André Villas-Boas jmenován manažerem Chelsea

22.06.2011, 11:51
Aktuality
Včera se vyplatil ze smlouvy v Portu a dnes už je z něj nový manažer londýnské Chelsea. Nástupcem Carla Ancelottiho se stal André Villas-Boas, který s londýnským klubem podepsal tříletý kontrakt a na Stamford Bridge začne okamžitě úřadovat. Chelsea to oznámila v oficiálním prohlášení na svém webu...

"André byl velkým kandidátem pro tuto pozici. Je to jeden z nejtalentovanějších mladých manažerů na světě a už toho v tak krátkém čase dosáhl hodně," stojí dále v prohlášení Blues, které naráží na úspěchy Villas-Boase na lavičce Porta, kde s ním loni suverénně opanoval domácí soutěž a následně i Evropskou ligu.

"André přichází do klubu, který již dobře zná, když tu dříve tři roky působil. Každý si ho v Chelsea vždycky velice vážil a každý se tu těší, až s ním zase bude moci pracovat," uvedla Chelsea.

André Villas-Boas to skutečně na Stamford Bridge dobře zná. Vždyť tu působil v době úspěšných let Josého Mourinha, kterému dělal asistenta a získal spoustu cenných zkušeností. Poté ho dokonce následoval i do Interu, až se nakonec poprvé postavil na vlastní nohy v Académice, odkud se za rok stěhoval do Porta.

Ve 33 letech má před sebou André Villas-Boas obrovskou výzvu. V Chelsea ho nečeká vůbec nic lehkého a už od prvního zápasu na něj bude vyvíjen obrovský tlak. Letos skončili Blues bez trofeje a taková sezona se rozhodně nesmí opakovat. Hlavním cílem bude pro Chelsea jednoznačně triumf v Premier League nebo Lize mistrů.

Autor: Ondřej Holzman / chelseafc.com

Komentáře (629)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele