ARAGONES: JSME V BRYNDĚ

24.03.2007, 14:08
Aktuality
Španělsko hraje již na začátku roku 2007 o holé bytí a nebytí v kvalifikaci o postup na ME 2008. Tým trenéra Luise Aragonese nezvádl vstup do kvalifikačního cyklu a v dnešním souboji s Dánskem si další zaváhání nesmí dovolit...

"Nekvalifikovat se na evropský šampionát by pro mě bylo obrovským neúspěchem. Teď ale není čas na takové myšlenky, musím sebe i své hráče přesvědčit o tom, že se tam dostaneme. Nebudu se za nic schovávat, v tuhle chvíli jsme v hodně složité situaci," přiznává španělský trenér Luis Aragones.

Jeho svěřenci začali kvalifikaci povinnou výhrou nad Lichtenštejnskem, pak ale dvakrát vyšli bodově na prázdno. Porážka ve Švédsku by žádnou tragédii ještě neznamenala, ztráta na půdě Severního Irska však byla šokem, kvůli němuž jsou Španělé v tuto chvíli ve skupině F až na pátém místě.

"Dánsko má velice dobrý tým, Švédové jsou na vrcholu a Severní Irsko to taky může dokázat," hodnotí Aragones sílu kvalifikačních soupeřů.

"Země tří korunek" ve čtyřech zápasech ještě neztratila ani bod a směle míří za postupem do Rakouska a Švýcarska. Druzí Dánové mají stejně jako Španělé odehrány tři zápasy, v nichž získali bodů sedm. Pokud by dnes na Santiago Bernabeu zvítězili, utekli by Španělsku již na sedm bodů. Proti zemi z Pyrenejského poloostrova hrají absence v obraně, vinou karetních trestů nenastoupí Carles Puyol a Sergio Ramos, ve středu defenzívy tak pravděpodobně nastoupí Carlos Marchena s Javi Navarrem.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Španělsko by mělo zabrat na tu chaotickou hru a trapné výsledky se nedá dívat. V opačném případě budou rádi, když se s Severním Irskem poperou o třetí místo.

Reagovat
HOST*-Kopy-

neboj... dneska na ně vlítne náš útok a bude to v poho

Reagovat
HOST*ital

Jj v poho 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím na 1-1 aneb zase tragédie.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Já věřím - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Toho se právě bojím.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Španělsku jsou samozřejmě rozpory uvnitř - a odjakživa. Ta rivalita Barca-Real a hrdost Baskicka a Katalánska se musí projevit, s tim se nedá nic dělat...

Ale problém je podle mě v starym pánovi, který na to asi nemá a měl by dát příležitost někomu, kdo je reprezentaci schpný vzkřísit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele