ARSENAL: HENRY PRODLOUŽIL, ZŮSTAT CHCE I PIRES

18.05.2003, 09:29
Aktuality
Vedení Arsenalu si začalo pojišťovat své největší hvězdy. V sobotu si klub pojistil služby pětadvacetiletého francouzského útočníka Thierryho Henryho. S přáním zůstat v Londýně i nadále pak vystoupil další reprezentant země galského kohouta, záložník Robert Pires.

Henrymu by po příští sezóně skončil v Arsenalu kontrakt, a tak podepsal novou, tříletou smlouvu, která ho s klubem bude vázat minimálně do léta roku 2007. "Potřeboval jsem si udělat jasno ohledně mé budoucnosti a usoudil jsem, že teď je na to ten pravý čas. Mám radost, že mohu i nadále hrát v tak skvělém mužstvu, jakým je Arsenal. Tento tým je pro mě velmi důležitý,"prohlásil v sobotu francouzský ostrostřelec, jenž byl nedávno novináři i hráči zvolen nejlepším hráčem Premier League. Henryho si do mužstva "kanonýrů" přivedl Arsene Wenger v roce 1999 z Juventusu Turín za deset a půl milionu liber, a během čtyř sezón v Londýně stihl soupeřům nasázet ve 179 zápasech úctyhodných 112 branek.

V prodloužení svého kontraktu na Highbury věří i záložník Robert Pires. Už třicetiletý fotbalista, za kterého zaplatil londýnský klub v roce 2000 šest milionů liber francouzskému Olympiqueu Marseille, má stále ještě platnou smlouvu na dva roky. "Doufám ve svou budoucnost v Arsenalu. Je to jeden z nejlepších klubů na světě, a to je hlavní důvod toho, proč chci zůstat. Za dva týdny odjíždím reprezentovat svou zemi na Pohár konfederace, a do té doby bych byl rád, kdyby se vše vyjasnilo,"nechal se slyšet hráč, o něhož se vážně zajímá španělská Valencia. Pires byl loni vyhlášen nejlepším fotbalistou anglické ligy, a to i přesto, že konec sezóny promarodil s únavovou zlomeninou nohy, kvůli níž si nezahrál ani na MS v Japonsku a Jižní Koreji. Poté, co se uzdravil, stihl letos za "Gunners" nastoupit k celkem dvaačtyřiceti zápasům, v nichž zaznamenal patnáct branek.

Dalším cílem Arsenalu bude prodloužit vzájemnou spolupráci s kapitánem mužstva Patrickem Vieirou. Londýnský klub naopak definitivně opouští čtyřicetiletý brankář David Seaman, za něhož se už dlouho intenzivně shání na Highbury náhrada. Mezi jeho potencionálními nástupci se nejčastěji skloňují jména Petra Čecha (Rennes), Recbera Rüstüho (Fenerbahce) a Paula Robinsona (Leeds). Kromě těchto brankářů se živě spekuluje i o možném příchodu brazilského obránce Roberta Carlose z Realu Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobre jim tak...

Reagovat
HOST*

Roberto Carlos nepřijde, autor zapoměl na Davida Jamese z West Hamu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele