Angličané se v zahraničí neprosazují

15.12.2007, 11:14
Aktuality
Záložník Arsenalu Cesc Fabregas tvrdí, že kvóty pro omezení cizinců v anglické Premier League nic nevyřeší. Podle jeho názoru by se mladí a talentovaní Angličané měli pokusit proklouznout a prosadit v zahraničí.

"Neznám moc anglických hráčů, kteří by se pokusili bojovat za své sny v jiné zemi. Vypadá to, jakoby byli spokojení s tím, kde jsou," řekl Fabregas.

Jako dobrý příklad uvedl sebe. V pouhých 16 letech odešel do Anglie a nyní je jeden z nejuznávanějších hráčů planety. "Chtěl jsem dostat šanci, splnit si své sny, a proto jsem opustil svou zemi a šel bojovat do ciziny. Někdy to musíte udělat, ale Angličané do Španělska nebo Itálie nechodí," uvedl Fabregas.

Mladý Španěl mluví ze své zkušenosti. Dle jeho názoru člověk občas musí udělat krok zpátky, aby se mohl posunout vpřed. Ale Angličané jsou kolikrát spokojení s tím, co mají a o vyšší cíle přestávají bojovat.

Byli by ovšem Angličané v zahraničí vítáni? "Jasně, proč ne? V Anglii je několik úžasných talentovaných hráčů. Pokud by měli šanci odejít do jiné země, měli by to udělat," dodal Fabregas.

Autor: Pavel Janega / sportinglife.com

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fotbaloví žebraci jsou to !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu, proc uz nezavedou pri registraci nejakej intelgencni test, ktery by odfiltroval takove dementy

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád lidi kteří by nejradši pořád někoho přefiltrovávali,přehodnocovali dávali do různých škatulek a v konečném hledisku najradši viděli na urovni.....třeba té demence.

Můj názor je takový , angličané jsou opravdový fotbaloví žebráci, plus ted s angažováním Capella.

Reagovat
Zajda

Osdcházet za horším když domamůžou hrát nejlepší soutěž světa? Já být anglánem tak taky zůstanu doma a do nějakýho Španělska,Itálie či Francie nepojedu.

.

.

.

Čáo...

Reagovat
smazaný uživatel

a proč myslíte,že je nejlepší na světě,když tam hraje tolik cizinců.koukněte na nejlepší čtyřku,moc angličanů tam nenajdete.kdyb tam cizinci nebyli,určitě by se hrál fotbal na plno,ale ke koukání by to moc nebylo,a na klubové úrovni by se z jinými evropskými tými rovnat nemohli,a byli by dosti průměrní,je to vidět i na reprezentaci

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester staví na Angličanech, Chelsea víceméně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea staví především na neprůhledných ruských penězích....

Reagovat
smazaný uživatel

co by delal manchester ber ronalda,teveze,naniho,andersona,saara,saha atd a chelsea bez essiena,drogby,cecha atd...

sice tam maj plno alglicanu ale bez cizincu by to byli v evrope prumerny tymy

Reagovat
smazaný uživatel

a co by dělaly ty špičkové evropské kluby bez svých Ronaldinů, Ibramovičů, Nedvědů, Henryů, Eto'ů, Kakáů...byly by to jen průměrné týmy....bože, to je logika jak z MŠ...

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasny ale bylo to k tomu ze manch a chelsea stavej na anglicanech,ale cizinci tam taky hrajou vyznamnou roli

Reagovat
daewa

nejde o to, jestli je Premier League nejlepší soutěž na světě nebo není, ale o to, že když je někdo brit a od narození se věnuje ostrovnímu stylu fotbalu a učí se anglickou hru milovat, tak přece nepůjde jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis jde o to, ze doma nema 99% hracu se prosadit. Popravde, docela aji pochybuju, ze by se prosadili jinde, ale za pokus by jim to stat melo..

Reagovat
smazaný uživatel

to španělské děcko jen mele a mele a neuvědomuje si, že pro každého angličana je absolutní vrchol kariéry hrát za klub v PL.....ta tradice je tam silná, je to nejlepší soutěž na světě....a v neposlední řadě oni neumí simulovat a bytostně nechápou ty cigánské mentality....tzn. neexistuje jediný důvod aby šli hrát za Kanál....

Reagovat
smazaný uživatel

treba hraci Young nebo Lennon padaj uplne nejvic.Takze simulovat urcite umej.

Reagovat
smazaný uživatel

sem si ještě nevšiml, že by Aaron Lennon spadl bez kontaktu s protihráčem.....meleš tady jen ty své gunneří sračky.....

Reagovat
smazaný uživatel

ty si blbec

Reagovat
smazaný uživatel

ty si zase meleš slepičí sračky tak zmlkni a bez se litovat do kurníku.

Ste 13ctý s 15-ti bodama a to ste mleli pred sezonou neco o tom ze sme nejslabsi z Top4 a ze nas vyšoupnete,a tebe si pamatuju jak si nas na gunners.cz prudil pred derby ktery ste pak projeli 1:3.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"je to nejlepší soutěž na světě"...anglicka propaganda je neuveritelna. Som prekvapeny, kolko ludi jej podlieha.

"oni neumí simulovat"...a preco taky Ashley Cole v zapasoch s Barcelonou v sezone 2006/2007 niekolkokrat zakopol o vzduch, ked si zbehol na kridlo ? Rooney, Lampard a dokonca ani Gerrard nie su v tomto smere tak uplne cisti.

Reagovat
smazaný uživatel

pár vlaštovek ještě jaro nedělá....jde o celkově odlišnou mentalitu a kulturu..........

a o té nejlepší lize na světě se nejedná v žádném případě o nějakou anglickou propagandu ale o obecně uznaný fakt....se kterým má problém jen pár zdejších fanatiků ....

Reagovat
smazaný uživatel

"pár vlaštovek ještě jaro nedělá"...to by si sa mal chlapecku najprv naucit vyjadrovat, lebo "oni neumí simulovat" a "jde o celkově odlišnou mentalitu a kulturu" su dost odlisne pojmy.

A to Cole, Rooney a Lampard boli len priklady. Najde sa tam toho radikalne viac.

"o obecně uznaný fakt"...a kym uznavany fakt ? Galaxiou Sport ? Napriklad IFFHS radi Premier League az za La Ligu. Takze kym ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Premier league je nejlepší liga na světě. Svým herním stylem, svou tradicí, kvalitou týmů nejen z horní části tabulky. Pojetím hry je to úplně jiný sport než ten brazilský taneček z Pyrenejského ostrova. A platí to celkově o ostrovním fotbale. I když třeba Skotové jsou pochopitelně limitováni svojí velikostí a tudíž zápas s Lyon nezvládli. Ale v létě dali doma v přáteláku zrovna Rangers Realu Madrid docela klepec, jestli se nepletu...

Barcelona, Real Madrid, Valencia, Villareal, Sevilla – ty kluby by se v Anglii jen s těží prosadili.

Ještě, pokud bych ti měl argumentovat něčím dalším, podívej se na výsledek CHL posledních tří sezón. V každém roce hrál alespoň jeden tým z Anglie finále a loni se do semifinále dostali tři týmy z PL. Navíc letos do jarní části postoupily čtyři anglické týmy, žádná jiná země tam nemá tolik zástupců.

Nehledě na to, že v Anglii se hraje podle většiny lidí nejpohlednější fotbal, což je ovšem velmi subjektivní, takže se o to nelze opírat.

Pro Anglii svědčí i návštěvnost a sledovanost…

Navíc není tam žádné omezení počtu cizinců, i když to Španělsku nedělá problémy - tam se totiž rozdávají občanství jako u nás letáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel však v poslední době je i PL plná simulantů. Ale pořád je tam o proti Španělsku hromada hráčů, kteří bojují a nepadají. Fotbal je tam daleko plynulejší a vztah lidí k fotbalu je jiný, daleko výraznější...

Reagovat
smazaný uživatel

"pokud bych ti měl argumentovat něčím dalším"

Ty si ale neargumentoval absolutne nicim. Vsetko je to len subjektivny pohlad na futbal a tebou preferovane veci. Iny clovek moze preferovat ine.

"podívej se na výsledek CHL posledních tří sezón"...myslim, ze na zaklade medzinarodnych sutazi stavia svoj rebricek prave "International Federation of Football History & Statistics" a tam je Premier League az za La Ligou. Ta ma nielenze vitaza Ligy Majstrov zo sezony 2005/2006, ale aj vitaza Uefy z tej iste sezony a dokonca i z tej nasledujuce, dokonca mala podobne ako Premier League v Lm v semifinale Uefy troch zastupcov...a hlavne i celkoveho vitaza."

"Barcelona, Real Madrid, Valencia, Villareal, Sevilla – ty kluby by se v Anglii jen s těží prosadili."

Reagovat
-Kopy-

Dobře dobře rominho

Reagovat
smazaný uživatel

Promin, ze ti to musim takhle rict, ale uz mi docela vadis.....Predevsim tim, ze prakticky kazdou diskuzy zapocivas stylem "nemas zadne argumenty", coz si myslim sam ani nemyslis, jenom je to pokus o ziskani jakesy vseobecne psychologicke prevahy....Nekoho tim mozna zaskocis, jenomze tem, co tve diskuze sleduji casteji to musi pripadat jako obehrana deska...

Pak tu mame taky jeden tvuj omlety argument, coz je "to je jeno tvuj subjektivni pohled na fotbal" - No ano, je to nazor neschodny s nejakyma tvejma vecne predhazovanejma statistikama tak se z nej tim padem stava subjektivni? Proste mam nejake duvody proc povazuji anglickou ligu za nejlepsi na svete (coz urcite nejsem sam) a tim, ze mi tu zacnes metat tabulkama a oznacit muj nazor nebjektivnim, me jako prebyjes??

Rad bych vedel, co je nejlepsi pdole tebe, docela slusne to docela tajis....A pak bych si docela rad precet argumentaci, proc je ta dana liga liga lepsi nez anglicka a mozna se necham presvedcit...i kdyz vim ze je to marne, uz jsme spolu jednu delsi diskuzi meli a rict jsi mi to nedokazal (ackoli jsem to od tebe nekolikrat zadal)....

Pak jsem se te ptal, podle ceho posuzujes kvalitu ligy z pohledu prosteho divaka....K cemu mi je jiste perfektne takticky zvladnuty italsky fotbal, kdyz se na to neda divat? Anglie snad jako jedina nevymenila "fotbal pro divaky" za "fotbal pro vysledky" za coz muzeme byt jedine vdecni a coz je taky vysvetlenim pro neuspechy v evropskych poharech...

Cimz oteviram znovu diskuzi kterou bych si docela pral dokoncit, protoze predtim jsem tohoto cile nedosahl...

Reagovat
smazaný uživatel

"nemas zadne argumenty"...a ma snad nejake argumenty ? Je ironizovanie(?) brazilskeho tanecku argumentom ? Niekto ten brazilsky tanecek oblubuje, iny nie. Niekto oblubuje anglicku nakopavanu, iny nie.

-----------------------------------------

"Barcelona, Real Madrid, Valencia, Villareal, Sevilla – ty kluby by se v Anglii jen s těží prosadili."

Je toto snad nejaky argument ? Tie kluby v Premier League nikdy nehrali, tak ...

----------------------------------

"Pro Anglii svědčí i návštěvnost a sledovanost"

Je snad klamstvo argumentom ? Ved najnavstevovanejsia je Bundesliga podla poslednych informacii.

----------------------------------------

"jenom je to pokus o ziskani jakesy vseobecne psychologicke prevahy"

Ako mozes vidiet, tak to ziadny pokus nie je. Proste tam tie naozaj hodnotentne argumenty nie su.

-------------------------

"vecne predhazovanejma statistikama"

Vyssie bruce spominal nieco o vseobecne uznavanom nazore, ze je PRemier LEague najlepsia. Tak sa ho ptam, co znamena to "vseobecne" ? Dokonca ani IFFHS nestoji na jeho strane.

Nizsie iny diskuter argumentuje uspesnostou klubu v medzinarodnych sutaziach. Ak sa nemylim(nie som si isty), tak prave na zaklade toho je robeny ten rebricek IFFHS, takze ...

------------------------

"Rad bych vedel, co je nejlepsi pdole tebe, docela slusne to docela tajis"...."proc je ta dana liga liga lepsi"

Ja nikde nevyjadrujem svoj nazor, ze je ta liga lepsia ako ta druha alebo ze je ta najlepsia, preto nemusim davat k tomu argumenty.

Ini to vsak pisu, tak nech tie argumenty daju. Vacsinou su to vsak len nic neznamenajuce prispevky.

------------------------------

"Anglie snad jako jedina nevymenila "fotbal pro divaky" za "fotbal pro vysledky""

To mozem kludne napisat i o La Lige, ktora vdaka divakmi oblubenej futbalovosti straca body. Namiesto odkopu sa snazia veci riesit skor konstruktivne. Nie vzdy samozrejme.

Esteze tam mas to slovo snad.

-----------------------------

"K cemu mi je jiste perfektne takticky zvladnuty italsky fotbal, kdyz se na to neda divat?"

Tebe sa nato neda divat, inym sa nato divat da mozno mnoho radsej ako na tu nakopavanu v Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Ospravedlnujem sa za gramaticke chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ti samozrejme gramaticka prasata jako ja nebudou vycitat

Reagovat
smazaný uživatel

No opet mi bylo na hlavni otazku odpovezeno vyhybave a to takto "Ja nikde nevyjadrujem svoj nazor, ze je ta liga lepsia ako ta druha alebo ze je ta najlepsia, preto nemusim davat k tomu argumenty."- Promin, ale kdyz nemas vlastni nazor, proc presvedcujes ostatni, ze jejich nazory jsou spatne?? Jenom proto ze ty si zadny udelat neumis?? Tim by se tedy mozna i vysvetlovalo to tve "nemas zadne argumenty" protoze sam si pro svuj postoj zadne argumenty najit neumis....Nejdriv zaujmi nejaky postoj, obhaj ho svimy argumenty a az pak prosim rikej "tam tie naozaj hodnotentne argumenty nie su."

Tam na zacatku ams asi pravdu, priznam, ze jsem poradne necetl na co jsi reagoval....ale to nevadi, tam ti to necham....na to potom uz jsem ti reagoval vyse...ale pak jsme jeste nepochopil tohle - "Esteze tam mas to slovo snad." Muzes mi to prosim vysvetlit?...Jinak jsem proti La Lize nikdy nerekl ani popel, po Premiere League si ji vazim asi nejvic...I tak ale nemuzes rict, ze v anglii se uprednostnuji vysledky vic, nez v jinych ligach...proto zadam o vysvetleni....

No a k te nakopavane jsem uz taky rekl sve - Kouknes se (TY) na tu "anglickou nakopavanou", nebo na "krasny takticky propracovany italsky fotbal"??

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty to cele spatne chapes.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jisteze

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentne to cele spatne chapes, takze :

Ked niekto pride do diskusie a natvrdo povie, ze je anglicka liga najlepsia a dokonca tym argumentuje v diskusii na inu temu(!!!), tak by by mohol mat pre svoje tvrdenie i padny argument a nie len subjektivne vytvorene pocity.

------------------------------

Rominho je muzskeho pohlavia. Pohlad pod jeho trenky a lekarska sprava su toho dokazom. Tento dokaz je dobry argument...samozrejme za predpokladu, ze ta lekarska sprava je pravdiva.

Rominho je pekny chlap( ), pretoze ma taku farbu vlasou. To nie je ale dobry argument. Iny clovek moze preferovat nieco ine.

Ako by sa tebe pacilo, keby som povedal, ze je najlepsia La Liga, lebo je najtechnickejsia ? Taku uroven "argumentacie" pouziva chlapec vyssie.

---------------------------------

" Promin, ale kdyz nemas vlastni nazor, proc presvedcujes ostatni, ze jejich nazory jsou spatne??"

Tvoja najvacsia chyba je tato cast prispevku.Ja nikde netvrdim, ze niekoho nazory su spatne. Ja vyvraciam dovody, ktore ho k vytvoreniu toho nazoru viedli. Nechapem, ze si niekto nedokaze uvedomit, ze iny moze mat zase ine dovody a nic to nebude znamenat.

A prave preto ja k diskusii na temu "ktora liga je najlepsia" ziadne argumenty nepotrebujem a prave preto je "sam si pro svuj postoj zadne argumenty najit neumis" kolosalna blbost.

O tych klamstvach s navstevnostou ligy ani radsej uz rozpravat nebudem.

-------------------------------

Slovo snad povazujem za uvahovy prvok, takze sa ti nebudem smiat, ked si znova precitam "Anglie snad jako jedina nevymenila "fotbal pro divaky" za "fotbal pro vysledky"".

Reagovat
smazaný uživatel

Mno vidim ze se nase diskuze timto chyli ke konci....Nemyslim si, ze bych to spatne pochopil, to co jsi napsal me utvrzuje v puvodnim nazoru, ze jsem proste jsem proste nadhodil diskuzi, behem diskuze jsem nekomu slapl na kuri oko a zbytek diskuze byla ovlivnena bolesti toho dotycneho .....

Prirovnal bych to asi k necemu takovemu -

opozicni politik se vyjadruje o nove reforme:

"Ta reforma je spatna, dalo by se to v mnohych ohledech vylepsit

"Co se vam na tom zda spatne...?"

"Tohle, tohle, tohle, tohle a tohle taky trochu...."

"A jak by jste to zlepsil?"

"No to nevim, nejak by to urcite slo, jenom vim, ze tohle je spatne......"

....ale samozrejme je to dalsi muj subjektivni pocit

Reagovat
smazaný uživatel

"No to nevim, nejak by to urcite slo, jenom vim, ze tohle je spatne"

Ako som uz napisal, nevyjadroval som sa k tomu, ktora liga je najlepsia, ale k dovodom, ktore dotycneho k danym nazorom viedli a tam boli moje argumenty presne, jasne a podla tvojej neschopnosti ich vyvratit asi i pravdive, takze tento tvoj prispevok je zcela mimo misu.

Reagovat
smazaný uživatel

"Ako som uz napisal, nevyjadroval som sa k tomu, ktora liga je najlepsia" - to jsem pochopil, a bylo to vyjadreno slovy "No to nevim, nejak by to urcite slo" (clovek, ktery si neumi udelat ani ten svuj subjektivni nazor, podle me nevi..)

"a tam boli moje argumenty presne, jasne a podla tvojej neschopnosti ich vyvratit asi i pravdive" - Ale ja jsem nikdy nerekl, ze nebyly, ty tve argumenty samozrejme presne a spravne byly (to myslim zcela bez ironie)....to, na co se snazim poukazat, ze je velmi jednoduche vyvratit nazor nekoho jineho statistikamy a nedostatecnymy pisemnymy dukazy (coz jsi prokazal skutecne bravurne, to nevvyvracim), nicmene je mnohem slozitejsi si udelat vlastni nazor, vyjadrit ho a stat si za nim (coz uz ale prokazat nemuzes, protoze ten nazor nemas), proto jsem pouzil zjednodusene prirovnani k politikovi, ktery vi, ze je reforma spatne, vi i proc je to spatne (to jsem do toho prirovnani zapomnel napsat), ale jak to udelat lepe, to uz z nej nedostanu....

Reagovat
smazaný uživatel

"Predevsim tim, ze prakticky kazdou diskuzy zapocivas stylem "nemas zadne argumenty", coz si myslim sam ani nemyslis, jenom je to pokus o ziskani jakesy vseobecne psychologicke prevahy"

Toto bolo niekde na zaciatku nasej diskusie. Ako sa ukazalo, tak je to evidentna blbost. Mam vlastne v celej nasje diskusii pravdu, co ciastocne potvrdzuje " Ale ja jsem nikdy nerekl, ze nebyly, ty tve argumenty samozrejme presne a spravne byly", potvrdzuju to aj ine casti nasej diskusie.

"nicmene je mnohem slozitejsi si udelat vlastni nazor"...toto uz beriem len ako marny pokus o zachranu diskusie, ktoru si evidentne nezvladol.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bolo niekde na zaciatku nasej diskusie. Ako sa ukazalo, tak je to evidentna blbost. Mam vlastne v celej nasje diskusii pravdu, co ciastocne potvrdzuje " Ale ja jsem nikdy nerekl, ze nebyly, ty tve argumenty samozrejme presne a spravne byly", potvrdzuju to aj ine casti nasej diskusie.

No vidis, uz mas svuj prvni subjektivni nazor, delas pokroky, nicmene ti vysvetlim jak jsem to myslel -

Tim ze mas pravdu jsem myslel to, ze docela dobre vyvracujes postoj jinych, nicmene to byla jenom cast diskuze...kdyz jsem se te ptal (a tu uz bylo predtim) abys mi rekl, co je lepsi a proc - co se nestalo, odpoved nevidim, at se snazim sebevic! A nakonec, kdyz se to snazim z tebe dostat uz po nekolikate, tak mi napises toto - "toto uz beriem len ako marny pokus o zachranu diskusie, ktoru si evidentne nezvladol. "

Mno tak tohle podle me dokaze napsat jen ten, ktery si zacina uvedomovat podstatu vecy a vi, ze na to proste nedokaze rozumne reagovat....proto to chces asi takhle ukoncit.....chapu te...ale mozna je to jen dalsi subjektivni pocit, nicmene nic jineho, nez dalsi psychologickou hru za tim nevidim....me prirovnani k politikovi bylo docela trefne, jak tak koukam....

Abych ti to nejak shrnul - Mluvit umis dobre, jenomze sebelepsi diskuter je bez nazoru polovicni

Reagovat
smazaný uživatel

Ked som chlapcom napisal, ze nemaju argumenty, tak to nebol ziadny pokus o ziskanie psychickej vyhody, ale prosty fakt. Nasledna diskusia s tebou to dokazala, potvrdil si to i ty vo svojich prispevkoch neschopnostou vyvratit moje argumenty a zaroven tymi uznanlivymi slovami.

"nedokaze rozumne reagovat"...rozumne reagovat znamena v tomto pripade nereagovat(podla mna), pretoze som este nenasiel( a nenasiel ho zatial nikto) presny argument, na zaklade ktoreho by sa dala urcit, ktora liga je lepsia. AKo som uz napisal nizsie, mozme kvalitu urcit na zaklade nejakych kriterii a tie zdoraznit. Len samotne urcenie tych kriterii by bolo neuveritelne narocne( ak vobec mozne).

To je aj odpoved na tvoju cast prispevku :

"jenomze sebelepsi diskuter je bez nazoru polovicni", "me prirovnani k politikovi bylo docela trefne"

Reagovat
smazaný uživatel

*

Tuto cast prispevku mazem.

" Len samotne urcenie tych kriterii by bolo neuveritelne narocne( ak vobec mozne)"

Reagovat
smazaný uživatel

Podle by ses bez te fraze obesel, ty argumenty si pak rozebral...Jenom se mi to nelibilo z duvodu jakesy taktnosti...no nic jenom subjektivni pocit...

rozumne reagovat znamena v tomto pripade nereagovat(podla mna), pretoze som este nenasiel( a nenasiel ho zatial nikto) presny argument, na zaklade ktoreho by sa dala urcit, ktora liga je lepsia.

-Tohle je alibismus jak ma byt, nemit vlastni nazor na to, co je podle tebe nejlepsi, jen proto, ze nikdo jeste nevymyslel kriteria, podle jakych to posoudit...teoreticky vzato, kdyby je nekdo vymyslel, tak uz by ten nazor snad ani nikdo mit nemohl, chapu, ze ta predstava se ti asi zamlouva....nicmene by jsme si uz nemohli takto krasne "porozpravat" ...

Reagovat
smazaný uživatel

Podla coho si mam ten nazor vytvorit, ked akykolvek argument, o ktory by som sa mohol popripade opriet, mi vyznieva ako nepresny, neuplny, nicneznamenajuci atd.. ? To nie je ziadny alibizmus, to je proste snaha futbaloveho diskutera nekecat blbosti.

"z duvodu jakesy taktnosti"...aj v tvojich prispevkoch by sa nasli slova, ktore mi moc taktne neprisli

Reagovat
smazaný uživatel

Dle meho soudu jen dobre podlozeny alibismus, nicmene pripoustim, ze znam par lidi kteri zaujimaji podobny postoj, takze na tom asi neco bude ...

Ty netaktni vyrazy bys samozrejme nasel skoro vsude, nicmene mi to pripadalo, jako takove utoceni hned od zacatku, ale to uz ench plavat...

Jsem rad ze jsme si to vyjasnili, doufam, ze jeste budem mit tu prilezitost si nekdy hezky popovidat ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som tiez rad, ze sme si to ujasnili, i ked mam pocit, ze si sa to snazil na konci tahat do mrtveho bodu, pritom by som mozno cakal aj nejake male ospravedlnenie za tie nepravdive slova v uvode. Sice na druhej strane tie uznanlive slova ma potesili. Takto nemas v mojich ociach to minus.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakýkoliv názor na fotbal je subjektivní. To bys mohl vědět. Ten další argument, který jsi

zřejmě neviděl (ne všichni máme zrak v pořádku), bylo právě to umístění v lize mistrů.

Já osobně nesouhlasím s hodnocením International Federation of Football History & Statistics, jelikož dávají vítězi až příliš vysoký důraz. Hodnotí daleko lépe klub, jenž jednou hrál finále CHL (s hromadou štěstí třeba) a pak ani neprošel do čtvrtfinále, než klub který byl dvakrát po sobě v semifinále, což svědčí o daleko vyšší kvalitě. Navíc matematicky by měl být hodnocen stejně. Do starší doby než nějaké tři roky se nemá cenu dívat, pokud chceme znát aktuální výsledek.

Jinak k těm zmíněným klubům – myslíš, že by s jejich typy hráčů by snad uhráli výsledek venku proti mužstvům jako West-Ham, Portsmouth, Aston Villa, nebo Everton? Že by je poráželi třeba jako Getafe či Zaragozu? Hráči jako Messi by trávili většinu kariéry na nemocničním lůžku…

Fyzicky by ten fotbal nezvládli, což je objektivní fakt, jenž lze vyčíst z parametrů jednotlivých hráčů.

"Pro Anglii svědčí i návštěvnost a sledovanost"

Vyplívá snad z toho, že popírám návštěvnost Bundesligy. Vždyť mluvíme o Španělsku a Anglii, tak sem netahej Německo.

Reagovat
smazaný uživatel

"Jakýkoliv názor na fotbal je subjektivní"

Ked nieco vo futbale hodnotime, tak by sme si mali zvolit hodnotacie kriteria a pri vyhlasovani vysledkov zdoraznit, na zaklade ktorych kriterii boli vysledky spravene. Takymto sposom sa da futbal robit objektivne.

--------------------------------------------

" myslíš, že by s jejich typy hráčů by snad uhráli výsledek venku proti mužstvům jako..."

Ked nedavno prestupovali Torres a Anderson do Premier League, tak podobne omacky som na weboch redcafe.eu, premierleague.cz, liverpoolsky.net, atd.atd., cital mnoho. Dnes uz tie bludy o zlomenych nohach a podobne opadli. Dokonca sa od tych, ktori boli vtedy najaktivnejsi, mozme docitat pochvaly. :)

Messi bol vo vzajomnych zapasoch s Chelsea vyborny, nemyslis ? Ten fyzicky narocny styl supera(a ze Chelsea patrila v Premier League po fyzickej stranke asi k tomu najlepsiemu) dokazal zvladnut celkom dobre, ze ?

----------------------------------

"Vyplívá snad z toho, že popírám návštěvnost Bundesligy. Vždyť mluvíme o Španělsku a Anglii, tak sem netahej Německo."

Na priklade Nemecka sa jasne(?) ukazalo, ze navstevovanost s kvalitou ligy nesuvisi(?). Lepsie povedane nema nejaky pravdivo vypovedny charakter o kvalite futbalu v danej lige. PReto to nepouzivaj ani v suvislosti Premier League a La Ligy.

---------------------------------

A kde si sa ty docital na zaklade coho presne godnoti IFFHS ?

Reagovat
smazaný uživatel

Torres, Xabi Alonso, Anderson, Arteta, Fabregas, Nani, C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na fyzické parametry hráčů, odpoví ti to, zda-li jsou vhodnými do Anglie. Můžeš se podívat i na ty, co už PL hrají.

Jinak Myslím, že nejeden z těchto tebou jmenovaných hráčů má potíže se zraněními, ti ostatní jsou fyzicky dostatečně zdatní.

Dávám obecný příklad - neříkej mi, že jsou C.Ronaldo a Messi po fyzické stránce podobní...

Reagovat
smazaný uživatel

C.Ronaldo nie je s Messim po fyzickej stranke podobny.

Preto C.Ronaldo nebol moc zraneny ani v portugalskej lige, ani v Premier League, ani v repre. Preto Messi nachylny na zranenia je(udajne?) v La Lige, bol by i v Premier League. To iste plati i o Rosickom.

Zraneni su pravidelne i hraci, ktori v Premier League vyrastli.

Reagovat
smazaný uživatel

*bol by asi i v Premie League

Reagovat
smazaný uživatel

Torres už byl tuším dvakrát zraněný a věru moc toho nenahrál, což se dá říct i o Andersonovi.

Přece jen Anderson má těžiště trošku níže (podobně třeba jako Tevez) a jak vidno je to jeden z těch mála Brazilců, kteří mají šanci v PL se prosadit. Myslím však, že z obecného hlediska je spíš výjimkou.

Ono ani nevadí mít v mužstvu jednoho takového hráče, to naopak prospívá. Problém nastává, pokud je jich tam více.

Jinak já jsem přestup Andersona nijak nekritizoval. Skeptický jsem byl spíš u Torrese, který sice podává adekvátní výkony, ale ty zranění ho značně omezují.

Dále k Chelsea - Blues hrají tvrdě, Barcelona to měla těžké - ale myslím, že v porovnání s ostatními v PL nepatří k žádným řezníkům. I přesto si Katalánci v souboji s modrými moc nevedli a dělalo jim to značné problémy.

Navíc přece jen, jak musíš uznat, je něco jiného potkávat "tvrdé" soupeře dvakrát do roka v Lize mistrů a hrát s nimi týden co týden. Přitom anglické kluby, jenž hrají CHL, nepatří k žádným hrubiánům. Je to většinou to nejtechničtější, co PL nabízí - dovol mi to subjektivní hodnocení.

Jinak k těm fandům - opravdu o kvalitě fotbalu to nevyplívá, to jsem rozhodně nechtěl tvrdit - o tom vyplívá částečně jenom to z jaké části jsou zaplněné stadiony, což mluví jasně pro PL (samozřejmě nedá se tomu ani v tomto případě přikládat žádná velká váha, neplatí to vždy, ale zpravidla ano)

Pro mě osobně je však PL číslo jedna, jelikož i přesto, že si zapnu zápas třeba zápas třetího od konce s třeba třináctým a že tam vidím nasazení, rychlost a hlavně vyrovnaný souboj, který skončí třeba 2-3, navíc vše doprovázeno skvělou atmosférou. Hra je plynulejší (což je zapříčiněno loajálností sudí k lehčím faulům) a opravdu se dá říci (i když to není nikde změřeno), že tam člověk nevidí tolik simulací - hráči se nesnaží spadnout (bohužel však přibývají výjimky).

Je to samozřejmě můj osobní postoj. Ten však staví Premier League pro mě osobně na vrchol.

Ještě k IFFHS - už ti neřeknu kde, ale viděl jsem to někdy rozepsané na nějakém anglickém webu. Zajímalo mě to, jelikož jsem ty počty moc nechápal...

Jestli tomu tak je, co pro tebe dělá La Ligu nejprestižnější? Rád bych si poslechl i tvůj názor na věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravidelne od priaznivcov Premier League pocujem, ze ten(brazilec, spaniel, portugalcan)nema sancu sa presadit, ale ked pride na lamanie chleba, tak sa ukazuje presny opak, ale nasledne opat niektori priaznivci tvrdohlave nezabudnu dodat nieco v zmysle "je to jeden z těch mála Brazilců, kteří mají šanci v PL se prosadit".

Torres, Xabi Alonso, Anderson, Arteta, Fabregas, Nani, C.Ronaldo sa presadili tiez. Reyes sice nedokazal naplnit svoj potencial, ale tiez sa neda povedat, ze by vyhorel. Vyhorel z tych znamych snad len Luque.

"Ono ani nevadí mít v mužstvu jednoho takového hráče, to naopak prospívá. Problém nastává, pokud je jich tam více"...v Arsenale je mnoho hraciciek, ktore sa podobaju tym, ktorych tu "kritizujes" a vida, su v cele Premier League.

"I přesto si Katalánci v souboji s modrými moc nevedli a dělalo jim to značné problémy"...zapas s ktorymkolvek velkoklubom nie je vacsinou jednoduchy. Messi jednoznacne ukazal, ze sa dokaze herne presadit i proti narocnemu fyzickemu futbalu supera.

"řezníkům"...C.Ronaldo sa im vyhyba docela dobre.

"je něco jiného potkávat "tvrdé" soupeře dvakrát do roka v Lize mistrů a hrát s nimi týden co týden"...o to viac prilezitosti by mali katalanci si na tento styl futbalu zvyknut.

"samozřejmě nedá se tomu ani v tomto případě přikládat žádná velká váha"...to som rad, ze si to uznal.

"Velka vaha"..."zpravidla ano"...neprotireci si to navzajom ?

"Hra je plynulejší"...to sa paci i mne. Velke + pre Premier League.

"co pro tebe dělá La Ligu nejprestižnější"...schopnost hracov futbalovu mysliet a vdaka sikovnym noham to myslenie preniest na travnik.

Reagovat
smazaný uživatel

"Barcelona, Real Madrid, Valencia, Villareal, Sevilla – ty kluby by se v Anglii jen s těží prosadili."

Zabils

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem asi spíš napsat, že by jejich výsledky nebyli srovnatelné s Manchesterem, Chelsea či Arsenalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Styl futbalu ARsenalu je dost podobny timom, ktore si tu tak odsudil, takze ...

Reagovat
smazaný uživatel

To španělské děcko je ozdobou Premier League. A prosímtě nepodsouvej mi tu tvůj jednostraně založený názor o nejlepší PL, když ostatní ligy vůbec nesleduješ...

Reagovat
-Kopy-

Správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Omezení cizinců by prakticky nic nevyřešolo, snad kromě toho, že by se liga na pár sezón zbavila Arsenalu (než by si stihl vybudovat alespoň částečně anglický kádr). Stejně by hráči jako Ronaldo, Drogba nebo Fabregas získali anglické pasy...

Bylo by to to samé co probíhá ve Španělsku...

Rozumné omezení by muselo být na tři rozené Angličany... Ale tam si nejsem jist, zda-li by to šlo ruku v ruce s ústavou...

Reagovat
smazaný uživatel

jediný čeho dosáhnou těma kvótama pro cizence je to , že se jim rapidně zmenší zisky z ligy , protože angláni hrajou tužku odjakživa , jedno zlato , který získali podvodem jinak velký nic!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona, Real Madrid, Valencia, Villareal, Sevilla – ty kluby by se v Anglii jen s těží prosadili.

Ale tak druhou ligu by snad udržely?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Miluji řeči o tom,kolik v Anglii hraje cizinců. A v jiných ligách nehrají? Co Španělsko a Argentici a Brazilci? A momentálně není v Evropě lepší liga než Premier League,i když to někteří nemohou strávit. A že mladí nechtějí do ciziny? To je dost pochopitelné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele