Anglie ožila. Dostala druhou šanci

18.11.2007, 14:41
Aktuality
Tomu se říká povzbuzení. Angličané včera bedlivě sledovali u obrazovek souboj mezi Izraelem a Ruskem. Dopadlo to pro ně dobře, až moc dobře. Nyní opět mají situaci ve svých rukou.

Pokud by Rusové v Izraeli vyhráli, tak by se Albion mohl loučit s postupem na EURO 2008. Byl by to jeden z mála propadáku anglického fotbalu. Jenže Izraelci Ostrovany zachránili, vyhráli a pročistili jim trnitou cestu.

Nyní už záleží pouze na Anglii. K postupu ji stačí i remíza. Všichni zkrátka vědí, že jsou blízko. "Ve středu to bude obtížné, ale jsem přesvědčený, že se nám podaří uhrát potřebný výsledek a kvalifikujeme se do Rakouska a Švýcarska," hlásá kouč anglických fotbalistů Steve McClaren.

Ten měl na krku hodně ostrý nůž. Pokud by se mu nepodařilo postoupit, jen těžko by svoji pozici nějak obhájil a pravděpodobně by se s lavičkou národního týmu rozloučil. Nyní ale zase žije, dostal druhou šanci. Jako všichni v reprezentaci.

"Před několika týdny jsem říkal, že stále není všem dnům konec. Věřil jsem a podívejte, už zase máme situaci ve svých rukou," ví moc dobře McClaren. "Utkání mezi Izraeli a Rusy jsem sledoval společně s moji rodinou na hotelu ve Watfordu. Byl tam také celý trenérský tým a všichni jsme potěšeni, že jsme zpátky ve hře. Je to fantastická zpráva pro nás všechny, a proto bych rád Izraeli poděkoval."

McClaren na závěr dodal, že musí společně se svými svěřenci na sobotu už zapomenout a plně se soustředit na středeční večer, který rozhodne o všem. Uvědomuje si, že Anglie zaváhala v první části kvalifikace, ale v té druhé zaznamenala pokrok a ztrátu bodů se jí naštěstí podařilo dohnat.

"Máme všechno ve svých rukou a teď potřebujeme, aby celá země stála několik následujících dní za námi. Proto věříme, že fanoušci ve Wembley naladí správnou atmosféru a nám se podaří postoupit," zakončil anglický trenér.

Autor: Pavel Janega / Daily Telegraph

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fandim anglii,ale nejvetsi stěr pro mclarena by bylo kdyby to doma s tema chorvatama projeli,ale myslim ze si to pohlidaj jako vcera italove.Dyztak jim taky trosku pomuze rozhodci,proste sou favoriti a divaci jim nedovolej prohrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

To už si pohlídaj.

Reagovat
smazaný uživatel

McLaren si na lavičce Anglie stejně jenom prodlužuje trápení. Na Euru vyhoří jak papír!

Reagovat
smazaný uživatel

*McClaren

Reagovat
smazaný uživatel

hmm fanoušek Itálie promluvil...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak, ja jim nefandím, chci je ale na Euru mít a jsem rád za to, že tam není Skotsko.

Reagovat
smazaný uživatel

okej tak sorry ale já bych tam teda radši skoty

Reagovat
smazaný uživatel

Tam nezmůže nikdo nic

Reagovat
-PeCa_08-

Anglie si to už nenechá ujít..jo jinak Totteham chce Villu..nwm no asi to všechno vykoupí nebo nevím co si myslí..

Reagovat
smazaný uživatel

se tam už dostanou,ale hrajou hnusnej fotbal a stejně vypadnou bud ve skupině nebo ve čtvrtfinále s tou jejich kopanou nakopávanou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady se projevil fotbalovy odbornik....legracni zvlast, kdyz je anglicky fotbal vetsinou expertu povazovan za nejatraktivnejsi ale rozhodne hrajou hnusny fotbal...malo se ti smeju

Reagovat
smazaný uživatel

vazne je vatsinou expertov povazovany za najatraktivnejsi ? no musim si nejaky ten ich zapas asi pozriet ak su to take futbalove orgie ako vravis

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm tak z osobni zkusenosti, kdyz jeste galaxie obcas vysilala prenosy z Italske a Sapnelske ligy tak jsem u obou usinal. Naprosti tomu kdyz se hraje anglicka liga tak se tam aspon neco deje, je to anhoru dolu, vyburcovane, a tim padem i atraktivni. Galaxie na to prisla uz pred dvouma rokama, jsem zvedavy, kdy si to uvedomi i ostatni....A jestli mi nekdo chce napovidat ze italska liga je lepsi nez anglicka tak bych ctel takoveho kaspara videt :-D. Jedina liga ktera se aspon trochu priblizuje je spanelska, jinak uz nic....francie italie,aj.nuda....

Reagovat
Devil

Presne tak , SVINPAV souhlasim s tebou ! A mimochodem si myslim ze jestli Anglie bude hrat v plne sile a nezrani se jim klicovi hraci tak budou hrat na EURU nejmin semifinale ! Pokud se tam dostanou !!!!

Reagovat
Devil

Myslim na EURO pokud se dostanou !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie bud skončí ve skupině nebo maximálně vypadne ve čtvrtifinále na to si klidně vsadim,jistější sázka neni,did nehrajou nic,to i Poláci hrajou líp

Reagovat
Devil

Tak vsad vse co mas DANILO a je z tebe bezdomovec!

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, dobře.. to všechno je hezké, co jsi pověděl, ale zapomněls na něco důležitého.. odlišnost každého z fanoušků. Ne každému se PL líbí, někomu srdce zaplesá i nad taktickým výkonem. V Anglii je to divočina, někdo to rád pomalejší třeba já.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a ještě doplním, že nemám rád uměle vytvořené prostředí v Anglii. V ostatních ligách mi to přijde takové přirozenější, fotbalovější.

Reagovat
Devil

Mas pravdu kazdemu se libi neco jineho . Jen treba na Italske lize se me nelibi simulovani hracu . Nerikam ze v Anglii se to nedeje , ale ne tak casto a hlavne kdyz uz nekdo spadne tak hned vstane a hraje dal , ale v Italii se valej polovinu zapasu na travniku a ze spomalenych zaberu je videt ze casto nedoslo ani ke kontaktu ! A libi se me na Anglii to ze maj hned za branou a u postranich car fanousky a ne nejaky bezecky drahy a podobne . Nechapu co mas na mysli s umele vytvorenym prostredim ????? Ale jestli myslis atmosferu na stadionech tak to maj Anglicani asi jednu z nejlepsich !

Reagovat
smazaný uživatel

mně se na Sérii A nelíbí např. ta její tragická 40-60% využitelnost stadiónů....což je ve srovnání s 90 - 99% využitelností stadiónů anglických jen takový špatný vtip....inu, "tifosi" žijí fotbalem....:-))

Reagovat
smazaný uživatel

to komplexáčku si fakt jasnej na Milán chodí 80 tisíc,v Římě 60 ve Fiorentině 40 atd,Juventus,Neapol atd.,si zjisti fakta ty 40-60%procento si výsměch tohodle fora tifosi fandí a ty hnupové tam sedí jak v kostele,žádná show,chorál vlajky ohnostroje nic,tak možná prskavky a kolik lidí chodí třeba na Wigan nějakej,nebo Derby,Bolton atd.,tam jich někdy 20tis a je to dost a to tam už nic jinýho nemaj,jinak by jich tam bylo na tu nakopávanou 5

Reagovat
smazaný uživatel

víš kašpárku, já mám své údaje podchyceny fakty, zatímco ty to máš jen přes své nevybouřené emoce....Viola - 66%, AC Milano, AS Roma, Napoli - 62-64%, Inter - 48%, Lazio 24%, zbytek je kolem 40-50%....jo, Catania má úžasných 78% na svém 20 000 stadiónku....Anglie 90-99,99%....co ty na to kašpárku?

Reagovat
smazaný uživatel

ty si sežral šalamounovo howno co? prej usínal při italsky a španělsky lize,si jasnej,to sou teprv fotbalky a ne to anglicky ragby atraktivní je technika,taktika,myšlení,vyspělost a to právě převládá spíš v Itálii a Španělsku,jižani znaj a ne chladny ostrováčci,samej skluz,prasení,neucta,rvou se i spoluhráči při zápase,akorát evropsky trenéři kde trénujou to můžou zvednout zvedaj trochu tu uroven a ne ostrováci tfuj galaxie nemá práva to vysílá Sport1 Italskou a Španělskou,ty na to přišli kde uvidí nejlepší fotbal,němci taky dávaj na placenejch italskou klaune nejdřív si zjisti jak se věci maj

Reagovat
Devil

Ty vole ! To bude asi fakt ženska . Takove nesmysly by snad chlap z huby nevypustil! Pokud se ti libi divat polovinu zapasu na nositka a na simulovani tak se divej na Talose "

Reagovat
smazaný uživatel

To by som chcel vidiet tych expertov

Reagovat
smazaný uživatel

většina expertů za nejatraktivnější fotbal nepovažu anglickej,to je akorát mýtus,taková reklamka,dávaj prachy do propagace,všude to čteš až tomu pokud si noum a uvěříš když tomu nerozumíš,anglická reprezentace hraje teda pěkně hnusně,ta nemá žádnej styl,možná centrovaná kopaná,možná ještě liga ale repre je tragická

Reagovat
Devil

Co to je nepovažu ??? To se nedivim ze meles takove blbosti kdyz veris tomu co ctes ! Anglie ma mozna momentalne jedno z nejlepsich muztev . A kdyz uz tak ctes ty kraviny tak by jsi mel nebo mela vedet ze premier league je momentalne nej. liga. A jestli se ti zda Anglicka repre tragicka tak me napis v cem jeste je tak hrozna ??????? Na moc chyb neprijdes ! Myslim ze tomu nerozumis ty a ne my ! Ja nerikam ze Talosi nebo Spaneli jsou horsi nez Anglani , ale kazdemu se libi neco jinyho ! Ty jsi zaujatej(tá) proti Anglii to je vse !

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie už si to vzít nenechá,ale McClaren na lavičce to je tragédie. Jinak bych tam raději viděl Skotsko,než ty trapné italské primadony.

Reagovat
smazaný uživatel

lepší Italové než Anglie,did nehrajou nic a nikdy nic nevyhrajou,Rusáci hrajou daleko pohlednější fotbal a to už nemluvimn o Chorvatech,Anglie to je akorát reklama na všechno možny jenom ne na fotbal,kdy naposled zahráli to už si nikdo nepomatuje,akorát plná huba keců pokaždý

Reagovat
Devil

Ja si pamatuju spoustu zapasu kdy Anglani zahrali dobrej fotbal ! Blby keci mas tak akorad ty ! Nazdar.

Reagovat
smazaný uživatel

anglie si nic nepohlida dostanou brzo gola a sesypou se jak je to u nich zvykem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele