ANKETA: Český fotbal v roce 2010

30.12.2010, 09:58
Názory a komentáře
Rok 2010 se chýlí ke konci, a tak EuroFotbal.cz uspořádal již tradiční anketu, jež se poohlédne za uplynulým rokem v českém fotbale. Ani letos si nezasloužila pěknou známku česká reprezentace. Ligovým mistrem bude Sparta, sestoupí Ústí a někteří tipují i Slavii! Fotbalistou roku se stane Petr Čech. Dále jsme se ptali na hodnocení podzimu v Gambrinus lize a na vystoupení českých klubů v pohárové Evropě.

Pozvání příjali rockový zpěvák Aleš Brichta, populární moderátor Libor Bouček, známý bavič Petr Novotný, žurnalisté Tomáš Radotínský (Nova Sport) s Luďkem Mádlem (Hospodářské noviny), trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych, bývalý fotbalista Václav Drobný a fotbalový obránce rakouského Kapfenbergu Milan Fukal, publicista a kritik Jan Rejžek, olympijský vítěz ve sportovní střelbě David Kostelecký a jedenáctku uzavírá hokejový expert Martin Hosták.

1. Máme za sebou podzimní část Gambrinus ligy, kterou překvapivě vyhrála Plzeň. Jak hodnotíte ligový podzim a co vás na něm překvapilo či naopak zklamalo?

ALEŠ BRICHTA: Překvapila mě Plzeň, i když jsem po jaře její nástup očekával a částečně i Olomouc. Zklamáním pro mě byl začátek podzimu ze strany Sparty a až výsměchem pak situace ve Slavii.

PETR NOVOTNÝ: Jako pro slávistu je pro samozřejmě jednoznačným zklamáním současný sportovní a hlavně ekonomický stav mého oblíbeného týmu. Jinak se u mne žádné překvapení nekonalo - Plzeň pro mě velkým překvapením není, má stabilizovaný a velmi kvalitní kádr, který je dlouho pohromadě a současné výsledky Plzně to jen plně odrážejí.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Překvapilo mě, a to příjemně, kolik padalo gólů a jak se celá řada mužstev snažila o útočné pojetí. Ve srovnání s vyspělým fotbalovým světem schází potřebná kvalita, ale myslím, že se naše kluby vydaly správným směrem. Zklamala mě Slavia, Ostrava a Brno.

VÁCLAV DROBNÝ: Co se týká překvapení, tak jednoznačně Slavia Praha a tím myslím nejen postavení v tabulce, ale i vše, co se tam za poslední roky událo a kam až to zašlo. Nemůžu pochopit, jak může majitel klubu dopustit po dvou zasloužených titulech, takhle rozbít a zdevastovat vše, co se tam po příchodu trenéra Jarolíma udělalo. Co se týká zklamání, tak je to ekonomická situace v našem fotbale, kde se pomalu ukazuje, že spousta týmů není ani schopna plnit hráčům jejich základní platy a já když mluvím se svými přáteli o této situaci, tak jim říkám, že z fotbalistů se pomalu stávají ochotníci a ne profesionální sportovci, je to hodně podobné jako svého času s herci a umělci.

LIBOR BOUČEK: Je úžasné, kolik padá gólů. To je asi nejpříjemnější překvapení. Zároveň mě bavila hra Plzně a Olomouce a v poslední době i Sparty. Duo Kweuke Bony přerůstá rozměry Gambrinus ligy a já mám strach, že odejdou. Jinak se projevuje talent trenérských osobností, které se vzdělávají. Klobouk dolů před Vrbou a Psotkou. Slavia se utápí ve vlastní neprofesionalitě a myslím, že sešívaný národ by měl mít z jara velký strach. Ale snad to dobře dopadne.

LUDĚK MÁDL: Plzeň a Olomouc, toť jediné dva české týmy, v jejichž systému a herním projevu se alespoň nějak odráží evropská fotbalová moderna. Ostatní mužstva předvádějí kopanou jak z doby kamenné. Spartu v závěru podzimu zdvihla údernost nově objevené útočné dvojice Wilfried - Kweuke, která na měřítka české ligy prokázala velmi nadstandardní sílu a potenci. Nikdo samozřejmě nečekal, jak hluboko klesne Slavia. Za naprosto nehoráznou ostudu ovšem považuji to, čím se na podzim na ligové scéně prezentovalo Brno. Ubohost na entou.

MARTIN HOSTÁK: Příjemně mě potěšily výkony Plzně a hlavně Pavel Horváth. A taky náš Hradec, na nováčka slušný podzim. Jinak se divím problémům Slavie.

PAVEL HOFTYCH: Podzim přinesl hodně kvalitních utkání s velkým počtem branek a nám se povedlo udělat slušný počet bodů, takže samozřejmě podzim hodnotím kladně. Plzeň je podzimním mistrem možná překvapivě, ale naprosto zaslouženě, hrála určitě nejatraktivnější a nejproduktivnější fotbal. Překvapením jsou určitě špatné výkony a výsledky Ostravy, Slavie a Brna.

JAN REJŽEK: Samozřejmě je největším podzimním překvapením vedení Plzně a pohledný, útočný fotbal, který hraje, a největším zklamáním rychlý pád Slavie téměř ke dnu tabulky. Potěšila mě probuzená střelecká chuť útočníků Hubníka, Pekharta, Rezka, Koláře, Lafaty a Wilfrieda.

DAVID KOSTELECKÝ: Bohužel jsem neměl tolik času sledovat ligu, ale samozřejmě překvapení je Plzeň. Taky asi padalo více gólů což je pozitivní.

MILAN FUKAL: Tak určitě mě překvapily výkony zmiňované Plzně, kterou i přes nespornou kvalitu jejího kádru málokdo čekal tak vysoko v tabulce, pak výkony Sparty v závěru sezony, když stáhla obrovský náskok Plzně na pouhé čtyři body. Nemile mě překvapila Slavie jak na hřišti, tak i mimo něj.

2. Kdo bude českým mistrem a které dva týmy na jaře opustí českou nejvyšší soutěž?

ALEŠ BRICHTA: Tipnul bych na mistra Spartu, ale zřejmě bude rozhodovat zápas v Plzni. Na sestup tipuji Ústí, které zaplatí nováčkovskou daň. Problémy s bojem o záchranu bude mít zřejmě i Slavia a Příbram.

PETR NOVOTNÝ: Myslím, že Sparta má dobrý los a ještě leccos urve vůlí a několika "Siegláky" ze skrumáží v posledních minutách zápasů, ale ligu nakonec vyhraje těsně a v dramatickém závěru Plzeň. Myslím, že Ústí už nic nezachrání. A snad ho nedoprovodí Slavia! Spíš tipuju Budějovice nebo Brno...

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: O titulu se rozhodne mezi Plzní a Spartou. Netroufám si označit jednoho favorita. Řekl bych, že klíčový bude vzájemný zápas v Plzni. Sestoupí Ústí nad Labem a Brno.

VÁCLAV DROBNÝ: Moje srdce velí jednoznačně tipovat Spartu a myslím si, že jestli udrží svou výkonnost z konce podzimu i na jaře, tak že se bude na konci radovat z titulu, i když Plzeň má lepší výchozí pozici. Co se týká sestupu, tak si myslím, při vší úctě k Ústí, tak bez domácího prostředí se těžko v lize zachrání a druhým sestupujícím bude bud Brno nebo Hradec Králové.

LIBOR BOUČEK: Tady budu tipovat. Myslím, že Sparta vyhraje titul a sestoupí Ústí se Slavií.

LUDĚK MÁDL: Mistrem bude Sparta. V závěru podzimu už se Plzni přiblížila na dostřel. Hráči Plzně mentálně tlak, který na ně bude doléhat, nevydrží. Bojovat se nebude jen na hřišti, ale i v zákulisí - a tam má Sparta pozici výrazně silnější. Počítám s tím, že jeden dva základní kamínky ze sestavy Plzeň už v zimě prodá. Ve chvíli, kdy přijdou nějaká zranění a začnou se kupit žluté karty, pak nebude mít dostatečnou náhradu na lavičce. Sestoupí Slavia. Vzhledem k její slavné historii a pozici v českém fotbale na ní bude vyvíjen nesrovnatelně vyšší tlak než na její konkurenty. Frustrace se bude stupňovat - a přestože bude mít o třídu lepší fotbalisty než ostatní, Slavia soutěž neudrží. Druhou sestupovou pozici by zasloužilo Brno, ale tipnu, že místo něj spadne Ústí nad Labem.

MARTIN HOSTÁK: Ligu asi vyhraje Sparta, i když vůbec nebude jednoduché protlačit se přes Plzeň.

PAVEL HOFTYCH: O mistra si to rozdá Plzeň se Spartou,v průběhu podzimu jsem patřil k těm, co tvrdili, že titul si už Plzeň vzít nenechá, teď už si tipovat netroufám, zaleží na startu do jara. Sestupující vyjde ze skupiny, která se na chvostu pohybuje nyní. Může to klidně být i jeden z klubů s velkou tradicí. Naší snahou bude, abychom se do této skupiny již nenamotali.

JAN REJŽEK: První titul v historii bych přál Plzni, ale z minulosti dobře víme, jak sparťanští šamani umějí "začarovat" jarní výsledky...Sestoupí Ústí a Brno.

DAVID KOSTELECKÝ: Myslím, že by to Plzeň mohla dotáhnout do konce. Kdo odpadne, si netroufnu říct, ale doufám, že to nebude Brno. Pokud bych musel tipnout, tak by to bylo Ústí a Budějovice.

MILAN FUKAL: O mistrovi se rozhodne mezi Plzní a Spartou, o sestupujících mezi Ústím, Brnem, Hradcem a Příbramí.

3. Jakou známku byste dal české reprezentaci za rok 2010 a proč?

ALEŠ BRICHTA: Za čtyři. Akutní obměnu kádru jsem nezaznamenal a některé výsledky byly až tristní!

PETR NOVOTNÝ: Při nejlepší vůli tak 3 mínus. Výkony reprezentace pro mě byly velkým zklamáním a při vší úctě k trenéru Bílkovi, zatím mě o oprávněnosti vést náš nároďák ani náhodou nepřesvědčil. Mám, co se týče kvalifikace na Euro, velké obavy...

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Trojku. Zvládla zápas se Skotskem, ale domácí prohra s Litvou je ostudou a zároveň velkou komplikací pro další vývoj kvalifikace. Budeme muset vyhrát ve Skotsku nebo v Litvě, což nebude lehké. Věřím, že můžeme postoupit, ale otázkou je, zda bychom závěrečný turnaj nějak obohatili. Při současné výkonnosti se domnívám, že spíš ne.

VÁCLAV DROBNÝ: České reprezentaci bych za letošní rok na stupnici od 1 do 5 dal známku 3- a to z jednoho prostého důvodu a to je, že snad ještě nenastala doba, kdy by si k nám měla mužstva typu Litvy jezdit pro vítězství, tím spíše v kvalifikaci a ve světle všech odehraných zápasů nemůžu dát lepší známku.

LIBOR BOUČEK: Trojku. Je módní být přísný, ale myslím, že generační obměna bude logicky dlouhá. S přihlédnutím k U-21 dávám 2 minus.

LUDĚK MÁDL: Reprezentace nemůže dostat lepší známku než 3- (tři mínus), a to jsem ještě přimhouřil oči. Jen si to proběhněme: přátelák ve Skotsku - porážka, americký duel s Tureckem - snad nejstrašlivější výkon české reprezentace v historii, duel s USA - relativní úspěch proti náhradníkům soupeře, kvalifikačním generálka proti Lotyšsku - tým fungoval jen poločas, Litva - průšvih první kategorie, Skotsko - spásná těsná, ubojovaná výhra, Lichtenštejnsko - povinnost, Dánsko - další herní ostuda. Když nad tím tak přemýšlím, není to spíš čtyřka?

MARTIN HOSTÁK: Průměrnou 3-. Doufám, že kvalifikační porážku s Litvou napraví v dalším průběhu soutěže a postoupí.

PAVEL HOFTYCH: Dávám trojku. Po špatném rozjezdu zvládla reprezentace závěr a důležité je, že šance na postup žije. Po Litvě to vypadalo hrozivě.

JAN REJŽEK: Čtyřku. Hlavně kvůli ostudné prohře doma s Litvou.

DAVID KOSTELECKÝ: Nebudu známkovat, protože moc dobře sám vím, jak je to ve sportu složité. Věřím, že naše reprezentace se zlepší a že postoupíme na ME.

MILAN FUKAL: Za špatný vstup do kvalifikace prohrou s Litvou určitě horší známku, i když karty v této skupině už byly rozdány před začátkem kvalifikace, naši kluci by měli v pohodě uhrát druhé místo, Španělsko je asi nad naše síly. Známku bych dal 3.

4. Jak byste zhodnotil vystoupení českých zástupců v evropských pohárech v tomto roce?

ALEŠ BRICHTA: Ostuda, která bohužel odrážela stav naší ligy.

PETR NOVOTNÝ: Ono není moc co hodnotit, co si budeme povídat! Pochválit lze bohužel jedině Spartu za postup do jarní části Evropské ligy. Na Letné by si však měli rvát vlasy za vyřazení Žilinou v posledním předkole Ligy Mistrů, v jejíž skupině skončila Žilina bez bodu. Byl to soupeř, přes kterého měla Sparta přejít.

TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ: Čtyřkou. Uspěla jedině Sparta a herně snad i Plzeň, která měla těžkého soupeře. Ostatní propadli. Problém je, že TOHLE je pravdivý obraz českého klubového fotbalu. Nedá se říci, že by Jablonec či Ostrava hrály pod své možnosti. Prostě na své soupeře neměly. Což je smutné konstatování.

VÁCLAV DROBNÝ: Tady je hodnocení velice jednoduché a kromě Sparty, která si nechala proklouznout Ligu mistrů jen svojí neukázněností a také slabší formou na začátku podzimu, kterou pak trochu nahradila postupem ze skupiny Evropské ligy, tak zbytek účastníků se ani snad nedá hodnotit, protože není co. Jablonec totálně propadl a Ostrava jakbysmet, Plzeň to měla nejtěžší a alespoň odešla se vztyčenou hlavou.

LIBOR BOUČEK: Myslím, že tam byl jen jeden zástupce, který je ve hře i po zimě, což je úspěch. Výkony Baníku a Jablonce naprosto přesně ilustrují naší pozici ve fotbalové Evropě a nějaké zázračné zlepšení hned neočekávejme. Musím ocenit sympatický výkon Plzně proti Besiktasi. A Sparta...no uff...hrála dobře - zejména s Palermem a doma s Moskvou. Snad se blýská na časy.

LUDĚK MÁDL: Sparťanský postup do jarní části EL sice vypadá jako úspěch, když si však uvědomíme, že od Ligy mistrů odstřihla Letenské Žilina, musíme i tady vzhledem k nevyužitému potenciálu mluvit spíše o promarněné šanci. Plzeň se snažila hrát s Besiktasem fotbal, budiž to polehčující okolností jejího vypadnutí. Ale Jablonec a Ostrava? Ostuda první kategorie, katastrofa pro koeficient.

MARTIN HOSTÁK: Plzeň odehrála parádní zápasy, Sparta po delší době bude hrát poháry i na jaře. Ostatní nic moc.

PAVEL HOFTYCH: Sparta výborná,slušná hra, výborné výsledky a postup. Plzeň výborné zápasy s Besiktasem, které ovlivnil rozhodčí, ale určitě se ctí. Jablonec a Ostrava,tak to byly propadáky.

JAN REJŽEK: Tragédie, hlavně v případě z neznámých důvodů namyšleného Jablonce. Postup jediné Sparty do další fáze Evropské ligy se může jevit jako úspěch, ale nezapomeňme, jak dopadla s porazitelnou Žilinou, která se pak zcela zostudila v Lize mistrů.

DAVID KOSTELECKÝ: Zklamání byla Sparta pro prohře s Žilinou, ale teď to napravují v evropském poháru a snad se jim bude dařit i na jaře.

MILAN FUKAL: Propadák kromě Sparty, ta naštěstí drží českou vlajku dál nad vodou.

5. Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?

ALEŠ BRICHTA: Bonymu Wilfriedovi za výkonnostní skok, který udělal. Z tuzemců pak Václavu Kadlecovi, který stále zraje, i když ještě nepotvrzuje stabilní úroveň v každém zápase, či Pavlu Horvátovi, za to, jak táhl Plzeň.

PETR NOVOTNÝ: Považuji za nejlepšího českého fotbalistu uplynulé sezony Tomáše Ujfalušiho, ale svůj hlas bych dal "čaroději" Martinu Vaniakovi, za to, co ještě ve čtyřiceti předváděl v ligové brance.

TOMÁŠ RADOTINSKÝ: Petru Čechovi. Získal s Chelsea double a patřil ke klíčovým postavám tohoto týmu. I na podzim, kdy už se jeho klubu tolik nedařilo, držel spoluhráče skvělými zákroky a čistými konty. Spolehlivý byl i v národním mužstvu.

VÁCLAV DROBNÝ: Přiznám se, že letos bude volba asi hodně otevřená, mě snad napadá po dlouhém přemýšlení Zdeněk Pospěch za jeho stabilní formu i úspěch s klubem na mezinárodní scéně.

LIBOR BOUČEK: Fotbalista Petr Čech - kvůli stabilitě výkonů. Talent roku ne pro mě Kalas nebo Vydra za jaro. Trenérem jednoznačně Pavel Vrba a osobností ligy Pavel Horváth. Ten je naším plzeňským fenoménem!

LUDĚK MÁDL: Petr Čech. Byl oporou týmu, který získal double v nejsledovanější ligové soutěži světa, není co řešit.

MARTIN HOSTÁK: Petr Čech.

PAVEL HOFTYCH: Hlas jsem dal brankáři Čechovi, protože si udržuje stálé místo i formu ve špičkovém světovém klubu. Z GL by to u mě vyhrál Pavel Horváth.

JAN REJŽEK: Jednak veteránům, kteří si udrželi solidní formu (Čech, Vaniak, Horváth), ale také slibnému mládí (Petržela, Chramosta, Necid, Kadlec)

DAVID KOSTELECKÝ: Zvolil bych Pavla Horvátha za odvedenou práci v Plzni.

MILAN FUKAL: Tomáš Ujfaluši. Stabilní člen sestavy Atletika Madrid, podávající dlouhodobě výborné výkony.

Autor: David Křížka

Komentáře (331)

Přidat komentář
smazaný uživatel

českej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Český fotbal pro fanoušky !!

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

Naprosto směšná fráze, kterou tupě skandují kotle po celé republice. A ještě jedna jse směšnější. "Svobodu fanouškům". Chodím na fotbal 15 let a ještě nikdy jsem se na něm necítil nesvobodný. Proč asi?

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Jajinek

taková blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Jajinek

nejsem, to slovo mi spíš sí na někoho, který bezdůvodně uráží na internetu a anonimně

Reagovat
smazaný uživatel

asi chodíš na hlavní tribunu a ne do kotle, jinak bys psal a mluvil jinak..

Reagovat
Jajinek

chodím na triunu kde je kotel, očas do kotle. Na hlavní jsem byl za 15 let 4x...na třech zápasech juniorky a nyní na pohárový zápas s Pískem...jo a pak ještě na tréninky fotbalové reprezentace...

Reagovat
smazaný uživatel

a na výjezdy jezdíš?

Reagovat
Jajinek

moc ne, byl jsem tak 4x...Zlín, Hradec 2x...jednou jsem to hecl do Jablonce. Viděl jsem víc zahraničních stadinů, než českých...jezdím ale na Inter, jestli se to počítá...

Reagovat
smazaný uživatel

pořád si byl na víc výjezdů než 90% místních diskutérů, to se počítá

Reagovat
didosh

mezi ně patřím i já Pro mě je každý zápas výjezd jsem z JM fandím Baníku,sem tam zajdu na Zbrojovku(vím že to pro hodně lidí je nepochopitelné ale fandím i Zbrojovce) ale v hokeju mám jasno Kometa!!! I když dlouhou dobu přeju Třinci a Vítkám(to je taky divné )

Reagovat
smazaný uživatel

tobě nevadí dávat nesmyslný částky za lístky, jako třeba teď nasadila Sparta na anglány? Tobě nevadí, jak security mlátí hlava nehlava fanoušky i když se nic neděje? Tobě nevadí, že jsou na stadionech nesmyslné zákazy vůči Ultras? Pak se nediv, že na ligu už skoro nikdo nechodí...

Reagovat
Jajinek

Na lístek na Sigmu dám 7O kč, za 15 let jsem se na stadionu nedostal do konfliktu s policistou a že si ultras nemůžu upalovat zadek pyrem je mi vcelku jedno. Můj názor na tohle všechno znáš, takže to nemá cenu dál rozvádět. Minule jsme měli celkem slušný vlákno. Já tvůj názor respektuju. Jen ti vysvětluju ten smajlík...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, pamatuju si na naši diskuzi ohledně toho a abych řekl pravdu, dnes nějak ani nemám náladu to zase řešit.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Není to zas tak směšná fráze. Nepohodlné termíny zápasů (derby "S" v pondělí je stupidita), často přemrštěné ceny lístků, odlišné ceny lístků pro domácí a hostující fanoušky, často nevybíravé až násilné chování sekuritky, nealkoholické pivo, nezřídka zbytečně početný dozor policie...atd. A to jsem vymenoval jen pár věcí, které rozhodně nenaznačují, že se v ČR dělá fotbal pro fanoušky.

Reagovat
smazaný uživatel

Trevor ty si koho fanda estli se mužu zeptat

Reagovat
j_mrazik

SK Slavia Praha

Reagovat
smazaný uživatel

toho nejlepšího u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Žižkov hraje 2. ligu Baník ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Baník Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak je dobry vidět , že alespoň někteří chachaři sou inteligentní

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Co prosím ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. Překvapila Plzeň zklamala Slavia s Baníkem od Brna sem to tak trochu čekal

2. Sparta a sestoupí Příbram s Ústím

3. 4

4. Plzeň nezklama ba naopak Sparta překvapila určitě pozitivně

5. Čech Necid

Reagovat
Puskas

Ale no tak, co třeba 21?

Reagovat
clinger

=náš fotbal!čert vem nějakou anglickou,španělskou ligu která se hraje tisíce kilometrů daleko.pro mě je nejdůležitější ta česká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Reagovat
didosh

pro mě taky

Reagovat
smazaný uživatel

5 a nepustil bych je ani na reparát

Reagovat
smazaný uživatel

keby ze ne rosicky ta ani nevedia ze cesko vobec existuje...

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Rosickýho si zmínil jenom kvůli tamtomu z kvalifikace?

Reagovat
didosh

Reagovat
niflheim

Brichta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevítě někdo jak to vypadá se Spojením Našeho gambáče A Corgon ligy? Bo už to opět utichlo?

Reagovat
smazaný uživatel

nepoužívej BO, když nevíš, k čemu správně tato spojka slouží

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
Alf da Gama

Reagovat
homeles8

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

rejnpnout jo, ale odpovědět se v diskuzích EF už bohužel nevede

Reagovat
buba

A jéje, další chytrák z Ostravy.... to, že se tam u vás používá "bo" ve smyslu "neboť" neznamená, že se ve zbytku republiky nepoužívá ve smyslu "nebo"

Reagovat
homeles8

trevor nejni z Ostravy a ''bo''=''nebo'' je blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Je to znásilnění dialektu.

Reagovat
Infi

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Puskas

Ve zbytku republiky? Pán je odborník na dialekty?

Reagovat
smazaný uživatel

Vy v Ostravě... A propo, BO se tam používá už odnepaměti, patří to k jejim nářečím, jenom místní čecháčci chtěli bejt taky in a jsou líní psát nebo, tak si to nesmyslně zkrátili na BO...

Reagovat
Puskas

Tak tak, stejně jako třeba NI. A nejen v Ostravě, možná je to tu třeba zdůraznit, BO to vypadá, že sever Moravy a Slezsko rovná se jen Ostrava. NI.

Reagovat
smazaný uživatel

Severomoravský kraj

Reagovat
Puskas

No, teď už podle nového Moravskoslezský

Reagovat
smazaný uživatel

oj, to sem ani netušil Díky za upozornění

Reagovat
Shevchenko

Trapas bubo.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak děkuju za Opravu , a někdo kdo by mě na tohled odpověděl by se nenašel?

Reagovat
Carlos Juan Pablo
Reagovat
smazaný uživatel

Jížní Morava.....

Reagovat
smazaný uživatel

No, někteří to vzali docela stručně Třeba Martin Hosták K tomu ještě to Kladno..

Reagovat
smazaný uživatel

sem se zasmál ještě tomuhle "Ale Jablonec a Ostrava? Ostuda první kategorie, katastrofa pro koeficient. "... Zase koeficient..

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, co s ním furt mají. A myslím, že je dobře, že do Champions League postupuje jenom jeden český tým.. K čemu dvojnásobná ostuda?

Reagovat
j_mrazik

Mně teda o něj hodně jde. Vcelku na tom závisí možný rozvoj naší ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

rozvoj naší ligy záleží na jinejch věcech, ne na nějakém koeficientu.

Reagovat
j_mrazik

Pokud Sparta nebo Slavia nebo kdokoli jinej uspěje v Evropě, my budeme mít případně více míst, hráči budou více na očích. Sparta možná prodá hráče za 6mio €. Scouting má nahovno, takže bude kupovat v ČR => prachy pro třeba Jablonec, který to může využít třeba na stadion nebo další mladíky. Taky to celkově může zvýšit prestiž ligy, když uvidí, že máme kvalitní zastoupení v Evropě. Zahraniční sponzory by to taky mohlo nalákat. Proč by ne?

Reagovat
Puskas

Jo, ale naše liga už je prakticky vybrakovaná, už pomalu není kde brát, nemáme takový potenciál, aby dvě mužstva anebo i jedno rok co rok nakupovalo hráče z tuzemska a tvořilo z nich konkurence schopný tým. Takové Polsko je v tomto silnější, mají plno solidních hráčů v zshraničí, a v pohárech nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Není kde brát? Sparta mi přijde nejsilnější za X let, Plzeň válcuje ligu a hrála vyrovnaný dvojzápas s Besiktasem, Jablonec má potenciál jak kráva, dorůstá nám silná generace U-20 a U-21, kdy většina hráčů už hraje ligu...

Nevím, mě potenciál na 2 silné týmy GL přijde kurva dobrej...

Reagovat
smazaný uživatel

Válcuje ligu pač je GL tragická, v Polsku, Rakousku či třeba ve Švýcarsku by hrála střed tabulky Ale na Slovensku by zas vyhrála tutově

Reagovat
kubys

WTF? V Polsku by Plzeň hrále střed ligy? Letošní Plzeň? To si snad děláš prdel, ta jejich liga je ještě horší než naše.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, kvalita ligy se řídí podle kvality ultras...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom připadě sme na urovni Walesu

Reagovat
smazaný uživatel

s tím Polskem sem ulít, no

Reagovat
Puskas

Píšu, že "pomalu není kde brát". Je tu pár slušných hráčů, to jo, ale to je vše. vytvoříme tým, jeden dva, které mohou hrát vyrovnané zápasy s Palermem nebo Besiktasem, ale už ne s Interem nebo Lyonem. Stále víc kluků odchází brzy do průměrnýchc klubů typu Dněpropetrovsku nebo někam do Turecka, za ně pak náhrada není, resp. nemáme tolik hráčů, nejsme bezedná fabrika na talenty, někde musí být dno, a to je už na dohled.

Reagovat
smazaný uživatel

Který stát vytvoří 2 týmy schopné hrát s velkokluby? Celkově 5 lig, toť vše. Možná ještě Rusko. Ne, my máme potenciál být mezi top15ti ligama - ne top 5 nebo top10, ale top15 rozhodně...

Reagovat
Puskas

Ještě Holandsko, Ukrajina, klidně bych tam dal i Rumuny, Skoty. Vím, tam je too něčem jiném, ale jde i o to, že ti naši kluci chodí právě všude tam, opačně ne. Netvrdím, že GL je úplně marná, ale že brzy vyschne pramen.

Reagovat
j_mrazik

Ale nám poháry vcelku šly. Sparta i Slávia mají v Evropě pořád ještě vcelku zvuk. (Opovažte se někdo vytáhnout tu sedmičku s Arsenalem). Poláci jsou na tom dobře finančně, ale prostě jsou to dřeváci. Nemají moc mládež. A naše liga mi nepřijde vybrakovaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naše liga nepotřebuje tohle to, ona potřebuje za a) zeštíhlit a zbavit se nadbytečných týmů jako Příbram, Ústí a další. Za b) kvalitní scouting, třeba ten Balkán, kde jsou hodně dobří hráči a za levno, viz: Džeko, Ljevakovič, Pamič. Za c) Navrhoval bych hrát jako v Rusku, Dánsku atd, to jest, aby liga začala v Březnu a skončila třeba v Listopadu, takhle se bude hrát za pěkného počasí a tím pádem by mohlo chodit i více lidí, kdo ti půjde na ligu v Únoru za teploty mínus 10 stupňů. Až by se dala liga a týmy do pohody, může se zkusit Evropa, takhle to nemá smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže i Rusko přešlo na Evropský model, protože je to výhodnější pro ně vzhledem k pohárům...

Reagovat
smazaný uživatel

a všimni si, jak z toho většina není vůůůůbec nadšena

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl, jestli dostane šanci hrát LM jeden tým nebo dva... Mě o koeficient rozhodně jde, když budou hrát týmy dobře, tak klidně můžeme hrát o 15. místo a tím, že Baník a Jablonec udělaly ostudu nezakryješ to, že nejen sobě ,ale snížili tím šance do budoucna na lepší umístění...

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo... Zase diskuze o debilním koeficientu..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, poháry se vlastně vůbec nemusí hrát. Je jedno, jestli z Evropy přiteče 200mil nebo nic, je jedno, jestli se hráči budou prezentovat jen v národním týmu nebo i v pohárové evropě.

Já chápu, že tě to nezajímá jako Baníkovce, ale pokud se má liga někam pozvednout, tak jsou prachy z LM celkem vzato užitečné.

Reagovat
smazaný uživatel

mně jenom fascinuje, jak najednou každej hrotí koeficient. Ty prachy, o kterých tady mluvíš stejně ani tak nepůjdou na rozvoj Českého fotbalu ale na rozvoj movitých statků majitelů klubů...

Reagovat
smazaný uživatel

"Hrotí"?

Říkám, že máme na to se dostat do top15 lig. Před námi je Izrael, Rakousko, Švýcarsko, Skotsko. Jediné Skotsko je o něco dál než my.

A nejde mi o koeficient, ale o to, aby bylo více zápasů v Evropě, abych se měl na co koukat. Abychom měli možnost poslat do Evropy pět týmů místo čtyř. Aby měl i vícemistr šanci dostat se do LM, aby měli Jablonec, Baník, Plzeň nebo Olomouc šanci se tam dostat.

Reagovat
smazaný uživatel

jediné Skotsko? Izrael má taky výborné týmy, jako třeba Maccabi či Hapoel. Švýcaři, ti jsou před námi o parník, takovej Curych, Basilej či YB Bern, ti dokázali hrát vyrovnané zápasy s top týmama ze západu či je dokonce i porazit. Rakousko dejme tomu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, mají dobré týmy. Jenže Sparta pokud udrží to, co má, tak je schopná toho samého a EL to letos ukazuje. A jsme schopní postavit i druhý takový tým, Plzeň rozprodávat nebude (nemá co mimo Koláře), Jablonec má mladý potenciální tým...

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme v souboji s Liverpoolem, jak je odolná proti TOP klubům

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě přesvědčily už skupiny... Obrali o body CSKA, výhra a remíza s Palermem a výhra a remíza se "silnými" švýcary... Pro Liverpool to bude pravděpodobně jediná možnost, jak vyhrát letos trofej...

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA, která už měla dávno postup v kapse a nastoupili v "divné" sestavě. Lausanne museli porazit a beztak doma s nima remízovali, jediné plus je dvojzápas s Palermem

Reagovat
soukup

zrovna skotové jsou z těchto zemí na tom nejhůř

Reagovat
clinger

v šírším kontextu ano,ale já osobně si třeba nepřeju aby přitekly do Sparty.to by zase vykoupila ligu a vyrovnáný bo j o špici by nejspíš zmizel

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta teď stejně nemá na to vykupovat GL a ani mít nebude. Vem si, že nejlepší hráči momentálně nestojí 20mil kč jako dříve. Teď má mladý špičkový hráč v GL cenu +- 100mil kč, což zhruba odpovídá postupu do skupin LM.

Navíc Sparta už doufám pochopila, že nemá smysl vykupovat ligu, když se na to mrkneš, kolik nakoupila hráčů v rámci GL za poslední 2-3 roky? Pro úspěch není potřeba vykoupit ligu, ale udržet kvalitní kádr a nerotovat sestavu, což teď dělají a mají v Evropě největší úspěchy za posledních 5? let...

Reagovat
smazaný uživatel

ukaž mi hráče u nás,který má takovou cenu?

Reagovat
twerp

Vydra, Kadlec, Pekhart, Hloušek.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart, Bony, Kerič (kdyby mu nekončila smlouva), daleko jí nebude Mahmutovič, Hloušek jí už měl před zraněním a znovu jí dostane, Kadlec, Řezník bude mít cenu tak 2mil eur, uvidíme, co po ME U-21, stejně tak Kolář. V Olomouci mladý Kalas, který může i s bonusy, pokud se prosadí, vyjít na 3-4 mil eur, stejně tak Dreksa a Hořava jsou mladí a budou mít slušnou cenu, v Jablonci Haurdič + 3 útočníci ze 4 mají pod 22 let, takže jejich cena bude taky růst, v Liberci mimo Papouška a Lišky mají všichni záložníci pod 24 let.

V Čechách dorůstá mladá silná generace hráčů, kteří se budou prodávat za slušné částky a budou se hlavně zlepšovat. Ono je opravdu z čeho čerpat a až ty generace dospějí, tak to bude mazec. Třeba současná Olomouc - obrana Murin(91),Kalas(93),Machalický(91), před nimi třeba Hořava (88) a Petr (90)... Střídali Přikryl (92), Navrátil(90) a Vašíček (91)... Třetí tým GL má v základu 5 hráčů pod 22 let a další 3 pod 20 let střídali. Dohromady 8 hráčů nové generace.

Když vezmu Spartu - 6 obránců z osmi má pod 26 let, v záloze Kladrubský (85), Kucka (87), Podaný (87), Vacek (87), Zeman (89), Jeslínek (87), Kadlec (92), Kweuke (87), Lačný (88), Bony (88). Opět hromada mladých hráčů, kteří před sebou mají slušnou budoucnost a jsou klíčovými hráči klubu - Bony-Kweuke-Kadlec je útok, který Sparta už dlouho neměla, zálohu táhnou taky mladí a kraje obrany taky.

Jablonec - Jablonský (87), Vošáhlík (89), Haurdič (90), Jarolím (84), Kovařík (88), Pekhart (89), Beneš (88).... Ofenziva mladých, z 9ti ofenzivních hráčů ani jeden nad třicet kdy jediními staršími jsou tam Piták(90) a Lafata(81)...

Bolka - Dimitrovski (88), Fabián (89),Kúdela 87, Sedláček (88), Chramosta (90), Opiela (86), Řezníček (88), Táborský (85).

Teplice - Hošek (89), Rosa (86), Čajič (92), Mareš (87), Mahmutovič (86), Smejkal (86), Vondrášek (87)

Nevím, já vidím v lize v současnosti největší potenciál za tu dobu, co sleduju fotbal. Teď roste mladá generace, která může dokázat divy... A i když se mi vysměješ, že hromada z nich je průměrná, tak stále jsou to mladí hráči, u kterých se to může zlomit časem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborny rozbot , proto doufám , že se to konečně promítne v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Repre si ještě chvíli počká, ale co je důležitější - teď se musí uspět na U-21 v létě a následně v EL/LM příští rok, aby ti hráči nešli někam do Turecka, ale do Německa, Francie a podobně, kde mají největší potenciál růst.

Reagovat
smazaný uživatel

a teď udržet Bonyho a Kucku v lize

Reagovat
Puskas

Určitě to vypadá jinak, když to tak vypíšeš, než když se bavíme obecně. Jo, poteciál tu je, ale i dříve byly silné 21, ale mezi dospělými šlo plon hráčů do proměru. Nelze si přát nic jiného, než aby to bylo teď opačně. A zapomněl jsi na Baníkovce Hušbauera, Pilíka, Šmejkala aj.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypisoval jsem první 4 týmy, ne celou GL.¨A rozdíl je v tom, že momentálně všichni ti hráči U-21 hrajou základ v týmech GL a nejsou to hráči z juniorek, Btýmů nebo na hostování v 2. lize...

Reagovat
Puskas

Tak samozřejmě všichni ne (Vaclík, Kozák, Mazuch...), ale jinak jo, možná jich bylo i dříve dost v áčkách, ale teď hrají důležitější role...

Reagovat
exse

Zapoměl si na tým kde je těch talentů nejvíc. Ano Slovan Liberec... Theo Gebre Selassie (86) před dvěma lety nejlepší pravý obránce ligy, první český reprezentant černé pleti. Renáto Kelič (91), nebál bych se říct největší talent ligy, akorát to taky není vidět jako u Kadlece, protože je obránce, kapitán bronzové reprezentace na ME U19. Radek Dejmek (88), reprezentanti U21. Jan Polák (89) bývalí kapitán mládežnických repre, před pár lety o něj měl zájem Inter Milán, bohužel ho dost přibrzdili zranění, ale stále se dá považovat za talent. Marcel Gecov (88) stříbrný na MS do 20 let, pravidelný člen repre U21. Lukáš Vácha (89) stálý reprezentant U21. Miloš Bosančič (89) bývalí kapitán a stálý účastník Srbské U21. Bořek Dočkal (89) kapitán české repre U21. Jan Blažek (88) býval jeden z největších talentů ČR, bohužel všichni ví jeho story, ale kvality má na GL velký. Andrej Kerić (86) nejlepší střelec v GL, víc asi k němu nepotřebujete.

Takže příště prosím nezapomenout

Reagovat
božský John

Psal týmy ze špičky

Reagovat
božský John

Jinak vcelku souhlas až na Dočkala, kápo je Mazuch ne? Co se pamatuju tak v posledních zápasech dělal kápa i Pekhart

Reagovat
exse

Vím že psal jen top 4 týmy, jen jsem chtěl aby se na nás nezapomělo Jinak pokud Dočkal hraje od základu tak byl vždy kapitán.

Reagovat
božský John

Aha,tak to mi uniklo, já měl za to,že kápo je Mazuch ...

Reagovat
cubinho

Ano, v současné době je opravdu kapitán Mazuch, jelikož Dočkal nemá na základní sestavu.

Reagovat
exse

To je pravda, ale jak říkám pokud bude hrát v základu tak bude on...

Reagovat
smazaný uživatel

rozdíl to není protože tady na to nejsou finance a jen talenty to nespasí. Furt se tady oháníte jak to dřív šlo ale problém je v tom že dřívější výsledky byly nad reálné možnosti, v současnosti jsme tam, kam ekonomicky patříme. Nehledě na vaše nesmyslné představy že zisky z LM zlepšují ekonomickou situaci klubu a následně jdou při pžestupech do ostatních klubů což není pravda protože se z toho sanuje rozpočet, stejnětak z prodeje hráčů. Zde další omyl, nikdy se nestalo aby za hráče šlo včetně procent z následného prodeje více než 49,5 mil. korun ( Poborský Žižkov-Slavia) což je méně než za Holka který do Dněpropetrovsku šel za 52 navíc je rozdíl v penězích na dřevo či teď jen části z původní přestupní částky ( při minimu našich rekordních přestupů zaplatil klub celou částku hned ) a spoléhat se na nejistá procenta. A když jsme u těch klubů, je normální že reprezentace má základní 11 hráče z top 5lig a nebo na naši zemi více sedí že z těch lig jsou 3-4 opory a zbytek z celé Evropy, např. Turecka, Ukrajiny, Belgie apod?

Lize prospěje totální překopání mládeže např po vzoru kanadského hokeje kdy myslím do 15ti let hrají jen turnaje o víkendech místo celostátních lig kdy se už od mládí hraje na výsledek a zabíjí se technika a kreativita a i když se dbá na fyzičku tak rychlostní typy hráčů nejsou a i tohle se dá zlepšit, do určitého věku i zákaz přestupů, dále jak píše trevor hraní přes léto nebo neděle středa-neděle na jařa a v září či říjnu, a zrušit kola na konci listopadu když tam diváci mrznou, pokud by to šlo aby zůstali jen Brno, Spa, Sla, Ban, Lib, Tep, MB, Jab, Olo, Plz, Slov,Boh tak ligu zúžit.

Na reprezentační úrovni aby vedení dalo před losem kvalifikace trenérovi cíle a on pak mohl s kádrem pracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej...

1) Chceš zrušit kola na konci listopadu, tudíž když se hraje EL ještě v půlce prosince, tak bude tým víc, než měsíc pauzu? Pak bude problém dostávat se v pohárech dále, než do skupin ještě větší.

Zisky z Pohárů - Ano, jdou do klubového rozpočtu. Jenže klub, který má 100mil z LM, tak si může dovolit odmítnout relativně lukrativní nabídky z Turecka, kdy tam hráči přestupují za relativně směšné částky, ale oni je v rozpočtu potřebují. Když najednou budeš mít 100mil navíc, tak můžeš šetřit kádr, kterej nemusíš rozprodávat, můžeš si kádr doplnit relativně slušně a ještě zbyde majiteli, který je spokojený. Nikdo naivně nevěří, že Sparta vyhodí 100mil za sezonu jen díky tomu, že vyhraje LM. Ale nakoupí za 30, 30 jde do kasy a 40 na pokrytí výdajů.

Ohledně repre - skončila nám generace, nová se dere na povrch. Tolik nadějných mladíků jsme dlouho neměli (viz výčet výše), kdy bylo v GL nějakých 50 hráčů pod 22let, kteří hrají pravidelně GL? Defenziva 3. týmu GL má 3 hráče pod 19let, ofenziva obhájce titulu má 3 hráče pod 23 let, 4. tým tabulky má uz 9ti hráčů 6 pod 23 let...

V repre se zapracovává Necid či Kadlec v ofenzivě, kteří patří ještě do mládežnických kategorií, v obraně Suchý, který hraje za top klub ze silné ligy, Morávek se Šimůnkem se rozehrávají v Bundeslize, Mazuch patří k oporám Anderlechtu...

Nevím, já to vidím hodně nadějně, za pár let může být český fotbal opět vysoko, pokud se podaří udržet současný trend vychovávat mladé hráče a dávat jim šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni mi, v čem se bude naše liga rozvíjet, když 80% našich klubů vypadne v prvním nebo druhém kole EL nebo LM?

Reagovat
j_mrazik

Viz výše.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je tam to POKUD.. Pro naše týmy už je velký problém se tam dostat, natož uhrát nějaké dobré výsledky. Myslíš to pěkně, ale Sparta to všechno neutáhne. Jestli teď odejde Bony, a za něj přijde "střelec" Kerič, tak tu tvojí variantu nevidiím moc reálně.. Ale jinak hezká myšlenka, nic proti ní nemám a vůbec bych se nezlobil, kdyby to tak jednou bylo

Reagovat
smazaný uživatel

jedině sparta má na to konkurovat ostatním týmům, to co letos v pohárech předvedly ostatní týmy, to byla katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Máš recht, Sparta má minimálně na semifinále EL...

Reagovat
smazaný uživatel

řekl jsem něco takovýho?

Reagovat
smazaný uživatel

Spartu jsem myslel těmi zbývajícími 20ti procenty I když vypadli s Žilinou, zaslouží si pochvalu, protože zachraňují naši čest. Teď ještě uhrát slušný výsledek L'poolem

Reagovat
clinger

asi myslíš Lausane apod.jinak na tom není o moc líp než ostatní naše týmy.kdy naposled hráli LM?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, už je to dávno, ale věřím že se to zase brzo povede

Reagovat
Liquid

nechte tu Slavii už konečně odpočívat

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, ani do mrtvol se tak silně nekope jako do Slavie

Reagovat
Puskas

Tak tu to nebyl útok nebo výsmech, jen regulérní odpovědi na otázku ohledně zklamání.

Reagovat
Liquid

mám dojem, že o Slavii jako o největším zklamání tu už nedávno celebrity psaly, ale nechce se mi věřit, že už to je půl roku

Reagovat
smazaný uživatel

moze to hodnotit aj SVK obcan narodeny v CSSR ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mě docela pobavila odpověd na 5. otázku na pana Rejžka(Rejžeka, nevím co z toho je správně). Petr Čech už je ve 28 letech veterán?

Reagovat
smazaný uživatel

JaK koukam tak koukam ale nevidel jsem, že by Brichta tam mluvil o Kladnu??? nebo už to vymazali?

Reagovat
smazaný uživatel

už to smazali

Reagovat
jaris7

Uz me to fakt stve,Cech je porad nejlepsi,porad skvelej.. Ale to nic neni,kdybyste meli obranu jak Chelsea tak taky moc golu nedostanete,postavte ho do nejakeho Ceskeho tymu,napr. Zbrojovky... Ten by lovil mic casteji nez kolik vytahnou rybari kapru na vanoce!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsi sá.Nevim co zrovna letos předvedl tak úchvatnýho.

Reagovat
terry

Zrovna letos je jeho kritika zcela neoprávněná. Navíc nevzpomínáš na Blšany, Rennes..?

Reagovat
homeles8

a viděl jsi někdy obranu Chelsea, když v brance nestál Petr Čech?

Reagovat
smazaný uživatel

dostali míň golů?

Reagovat
jaris7

No ale jestli se kouknes , tak v ty dobe i Obrana postradala...

Reagovat
smazaný uživatel

já myslim,že to horší určitě nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, obrana CFC je stále stejně silná jako za Mourinha...

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uvědom si, že ten gólman musel prokázat kvalitu jen aby se tam dostal Blšany a Rennes rozhodně nebyly špičkové týmy a on se z nich dokázal dostat hodně vysoko Takže mluvit tady o tom, že to není skvělý gólman, a že by to každej druhej Lojza za obranou Chelsea odchytal stejně je poněkud scestné

Reagovat
Infi

I za Mourinha to měl těžké. Ty si řekneš "2 střely za zápas, co to je", ale on byl pod tlakem. Na něj letěli sice jen 1-3 střely za zápas, ale on je musel chytit. Musel udržet tu koncentraci na zápas. Když si pod neustálou palbou, tak to máš, dá se říct, lehčí.

Reagovat
smazaný uživatel

5. Komu byste dal hlas v anketě Fotbalista roku a proč?

JAN REJŽEK: Jednak veteránům, kteří si udrželi solidní formu (Čech, Vaniak, Horváth), ale také slibnému mládí (Petržela, Chramosta, Necid, Kadlec)

Tak Čech je veterán a Petržela mladík??? :D pokud vím, tak je Petržela jenom o rok mladší :D

tyhle dva mezi těma ostatníma dost vyčnívaj :)

Reagovat
smazaný uživatel

Když se dívám na to foto,tak nevim,co že to Čech provozuje za sport?

Reagovat
jaris7

Ziskavani nezaslouzene individualnich cen...

Reagovat
homeles8

100.pro Petra Čecha

Reagovat
smazaný uživatel

podle me jsi to teda nestihl, ale ten palec cechinovi dam

Reagovat
homeles8

taky bylo tu 99 a napsali se 3 komenty najednou, z toho jeden byl tendle

Reagovat
smazaný uživatel

prave - sance 33 %

Reagovat
smazaný uživatel

Tankista ? Pokus o vtip ?

Reagovat
smazaný uživatel

Místo toho aby sme byli rádi že máme brankáře kterej je jeden z nejlepších a nevysere se na naš Repre jako jiní . Nedělá večírky , nezahejbá ...neni namachrovanej , ale prostě tady je zavist .

Reagovat
homeles8

jaká závist?!! Dyť je to kurva NÁŠ hráč, tak na něj máme bejt hrdý a bejt rádi, že v našem týmu máme takovýho hráče a né mu závidět, že je dobrej. Za starejch časů by si ho lidi vážili

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne , tady se plivalo na každýho . Nedved sam říkal že v Italii sou mnohem lepší lidé . Ale to je vlastně všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Taky ne, je to furt stejé. Ivo Viktor píše ve své knize, jak Masoupusta s Pluskalem při turné v Brazílii vozili tamní miilonáři v limuzínách na své večírky, zatímco "tady doma jim lidé nadávali do zasraných oficírů". Tu větu si pamatuji, nic nového s Čechem nebo Nedvědem pod sluncem.

Reagovat
homeles8

aha. Tak asi nemám Český původ, protože tohle je ne hovno

Reagovat
Puskas

Je to spíš o nastavení člověka, je ale pravda, že u nás bývá většinou jiné...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Čím to že to nejslavnější derby se tam neobjevilo?

Reagovat
smazaný uživatel

já to nechtěl psát veřejně ale taky mně to "zarazilo"..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě osobně je vítěz jednička, jelikož jsme byl již 2x jeho účastníkem a nemělo to chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

to muselo bejt maso jak hovado

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je největší derby Lech-Legia, které ale neni derby jinak bych taky volil Ruch-Gornik na Stadionu Śląskim

Reagovat
smazaný uživatel

a Sparta se Slavií ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Opava-Baník

Reagovat
homeles8

Dynamo Budějce - ?

Reagovat
smazaný uživatel

tři největší derby v Česku:

1. Baník-Opava

2. Baník-Sparta

3. Nezapomenutelné derby vesnic Blšany-Drnovice

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou derby hlavně pro fízly, pro nás je to svátek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sorry,ale Sparta s Baníkem nikdy nebude před derby S....-)

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas Baníku se Spartou má všechny ingredience, co má správné derby mít, nenávist, výbornou fanouškovskou kulisu a nasazení. A pak šikanující policajty

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud jsou tohle tvé ingredience,tak ty nalezneš v pražském souboji také.Co se týče zájmu publika (zprůměruj si návštěvy na těhle zápasech)tak se to srovnávat nedá už vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

navštívil sem už pár zápasu Sparty se Slávií a nemůžu si pomoct, já se tam nudil, to už větší sranda byla na zápase Slovácka se Střížkovem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam byla nejvíc sranda, střížkov band, vyprodaný stadion, mužatka v security, ftbal na úrovni Barcelony, ale chutná klobáska

Reagovat
smazaný uživatel

a počasí jak na Baleárech

Reagovat
Puskas

Tak ono je třebasi vyjasnit, co myslíš slovem derby. Původně se to přeneslo z dostihů pro zápas, co měl být vyvrcholením sezóny, pak se to přeneslo na zápasy městských rivalů. Baník - Sparta a Slávia - Sparta proto mohou podle původního výzhnamu být na jedné rovině. A jasně - tradise je pro derby SxS.

Reagovat
smazaný uživatel

anebo laicky řečeno: Derby rovná se "velký zápas" kola či sezony jak pro hráče, tak fanoušky

Reagovat
Puskas

Jenže dnes se pojem derby vztahuje na vše - jihočeské, hornické, moravské...Zdiskreditovalo se.

Reagovat
didosh

Pro mě je Baník-Sparta obrovský svátek ale to samé se dá říct o derby S.Ale nejvíc se těším na Spartu na Bazalech...

Reagovat
mickey mouse

za to 1.

Reagovat
doNny

2. Baník B - Opava B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doNny

jak jsem ti nedávno říkal o tom Vánočním utkání, ttak hodím report tak to bylo super, zahrál jsem si celkem dost až jsem měl natažené lýtko . Skončilo to 6-6 a já dal gól v poslední minutě na 6-6 za žlutomodré( po gólu jsem se měl nahlásit redaktororovi, jenže jsem na to zapomněl a tak nejsem napsán v novinách, jaký to škandál ). Hráči super a bylo fajně

Reagovat
doNny

a nechybělo super představení hlasatele jako EfSí Kodeň, pak se ptal kolik je skóre, když měl tabuli metr za sebou nebo bylo 3:4 a on 5:4

Reagovat
smazaný uživatel

dáš mi podpis hvězdo? Já ti u toho budu zpívat "Jebat Opavu, tu kurvu..."

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem když baník vyhrál ligu poslední zápas v Opavě celý zápas mráz po

zádech

Reagovat
smazaný uživatel

Plovdiv,Sarajevo nebo Lodž??

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, víš, jaká tam je výborná atmosféra na stadionu? Kam se hrabe Sparta se Slavií..

Reagovat
smazaný uživatel

maximálně z youtube a o atmosféře bulharské ligy si dovedu udělat obrázek-a co se týče návštěv tak tyhle mače nedosahují ani zdaleka takových cifer jako S+S

Reagovat
smazaný uživatel

návštěvy výrazně přesahují derby pražských S

Reagovat
smazaný uživatel

ale ale ale:-)ať koukám do statistik jak koukám,nikde nevidím u těchto týmů návštěvu přesahující 10.000

Reagovat
Kepy_FCB

link na ty statistiky , please

Reagovat
smazaný uživatel

efs attendances,kolonka highest attendance of the season.-)

Reagovat
smazaný uživatel

kde? jako na sarajevské derby chodí na FK kolem 30 000, na železničar 20 000, v lodži je to dané kapacitou stadionu, widzew má maličký,tam se víc jak 8000 nevejde, ale LKS taky 28 000 a plovdiv netuším ale kapacitu má 15 000

Reagovat
smazaný uživatel

OK...tak tedy:

Max Attendance 8500

Zeljeznicar v Sarajevo

(24.10.2010)

zdroj:

http://www.bhfootball.com.ba/matches.html

Reagovat
smazaný uživatel

jj to je stadion železničaru, na fk chodí přes 20 000 http://www.footballderbies.com/honours/index.php?id=95

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá stránka

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá,leč neaktualizovaná....a žebříček těch zápasů bych vůbec nebral v potaz....derby Gala-Fener je někde vzadu a před ním třeba bukureštské apod

Reagovat
smazaný uživatel

vidim že ty statistiky jsou přesné, třeba na mladou boleslav je nejvyšší návštěva 30 000

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Pěkné návštěvy má třeba Norsko na ten počet obyvatel.

Reagovat
smazaný uživatel

Norsko,Dánsko i Švédsko....a třeba taková Basilej ve SUI lize má průměr snad přes 25K na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Basilej a Young Boys Bern také

Reagovat
smazaný uživatel

A FC Zurich.

Reagovat
Kepy_FCB

Talent roku - VYDRA !

Reagovat
Kepy_FCB

nejvíc je River Plate - Boca Juniors

Reagovat
Kepy_FCB

Jinak spousta zápasů vůbec nejsou derby...

Reagovat
smazaný uživatel

jsou, pro fanoušky. Však Baník se Spartou je taky takové derby

Reagovat
smazaný uživatel

Tak maximálně šlágry.

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych měl dát svoji TOP 3 těhlech zápasů, tak:

1. Crvena Zvezda - Partizan

2. Spartak Moscow - CSKA Moscow

3.Dinamo Zagreb - Hajduk Split

Reagovat
smazaný uživatel

"Talent roku je pro mě Kalas" To snad nemyslí vážně..

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo hráč co se mu povedl jeden jediný zápas a zbytek těžký podprůměr. Ale pro Olmik hodně luxusní kauf.

Reagovat
smazaný uživatel

diskuze

Reagovat
Kepy_FCB

Talent roku - VYDRA !

Reagovat
smazaný uživatel

za talenta roku bych spíš navrhnul Peteru...

Reagovat
GEGE

Hosták

Reagovat
smazaný uživatel

este ze mate rosickeho,lebo inac by ste boli na dne... uz sme pred vami vo futbale

Reagovat
Infi

Kde jste byli vy 6 let zpátky například? Prostě máme teď období krize, protože nejsou čeští hráči, po Brücknerově generaci není z čeho brát. A proč? Protože nezkoušel nové lidi, s kterými by se počítalo do budoucna a hráli stále ti stejní. Vy slováci si to svoje taky vyžerete a už se těším, až se vám bude několik čechů posmívat a vy se budete zase odvolávat na to nedávné "bratrství".

Reagovat
Puskas

Však jsme Vás ho taky učili

Reagovat
smazaný uživatel

a čím že se ten SVK náskok projevuje??

Reagovat
Puskas

Žilina hrála LM

Reagovat
Infi

A dokázali porazit Itálii, která byla v krizi.

Reagovat
doNny

Reagovat
smazaný uživatel

Talent roku je Horváth.. Forever Young..

Reagovat
domingo

Zabanovat polovinu lidi v tehle diskusi. Klidne zabanovat sakumprask vsechny vcetne me, pokud je to zaruka, ze se ti kreteni nahore uz nikdy nevrati.

A Brichtu taky zabanovat do konce zivota, idiotskej pivni buran, fuj.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Já bych mu jenom sebral brýle. To by stačilo.

Reagovat
herbage

Ale znáemj pivní buran

Reagovat
miky10

i přesto mě ale porazil

Reagovat
Shevchenko

Projel sem tu diskusi několikrát a žádného kreténa jsem si teda nevšiml.

Reagovat
smazaný uživatel

asi se mazalo

Reagovat
domingo

A jeste... :]

1. Prekvapila zvedajici se uroven ligy, zklamala Slavia, Banik a Brno.

2. Plzen mistr, sestoupi Usti a Pribram.

3. 3

4. Sparta a Plzen prijemne prekvapila, ostatni shoreli jak papir.

5. Cech, Plasil

Reagovat
Bosko

Brichta je asi vtipálek....

Rozesmál mě Rejžek: "z minulosti dobře víme, jak sparťanští šamani umějí "začarovat" jarní výsledky...Sestoupí Ústí a Brno. "

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka este ukaze, Arsenal Brno

Reagovat
Kepy_FCB

takže se opět přejmenujete?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ted si to teda rozsekal se valim smichy pod stolem

Reagovat
mesyas

od kdy je petr Čech veterán? tak starej snad být nemůže

Reagovat
didosh

jo to mě taky pobavilo Péťa a veterán

Reagovat
Liquid

1.překvapila Plzeň a Hradec, zklamání Slavia, Baník a hlavně Brno

2.mistrem bude Plzeň, sestoupí Ústí a Brno, jistota je tak 93,8%

3. za 5, nic nevymyslet proti Litvě a zaslouženě doma prohrát..no comment, Rosického zapracování nepřineslo očekávaný efekt

4. za 4, Sparta zachránila nedostatečnou, ale jen proto, že Palermo postoupit nechtělo, jak jinak odůvodnit ty rezervní sestavy proti Spartě

5.fotbalista roku Zdeněk Pospěch, talent Václav Vydra , osobnost Martin Vaniak, trenér Pavel Vrba

Reagovat
smazaný uživatel

1.Plzeň,HK zklamání Slavia,Brno,Baník

2.Sparta sestoupí ÚnL a ČB

3.4

4.bída¨

5.Čech

Reagovat
smazaný uživatel

1) V Gambrinus lize se hraje nejlepší fotbal za posledních 10 nebo 15 let! Moc rád jsem koukal na Plzeň, Olomouc a Jablonec.

2) Sparta

3) 3. Po jaru bych dal pět, ale na podzim jsem byl mile překvapenej!

4) Potěšila mě Plzeň, která hrála parádně s Besiktasem a taky Sparta, ovšem jen v Evropské lize.

5) Tomáš Ujfaluši. Jednoznačně za pohár UEFA a Superpohár.

Reagovat
smazaný uživatel

POZOR: Sparta nabízí lístek na L´pool + zpáteční letenka za JEN 8990kč

- již dříve s eobjevil 3dení zájezd do Liverpoolu s noclehem a lístkem a dopravou za 6000kč

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz koupis od sparty, poletis v letadle s tymem?

Reagovat
smazaný uživatel

speciální linka, tak to možné je

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že vedle Bonyho bude stejně obsazeno :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já už jsem si to naplánoval, spočítal a neměla by mě ta cena přejít přes 5 tisíc.. To bych rád věděl, kde je ta jejich sleva..

Reagovat
smazaný uživatel

Oni spoléhají že každý nebude jako ty že si to spočítáš

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle nemusíš ani počítat, to je naprosto logické...

Reagovat
smazaný uživatel

SI pamatuji že mě třeba Heerenven vyšel na 3 tisíce se vším všudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase záleží na způsobu dopravy a kolik jich bude a tak. Když pojedeš sám budeš to mít o tisíce víc než když Vás je víc.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zajímalo by mne, za kolik to mají liverpoolští do Prahy

Reagovat
smazaný uživatel

jj, známej psal, že když to podnikne na vlastní pěsť, tak mu to vyjde cca. na 4 tisíce

Reagovat
joshua

Ale urcite nepoleti primo, protoze tam lita jen KLM a to jeste za 13000.

Reagovat
joshua

Je to specialni linka, po zapase hned oldetis. CSA neni nizkonakladova spolecnost, se kterou bys letel za minimalni cenu, ale treba z frankfurtu do londyna a pak vlakem do liverpoolu + bys platil za nocleh.

Reagovat
rufus

1. Překvapilo mě, že jsou po podzimu 4 hráči, kteří nastříleli 10 a více gólů. Zklamala Slavie.

2. Titul Sparta, sestup Ústí a Brno.

3. Trojku, i když za prohru s Litvou je to ještě milosrdný hodnocení.

4. Sparta super postup, Plzeň hrála hezky, jen škoda silnýho soupeře. Zbytek zklamání.

5. Čech, Ujfaluši nebo Plašil.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Překvapení: propad Baníku, zklamání: úpadek fanouškovské scény

2. Titul získá Sparta, sestoupí Ústí a Brno.

3. Lepší čtyřka

4. Pochvalu si zaslouží jedině Sparta, postup ze skupiny a hezké zápasy s Palermem a s Moskvou. Jablonec a Baník netřeba hodnotit. Plzeň hrála výborně v prvním poločase s Besiktasem, ve druhém to také nebylo tak zlé.

5. Kamil Vacek - nenápadná, přesto nepostradatelná opora Sparty.

Reagovat
rufus

Vacek.

Pamatuju si, jak jsem na něj někdy před rokem hrozně nadával. Pořád se postupně zlepšuje, dokonce už jsem ho i několikrát pochválil a zrovna já se řadím mezi jeho kritiky. A pokud odejde Kucka, tak Vackova role vzroste, tak má na co navazovat, snad nezklame.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem čekal, že se bodu 5 bude určitě někdo smát. Ale že to bude zrovna sparťan, se kterým jsem povětšinou názorově ve shodě, to je dýka do zad .

Reagovat
rufus

No já jsem Vackův velkej kritik a když jsem četl jeho jméno, tak mě pobavilo. Na druhou stranu, kdybych měl přemýšlet, který český fotbalista hrál tuhle sezonu ve Spartě nejlíp asi bych musel říct Vacka taky.

Mě se na něm líbí jak na sobě maká a že mu záleží v první řadě na týmu. A baví mě, když má rozhovor o poločase nebo po zápase. Vyjadřuje se celkem vtipně, ale přitom žádný velký blbosti neříká. Každopádně je to pracant, to na něm oceňuju a dokonce se už naučil i nahrávat. Pamatuju, když neuměl pořádně nahrát na dva metry, nebo dal každou přihrávku dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho rozhovory jsou super. "Nebojte se, my toho góla dáme" To byla pro mne nej hláška sezóny. Přesně jak říkáš, je to pracovitý a týmový hráč. Mně je navíc sympatické, že má dobrý vztah k fanouškům, moc se mi líbíla jeho emotivní oslaví vítězství v derby.

Reagovat
rufus

Přesně tenhle rozhovor jsem měl na mysli.

Mám rád tyhle typy hráčů, kteří bojují a nic nevypustí. A když k tomu přidá i potřebnou fotbalovost, tak už nebudu mít důvod ho kritizovat. Ten jeho vztah k fanouškům bude mít určitě hodně společnýho právě s tou jeho povahou, že je to týmový hráč, žádná individualita.

Reagovat
smazaný uživatel

Vacek

Vackův táta

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnocení repre slovy klasika "a vám se to jako líbilo pane Bílek"

Reagovat
smazaný uživatel

1. Útočná liga, je to letos hodně slušný. Překvapení Plzeň, Slavia a Hubník aneb z kopyta do repre.

2. mistrem bude Plzeň, sestoupí Brno a Ústí

3. jednoznačně za 1

4. Plzeň dobrý, Sparta blamáž se Žilinou, jinak ok, Jablonec a Baník no comment

5. Ujfaluši - parádní rok; v ČR Hubník a Rossi, z ostatních týmu Pekhart a Kolář.

Reagovat
smazaný uživatel

1. překvapila Plzeň a Slavia (pro mne obojí příjemně) ... zklamal Baník

2. doufám, že vyhraje Plzeň, ale bojím se, že to Sparta nějak "ukope" jinak si myslím, že spadne Ústí a Slavia (tým slepený z hostovaček nemá v 1. lize co dělat a Slavii ten sestup pomůže k opětovnému sestavení mužstva)

4. za 3... zklamala mne především ta Litva, jinak mám spíše kladné pocity

5. Pavel Horváth

Reagovat
božský John

Nechápu proč se ffurt vyzdvihuje poločas Plzně proti Turkom, dyť se hraje na dva poločasy a jeden nic neznamená ...proč se třeba nevyzdvihne 2. poločas Baníku v Tbilisi?

Vzpomínat se na to bude typicky iks let a je to beztak k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvtipnější byl názor, že zápas Plzeň-Besiktas byl nejlepší výkon českého týmu v evropských pohárech od utkání Sparta-Real Madrid v roce 2001.

Reagovat
božský John

Když si jenom vzpomenu,jak Baník hrál se Spartakem, Slávie v tý sezone,co byla v LM na Tottenhamu, kde Kohouty tlačili a nebejt tyčky,tak i postoupili ....a to není všecko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten postup by nebyl jistej, prodlužovalo by se.

Reagovat
božský John

Jo vlastně, máš pravdu ...

Reagovat
smazaný uživatel

dobré byly oba poločasy, jen to pak pos*al rozhodčí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale první byl o poznání lepší. A hlavně mi přišlo, že Besiktas hrál celou dobu stylem: Moc se snažit nemusíme, doma jim nasypeme kolik budem chtít. Nicméně gól Plzně byl parádní. Škoda jen, že nebylo víc tureckých Carsi. Ti němečtí nebyli vůbec špatní, ale mohlo jich být víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Luděk Mádl!!!!

Vpodstatě souhlas. Moc se s ničím nesere. Tak to má být.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Víte vůbec, který Český tým letos v Evropských pohárech vyhrál s největším rozdílem skóre?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Nechám se překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Gruzínci od nás dostali kanára

Reagovat
smazaný uživatel

No a kolik teda? Víc jak 3:0?

Reagovat
smazaný uživatel

0:6.. neříkej, že o tom nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Abych řekl pravdu, tak tento dvojzápas Baníku jsem ani zeragistroval. Kdy se to hrálo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

300. Všem fanouškům českého fotbalu z eurofotbalu přeju do nového roku hodně štěstí, zdraví. Ať se těm vašim klubům sráčů daří (některým méně, některým více) a hlavně ať je fotbal pro vás radostí nebo záminkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju za Liverpool a za Teplice :) .. a za sebe

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně kvalitně používej dnes ty bengály

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kluby sráčů sis mohl odpustit. Nabubřelé sparťanské myšlení je holt furt stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

to byla nejspíš narážka na film "Klub sráčů"..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl jsem nikoho urazit. Jen tak trochu popíchnout. Jestli se tě to dotklo, omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
rufus

Nápodobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že v Rejžkovi se Slávistické ubulené srdce nezapře.

1. Překvapila určitě Plzeň. To asi napíše drtivá většina. Nejvíce zklamala (mě příjemně zklamala) Ostrava. Překvapil mě relativně útočný styl, který se začíná praktikovat. Snad to bude pokračovat.

2. Větší šanci má Plzeň, ale doufám, že to nakonec urve Sparta. Ligu opustí Ústí a Brno.

3. Dávám trojku. Souhlasím v tomhle s hodnocením Radotínského.

4. Sparta zvládla dvě kola předkvalifikace LM, ale pak trestuhodně vypadla se Žilinou. Za LM si u mě vysloužila 3. Za EL dávám 1-. Dohromady si tedy vysloužila trošku horší dvojku.

Plzni dávám 3. Jablonci 3- a Ostravě 4. V součtu je to slabý výsledek. Slovo "ostuda" to asi úplně není. "Zklamání" jo.

5. Čech. Tady není, co řešit. Nemá konkurenta. Na dalších místech bez rozlišení - Bary, Rosa, Plašil, Necid, Řepka, Ujfy, Kadlec.

Pokud by měl být i trenér, tak určitě Vrba. Taktéž bez konkurence. Další mě nenapadá.

Talentů máme dost, ale já volím Vaška Kadlece.

Reagovat
božský John

Jablonci bych dal tu čtyrku a Ově 3- ...jinak trenér Komňackej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jejda. Chyba. Ostravě zústává za její jednu výhru, jednu plichtu a dvě prohry 4. Jablonci dávám 4-. Já měl za to, že jste prošli přes nějaké předkolo a vy máte jen dvě prohry s Kypřanama. Moje chyba. Díky za upozornění.

Reagovat
božský John

Jj, přesně

Reagovat
kubys

Do prdele je to Baník Ostrava, nenazývejte to jen Ostrava.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

1. Překvapila Plzeň hraje krásnej fotbal a střílí hodně branek. Naopak zklamala Ostrava se Slávií, kteří jsou na opačné straně tabulky.

2. Titul pojede do Plzně, ale bude to těsné možná aji o skóre, nejspíš bude rozhodovat prodeje hráčů a vzájemný zápas. GL opustí Ústí a sebou vezme nejspíše Brno

3. Známku bych dal stejnou jako je číslo téhle otázky, ale za ještě mínusko. Nad Litvou jsme prostě měli vyhrát. Ono když se prostě z tlaku neprosadíme, tak je někde něco špatně.

4. No tady je to těžké. Sparta se dostala daleko, ale v LM měla prostě postoupit přes Žilinu. Ostrava ta měla postoupit, minimálně to doma vyhrát, tam měli tlak jak sviň. Plzeň měla těžkého soupeře a smůlu byla jednoznačně lepší, ale nepostoupily, ale takový je už fotbal.

5. Petr Čech, chytá dobře a nebýt jeho, tak náš nároďák je ještě níž. Pod ním se umístí Rosický s Necidem.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se nezeptáme někoho, kdo na to může mít inteligentnější názor.

Ahoj zdi, co ty si o tom myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že používáš zeď od pokoje, protože sice nevypadáš jako deb*l když se bavíš se zdí na fb, ale s tím inteligentnějším názorem by to mohlo být horší

Reagovat
smazaný uživatel

To si musel hodně žhavit tu svou plechovou kebuli.

Reagovat
smazaný uživatel

co ty jsi za šaška

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://www.jpeg.cz/images/259_31122010799.jpg nehorázná kokotina, ale pobavilo mně to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

český fotbal jde stále kupředu,jde to vidět i na brankářské škole,Petr Čech,pak dalších zhruba 5 kolchozníků a Kája Vachopulos

Reagovat
smazaný uživatel

1. Překvapení je rozhodně Plzeň, ale také Olomouc, která začátkem sezony podávala skvělé výkony, zklamáním jednoznačně Slavia, plešoun Jarolím zničil co si předtím pracně vybudoval, dále také Brno...

2. Titul bych přál Plzni, ale obávám se, že radovat se bude opět Sparta, sestoupí Ústí a Brno.

3. 3-, zejména za ostudnou porážku s Litvou

4. V pohárech se zaskvěla jedině Sparta, ačkoliv dál nejede vlak, protože Liverpool prostě porazit nemůže...

5. Nechápu názor Petra Novotného, který by určil Tomáše Ujfalušiho, který přispěl velkým dílem k ostudné situaci naší reprezentace, strašný obránce...seniorská reprezentace stojí za hovno, ale pokud bych měl říct tři jména (jedno si nevyberu) tak Necid, V. Kadlec a Pekhart

Na otázky odpovídal syn dotazovaného Jana Rejžka, Jáchym Rejžek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele