Arteta po obratu s Bournemouthem: Vyhráli jsme speciálním způsobem

05.03.2023, 17:53
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (41)

Přidat komentář
Ragnar Lothbrok

Frajer

Reagovat
Jkb

TOP trenér. Na to jak obtížné to měl ze začátku je opravdu vyjímečný, skvělá práce i od klubu, že se rozhodli jít do rizika a přivedli jej, dali mu čas, podporu.

Máme výbornou sezónu, Artetův fotbal mě hodně baví, tým je hodně sympatický, odchovanci, mladí hráči a pár zkušených borců.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neon

Reagovat
kitas

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Minister

Reagovat
Bakary3

Hlavně ten tým je i tak dobře poskládanej, že doufám, že se vyserou na nějakýho Rice a budou dostávat šance dal ti hráči, na kterých ten progres začíná být vidět - Vieira, ještě půl rok - rok může hostovat Lokonga.

I za cenu, že se nebude Arsenal přehazovat a na krev jít v příští sezoně po titulu, ale udělat Top3.

Když to vezmu, tak Ramsdale (Turner) - White (Tomi), Saliba (Holding), Gabriel (Kiwior), Zinch (Tierney) - Partey (Jorginho) - Ode (Emil), Xhaka (Vieira) - saka (Trossard), Jesus (Eddie), Martinelli (Nelson)

By mi přišlo super prostě žádný přepálený nákupy hlavně...

Reagovat
BenB

Jorg 31, Thomas brzy 30, Xhaka 30.. Záložník je potřeba a Rice je úplně idelani volba

Reagovat
Bakary3

Xhaka je docela Terminátor, nevynechá zápas a v klidu mu může alternovat Vieira.

Thomasovi ten rok podle mě může alternovat jorginho a pak lokonga - v tomhle případě bych ale řekl, že má Arsenal rok na to najít si kvalitní náhradu za rozumný peníze a bez nutnosti poslat 100m za Rice

Reagovat
monkej

Hlavne žiadny predražený Rice, preferujem skôr Caiceda.

Reagovat
DavorSuker

jo ten Caicedo nebude vubec predrazeny

Reagovat
Freedo

Taky bych raději bral Rice za 90 než Caiceda za 60.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Golasso

Podle mě nás čeká ještě docela vítr v kádru, pokud má být dlouhodobě konkurenceschopný, i když to tak teď nemusí vypadat:

- u Tomiho si nejsem jistý, jestli přetrvá jako náhrada za Whitea. Možná by mohl do budoucna alternovat na stoperovi, ale ruku do ohně bych za to nedal.

- pokud odejde Tierney, budeme potřebovat kvalitní náhradu.

- Partey podle mě půjde v blízké době pryč, možná hned po sezoně. Z momentálního pohledu velká ztráta, ale na jeho pozici potřebuješ ideálně někoho, kdo ti odehraje drtivou většinu zápasů v každé sezoně. Navíc je tu negativní PR a otazník nad tím, jak se vyvine jeho stíhání. Na náhradníka je moc drahý, takže půjde. Rice by mohl být ideální náhrada.

- Ode se buď adaptuje na roli, co teď hraje Xhaka, nebo půjde v horizontu cca 2-3 sezon taky do pryč. Přijde mi, že ve svojí současné roli ztrácí dech. Vieira by teoreticky mohl být náhrada spíš za Odeho než za Xhaku.

- Útok je taky otázka. Nketiah asi nebude chtít dělat celý život náhradníka a zatím neukázal, že by měl dlouhodobě na základ. Navíc se na hostování dobře ukazuje Balogun.

Asi teď pár lidem zvednu mandle, ale já to tak vidím no

Reagovat
Kucka

Whut, proč by měl jít pryč Partey a hlavně Ode, který je kapitán a po Sakovi nejlepší hráč týmu?

Reagovat
Golasso

U toho Parteye jsem to víceméně popsal – v průměru u nás často zraněný (a nemládne), negativní PR a nejistota do budoucna, velký plat – pro klub bude rizikové na něj do budoucna spoléhat v základu a na náhradníka je moc drahý. Pokud se podaří sehnat adekvátní náhradu, tak podle mě půjde. Momentální ztráta by to byla obrovská, ale do budoucna nám to může pomoct. Musíme tyhle věci začít řešit včas, i když je to nepříjemné.

Ode určitě nepůjde pryč hned a nemusí jít pryč vůbec, pokud bude schopen hrát víc z hloubky. Já ho prostě jen vidím v budoucnu v jiné roli (cca té, co má teď Xhaka). Pokud se neadaptuje, tak ho někdo nejspíš časem vymete ze základu a pak by mohl odejít, ale určitě to nebude letos ani příští rok.

Reagovat
Kucka

Mně teda nedává smysl rozstřelit základní sestavu, která si konečně sedla a hraje super fotbal s výsledky. Kolem třicítky jsou hráči na vrcholu, nedává smysl se jich zbavovat, protože někoho zkušeného v týmu potřebuješ.

Pak by mě taky zajímalo, kdo by měl vymést Odeho ze základu, to by musel přijít world-class AM, kterého v současné době nedává smysl kupovat.

Reagovat
Kiss Me Polka!

odegaard hraje jednoznacne nejlepší sezónu ve své kariéře, patří mezi top 2 hráče má svém postu tuto sezónu, pro artetu a tým je klíčový už jen svým přístupem, ale pry ztraci dech

Reagovat
Golasso

To, že někdo má dobrou sezonu, mu nedává výhledově jistotu základu a setrvání v týmu v té samé roli, jakou má teď. Bavím se o horizontu 2-3 let, kdy se Odegaard bude nejspíš muset adaptovat na trochu jinou roli nebo by mohl být na odchodu v případě, že se mu to nepodaří. Zbytek jsem napsal Kuckovi do odpovědi.

Reagovat
Nikikrew

a aky je jeho post?

Reagovat
Kiss Me Polka!

am

Reagovat
PP

tak ani ne zvedneš mandle, spíš by to byla od našeho vedení hloupost. Náhradu za někoho z trojlístku Partey-Xhaka-Jorginho bych bral snad jen z pozice stáří všech 3. Výkonnostně to je holý nesmysl.

To s tím Odem je hovadina úplná..

Reagovat
Golasso

Já to vidím tak, že na pozici Parteye potřebuješ jistotu – prostě mít tam hráče, který odehraje drtivou většinu všech utkání. Druhá věc je perspektiva, která se týká i toho věku.

Uvidíme s tím Odem. Já ho prostě dlouhodobě v současné roli nevidím. On neodejde hned a třeba neodejde vůbec, jen bude mít do budoucna jinou pozici. Odchod by připadal v úvahu, kdyby se prostě neadaptoval a vypadl by ze základu.

Jinak ohledně toho Odeho a Parteye jsem vycházel z Tweetů tohoto účtu: https://twitter.com/nonewthing/status/1613542014657744896

Celý původní post je mix mých postřehů a poznatků z Twitteru.

Reagovat
PP

Jako, Ode má své limity - včera to jemu ani Sakovi nelepilo ani boha, ale pořád je to velice slušný motor.. Pokud k nám nechce Frenkie De Jong, tak bych ho držel co to půjde.. Mě přijde ESR na Odeho pozici jako dělaný.. škoda, že se dává na křídlo.

Reagovat
BenB

Ode na LCM vedle Rice/Párty a na 10 Fábio na 10 je rozhodně zajímavá představa

Reagovat
Bakary3

Jakž takž bych pochopil Tomiho a Tierneyho, ikdyz Tomi potřebuje teď trošku nematodit... A Tierney snad odcházet chtít nebude.

Sám od sebe bych se jich ale nezbavoval, jsou to kvalitní hráči s jinou typologii než White/zinch.

U Odeho nevidim jediný rozumný důvod, proč by měl odejít, než že by sám chtěl, i tak si ale myslím, že on bude ke klubu loajální, což by bylo skvělý.

To samý Eddie, navíc si zahraje až až.

Thomase se dobrovolně zbavit, pokud by nepřišla monstrózní nabídka, kterou by klub s ohledem na jeho věk přijal, by byla sebevražda.

Ted mu alternuje jorginho, stačí, v pohodě najít lepší alternativu během další sezóny... Jinak bych ho vytěžil domrtva a pak ať jde klidně zadara.

Navíc ani s tím zdravím to není žádná tragédie, nikdo neodtahne sezónu bez absence.

Reagovat
VasAFC

Ja si myslím, že Tierny je víceméně hotovej. Však téměř nenastupuje. Co takovej Nuno v Marseyi se chytl..

Reagovat
Bakary3

Zas by byla škoda, kdyby Nuno spíš vysedával...

Reagovat
VasAFC

Tak ono zinny mi příjde dobrej spíš v záloze.. Dozadu je to poslední dobou bída. Xhaka už taky není nejmladší. Takže klidně příští sezónu zkusit Nuna na LB a Zinnyho na CM. Je otázka jak by mu to na tom LB šlo. V Marseyi hraje spíš Wing backa.

Reagovat
Bakary3

Zajímavá myšlenka, ale nevím, jestli sahat do něčeho, co tak dobře funguje.

Zinchenka bych viděl do zálohy pořád spíš jako záložní alternativu

Reagovat
Ondatra6

Reagovat
J0EL

Reagovat
Golasso

Reagovat
PP

je tak.. Když si člověk vzpomene na tu hrůzu posledních 2 let Wengera a následně završenou herní hrůzou pod Emerym..

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
PP

Jako, musím se přiznat, že mě bylo Bournemouthu i trochu líto.. Odmakali to na hranici sebeobětování a z poslední naší šanci minutu po nastaveném času bác ho..

Reagovat
GrimeBaller98

Krasa Arsenal

Ale Bournemouth je na rucnik, to uz je nekolikaty zapas, co ztratili body v poslednich minutach

Reagovat
forrest

Vypadá to na stále reálnější obrysy titulu na Highbury... Pokud to dopadne, bude to největší překvapení od titulu Leicesteru.

Kurzy na titul před sezónou:

Man City 1.39

Liverpool 2.56

Tottenham 8.50

Chelsea 9.00

Man United 16.00

Arsenal 21.00

Newcastle 53.00

West Ham 111.00

Leicester City 135.00

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele