André Villas-Boas skončil na lavičce Chelsea

04.03.2012, 14:50
Aktuality
André Villas-Boas neustál obrovský tlak, který se na něj vytvořil po sérii neúspěšných výsledků Chelsea. Pomyslným hřebíčkem do rakve mu byl včerejší duel s West Bromem, v němž Blues prohráli 1:0. Vedení Chelsea nyní potvrdilo, že s portugalským manažerem rozvázalo spolupráci. Klub do konce sezony povede dosavadní asistent Roberto Di Matteo...

Mladý Portugalec přitom na Stamford Bridge přicházel v létě jako velká naděje. Po spanilé jízdě s Portem Evropskou ligou měl něco podobného předvést i s Chelsea, jenže nic z toho už nestihne. Sedm zápasů s jedinou výhrou už totiž Villas-Boas neustál.

Posledním jeho zápasem tak byl ligový duel s West Bromem, který Chelsea prohrála a zůstala na pátém místě, které nestačí na kvalifikaci do Ligy mistrů. Ta je však pro klub klíčová. Nedařilo se ani v Lize mistrů, kde je Chelsea po prvním osmifinálovém zápase s Neapolí na pokraji vyřazení a v FA Cupu ji čeká odveta 5. kola proti Birminghamu.

"Vedení by rádo projevilo vděk za jeho práci a vyjádřilo zklamání, že spolupráce skončila tak brzy," stojí v prohlášení na klubovém webu Chelsea. "Výsledky a výkony bohužel nebyly dostatečně dobré, mužstvo navíc v klíčovém období sezony nevykazovalo žádné známky zlepšení.

"Klub stále bojuje v Lize mistrů a FA Cupu, stejně jako o čtvrté místo v Premier League, a my chceme bojovat na všech frontách co nejdéle. Kvůli tomu jsme cítili, že jedinou možností je tento krok. S okamžitou platností mužstvo do konce sezony přebírá Roberto Di Matteo."


Právě Di Mattea, bývalého záložníka Chelsea, si před sezonou jako svého asistenta Villas-Boas přivedl. Di Matteo má nyní skvělou možnost ukázat své trenérské schopnosti, které předtím rozvíjel u Baggies.

Autor: Ondřej Holzman / chelseafc.com

Komentáře (946)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele