Angličané před Eurem chystají novinky v otázce přípravy

21.05.2016, 13:57
Aktuality
Vůbec poprvé bude moci anglická výprava na velkém mezinárodním turnaji při evaluaci reprezentantů vycházet rovněž z klubových záznamů o fyzické kondici a předešlých zranění jejich hráčů. Taková data byla dosud celky Premier League přísně střežena. Svá tajemství teď tedy bude v průběhu Eura hájit akorát samotný národní tým, který tentokrát pro obavy ze špehování soupeřů odmítl možnost trénovat na stadionech vyhrazených pro turnajová klání...

Za novou dohodou o spolupráci s kluby Premier League stojí především doktoři Ian Beasley, šéf lékařských služeb anglické Fotbalové asociace, a Gary Lewin, vrchní fyzioterapeut reprezentace. Oba pánové přitom u Three Lions v létě v rámci široké restrukturalizace národního týmu skončí.

Angličané se aktuálně připravují na první z trojice přípravných duelů a vůbec poprvé budou mít jejich trenéři naprosto přesné informace o připravenosti svých svěřenců.

Doposud přitom kluby taková data neposkytovaly ani samotného svazu, natož vedení reprezentace. Ta se doteď spoléhala akorát na vlastní GPS zařízení, která vytížení hráče mapují v průběhu tréninkových jednotek.

Vztah vybraných klubů Premier League a seniorského národního týmu Anglie měl v minulosti daleko k ideálu. Například Arsene Wenger v létě 2011 varoval před přetížením Jacka Wilsherea, který právě dokončil kompletní sezonu s Arsenalem, a následnou únavovou zlomeninu, jíž mladý záložník utrpěl v kvalifikačním zápase se Švýcarskem, dodnes považuje za počátek fotbalistových táhlých problémů.

Jack Wilshere i nyní figuruje v Hodgsonově nominaci, tentokrát je však v opačné situaci, když v sezoně stihl nastoupit od začátku jen do závěrečného útkání s Aston Villou. Právě nad ním a Jordanem Hendersonem se v tuto chvíli s ohledem na fyzičku vznáší ten největší otazník.

Angličané předevčírem poprvé potrénovali v St. George’s Parku a prozatím mezi nimi kvůli pohárovým finále scházely opory Liverpoolu a Manchesteru United.

Dnes se Hodgsonova parta přesouvá do Manchesteru, kde pak na Etihad Stadium zítra vyzve Turecko. Při absenci Chrise Smallinga podle všeho stoperskou dvojici s Garym Cahillem utvoří John Stones.

Tréninky raději stranou reflektorů

Poučen událostmi z mistrovství světa tentokrát Roy Hodgson nebude závěrečné tréninky před zápasy Eura pořádat na stadionech určených k výkopu daných duelů. Konkrétně po zahajovací prohře s Itálií v brazilském Manausu byl Hodgson přesvědčen, že jeho poslední tréninkovou jednotku sledovali špioni z tábora soupeře, neboť protivník údajně velmi dobře znal anglickou rutinu pro obranné i útočné standardní situace.

Asistent trenéra Gary Neville vzápětí nařídil zvýšenou ostrahu pro tréninky na základně v Riu de Janeiro i na zápasových stadionech a pro letošní turnaj Angličané zvolili ještě opatrnější strategii: vpředvečer turnajových utkání Albion nebudou kývat na automatické nabídky UEFA využít k přípravě zápasové prostory.

Anglický výběr si takto veškerou přípravu odbude na své základně v Chantilly, situované jen kousek na sever od Paříže, a pouze malá část jeho tréninkových jednotek bude otevřena médiím, sponzorům a jiným hostům.

Do Marseille, Lens, respektive Saint-Étienne se Angličané vypraví vždy v odpoledne předcházející hrací den, aby posléze akorát podnikli zběžnou prohlídku útrob stadionu a trávníku.

Autor: Tomáš Daníček / telegraph.co.uk, theguardian.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

začnou fanoušky připravovat na další propadák ?

Reagovat
Billy McClane

Snad to bude tentokrat stacit aspon na postup zo skupiny.

Reagovat
Pipo123

Hlavne nech trénujú penalty, lebo zase ich pošlú na tribúnu

Reagovat
poz3n

Když jsem přítelkyni vysvětloval, jak vždycky Anglie vybouchne, navzdory celkem silným jménům v sestavě, rozhodla se, že si na ně před Eurem půjde vsadit Takže teď jsem v očekávání, jestli to bude ještě větší propadák než jindy, nebo vyhrajou celé Euro

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se chtěl pochlubit, že má přítelkyni..

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
poz3n

No když už, tak spíš že se mnou kouká na fotbal

Reagovat
Zark

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Špióni pre nás môžu byť Daňo a Vasky.

Reagovat
smazaný uživatel

A pod taktovkou Harabina.

Reagovat
hitZor

Může mi někdo vysvětlit proč doprdele nominujou hráče, který má za celou sezonu odehraných ani ne 150 minut?

Reagovat
Gunner14

Protože když za ně nastoupil v poslední době tak byl vždy jeden z nejlepších na hřišti ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele