Arsenal získá Santose, Parka a Mertesackera

30.08.2011, 15:17
Aktuality
Arsenal má v obraně velké problémy, debakl s Manchesterem United v poměru 2:8 budiž příkladem. Nyní se konečně zdá, že manažer Arséne Wenger našel tolik potřebné posily. Z tureckého Fenerbahce přichází brazilský reprezentant André Santos, Gunners pak nabídli i za stopera Pera Mertesackera z Werderu. Nejen obránci jsou v hledáčku Arsenalu, přijít by měl i monacký útočník Park Chu-young.

Nejprve k Santosovi. Levý bek po problémech Fenerbahce chtěl za každou cenu odejít a novým působištěm brazilského dvacetinásobného reprezentanta bude londýnský Arsenal. Santos by měl podepsat smlouvu na čtyři roky, cena se odhaduje na 6 milionů liber. Měl by tak zalepit obrovskou díru na levé straně obrany Arsenalu, po odchodu Clichyho zůstali a tomto postu jen Gibbs a Traoré, přičemž první jmenovaný je zraněný a druhý dnes odešel do QPR.

Ještě dnes by se měl završit i příchod útočníka Park Chu-younga, Jihokorejec hrál po sestupu Monaka jen druhou ligu, pro útočníka takového formátu je to proklatě málo. Park by měl Kanonýry přijít na pět milionů liber.

Nejdražší letní posilou by však neměl být ani jeden z výše zmíněných. Generální manažer Brém Allofs totiž potvrdil zájem Arsenalu o stopera Pera Mertesackera, šestadvacetiletý obránce má na svém kontě již 75 startů za německý A-tým a potřebnou zkušenost by mohl uplatnit v Arsenalu, který za něj zaplatí necelých 9 milionů liber. Podle posledních zpráv dokonce Mertesacker odcestoval ze srazu německé reprezentace do Londýna, aby se mohl podrobit zdravotní prohlídce.

Autor: Michal Hruška / skysports.com

Komentáře (1335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele