ARSENAL: PŘÍCHODY, ODCHODY, ZRANĚNÍ...

17.07.2006, 13:29
Aktuality
Javier Saviola Arsenal neposílí, manažer Arsene Wenger dnes jeho příchod do londýnského klubu vyloučil, stejně tak jako posílení o některého z hráčů Juventusu. Francouzský kormidelník se zároveň snaží zalepit díru v obraně vzniklou odchodem Sola Campbella, zatím to ale vypadá, že defenzivní hráče bude muset koupit hned dva, na odchodu totiž údajně je i Ashley Cole.

Javier Saviola je kmenovým hráčem Barcelony, kde se v konkurenci Ronaldinha, Giulyho, Eto'a a Messiho nemůže prosadit do základní sestavy a chodí tak po hostováních. Tak tomu bylo do letošního léta, nyní by měl přijít konec. Argentinského útočníka láká například řecký Panathinaikos a se zájmem se údajně ozval i Arsenal, jeho manažer Arsene Wenger však pro "Králíka" nemá místo.

"Nemáme o Saviolu zájem, mám dost ofenzivních hráčů. Koupili jsme Rosického, máme Ljungberga, van Persieho, Reyese, Henryho, Adebayora, Walcotta, Bendtnera, Alliadiera a Lupoliho. Proč bych měl kupovat útočníka?" vysvětlil důvod svého rozhodnutí Wenger.

Pokud Arsenal v současné době někde tlačí bota, je to rozhodně v obraně. Pro odchod se nedávno rozhodl Sol Campbell a může být ještě hůře. Londýnský klub je totiž stále ve sporu s Ashleym Colem, který je v současné době na líbánkách se svou manželkou, zpěvačkou Cheryl Tweedy. Cole stále nemůe zapomenout na více než rok starý incident, kdy bez vědomí Arsenalu vyjednával o možném odchodu do Chelsea. Soud ho za to tehdy potrestal pokutou 100 tisíc liber, kterou mu po odvolání snížil o čtvrtinu. Wenger letos v létě již splnil hlavní cíl, a to udržet Thierryho Henryho, nyní před ním leží další výzva.

"Až se vrátí, nejdůležitější věcí bude, aby na sobě začal pracovat a méně mluvil, protože fotbal je méně o mluvení a více o hraní a ukazování, jak je kdo dobrý. Mnohokrát jsme již ukázali, že pokud chceme, dokážeme udržet naše nejlepší hráče, dokázali jsme to i s Henrym. Když se jednoho dne podívá zpět, uvidí, že mu Arsenal hodně pomohl," reagoval Wenger mimo jiné na Coleovo vyjádření na adresu Arsenalu v jeho vycházející knize.

Manažer "Kanonýrů" si jednu posilu do obrany již vyhlédl, rád by na novém stadionu klubu uvítal stopera Curtise Daviese. Jeho zaměstnavatel West Bromwich Albion již určil hráčovu cenu, pokud ho někdo bude chtít získat, musí sáhnout do kapsy pro deset milionů liber.

"Stále potřebujeme posílit obranu. Na tři měsíce jsme teď ztratili Senderose a jsou i další zranění. Zraněný byl Djourou a je Clichy. Ještě jsem se neinformoval a neudělal žádnou nabídku, ale líbí se mi Curtis Davies," prohlásil Wenger, který hledá náhradu za Sola Campbella. Anglický obránce nedávno ukončil své pětileté působení na Highbury a v nejbližších dnech si vybere nového zaměstnavatele.

Přeřazením Juventusu, Fiorentiny a Lazia do Serie B se Arsenalu otevřela možnost výhodně získat některé hvězdy těchto italských týmů. Mluvilo se o Buffonovi nebo Thuramovi, Wenger však všechny tyto spekulace odmítá a žádná z těchto hvězd do Londýna nezamíří.

"Jsou v Serii B s třicetibodovým odečtem, to ve skutečnosti znamená Serii C. Nesdílím jejich názor mít v mužstvu všechny hráče nad třicet let a nevím, jaký efekt bude mít jejich puštění na hostování. Až se k nim vrátí zpět, pokud se jim do dvou let podaří vrátit se do Serie A, budou už na konci svých kariér. Navíc mají neúnosně vysoké platy, to si prostě nemůžeme dovolit," uvedl Wenger hlavní důvod odmítnutí angažování hráčů Juventusu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To len taká perlička : dnes si tu čítam postupne všetky nové články a jedna veta tu už zaznela z úst trénera anglickej prvej ligy druhýkrát : " hráči majú menej hovoriť a viacej pracovať ". Povedali to Mourinho i Wenger. A že rivali...

Reagovat
smazaný uživatel

O anglických týmech by tu mohlo být víc článků jinak dobrý

Reagovat
Pharrell

jj, pridat o anglickych klu bech vic clanku!!!!

Reagovat
Radin

já osobně jsem rád za každej článek a rád bych poděkoval každému kdo si s tím dá práci,každej den tady chodím,mám to jako výchozí stránku na netu,já tím žiju

Reagovat
Shevchenko

jj.. homepage

Reagovat
Shevchenko

-----------------Lehman---------------

Eboue---Toure---Senderos---A.Cole

------------------Vieira----------------

Ljunberg------------------------Reyes

----------Fabregas--Rosický----------

------------------Henry----------------

lavička:Almunia,Diaby,(?STOPER?),Appiah,Hleb,v.Persie,Adebayor

Reagovat
HOST*

a flaminiho si kde zapomel co???myslim ze podal lepsi vysledky nez appiah!!!a toho vieiru bych taky dal do rici jednou odesel a uz se nevrati tomu ver a myslim ze hleb je taky dost dobry!!!!

Reagovat
Shevchenko

tak si naser

Reagovat
HOST*Carlos

---------------Lehman----------------

Eboue---Toure---?Davies?---A.Cole

-----------------G.Silva---------------

Ljunberg--Rosický--Cesc---V.Persie

------------------Henry---------------

Lavička:Almunia,Reyes,Hleb,Flamini,Senderos

viz.V Anglii se smí nominovat jen 5 náhradníků

Reagovat
Shevchenko

tak si naser

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele