Ancelotti se chystá obměnit kádr, šanci dostane mládí

25.04.2010, 09:58
Aktuality
Manažer Chelsea Carlo Ancelotti potvrdil, že v létě dojde na Stamford Bridge k několika změnám. A to bez ohledu na to, jak úspěšná bude letošní sezóna. Změny před novou sezónou jsou totiž nevyhnutelné.

Svou budoucnost nemají v západním Londýně jasnou například Michael Ballack, Paulo Ferreira nebo Juliano Belletti, kteří figurují na prvních místech seznamů možných odchodů. Právě tito staří mazáci by měli uvolnit místo mladíkům z akademie, kterým se chystá dát italský stratég šanci.

"Stále hrajeme o triumf v důležitých soutěžích, takže na podobná rozhodnutí je čas," začal Ancelotti. "Času máme dost, protože sezóna končí 15. května a příprava začne až v červenci, tudíž máme květen a červen na to, abychom otázku kontraktů vyřešili. Rozhodně to ale nezávisí na tom, zda vyhrajeme ligu," upozornil 50letý kouč.

"Jisté je zatím jen to, že příští rok do týmu přibude pět nových hráčů z akademie, protože si zaslouží šanci. Někteří hráči tak budou muset odejít, protože máme plno nadějných mladých borců, které chceme příští sezónu zapracovat do prvního týmu," dává naději hráčům z mládežnických výběrů.

Ancelotti se ale nyní přestupy nezaobírá, chce získat trofeje. "Myslím si, že fanoušci by byli šťastní, kdyby jsme vyhráli FA Cup a ligu. Až poté se dočkají nových hráčů. Nejdůležitější ale je, že nemusí čekat nového kouče," dodal Ancelotti.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (327)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele