dost podobnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.. Jenže v City je teď nastavený takový projekt, aby City právě ten odchod majitele nepoložilo, to v Chelsea nikdy nebylo. O problémech můžeme hovořit jen jestli se šejci na to vykašlou ještě před ukončením tohodle projektu.. I když si osobně myslím, že takovéhle ztráty ze začátku jsou dány právě tou investicí do projektu.. (infrastruktura, mládežnické zařízení, servis pro fanoušky, reklama) Když se rozjíždí firma, tak taky musíš investovat do vybavení, což tě ze začátku stojí spoustu peněz, ale to neznamená, že stejné peníze budeš dávat i za rok, když už všechno máš..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Man City se možná nepoloží, ale liga už vypadá všelijak. A teďka může přijít dalších 19 šejků a říct "sakra, tak si koupím fotbalový klub taky, a budu s ním bojovat o titul". A pak se místo toho abych se díval na to jak si vedou kluby na hřišťu můžu otevřít Hospodářské noviny a podle vývoje cen akcií a komodit sledovat jakou má můj klub šancu na titul. Pak to pro mě přestane být sport, podobně jako sem se vykašlal na Formuli jedna kde si FIA jednoho roku usmyslela že Schumacher vyhrává až moc, tak změnila pravidla a tím poslala Ferrari do boje o páté místo. A to jenom kvůli tomu aby byly závody víc prodejné a atraktivnější. Tyhle dotace od majitelů jsou pro mě stejným zlem jako doping v atletice. A úplně stejně to hýbe s šancama na celkové umístění, páč ty můžeš být sebelepší, sebevíc se snažit, dat do toho maximum, ale když ten vedle tebe má víc prachů, tak prostě nevyhraješ ani kdyby ses rozkrájel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je ale hodně tragickej scénář.. Zatím to tak není, City alespoň udělá vítr a PL nebude liga o dvou týmech.. Zatím to tak špatné účinky přece nemá

Reagovat
j_mrazik

Ale má. Zvyšuje ti to náklady na hráče. Já i vcelku chápu toho Fabregase, že si řekl: "Ty vole, já hraje 2x líp než Lampard a beru poloviční prachy." O dalších tragédech ani nemluvím. Tyhle nový kluby bez zázemí a renomé ty hráče musí přitáhnout vyloženě na prachy. Alespoň teda v tý první fázi.

Reagovat
smazaný uživatel

Plus navíc týmy které se snaží hrát stejnou ligu alespoň trocha důstojně jsou nucené vydávat částky které si nemůžou dovolit, nebo padnout. Myslíš že dneska může třeba takový Sunderland pracovat koncepčně sezónu od sezóny? Ani omylem. Buď nakoupí hráče aby byl alespoň trochu konkurenceschopný, nebo se bude dívat jak to co měl udělat on udělají ostatní. Jakmile se v jeho kádru někdo vyšvihne, tak jde hned pryč, za lepším, za většíma penězma. A zase se nekupuje, a tak pořád dokola. Hráči jsou předražení, protože rychle rotují a protože víjou že kluby ty peníze sehnat můžou tak berou velké platy, a protože není problém sehnat zájemce tak majou příliš velkou moc nad klubama. Hráč který má rok do konca smlouvy si klidně může vytrucovat odchod. A investice třeba 10 mil liber je pryč. Dokážeš si představit že bys vedl třeba továrnu na auťáky a ze dne na den bys musel odepsat třeba 20% vyrobených aut? Vždyť to je pro klub katastrofa.

Reagovat
soukup

tak pro ten příklad Sunderlandu se toho zas tak moc nemění, jestli si ukáže MU nebo MCFC pro něj ve výsledku dopadne stejně. Žádnou hvězdu neudrží tak jako tak. Hráč si může vytrucovat odchod díky bosmanovi, to nepřišlo s nástupem šejků. Mě by se líbily platový stropy, protože hráči mají nad kluby velikou moc a vysávají z nich na platy neúměrně velký peníze. V tomhle je asi největší problém MCFC a dalších, že jim nedělá problém přetáhnout hráče na superplat a ostatní se jim musí přizpůsobit. Přestupový částky mi nevadí, to jsou peníze, který vznikly mimo fotbal (třeba v ropě) a lijou se do menších klubů, což fotbalu musí zákonitě jenom prospívat.

Reagovat
j_mrazik

Přesně tak, přestupový částky nejsou problém, platy jsou zlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupové částky jsou taky problém. Vem si třeba kolik stojí dneska průměrný hráč. Tohle Juventus postavil na částku kterou špičkový anglický klub utratí za tři přestupní období

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Juventus_stadium.jpg

Wolverhampton rekonstruuje - no v podstatě boří a staví celý od znova - stadion za cenu za jakou Chelsea koupila Torrese.

Reagovat
j_mrazik

No vidíš, jak umí některý kluby pěkně zacházet s penězma, efektivněji. Juve díky prodeji Zidana postavilo parádní mančaft. Dokud byla nějaká magická hranice v platech, tak to bylo ok.

Reagovat
soukup

ale ty částky lítají mezi klubama, když CFC koupí někoho z Wolverhamptonu za 25M, tak jim splatí půlku stadionu, a co má být? Stoke taky jednou prodá Shawcrosse za víc kolik stála stavba Britannia Stadium

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenomže to se nestává. Místo toho kdy majou třeba Wolves někoho doopravdy dobrého, tak ho prodajou rok před koncem smlouvy za částku za kterou sotva přivedou náhradu. Vždyť to vidíš na naší lize že z prodeje hráčů se dá relativně fungovat, ale nic moc s tím nevymyslíš. Ty opravdu velké přestupy probíhajou až mezi velkoklubama. Občas se nějaký přestup povede, ale většinou hráči přestupujou moc mladí na to aby měli doopravdy velkou hodnotu, respektive aby si za jejich prodej klub mohl koupit adekvátní náhradu plus tři potenciální talenty které vychová, protože jinak se z prodeje hráčů živit nedá - jenom zacelit místo v sestavě nestačí, musíš taky mět co prodávat.

Reagovat
soukup

tak to už je snad jejich problém, že ho prodají pozdě S tím nic nenadělá FFP a nemůžou za to bohatý kluby. Za to opět může tak maximálně Bosman. Za každýho stavu fotbalovýho světa budou nejbohatší kluby, bohatý kluby, průměrný kluby a chudý kluby a měnit se to bude jen velmi zvolna. Je tomu tak teď, bude to i za FFP, bude to tak vždy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale alespoň se to bude měnit díky koncepční práci, úspěchům na hřišťu a uvážlivou politikou. A ne díky tomu že si nějaký šejk usmyslí že chce novou hračku a zmrví tradiční anglický klub.

Reagovat
soukup

jak se podle tebe změní postavení klubu jako Stoke nebo Vlci v hierarchii fotbalu přirozenou cestou? Dyť i ten Blackburn má titul díky obřím investicím a to byly 90. léta, tedy doba nezkažená šejky a čukotkou

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám že koncepce a výchova talentů bude schůdná cesta aji pro větší kluby, cena hráčů poklesne, zmenší se jejich platy a sníží se rychlost rotace hráčů po klubech, kluby budou moct víc investovat do akademie, infrastruktury a marketingu. Cesta nahoru bude vždycky složitá, ale třeba takový Tottenham by se klidně mohl definitivně zařadit do společnosti nejsilnějších klubů. Arsenal ukázal že jde bojovat o titul aji cestou bez enormního utrácení za hráče, možná je to cesta aji pro ostatní. Nedá se čekat že by každý rok bojoval o titul klub středu tabulky, ale čekám že cesta nahoru bude líp "plánovatelná", respektive se nebude moct stát že přes veškerou snahu, obchodní genialitu, a aji přes to že zaměstnám trenérského mága mě předběhne klub z vedlejšího města a vyfoukne mi místo v pohárech, přestože já sem prací na týmu strávil roky, a on ho pokupoval za jedno léto.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba takovému Evertonu by důsledné FFP hodně prospělo, a v mojich očích se chová zhruba jako klub středně blízké budoucnosti. Akorát s tím že má dluhy nasekané za dřívější období které splácí, a nedokáže udržet hráče díky tomu že ostatní kluby kolem něho na nějaké FFP kašlou.

Reagovat
soukup

no nevím, podle mě by se na postavení Evertonu nezněnilo prakticky nic, takových 6 klubů bude možnostma nad ním i když budou všichni utrácet jen to na co mají

Reagovat
soukup

Spurs na to mají a dál už maximálně Newcastle díky velkýmu stadionu, návštěvnosti a tomu, že je číslo jedna v docela velké a zajímavé oblasti země

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vo*e tak tohle je ale hodne ubreceny prospero , vasi debatu sem docetl do pulky pak uz sem na to nemel silu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, myslím že to nemá moc důvod dál rozebírat, už se takhle dohadujem asi potřetí a stejně sme se nikde neposunuli Ale jenom tohle napíšu - Bosmanovo pravidlo znamená že hráč může odejít zadarmo po konci smlouvy, ne že si může vytrucovat odchod. Což už je pak na klubu na jak dlouho podepíše hráča. Dopředu může počítat s tím, že tam hráč zůstane.

Reagovat
soukup

tak to spolu snad souvisí ne? Že může hráč odejít zadarmo po konci smlouvy je jeden z nejpádnějších argumentů co mají hráči a agenti v rukávu a velmi častým důvodem těch sporů mezi hráči a klubem, to je skvělá možnost pro vydírání.

Půjdu teď za 10M do většího klubu, kde dostanu víc peněz nebo tam půjdu za rok zadarmo, já ty peníze dostanu tak jako tak, vám jde o 10M. Můžu zhnít na střídačce, ale v tom případě mě budete platit za nic, budu dělat dusno a klub přijde o kvalitního hráče, který bude ve hře chybět. Když mě prodáte, nebude dusno, můžete přivést náhradu a nemusíte mě platit, když už za vás nechci stejně hrát. Ohraná písnička

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale kdyby platilo FFP, tak je předpoklad že kluby budou investovat daleko rozuměji a smlouvy budou delší. Protože když už investuješ do hráče velkou část rozpočtu, tak už to musí stát za to. A navíc by se redukovalo to lákadlo v obrovských platech které si můžou zbohatlické kluby dovolit a přetahovat tím hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

Aha, Chelsea nikdy nemela plan, na jehoz konci by mela byt financne nezavisla na Abramovicovi.. Co se tady clovek jeste nedozvi.. A ja pritom myslel, ze ta Kenyonova petiletka je dost proflakla, ale asi ne..

Reagovat
j_mrazik

Sakra, ty máš odvahu, že to tady vůbec zmiňuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak plán "Dohnat a předehnat". Pamatuju si jak se tady fanoušci Chelsea tetelili blahem že skončili v zisku asi 3 milióny, a hned se to oslavilo nákupama za desítky miliónů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, koupili se hráči za 70 mega, ale už jen to, že klub přežije sám o sobě (pokud nebude investovat desítky milionů do hráčů) je pozitivní.

Když navíc vezmu změny, které přijdou do budoucna...

V obraně - Bos, Alex + Ferreira odejdou (14? mil ročně na platech) + přijde nový RB a CB - tj ušetří se třeba 7 milionů ročně.

V záloze - na odchodu bude Lampard a Malouda v budoucnu (respektive se jim sníží plat) a přijde nový hráč - tj ušetří se opět nějaké 3 miliony ročně.

V útoku - Drogba + Anelka odejdou, přijde max jeden hráč, tj ušetří se 10 mega za platy.

To máš ušetřených 20 mega ročně jen ve smlouvách, které dojíždí během následujících 18 měsíců. + náhrady do budoucna už jsou v kádru a jsou podstatně levnější (platově) než současní hráči.

Reagovat
j_mrazik

Hoffenheim = Blšany.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, Blšany táhl Chvalovský a bez něho se to zhroutilo. Jestli Dietmar Hopp vybudoval soběstačný klub který se obejde aji bez něho, tak tenhle příměr nesedí.

Reagovat
j_mrazik

A vybudoval ho?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, neorientuju se v tom. Ale nevypadá to že by ten klub táhl nějak vzhůru, chodí plný stadion, takže možná jo.

Reagovat
Tomanatura

Nevybudoval, za lonsky rok musel zaplatit 20ti milionovou ztratu. Ale snazi se a jde to dobre a rychle, za par roku by to mel byt sobestacny klub.

Reagovat
Rssa

Jak si napsal - nedá se počítat se systémem nějakých vlastních odchovanců ve velké míře, už kvůli logistickým a ekonomickým problémům (není místo a stálo by spoustu peněz ubytovat chovance...). Monako je specifické, podle mě musí pracovat i jiným systémem než Hoffenheim, jinak než nákupem hráčů toho asi nelze dosáhnout. Ale možná se pletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl Nicolas Šumský právě v Monacu v nějaké jejich akademii?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším že jo. Nějakou akademii samozřejmě majou, ale stěží ju dokážou plnit místníma odchovancema.

Reagovat
Godwinson

Kdyby spoléhali na vlastní odchovance, tak v životě nejsou tam, kde jsou.

Reagovat
onze

TOTO si napísal, kamaráde a neurážaj zbytočne. Pozri dobre čo si napísal : Doufám že Monaco zachrání, a ne že se pokusí vybudovat nové Man City a nebo PSG

Reagovat
smazaný uživatel

No, kromě toho že si mi zopakoval co sem napsal před půl hodinou a o osm komentů dřív, tak si chtěl dokázat co?

Reagovat
onze

Len to, že ja som reagoval na tuto vetu čo som Ti napísal. Resp. čo si napísal Ty. Pekný deň.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Jen ať do toho sypou prachy když na to maj a ať klidně bojuje Monaco o titul, aspoň je vše zajímavější..

Nová móda haterů na všechny, kde nově přišli sponzoři

Reagovat
Paddy

Monako

Reagovat
smazaný uživatel

Tady si spíš někoho takovýho i přeju, když ten klub jde prakticky do prdele.

Reagovat
onze

Pre FRANCE futbal, super správa. Držím palce ! Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

kedysi to bol velmi sympaticky klub( hraci) ....mam na mysli ked sa dostali az do finale LM tusim proti Portu alebo Deportivu ...to boli casy

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Portu, ale bohužel prohráli. Deportivo zničili tuším ve skupině, mám dojem že 8:3 a Pršo dával 4 góly.

Reagovat
mike.84

.. a zase nablito

Reagovat
smazaný uživatel

Super, mohl by vytvorit konkurenci pro PSG a posunout francouzskou ligu vyse

Reagovat
onze

Reagovat
Rssa

Francouzskou ligu už výše posunuli...svým sestupem.

Reagovat
Godwinson

Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jméno má jak dělané na vstup do českýho fotbalu.

Reagovat
cink

Reagovat
j_mrazik

Všichni brečíte, že se točí prachy mimo fotbal. Jakmile ale někdo chce ty prachy vrazit do fotbalu a rozházet je po světě, tak tu kňouráte jak čubky.

Reagovat
smazaný uživatel

ono je to dvousečné. Když se "normálně" fungující kluby pustí do konkurence těmhle "uměle" financovaným klubům, naseká to spoustu půjček, čili to vyvede prachy z fotbalu někde jinde.

K tomu počítej provize za předražené přestupy, které jdou agentům. Čili další prachy, co jsou z fotbalu vyváděny.

A teď jde o to, spočítat, jestli víc do fotbalu přitýká nebo víc odtýká ....

Reagovat
smazaný uživatel

Rybo Lov Lev... LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

At třeba spadnou do Nationalu, tenhle klub mi chybět nebude

Reagovat
miguel bain

Jen málo top hráčů bude chtít jít zachraňovat tým do druhé francouzské ligy, byť by jim za to nabízeli 40m eur ročně. Takže tady bych se nového Man Shity nebál, snad budou mít nějaký koncept a Monacu to přeju, je to tradiční klub, který jsem měl vždycky rád. Ibarra, Givet, Evra, Giuly, Rothen, Morientes, Adebrambor, Pršo. Jedna z nejslavnějších ér AS Monaco.

Reagovat
miguel bain

P.S. Umělá hnojiva, kdo by to byl řek

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem se nad tim zamyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Plasil

Reagovat
Godwinson

Doufám, že je zima neprobere a spadnou, nejsou zajímaví vůbec ničím.

Reagovat
soukup

ale jo, dresama, ty dělený bíločervený jsou parádní ale je fakt, že to není úplně pádný argument, pokud nemají nic jinýho

Reagovat
Godwinson

Mně se ani moc nelíbí, ale to je o vkusu. Takovej Évian by mohl povídat, díky dresům je nesnáší třikrát tolik lidí, než by je nesnášelo za normálních okolností :((

Reagovat
Godwinson

100. pro titul Montpellieru

Reagovat
smazaný uživatel

monako monako krasny mesto, krasny stadion, krasny dresy a ty casy prsa, giulyho, rothena atd... to byla nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Kapříci připluli už i do Monaka?

Reagovat
Ferguson6

Tak pre Monaco by nemal byť problém lákať známe mená... Kto by nechcel bývať v Monaku navyše za také prachy?

Je to sympatický klub, ale nejako extra im nefandím. Hádam sa zachránia a kľudne nech z nich je ďalší PSG, City alebo Anži alebo Chelsea atď.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by zacit privedenim poradneho trenera.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, neviem, čo núti tých miliardárov investovať do klubov, ktoré nie sú ničím zaujímavé, investovať ohromné peniaze, aby potešili obidvoch monackých fanúšikov? choré...

Radšej mohli pomôcť Štrasburgu...

Reagovat
didosh

ne radši ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

AS Monaco mám z Francie asi nejradši a hodně mě štve že jsou teď v takových "sračkách" tenhle by je mohl zachránit

Reagovat
smazaný uživatel

do tých sračiek sa dostali vlastnou vinou

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl jsem že ne ..

Reagovat
AnthonyR

Letos hlavně nesestoupit, přes příští léto stabilizovat kádr a realizační tým. Příští sezonu se pokusit dostat do Ligue 1.........ono to půjde, né že né ALLEZ MONACO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

peníííííze nejsou vše rusáku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twl

jestli je to rusák jako každý jiný....tak bacha aby nepřišel třeba Messi!bo ronaldo...viz Machačkala!

Reagovat
Murtago

Horší už to být nemůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele