Anglie volá po zimní přestávce

04.11.2007, 16:00
Aktuality
Funkcionáři anglické Premier League budou mít možná již brzy jeden problém - budou muset upravit zaběhnutý rozpis zápasů tamní nejvyšší soutěže. Na veřejnosti se stále častěji spekuluje o zavedení zimní přestávky v Premier League a v anketě pořádané BBC se pro tuto variantu vyjádřila většina samotných hráčů...

Reportéři BBC se zeptali patnácti hráčů, z nichž ano zimní přestávce řeklo hned třináct dotázaných. "Hráči budou mít více sil a času na odpočinek. Anglie poté na mistrovství světa nebo Evropy pojede čerstvější a bude mít lepší šanci na úspěch," myslí si kapitán Evertonu Phil Neville.

Právě národní tým by v případě zamítnutí návrhu se zimní přestávkou hodně trpěl. Jeho členové hrají většinou v nejlepších klubech a během jedné sezony na svém kontě mají hodně přes padesát zápasů. Pokud by Premier League pokračovala bez přestávky, mohla by se řada fotbalistů rozhodnout předčasně ukončit reprezentační kariéru a soustředit se výhradně na své klubové povinnosti.

"Jsem si jistý, že by to bylo dobré pro anglický klubový i reprezentační fotbal," prohlásil bývalý trenér Anglie Sven-Göran Eriksson, který po zavedení přestávky volal už v době svého působení u kormidla Albionu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*

a na co budeme sazet o vanocnich prazdninach?! NHL moc nejde..

Reagovat
HOST*parkjisung

hej to mas pravdu.

Reagovat
HOST*get out with mcclaren

to je sice pekne ale anglicania uz domrdali co sa dalo v kvalifikacii uz pred zimou tak sa uz nemaju preco setrit

Reagovat
smazaný uživatel

ono by to asi nebylo hned ta zimni prestavka ty chytraku.

Reagovat
HOST*

to né...anglická liga je nejkvalitnější právě proto, že je náročná a tím pádem tam jsou jen ti nej hráči...de vidět když hraje poslední s prvním že to je furt skvělěj fotbal...tohle nemá žádná jiná liga...a ty týmy sou tak nabouchaný jen kvůli tomu že nemaj přestávku...prostě pokud chcou hrát dobrej fotbal tak mají špičkový hráče...a kdyby se zavedla přestávka tak by hodně hráčů odešlo, protože by už nemuseli mít tak kvalitní a širokej kádr...a Neville ju chce protože už není nejmladší tak že by se mu hodila...a Eriksson je kokot...přestávce říkám ne!!!

Reagovat
HOST*

PL nejlpsi jenom kvuli prestavce??? docela divny ne?

Reagovat
HOST*

no nemam pocit, ze by to bol vzdy super futbal, v tomto sa to dost precenuje obcas je to slusna okopavana, myslim, ze kratka prestavka ich nezabije aspon stihnu trochu zrelaxovat, casom urcite bude pauza

Reagovat
HOST*van persie

no tim je anglie vyjmecna ze neni zimni prestavka ne kdys us to ma dlouhodobou tradicy a proc by se to melo menit ale co nadelad zas no

Reagovat
HOST*Usiak

uz vedia ze nepostupia tak sa len vyhovaraju,HAMBA im

Reagovat
HOST*Sheeni1

Soccer players need a rest....i think winter break is the best solution for them. But i don't have anything against your opinions... This is just my opinion.

Reagovat
HOST*brdu

Nevím jak by mohli víc odpočívat díky přestávce.

Pokud by se nesnížil počet zápasů,tak by byl program po přestávce o to náročnější,zápasy by se musely stejně odehrát.

Reagovat
Slejdy

jn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele