Arsenalu budou další tři měsíce chybět Debuchy a Arteta

15.01.2015, 15:58
Aktuality
Mikel Arteta toho letos příliš nenahrál a na trávníku bude absentovat rovněž v nadcházejících měsících. Záložník Arsenalu v průběhu podzimu laboroval se zraněným lýtkem a vedle toho ho omezoval bolavý kotník, s nímž musel na operaci a mimo hru bude další tři měsíce...

"Mikel za sebou má operaci, vše šlo dobře. Musím se na něho podívat," řekl manažer Arsene Wenger.

"Kotník omezoval jeho pohyblivost, měl tam nějaký zánět a ten měl vliv na zraněné lýtko. To znamenalo, že se musíme rozhodnout pro operaci. Jedná se o správné řešení a dá mu nejlepší šanci se znovu uzdravit," dodal.

32letý záložník letos nastoupil jenom k sedmi zápasům anglické Premier League. Na hřišti se naposledy objevil 26. listopadu v utkání Ligy mistrů proti Borussii Dortmund.

Znovu na marodce je rovněž obránce Mathieu Debuchy. Ten na podzim chyběl tři měsíce kvůli zranění kotníku a stejně dlouhou dobu si vyžádá léčba vykloubeného ramene, které si odnesl z nedávného duelu se Stoke.

"Mathieu se po zranění podrobil opraci pravého ramene. Je to pro něho velmi nešťastné. Je to neuvěřitelné, během jedné sezony musel na dvě operace. Uzdravil se, odehrál sedm zápasů a je znovu mimo hru. Počítám, že bude chybět další tři měsíce," říká Wenger.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (419)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele